פירות יבשים

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

פירות יבשים

הודעהעל ידי bat » ש' יוני 23, 2012 2:59 pm

הי.
לא מזמן גיליתי את האתר והתחלתי בתזונה טבעית לאחר שהבנתי את הנזק שאני עושה לעצמי בתזונה הצמחונית עתירת החלבונים.
שאלתי היא האם בתזונה טבעית ניתן לאכול פירות יבשים אורגניים, ואם כן איזה?

תודה
תושה
bat
 
הודעות: 4
הצטרף: ש' יוני 16, 2012 9:43 am

Re: פירות יבשים

הודעהעל ידי יונתן » ש' יוני 23, 2012 3:21 pm

היי, תושה, ברוכה הבאה :D

בפירות יבשים חסר רכיב חיוני, הוא המים, ולכן הם נחותים באיכותם מפירות טריים, ואין לבסס את התזונה עליהם.

עם זאת, בתקופות של מחסור בפירות טריים, כמו בחורף, אפשר לשלב גם פירות יבשים בתזונה. תמר הוא הפרי היבש הטוב ביותר. בדרך כלל בין סוכות לפסח אפשר להשיג תמרים 'מיובשים במקצת', כלומר עדיין די רכים ולחים, ואני בהחלט נוהג לאכול מהם, גם כארוחה בפני עצמה וגם כתוספת לשייק פירות. מפסח ועד תחילת העונה הבאה התמרים יבשים מאוד ואני נמנע מהם. זה פחות או יותר נכון גם לגבי משמשים ותאנים, ורצוי לקנות את הסחורה ה'טרייה' ביותר. עוד סימן לכך שהפירות ישנים מדי הוא אם ביצי החרקים שבפירות כבר בקעו ויש רימות באריזה.

פרט לכך אני לא מכיר פירות יבשים אחרים שמתאימים לאכילה, אם בשל תוספת סוכר או גופרית, או בשל תנאי ייבוש תעשיתיים. אני חושב שראיתי חמוציות מיובשות אורגניות, אבל המחיר היה מאוד גבוה.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
יונתן
 
הודעות: 938
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:46 pm

Re: פירות יבשים

הודעהעל ידי bat » ש' יוני 23, 2012 5:01 pm

הי יונתן. ברוכים הנמצאים. תודה על התגובה המהירה.
אני פשוט מחפשת דרכים להמתיק את השייקים של הפירות+העלים, וחשבתי שפירות יבשים הם דרך טובה לכך.
קשה לי עם החמיצות של הפירות. אני מוסיפה בננה כדי להמתיק אהל רציתי לגוון בדברים אחרים.
יש רעיונות?
תושה
bat
 
הודעות: 4
הצטרף: ש' יוני 16, 2012 9:43 am

Re: פירות יבשים

הודעהעל ידי Lady deWinter » ש' יוני 23, 2012 5:11 pm

תפוחים מתוקים, תמרים, דובדבנים, אפרסקים...

את/ה בטוחים שהפירות הם בשלים? פירות לא אמורים להיות חמוצים אלא אם כן חמוץ הוא היעד הטעמי שלהם :)
Lady deWinter
 
הודעות: 15
הצטרף: ב' מאי 07, 2012 7:26 pm

Re: פירות יבשים

הודעהעל ידי bat » ש' יוני 23, 2012 5:17 pm

אני חושבת שהם בשלים. יתכן וזו הבעיה והפירות אכן לא בשלים מספיק.
איך מבחינים אם תפוח הוא בשל?
אתמול הכנתי שייק מעלי חסה, 2 תפוחי עץ חרמון ומנגו קטן אחד. יצא חמוץ. הוספת בננה עזרה,
אבל אני חושבת ששייק כזה כבר מכיל יותר מדי סוגי פירות.
bat
 
הודעות: 4
הצטרף: ש' יוני 16, 2012 9:43 am

Re: פירות יבשים

הודעהעל ידי ירדן » ש' יוני 23, 2012 5:43 pm

הי :) וברוכה הבאה!

פירות מתוקים-
תמרים, אבטיח, מלון, בננה, אפרסמון, סברס, תאנים, פירות מיובשים, אנונה,חרובים.

פירות חצי חומציים-
אגס, ענבים, תפוח, שסק, אפרסק, משמש, פפאיה, מנגו, תות עץ, גויאבה, פיג'ויה, פטל, אננס, חבושים, דובדבנים, פסיפלורה, ליצ'י.

פירות חומציים-
כל פירות ההדר, קיווי, רימונים, תות שדה, שזיפים, פיטנגו, פירות יער.

כמובן שלעיכול טוב יותר עדיף לא לשלב פירות מתוקים עם חומציים.

