ירוקים רבותיי, ירוקים...

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

ירוקים רבותיי, ירוקים...

הודעהעל ידי anat » ד' יולי 16, 2014 3:54 pm

היי חבר'ה,

בימים אלו אני מגששת את צעדי הראשונים בתזונת 811 וקיוויתי שאוכל לקבל את עצתכם בעניין הבא:
גיליתי שממש קשה לי בעניין העלים הירוקים...
תרד חי ועלי בייבי אני לא אוהבת ולצרוך יותר מחצי ראש חסה בסלט קצת עמוס לי (בעצם למעלה מ300 גרם חסה כבר לא טריויאלי לי).
ניסיתי להוסיף חסה לשייקים (גם תרד) וזה מבאס לי את השייק ברמות שאני צריכה להכריח את עצמי לשתות אותו :_(
אז כרגע זה משאיר אותי עם חסה כוסברה ופטרוזיליה כמקור עיקרי לירוק.
אני תוהה אם חוסר הגיוון עלול להוות בעיה בטווח הרחוק (יצא לי חרוז אפילו).
אשמח לשמוע מה עובד עבורכם ואם יש לך המלצות בנושא.

לאחרונה אני חווה סימפטומים שעשויים להעיד על מחסור בברזל (נשירת שיער בעיקר והיה גם יום עם סחרחורות), אז החלטתי לתת גז בעניין הירוקים.
מעניין אותי לשמוע גם אם בשלב זה כדאי לי לתסף ו/או להוסיף ארוחה מבושלת של קטניות\דגנים\תרד מאודה וכד', כדי לשקם את מאגרי הברזל.
בינתיים טרם עשיתי בדיקות דם, כי אני מעדיפה לבצען כעבור חודש של התמדה ב811 (או לפחות RT6), מה שיאפשר לי להעריך לפחות חלקית את התגובה של הגוף לשינוי התזונתי.
יתכן ובעצת ירדן אבצען בימים הקרובים בכל זאת.

כך או כך, אני מאמינה ששאלותיי הן בסה"כ כלליות למדי ואשמח לעזרתכם .

יום מתוק שיהיה לנו! :)~

ענת.
anat
 
הודעות: 80
הצטרף: ד' יולי 16, 2014 2:54 pm

Re: ירוקים רבותיי, ירוקים...

הודעהעל ידי ירדן » ד' יולי 16, 2014 7:00 pm

ברוכה הבאה :D

אז קודם כל לגבי עלים ירוקים. כמה דברים:

1. אם עמוס לך בבטן אז תני לזה זמן. כולנו לא היינו רגילים לאכול נפחים גדולים ולכולנו לקח מעט זמן עד שהקיבה (שהיא שריר) למדה להתרחב מספיק בזמן הארוחה.

2. טעם זה משהו נרכש. אם את רגילה לטעמים חזקים, תבלינים, מלח, שמן, רטבים ובגלל זה לא טעים לך לאכול הרבה ירוקים אז אם תתמידי בלוטות הטעם שלך שהורגלו לטעמים החזקים יתחלפו ותתחילי להעריך יותר את הטעמים הטבעיים. צפי בסרטון קצר של רוזלינד, אשתו של דאג, בנושא בלוטות הטעם (הקטע שלה נמצא ממש בהתחלה עד דקה 1:20)- https://www.youtube.com/watch?v=pKUtPEt ... plpp_video

3. אם בכל זאת לא טעים לך חפשי מקום אחר לקנות בו עלים ירוקים. לא כל החסות שוות בטעמן וזה תלוי בצורת הגידול ובאיכות האדמה ולפעמים יש הבדלים משמעותיים מאוד. למשל כשגידלתי חסות אצלי בגינה הן היו כל כך טעימות שהרבה פעמים פשוט לא יכולתי להתאפק ולא לאכול מהן כשהייתי עוברת ליד הערוגה. קני עלים אורגניים.

