שייק קלמנטינות מרענן וקל להכנה

הרבה אנשים אוהבים לשתות מיץ סחוט טרי מהדרים, אבל בגלל שבתהליך הסחיטה אובדים חלק מהסיבים חשבתי לעצמי מה אם הייתי מכין שייק מפרי הדר כלשהו? מכל פרי ההדר, ללא הקליפה והגרעינים?

קלמנטינות מזן אור הן קלמנטינות יפות, בהירות, מתוקות, קלות לקילוף ומכילות מעט מאוד גרעינים – אופציה מצויינת לנסיון ראשוני! במיוחד כעת, לפני שהעונה שלהן מסתיימת ואפשר עוד להתפנק עליהן.

לקחתי 20 קלמנטינות אור, קילפתי, הוצאתי את הגרעינים בעזרת פריסת הקלמנטינות לרוחבן והוצאת הגרעינים (קלי קלות!) ושמתי אותן בבלנדר. מה שיצא זה שייק עתיר קצף בצבע כתום מנצנץ וטעם מתוק מאוד – תענוג לעיניים ולחיך.

אני חושב שהתמונות מדברות בעד עצמן 🙂

citrus smoothie  citrus smoothie 2

קלמנטינות אור הן עד היום הקלמנטינות האהובות עלי והן גרמו לי לאכול קלמנטינות בכמויות שמעולם לא אכלתי לפני כן. אצל צביקה בבית חנן אנחנו קונים אותן במחיר זול. הן אורגניות בפועל, פשוט ללא אישורים רשמיים. מצד אחד זה נשמע מפחיד שזן זה יעלם לנו בשבועות הקרובים אך מצד שני מרגש כי יופיע זן חדש במקום, ומעניין אותי איזה והאם הוא יהיה לי טעים כפי שהזן הזה טעים. אולי הוא יהיה חמוץ יותר, אולי מתוק יותר, אולי גדול יותר, אולי יכיל פחות או יותר גרעינים… וזה היופי שבפירות, יש מגוון ויש טעמים שונים ומעניינים!

citrus smoothie 3

בתאבון!

4
הגב

avatar
3000
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
חנהיעליבת חןירדן Recent comment authors
  Subscribe  
הרשמה לעדכונים
חנה
Guest
חנה

אוי, זה טוב… תודה על הרעיון 🙂

יעלי
Guest
יעלי

אני מתה על חצי תפוזים חצי קרח אחרי ריצה טובה (:

בת חן
Guest
בת חן

אנחנו עושים כזה משילוב של תפוזים ואשכולית אדומה וזה מעולה

ירדן
Guest

אני הכנתי שייק מתפוזי דם. יצא שייק ורוד מהמם 🙂