חדש על הצלחת: שומר

שומר הוא בין הירקות (או בעצם פקעות) המעטים שמעולם לא אהבתי – לפחות עד שבוע שעבר.

בשבוע שעבר החלטתי לטעום שוב שומר, והפעם התפלאתי לגלות שהטעם לא רע, ואפילו טוב! מאז התחלתי להוסיף שומר לסלטים ולהנות מטעם שעד לא מזמן היה תפל עבורי. אינני מתכוון בהכרח לאכול כעת כמויות גדולות של שומר, אלא מדי פעם אם תחפוץ בכך נפשי. המטרה היתה להתגבר על המחסום המנטלי ולאו דווקא הקולינרי שנוצר אצלי בראש עבור פירות, ירקות ועלים מסויימים. אמנם אני ידוע כאכלן ירקות גדול אך יש עוד דברים שבינתיים נותרו מעבר להישג חיכי.

העצה שלי להתמודדות עם דברים שלא אוהבים (או שחושבים שלא אוהבים) היא לנסות מדי פעם לטעום שוב. לוקח זמן עד שבלוטות הטעם חוזרות לתפקד כראוי ואנו מתרגלים שוב לטעמים האמיתיים של פירות וירקות. חשוב להכיר את טעמם מחדש ולתת הזדמנות נוספת למרקמים ולטעמים העשירים של פירות וירקות טריים ובשלים ללא מסך של מלח, תבלינים מגרים ושמן.

מה צופן העתיד? בתקווה שהפרי שאצליח להתמודד איתו בעתיד יהיה תאנים, שאני עדיין מהסס מלנסות, והגיע הזמן שאפסיק להסס!

fennel

התמונה נלקחה מ-
http://images.cdn.fotopedia.com/flickr-638385045-hd.jpg

Subscribe
הרשמה לעדכונים
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ריטה
ריטה
4 בינואר 2013 14:47

אני מעולם לא אהבתי תאנים מיובשות – למרות שרבים אוהבים אותן.
לפני מספר חודשים החלטתי לנסות את החיות, כשראיתי אותן בשוק.
הן נהדרות!
כל השנים לא ניסיתי אותן רק בגלל שלא אהבתי את המיובשות…

שבוע שעבר אכלתי סלט של שומר, תפוע ירוק, בצל ירוק וגזר – טעים(:

אביב
אביב
12 בינואר 2012 7:56

מממ…שומר! אני אוהב להוסיף שומר לרשק http://www.tvuna.org/recipes/drinkable/green-smoothie זה נותן נגיעה אניסית ((:
הכי טוב שיצא לי בקיץ (מנגו-עגבניות-שומר-מעט כוסברה)

ובאשר לתאנים 99.9% מהתאנים בשווקים (האורגני והלא אורגני) פשוט לא בשלות!!! בשביל לאכול תאנה בשלה כדי לצאת ולקטוף אותה מהעץ (:

בתיאבון ולפריאות

vita
vita
10 בינואר 2012 12:46

גם אני גיליתי ששומר זה ללא כל כך מוזר אפילו טעים לפני מספר חודשים , אבל אני עדיין פשוט לא מסוגל לאכול קישואים זה פשוט לא טעים לי .

ירון
Reply to  vita
10 בינואר 2012 14:26

גם אני גיליתי ששומר זה ללא כל כך מוזר אפילו טעים לפני מספר חודשים , אבל אני עדיין פשוט לא מסוגל לאכול קישואים זה פשוט לא טעים לי .

האמת שדווקא לקישואים התרגלתי מהר מאוד, למרות שלא טעמתי לעולם קישואים חיים לא מבושלים לפני המעבר לפירות. אני אוהב לקלף קישואים וגזרים בקולפן ג'וליאן לתוך סלט. אני מציע לך לנסות אותם כך!