4. עכשיו קיץ. העלים בקיץ בדרך כלל פחות טעימים מבחורף ולפעמים אפילו מרים בגלל החום. קורה לפעמים שבקיץ החסות מרות כל כך שממש אי אפשר לאכול אותן כי המגדלים לא קטפו אותן בזמן, לעומת זאת בחורף הן גדולות יותר ומתוקות. אז גם אם עכשיו קשה לך עם העלים ואת לא מצליחה לאכול מספיק תוכלי לפצות על כך בחורף. אני אוכלת כמות גדולה יותר של ירוקים בחורף מאשר בקיץ.

5. מבחינת שייקים ירוקים, נסי לשים בשייק פחות עלים ויותר פירות. אני לא שותה בכלל שייקים ירוקים אבל שילוב של בננות עם מעט סלרי אני מאוד אוהבת.

6. גם אצלי עכשיו לא כל כך מגוון בירוקים. בחורף מאוד גיוונתי בעלים (חסה, ארוגולה, מיזונה, קייל, בוק צ'וי, טאט סוי, סלרי, כרוב, בזיליקום ואחרים שחלקם קניתי וחלקם גידלתי). עכשיו גדלים לי בגינה מעט עלי תרד עדינים (לא הניו זילנדי שאותו אני לא מסוגלת לאכול בכלל) ועלי סלק, שניהם מאוד מלוחים ומאוד מוסיפים לסלט, אבל בכל זאת כרגע אני אוכלת בעיקר חסה וסלרי.

7. הכמות המינימלית של ירוקים שכדאי לאכול היא 2%-3% מהקלוריות בממוצע (וכמובן שחשוב לאכול מספיק קלוריות...) אז תבדקי בכרונומטר כמה ירוקים זה עבורך ונסי לשאוף לשם לקראת החורף.

8. נסי לגוון עם רטבים תוצרת בית על בסיס ירקות או פירות. הנה לדוגמה סרטון של מייגן אליזבת עם רעיונות לרטבים שיכולים מאוד להתאים בעיקר למתחילים-
https://www.youtube.com/watch?v=_fPC8HU ... cMlhpF5nEg

9. אם ההנחה שלך לגבי הברזל נכונה אז באמת רצוי בכל זאת לעשות מאמץ, למצוא עלים איכותיים יותר גם בקיץ ולאכול יותר עלים ירוקים וגם ירקות בגלל שהם עשירים יותר במינרלים מאשר פירות.

------------

לגבי הברזל. קודם כל באמת כדאי להיבדק ולוודא שאכן יש חסר בברזל ולא מדובר בבעיה אחרת. אם אכן יש חסר בברזל אז סביר להניח שמדובר בבעיית ספיגה ולסוג התזונה יש השפעה גדולה על כך. לרוב אין שום סיבה למהר ולקחת תוסף כי הוא לא מתייחס לסיבה לבעיה. צריך לבדוק את התזונה שלך ולראות מה צריך לשפר.

את מוזמנת לרשום פה יום טיפוסי לדוגמה כולל כמויות של התפריט שלך עכשיו ושל התפריט שלך כפי שהיה לפני שהחלטת לשנות לכיוון של 811. את גם מוזמנת להוסיף עוד פרטים על עצמך שיכולים להיות רלוונטיים על פי הרשימה הבאה-
https://www.30bananotleyom.co.il/forum/viewtopic.php?f=2&t=4

אכילה של מספיק קלוריות מפירות וירקות ומעט שומן אידיאלית בשביל לשפר את הספיגה בגלל שקודם כל זוהי תזונה שעשירה מאוד בויטמין סי שמעודד את ספיגת הברזל. דבר שני אין בתזונה הזאת הרבה שומן, הרבה סיבים בלתי מסיסים, הרבה חומצה פיטית וחומצה אוקסלית שכולם מפריעים לספיגה. עוד סיבה שנשים יכולות לסבול מחסר בברזל היא ווסת ארוכה ודימום חזק וגם את זה אפשר לפתור לחלוטין בעזרת שינוי תזונתי.

