האנונה

האנונה היא פרי פחות מוכר בארץ, אך פרי שכדאי להכיר!

annona2

בשלה בצבע ירוק, ורכה למגע, האנונה טעימה ומתוקה. מתוקה עד כדי כך ששמה באנגלית (מלבד השם Annona) הוא Sugar Apple, והטעם בהחלט מסוכר!

את האנונה אפשר לפרוס עם סכין לרבעים או חתיכות קטנות יותר (הקליפה איננה קשה וניתן לבצוע אותה בעזרת הידיים). אני מצאתי שנוח להוציא את החלק הפנימי הלבן באמצעות כף, וכל מה שנשאר הוא להתענג. את הגרעינים לפח או לגינה!

לאנונה, כשאר הפירות, אחוז פחמימות גבוה (90%) ואחוז שומן נמוך (3%) שמעניקים לה טעם מתוק עד מאוד.

annona1

לפני שתעבור העונה, עשו לעצמכם טובה וקפצו לירקן (או לשוק הסיטונאי) ונסו אנונה. אמנם היא יקרה במקצת אך לא בהרבה, ושווה את הגיוון והטעם!

Subscribe
הרשמה לעדכונים
guest
1 תגובה
Inline Feedbacks
View all comments
אביב
אביב
29 באוקטובר 2011 5:58

מתכון לארוחת בוקר אנינת אנונות (:

8 אנונות בשלות.

בתיאבון!