ליצירת שייק מתוק הוסיפי יותר בננות או כמה תמרים. קני את התמרים הרכים ביותר שתמצאי ונסי להימנע מתמרים יבשים במיוחד. כשאני אומרת רכים אני לא מתכוונת לתמרים הלחים שקונים קפואים. תמרים אלו בדרך כלל בוסר ולא כדאי לאכול אותם. 2 תפוחים קטנים ומנגו קטן עם חסה באמת לא נשמע מתוק. אבל שייק שמכיל לדוגמא חסה, 3 בננות ו-1 אפרסק/תפוח/נקטרינה כן יצא מתוק גם בלי תמרים.

לגבי פירות יבשים אחרים. בדרך כלל הם גם ככה קשים מידי בשביל הבלנדר אז עדיף להשתמש בתמרים להמתקה אבל אם מתחשק לך מידי פעם להתפנק עם פרי יבש אחר אז קני את האורגנים המיובשים בשמש.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: פירות יבשים

הודעהעל ידי bat » ש' יוני 23, 2012 6:23 pm

אבטיח ומלון אני מבינה שכדאי לאכול בנפרד, ובננה היא אכן מתוקה אבל אני מוצאת את עצמי מוסיפה בננות לכל שייק שאני מכינה וחוששת שימאס לי מהטעם שלהן.

לאיזה תמרים הכוונה ומתי והיכן ניתן להשיגם?
bat
 
הודעות: 4
הצטרף: ש' יוני 16, 2012 9:43 am

Re: פירות יבשים

הודעהעל ידי ירון » ש' יוני 23, 2012 10:50 pm

ישנם תמרים אורגנים שניתן למצוא בחנויות טבע (ניצת הדובדבן, עדן טבע מרקט וכו') שבאים בקופסאות של קילו (בדר"כ).
הם יבשים מעט אך יחסית רכים וטריים. הם מתוקים וטעימים ואני אישית מאוד אוהב אותם.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואינו מהווה חוות דעת או עצה מקצועית ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירון
 
הודעות: 177
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:45 pm

Re: פירות יבשים

הודעהעל ידי eranr52 » א' יולי 01, 2012 3:38 am

יונתן

אמנם גדיד התמרים הוא בתקופת ספטמבר - נובמבר אך אין ממש הבדל בכמות המים בתמרים לאורך כל השנה. זאת היות ובבתי האריזה ובחלק משרשרת ההפצה, התמרים נשמרים בהקפאה.
חשוב גם להבדיל בין פרי יבש לפרי מיובש. תמרים מתייבשים, בד"כ, באופן טבעי על העץ, כחלק מתהליך ההבשלה שלהם. לעיתים יוספו תהליך ייבוש בשמש כדי להוריד אחוזי לחות בודדים נוספים ולשפר את השתמרות התמר לאורך זמן. משמשים ותאנים, כפי שציינת, כמו גם פירות מיובשים אחרים, נקטפים טריים (או קצת לפני) ואז עוברים תהליך ייבוש בשמש או בתנור בו יאבדו עשרות אחוזים מתכולת המיים שלהם ויגיעו לכ - 12% לחות. נכון הוא שברוב המקרים יוסיפו היצרנים גופרית וסוכר לצורך שימור ומניעת עובשים ופטריות.
כדאי גם לדעת שבארץ ישנם 9 זני תמרים מסחריים. למג'הול המוכר יש שתי תצורות - אחת, העסיסי שהלחות בו היא כ - 26%, והשני ה"סופר עסיסי" שרמת הלחות בו היא בין 30 ל - 40 אחוזי לחות. מעבר לכך יש את החלאווי, שטעמו דומה לטופי, הדרי, שטעמו כשוקולד, החדראווי, הזהידי, האמרי היבש יותר אך בעל מתיקות עדינה, דקל נור, והחיאני - התמר הלח. בתקופת חגי תשרי יש גם את הברהי הצהוב. בקיצור, כל אחד והתמר שלו.
eranr52
 
הודעות: 2
הצטרף: א' יולי 01, 2012 3:24 am

Re: פירות יבשים

הודעהעל ידי יונתן » א' יולי 01, 2012 8:46 am

תודה על המידע, את דבריי ניסחתי מניסיון אישי מהתמרים הזמינים בחנויות באזור מגוריי. למן האביב התמרים בחנויות היו קשים כמו אבן, או לחילופין, כלל לא בשלים, כנראה כי נשמרו בהקפאה כפי שציינת.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
יונתן
 
הודעות: 938
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:46 pm

הבא

תגיות נושא

צירופי מזון, תפריט יומי, פירות בשלים

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], YandexBot ו 7 אורחים