אני יכולה לעיד על עצמי שכטבעונית עד לפני שעברתי ל-811 היה לי ממוצע של 40 בפריטין לאורך הרבה שנים וכשעברתי לתזונת 811 הייתה קפיצה גדולה לסביבות ה-70 שזה מעל אמצע הטווח לנשים, מה שבהחלט מראה על ספיגה משופרת. בתחילת 2011 עשיתי בדיקה ראשונה על תזונת 811 וזה היה כך בכל הבדיקות שעשיתי מאז (אני עושה בדיקת דם אחת לשנה). רק אוסיף שגם רמת פריטין 40 היא תקינה, מעולם לא הייתי אנמית ורמת הברזל ׁׁהחופשי שלי תמיד הייתה תקינה.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: ירוקים רבותיי, ירוקים...

הודעהעל ידי anat » ה' יולי 17, 2014 12:57 pm

תודה על התשובה המפורטת והמחכימה, ירדן!

אחדד את דבריי ברשותך:
עם חסה באמת שאין לי בעיה. אני מאמינה שגם עניין הנפחים ישתפר בהדרגה.
אני אוהבת חסה ערבית וחסה אייסברג וגם את המסולסלת לפעמים. גם פטרוזיליה וכוסברה ממש סבבה לי.
תרד ובייבי הם העלים שאני לא מתחברת לטעמם (במרקה של בייבי קשה לי גם עם המרקם המחוספס- נתקע בגרון).
גם ברוקולי, אגב, הוא לא אופציה עבורי. מצליבים מאתגרים את הקיבה שלי. ברוקולי במיוחד.

כך שלמעשה, מה שמדאיג אותי הוא אם צריכת ירוקים ממשפחת החסות פטרוזיליה וכוסברה בלבד, מספקת מגוון הולם של מינרלים.
אגב, אם קשה לי לצרוך כרגע ראש חסה שלם ליום, האם חצי ראש חסה+ חצי צרור פטרוזיליה\כוסברה מהווים תחליף שווה ערך?

תודה וסופ"ש מהמם! :)
anat
 
הודעות: 80
הצטרף: ד' יולי 16, 2014 2:54 pm

Re: ירוקים רבותיי, ירוקים...

הודעהעל ידי anat » ה' יולי 17, 2014 1:03 pm

אני מוסיפה את ההערות הבאות כאן כי לא מצאתי דרך לערוך את ההודעה האחרונה (סליחה על שרשור המגילה):

סלרי וכרוב לסוגיו (כולל קייל) גם קשים לי לעיכול (כנראה עניין הסיבים). כנראה שזה חלק מההסבר לכך שאני גם לא אוהבת אותם.
סלרי בשייקים ניסיתי ומצאתי שהוא ממליח לי מדי את העסק ומוסיף מרירות שאני לא נהנית ממנה.

בעניין השייקים הירוקים- מינונים קטנים של ירוקים (לצורך העניין, כמות של פחות מ2 חופני עלים בשייק) היא קצת חסרת פואנטה בעיני, אם המטרה היא להגדיל את צריכת הירוקים בתזונה.
הבעיה היא שבמינונים ה"רצויים" האפטרטייסט של העלים משתלט לי מדי על בלוטות הטעם.
what to do?
anat
 
הודעות: 80
הצטרף: ד' יולי 16, 2014 2:54 pm

Re: ירוקים רבותיי, ירוקים...

הודעהעל ידי ירדן » ה' יולי 17, 2014 7:14 pm

לא חייבים לאהוב הכל :) אם יש משהו שאת באמת לא אוהבת אז אל תאכלי. לפעמים טעם משתנה אז נסי שוב בעוד כמה חודשים ותראי אם טעים לך אבל אם לא, אז לא. ואם ירקות ממשפחת המצליבים קשים לך לעיכול אז באמת פשוט אל תאכלי אותם או נסי לקצוץ אותם דק במעבד מזון וללעוס היטב.

אני מניחה שהכמות הזאת בסדר כרגע, למרות שאין לי באמת דרך לקבוע בוודאות כי אני לא יודעת מה הגודל שלהם, אני לא יודעת כמה פעילות גופנית את עושה וכמה את מזיעה (ישנו איבוד מינרלים דרך הזיעה), אני לא יודעת מה איכות הירוקים או באיזה מצב את מבחינה בריאותית. אם נלך על המינימום אז לתפריט של 2000 קלוריות 3% מזה הוא 60 קלוריות שזה 250 גרם חסה ו-50 גרם פטרוזיליה. לתפריט של 2500 קלוריות 3% מזה הוא 75 קלוריות שזה בערך 350 גרם חסה ו-50 גרם פטרוזיליה. ואל תשכחי שגם ירקות עשירים יותר במינרלים לעומת פירות.

