פיטנגו

בשיטוטינו ברחבי העיר בשבועיים האחרונים בחיפוש אחר תותי עץ ושסק ללקט, נתקלנו גם בשיחי פיטנגו רבים.

 pitanga4

גם אצל אגרונן יש פיטנגו, ורונן אומר שיש לאכול את הפירות כשהם אדומים, אך כשטעמנו אותם, טעמם היה רע מאוד, והזכיר לנו פלפלים קלויים וכבושים בחומץ. לכן אין זה פלא שהבטנו בחשש בשיחי הפיטנגו שמצאנו. אך במבט שני צדו את עינינו פירות סגולים גדולים. טעמם של אלה היה מעולה! הם היו עסיסיים ומתוקים ולא יכולתי להפסיק לאכול מהם.

pitanga2pitanga3

אין ספק שאחד הדגשים החשובים ביותר בתזונת 80/10/10 הוא לדעת מה המראה, הטעם והמרקם של כל פרי בשל. כך לא רק נשיג את מרב היתרונות התזונתיים מהפרי, אלא גם נעשה זאת בהנאה רבה.

pitanga1

שימו לב לקשת הצבעים של הפרי שמתחילה בירוק וממשיכה לצהוב, הכתום והאדום ומסתיימת באדום הכהה ובסגול. בחרו רק בכהים ביותר.

הגב

3 תגובות ב "פיטנגו"

avatar
3000
  Subscribe  
הרשמה לעדכונים
פרידמן מאיר
Guest
פרידמן מאיר

בגינתי יש פיטנגו בצבע חציל בשל ושניפרות כפול בגודל בצבע כתום אדמדם מבקש לדעת עם יש שינוי בתזונה של שניהם

עמית
Guest
עמית

וואו כאן בחיפה יש המון שיחים כאלה ותמיד תהיתי עם הפרי אכיל כנראה שכן P:

אנה
Guest
אנה

איפה יש בחיפה?? :-O