אחד הפירות האהובים עלי – ליצ'י!!

בעבר הייתי מסתפקת באריזה קטנטנה של ליצ'י אחת לשנה (במקרה הטוב) שהייתי קונה בסופר ולרוב הם לא היו לגמרי בשלים וצבעם היה ורדרד חיוור נוטה לצהבהב. השנה זה כבר השבוע השלישי שאני קונה ליצ'י ורוד, עסיסי ומתוק במיוחד שמגיע לשוק טרי, עדיין מחובר לענפים ואני בוחרת אותם אחד אחד. לא עוד חופן מסכן מהסופר אחת לשנה אלא כמה קילוגרמים של ליצ'י בשל ומתוק כל שבוע לאורך העונה!

Lychee

השבוע לאחר כעשר דקות שאני בוחרת ליצ'י מתוך הארגזים המוכר קצת התעצבן שאני בוחרת גם מלמטה במקום לקחת רק את מה שלמעלה. הסברתי לו שאני רוצה רק בשלים ושככל שאמצא יותר ורודים ככה אקנה ממנו יותר אז הוא נתן לי לבחור בשקט. אחרי ששאלה אותי בחורה אחת איך לבחור ואמרתי לה לקחת ורודים הוא התעצבן וצעק שגם הצהובים בשלים וטובים. חבל מאוד שדווקא אלו שמגדלים ומוכרים את הפירות לרוב בכלל לא אוכלים מהם. חבל שהוא לא מבין שככל שאנשים יקנו ממנו פירות בשלים, איכותיים וטעימים יותר הם יחזרו לקנות עוד ותהיה לו יותר פרנסה, ושאם הוא גם יתחיל לאכול מהליצ'י בעצמו אז תהיה לו גם יותר בריאות…

בקיצור, חפשו את הורודים והגדולים במיוחד, הם יהיו הכי מתוקים!

ליצ'י הוא פרי שלא מחזיק זמן רב לאחר הקטיף ולכן השיווק שלו מוגבל בזמן. במשך כמה ימים לאחר הקטיף הקליפה שלו מתכהה ומתקשה, מה שלא מפריע ליהנות מטעמו הנהדר, אך להרבה מהצרכנים הישראלים משום מה זה מפריע.

בתעשייה כמובן חיפשו פתרונות כדי להאריך את זמן השיווק. ליצ'י עלול לעבור תהליך של איוד בגופרית על מנת לשמור על רכות הקליפה ומניעת השחמתה (השחמה אנזימטית), תהליך שגורם לקליפה לקבל צבע ורוד חיוור, ולאחר מכן טבילה בחומצה מלחית מהולה שמחזירה את הצבע ואף עושה אותו חזק מהצבע המקורי. לאחר מכן יתכן שהוא גם יעבור טיפול למניעת פטריות.

חפשו ליצ'י שלא עבר את ההליכים האלו. איך תדעו? אם תוך כמה ימים מאז הקטיף הקליפה מתקשה ומשחימה, זה מעיד שהוא לא עבר את כל התהליכים האלו. קנו טרי ואכסנו במקרר. הליצ'י יחזיק עד כשבוע.

הגב

avatar
3000
  Subscribe  
הרשמה לעדכונים