את משתמשת רק בגבועלי הסלרי או גם בעלים? כי העלים מאוד מרים ולא ממש ראויים למאכל.

נסי לשחק עם המינונים של הירוקים בשייק ו/או להוסיף כמה תמרים לתוספת מתיקות. כמה פירות את שמה בשייק? אולי את פשוט לא שמה מספיק פירות?
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: ירוקים רבותיי, ירוקים...

הודעהעל ידי anat » ש' יולי 19, 2014 12:24 pm

אחרי שנשקלתי הבוקר וראיתי שהוספתי כ2 ק"ג למשקלי החודש (למרות שבשבועיים האחרונים אכלתי בראשון-חמישי בעיקר 811) הגעתי למסקנה שבאמת כדאי שאבצע את בדיקות הדם בקרוב מאוד. משהו לא מסתדר לי וישנם המון משתנים שיכולים להשפיע על התשובות לשאלות ששאלתי כאן, אז כדאי שאדע לפחות מהי נקודת הפתיחה שלי ונמשיך משם.
אשמח לחידוד ב2 נושאים עקרוניים:

הראשון- אלו בדיקות דם כדאי לבקש מרופאת המשפחה שלי ואיך לבקש בדיקות ספציפיות במידה והן נחשבות ל"חריגות"?

השני- האם אנשי ה811 נוהגים לשקול בשגרה כל פרי וירק שהם צורכים כדי שניתן יהיה לבצע מעקב מדויק בכרונומטר (ראש חסה יכול לשקול 500 גר וגם 200 גר)?
או שזה מבוצע רק בשלבים הראשוניים של הכניסה לתזונה? או שישנה דרך אחרת להעריך כמויות?

חשוב לי לציין שאני מנסה לצמצמם את ההתעסקות במזון למינימום האפשרי. גם ככה לנהל יומן אכילה יומי זה כאב ת** ומסורבל לי (במיוחד לרשום את רכיבי הסלט הענק של הערב)

תודה גדולה מראש :)
anat
 
הודעות: 80
הצטרף: ד' יולי 16, 2014 2:54 pm

Re: ירוקים רבותיי, ירוקים...

הודעהעל ידי ירדן » ש' יולי 19, 2014 1:11 pm

משהו קטן לגבי משקל. משקל שעולה לא בהכרח מעיד על עלייה בשומן גוף. אם בחודש האחרון העלית את אחוז הפחמימות בתזונה שלך אז יתכן שהעלייה היא בזכות (ולא בגלל) שמאגרי הגליקוגן שלך יותר מלאים. גליקוגן נאגר ביחד עם מולקולות מים וזהו תהליך טבעי, בריא ורצוי. מעבר לזה המשקל שלנו כנשים יכול לזוז 2-1 קילו לאורך החודש בהתאם למחזור.

בקשי המרופא/ה שהבדיקה תכלול ספירת דם, כימיה בדם, B12 ,D ,TSH, פריטין (מאגרי הברזל) ואפשרי גם ברזל חופשי. אם מעולם לא עשית בדיקת ויטמין D (או לפחות לא בשנתיים האחרונות) אין סיבה שלא יתנו לך אם תבקשי, ולגבי פריטין, ברזל ו-B12 תגידי שאת טבעונית ורוצה לוודא שהכל תקין. אם יעשו לך בעיות, מה שלא נראה לי, אז תגידי שיש לך סחרחורות ונשירת שיער. אם את נוטלת איזשהם תוספי ויטמינים ומינרלים הפסיקי לקחת כשבוע לפני הבדיקה.

