מטיולי בית הספר בילדותי תמיד זכרתי את עץ הקטלב, בעל הגזע האדום, שהמדריך תמיד תיאר אותו בליווי האגדה, על הרועה שהרג את אביו והתיז את דמו על העץ, וכך ניתן לו צבעו ושמו.
מה שאיני זוכר מילדותי זה את פירות העץ, שכעת מבשילים בהמוניהם על הענפים, ואין שמח ממני להכיר אותם מחדש. הפירות בשלים כשצבעם אדום עמוק והם רכים למגע. מרקמם פריך מבחוץ ועסיסי מבפנים וטעמם מתוק.
מדהים, אני חושב שמעולם לא טעמתי את הפרי הזה, איפה הוא נמצא בארץ? לפי ויקיפדיה באיזור ירושלים הוא הכי נפוץ, אבל מה שמוזר שכתוב שהוא מבשיל בקיץ, ועכשיו עוד מעט חורף… איך זה ?
ותודה על המידע! תמיד כיף לקרוא את הפוסטים שלכם 🙂
פרי מתקתק ורך וטעיםםםםם ממש
אני אחרי ריצה עומדת מתחת לעץ ומנשנשת
כל הפרטים התזונתיים מגיעים ממאגר המידע של משרד החקלאות האמריקאי, שלא עוסק במזונות לא מסחריים, ולכן אין לי מידע תזונתי על הקטלב.
היי יונתן,
לא הכרתי את הפרי הזה, עד עכשיו 🙂
האם יש לך פרטים על הערכים תזונתיים \סגולות מיוחדות של הפרי?
תודה!