הרעלת אשלגן?

קוראינו הוותיקים אוהבי הפירות בוודאי כבר התרגלו לכל ההערות והבדיחות בנושא בננות.

– "מה, יש לך קוף בבית?"
– "לא אין לי קוף בבית, אני מתנגדת לחטיפה, סחר וכליאה של בעלי חיים…"

– "זה לא עושה לך עצירות?"
– "בננות לא עושות עצירות, יש לי 3 יציאות מושלמות וחסרות ריח ליום, אבל תודה על הדאגה…"

– "את כל זה את אוכלת? הרבה פירות זה משמין"
– "אתה קורא לי שמנה…?"

את כל זה כולכם מכירים, אבל למי מביניכם שקיבל גם אזהרות לגבי "הרעלת אשלגן" ולא ידע מה לענות הנה לכם תשובה:

תרכובת של אשלגן כלורי ניתנת כתרופה במצבי היפוקלמיה (רמה נמוכה של אשלגן בדם שנגרמת ממחלות מסוימות או מתרופות מסוימות…) וגם כזריקת רעל בהוצאות להורג במינונים שונים מאוד כמובן. ישנם גם תוספי תזונה של אשלגן במינונים נמוכים יותר שניתן לקנות בכל בית טבע. ה- FDA לא מאשר תוספי אשלגן במינון העולה על 99 מ"ג כי זה יכול להיות מסוכן אבל למשל אכילה של 100 גרם בננה (בננה בינונית) שמכילה 358 מ"ג אשלגן או אבוקדו בינוני שיכול להכיל אפילו 1000 מ"ג אשלגן אינם מסוכנים כלל. כלומר יש הבדל רציני בין פרי שמכיל באופן יחסי הרבה אשלגן (בין היתר) לתוסף או תרופה שמכילים אשלגן מרוכז. בכל מקרה רמות האשלגן בדם מווסתות על-ידי הכליות, וכל כמות עודפת מופרשת במהירות בשתן.

מנה אורלית רעילה וקטלנית של אשלגן כלורי היא 2,500 מ"ג לכל קילו משקל גוף. כלומר אדם במשקל של 50 קילו צריך לקבל 125,000 מ"ג אשלגן כלורי כדי לקבל הרעלת אשלגן ו… למות.

אמנם התרכובת של אשלגן כלורי זה לא בדיוק כמו אשלגן בבננה כי בכל זאת יש שם גם אטומי כלור אך מבדיקה מצאתי שהמשקל המולקולרי של שניהם כמעט דומה (עם יתרון לאשלגן), והמשקל של האשלגן לבדו יוצא כ- 1,300 מ"ג לכל קילוגרם משקל גוף, למרות שגם הכלור בעצמו בוודאי רעיל במינונים כאלו ולא רק האשלגן.

אז אם מדובר רק ב- 65,000 מ"ג אשלגן עבור אדם במשקל של 50 קילו, וב-100 גרם בננה (בננה בינונית) יש 358 מ"ג אשלגן, זה אומר שאותו אדם צריך לאכול בבת אחת תוך כ-30 שניות 181 בננות כדי לקבל הרעלת אשלגן, נשמע אבסורד, לא? וכנראה שבפועל זה אפילו יותר כי הרי כבר אמרנו שלאכול בננה זה ממש לא כמו לקחת כדור אשלגן.

אז בפעם הבאה שאיזה אוכל בשר יזהיר אתכם מהרעלת אשלגן בזמן שהוא בדיוק שותה קולה ומעשן סיגריה תדעו מה לענות…

3
הגב

avatar
3000
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
גדצוות האתראיתי Recent comment authors
  Subscribe  
הרשמה לעדכונים
גד
Guest
גד

פוסט נחמד תודה (:

איתי
Guest
איתי

בעניין פירות וירקות טריים היום היה לי שיחה הזויה עם פקידת הבנק שלי.
יש לה שני ילדים עם מחלת קרוהן.
הרופא אסר עליהם לאכול פירות וירקות טריים בנוסף לדגנים מלאים.
לפחות הם נמנעים ממוצרים חלב.

צוות האתר
Admin

בעניין פירות וירקות טריים היום היה לי שיחה הזויה עם פקידת הבנק שלי.
יש לה שני ילדים עם מחלת קרוהן.
הרופא אסר עליהם לאכול פירות וירקות טריים בנוסף לדגנים מלאים.
לפחות הם נמנעים ממוצרים חלב.

פירות הם הדבר הטוב ביותר להחלמה וריפוי מחלת קרוהן (גם קוליטיס).

מירקות טריים כדאי להימנע בשלב הראשון ולאכול אותם מאודים עד להחלמת המעי, ומדגנים כדאי להימנע לחלוטין. הגישה של תזונה דלת שארית (דלת סיבים) לחולי קרוהן מביאה רק חצי אמת. הבעיה היא בסיבים הבלתי מסיסים ששורטים ומגרים את תאי המעי ולא בסיבים המסיסים העדינים שנמצאים בפירות.

תזונה אנטי דלקתית (דלת שומן וללא מוצרים מהחי) ביחד עם פירות טריים ובשלים היא הדרך להצלחה.

באינטרנט ניתן למצוא סיפורים אישיים של חולי קרוהן וקוליטיס שהחלימו לחלוטין בעקבות המעבר לתזונת 80/10/10 וגם בארץ יש כמה אוכלי פירות שיכולים להעיד על כך באופן אישי.

אתר מומלץ בנושא-
http://www.colitis-crohns.com/