פיטנגו

בשיטוטינו ברחבי העיר בשבועיים האחרונים בחיפוש אחר תותי עץ ושסק ללקט, נתקלנו גם בשיחי פיטנגו רבים.

 pitanga4

גם אצל אגרונן יש פיטנגו, ורונן אומר שיש לאכול את הפירות כשהם אדומים, אך כשטעמנו אותם, טעמם היה רע מאוד, והזכיר לנו פלפלים קלויים וכבושים בחומץ. לכן אין זה פלא שהבטנו בחשש בשיחי הפיטנגו שמצאנו. אך במבט שני צדו את עינינו פירות סגולים גדולים. טעמם של אלה היה מעולה! הם היו עסיסיים ומתוקים ולא יכולתי להפסיק לאכול מהם.

pitanga2pitanga3

אין ספק שאחד הדגשים החשובים ביותר בתזונת 80/10/10 הוא לדעת מה המראה, הטעם והמרקם של כל פרי בשל. כך לא רק נשיג את מרב היתרונות התזונתיים מהפרי, אלא גם נעשה זאת בהנאה רבה.

pitanga1

שימו לב לקשת הצבעים של הפרי שמתחילה בירוק וממשיכה לצהוב, הכתום והאדום ומסתיימת באדום הכהה ובסגול. בחרו רק בכהים ביותר.

Subscribe
הרשמה לעדכונים
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
פרידמן מאיר
פרידמן מאיר
14 במרץ 2018 17:06

בגינתי יש פיטנגו בצבע חציל בשל ושניפרות כפול בגודל בצבע כתום אדמדם מבקש לדעת עם יש שינוי בתזונה של שניהם

עמית
עמית
5 ביוני 2012 15:13

וואו כאן בחיפה יש המון שיחים כאלה ותמיד תהיתי עם הפרי אכיל כנראה שכן P:

אנה
אנה
19 ביולי 2012 7:59
Reply to  עמית

איפה יש בחיפה?? :-O