חדש על הצלחת: שומר

שומר הוא בין הירקות (או בעצם פקעות) המעטים שמעולם לא אהבתי – לפחות עד שבוע שעבר.

בשבוע שעבר החלטתי לטעום שוב שומר, והפעם התפלאתי לגלות שהטעם לא רע, ואפילו טוב! מאז התחלתי להוסיף שומר לסלטים ולהנות מטעם שעד לא מזמן היה תפל עבורי. אינני מתכוון בהכרח לאכול כעת כמויות גדולות של שומר, אלא מדי פעם אם תחפוץ בכך נפשי. המטרה היתה להתגבר על המחסום המנטלי ולאו דווקא הקולינרי שנוצר אצלי בראש עבור פירות, ירקות ועלים מסויימים. אמנם אני ידוע כאכלן ירקות גדול אך יש עוד דברים שבינתיים נותרו מעבר להישג חיכי.

העצה שלי להתמודדות עם דברים שלא אוהבים (או שחושבים שלא אוהבים) היא לנסות מדי פעם לטעום שוב. לוקח זמן עד שבלוטות הטעם חוזרות לתפקד כראוי ואנו מתרגלים שוב לטעמים האמיתיים של פירות וירקות. חשוב להכיר את טעמם מחדש ולתת הזדמנות נוספת למרקמים ולטעמים העשירים של פירות וירקות טריים ובשלים ללא מסך של מלח, תבלינים מגרים ושמן.

מה צופן העתיד? בתקווה שהפרי שאצליח להתמודד איתו בעתיד יהיה תאנים, שאני עדיין מהסס מלנסות, והגיע הזמן שאפסיק להסס!

fennel

התמונה נלקחה מ-
http://images.cdn.fotopedia.com/flickr-638385045-hd.jpg

4
הגב

avatar
3000
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
ריטהאביבירוןvita Recent comment authors
  Subscribe  
הרשמה לעדכונים
ריטה
Guest
ריטה

אני מעולם לא אהבתי תאנים מיובשות – למרות שרבים אוהבים אותן.
לפני מספר חודשים החלטתי לנסות את החיות, כשראיתי אותן בשוק.
הן נהדרות!
כל השנים לא ניסיתי אותן רק בגלל שלא אהבתי את המיובשות…

שבוע שעבר אכלתי סלט של שומר, תפוע ירוק, בצל ירוק וגזר – טעים(:

אביב
Guest
אביב

מממ…שומר! אני אוהב להוסיף שומר לרשק http://www.tvuna.org/recipes/drinkable/green-smoothie זה נותן נגיעה אניסית ((:
הכי טוב שיצא לי בקיץ (מנגו-עגבניות-שומר-מעט כוסברה)

ובאשר לתאנים 99.9% מהתאנים בשווקים (האורגני והלא אורגני) פשוט לא בשלות!!! בשביל לאכול תאנה בשלה כדי לצאת ולקטוף אותה מהעץ (:

בתיאבון ולפריאות

vita
Guest
vita

גם אני גיליתי ששומר זה ללא כל כך מוזר אפילו טעים לפני מספר חודשים , אבל אני עדיין פשוט לא מסוגל לאכול קישואים זה פשוט לא טעים לי .

ירון
Guest

גם אני גיליתי ששומר זה ללא כל כך מוזר אפילו טעים לפני מספר חודשים , אבל אני עדיין פשוט לא מסוגל לאכול קישואים זה פשוט לא טעים לי .

האמת שדווקא לקישואים התרגלתי מהר מאוד, למרות שלא טעמתי לעולם קישואים חיים לא מבושלים לפני המעבר לפירות. אני אוהב לקלף קישואים וגזרים בקולפן ג'וליאן לתוך סלט. אני מציע לך לנסות אותם כך!