תירס טרי אצלי בגינה!

בשנה שעברה קניתי גרעיני תירס במשתלה, ארגנתי להם חלקה קטנה בגינה ושתלתי. לא יודעת למה הפתיע אותי שהם אשכרה גדלו, וכל כך בקלות, לצמחי תירס גבוהים ויפים. הם דרשו מעט מאוד השקעה ונהניתי מקלחי תירס טריים, חיים, אורגניים ומתוקים. שמרתי קלח אחד שנשאר קצת יותר קטן, נתתי לו להתייבש והשנה לקחתי ממנו גרעיני תירס ושתלתי כמות כפולה. התוצאה המתוקה לפניכם.

sweet-corn  sweet-corn1

למי שלא יודע, תירס טרי בעונתו ניתן לאכול חי בימים הקרובים לקציר ללא כל בישול. לאחר מכן הסוכרים הפשוטים הופכים לעמילנים והוא כבר אינו מתאים לאכילה בעודו חי.

sweet-corn2

מתכון מנצח לסלט תירס-
/recipes/fresh-corn-salad

 

4
הגב

avatar
3000
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
איתיירדןjock Recent comment authors
  Subscribe  
הרשמה לעדכונים
איתי
Guest
איתי

איך ידעת מתי לקטוף?
אני גם לקראת קטיף.

ירדן
Guest

קראתי באינטרנט שצריך לחכות עד שהשיערות החיצוניות מקבלות צבע חום והקלח עצמו נוטה ב-45 מעלות הצידה.

jock
Guest
jock

נחמד..
הצעתי שתשמרי את הקלח הכי יפה ( לא הכי קטן..) ובריא ובזרעיו תשתמשי לשתילה הבאה..

ירדן
Guest

זה באמת מה שהייתי צריכה לעשות אבל איכשהו בהתחלה בכלל לא עלה בדעתי לשמור זרעי תירס עד שקטפתי את הקלח האחרון שיצא קטן 😀