תירס טרי אצלי בגינה!

בשנה שעברה קניתי גרעיני תירס במשתלה, ארגנתי להם חלקה קטנה בגינה ושתלתי. לא יודעת למה הפתיע אותי שהם אשכרה גדלו, וכל כך בקלות, לצמחי תירס גבוהים ויפים. הם דרשו מעט מאוד השקעה ונהניתי מקלחי תירס טריים, חיים, אורגניים ומתוקים. שמרתי קלח אחד שנשאר קצת יותר קטן, נתתי לו להתייבש והשנה לקחתי ממנו גרעיני תירס ושתלתי כמות כפולה. התוצאה המתוקה לפניכם.

sweet-corn  sweet-corn1

למי שלא יודע, תירס טרי בעונתו ניתן לאכול חי בימים הקרובים לקציר ללא כל בישול. לאחר מכן הסוכרים הפשוטים הופכים לעמילנים והוא כבר אינו מתאים לאכילה בעודו חי.

sweet-corn2

מתכון מנצח לסלט תירס-
/recipes/fresh-corn-salad

 

Subscribe
הרשמה לעדכונים
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
איתי
איתי
30 ביולי 2014 14:28

איך ידעת מתי לקטוף?
אני גם לקראת קטיף.

ירדן
Reply to  איתי
30 ביולי 2014 17:51

קראתי באינטרנט שצריך לחכות עד שהשיערות החיצוניות מקבלות צבע חום והקלח עצמו נוטה ב-45 מעלות הצידה.

jock
jock
29 ביולי 2014 16:36

נחמד..
הצעתי שתשמרי את הקלח הכי יפה ( לא הכי קטן..) ובריא ובזרעיו תשתמשי לשתילה הבאה..

ירדן
Reply to  jock
29 ביולי 2014 16:54

זה באמת מה שהייתי צריכה לעשות אבל איכשהו בהתחלה בכלל לא עלה בדעתי לשמור זרעי תירס עד שקטפתי את הקלח האחרון שיצא קטן 😀