אנחנו ממש לא נוהגים לשקול את המזון לפני האכילה ורוב היום אין לנו שום התעסקות עם אוכל. כל פעם שאני רעבה אני פשוט אוכלת עד שאני שבעה ואז מפסיקה. למעשה נראה לי שהתזונה הזאת דווקא חוסכת הרבה זמן מבחינת ההתעסקות עם האוכל :) שקילה מתאימה למתחילים שרוצים לוודא שהם אוכלים מספיק ושהם לא עוברים את ה-10% שומן בממוצע. לרוב האנשים זה די מאתגר בהתחלה להבין מה וכמה צריך לאכול ולפעמים עושים טעויות קריטיות שאחר כך גורמות לכך שהם לא מצליחים להתמיד. אתר כמו הכרונומטר מאוד יכול לעזור וגם באופן כללי עוזר מאוד לדעת להעריך את כמות הקלוריות בכל מיני סוגי פירות. אחרי כמה זמן כבר לומדים כמה מזון נכון לנו וכמה משביע אותנו לאורך כמה שעות. אני באופן אישי בכלל לא שקלתי בהתחלה אלא רק כמה חודשים אחרי זה עשיתי חודש של שקילות מדוייקות רק כדי שיהיו לי נתונים אובייקטיביים גם עבור עצמי וגם עבור אלו ששואלים אותי כי בתור אחת שפועלת לקידום התזונה הזאת בארץ זה חשוב שאדע להעביר נתונים בצורה נכונה ואובייקטיבית. אחרי הנסיון שלי עם הכרונומטר וגם מבדיקה בכל מיני רשימות של קלוריות באינטרנט קל לי היום להעריך כמה אני אוכלת גם מבלי לבדוק בצורה מדוייקת. אין לי שום סיבה לעשות הערכות כאלו על בסיס יומי אלא רק לעיתים ממש רחוקות.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: ירוקים רבותיי, ירוקים...

הודעהעל ידי anat » א' יולי 20, 2014 1:22 pm

זהו, שבדיוק עם המעקב בכרונומטר יש לי קושי.

לצערי, כעובדת הייטק ואדם שאינו טיפוס של בוקר, אין לי זמן מיותר להתעסק מדי יום עם הכנת שייקים וחיתוך פירות גדולים ומלכלכים (אבטיח\מנגו\מלון) בכמות שתספיק ליום עבודה שלם,
ובערב, אני מעדיפה לצמצם את ההתעסקות במטבח למינימום האפשרי. קרי, חיתוך חסה והוספתה לסלט ירקות שאספתי מהקניון בדרך הביתה.
אז כשאני קונה שייק בחוץ (זה קורה מדי יום), קשה לי להעריך מה כמות הפרי שהוא מכיל בדיוק (בדוכני שייקים הפירות לרוב חתוכים מראש ומהסיבה הזו, גם העובד בדוכן לא יודע לענות על זה). אמנם אני יכולה לרשום לעצמי כמה ליטר שייק צרכתי, אבל מסתבר שבכרונומטר אין פריט שמאפשר לי לתעד צריכת פירות בתצורה של שייק.

בעיה דומה קיימת עם סלטים בהרכבה. העובדים בדוכן לא משתמשים בכלי מדידה או בירקות שלמים והכמויות ששמים אינן עקביות. ככה שדי קשה להעריך מה הכמות ששמו מכל ירק.
יתכן מאוד שהחריגה מהתקציב הקלורי היומי שלי לפי הכרונומטר נובעת בדיוק מהמקומות שבהם אני נאלצת לנחש כמה פרי וירק הכניס פלוני למוצר שקניתי בקניון.

דבר נוסף שמרגיז אותי בכרונומטר: כשמוסיפים מזון ליומן האכילה היומי שם, צריך לבחור כמות.
הרי פירות מגיעים במגוון גדלים ומשקלים וכמות הקלוריות והנוטרינאטים בהתאם, מן הסתם.
לא תמיד יחידות המידה זהות ועקביות בין הפירות והירקות במסד הנתונים של הכרונומטר.
לפעמים יש אפשרות לבחור בין כמות בגרמים, כמות בכפות או כפיות, נפח, או גודל לפי קוטר הפרי (קטן\בינוני גדול).
מבלי לשקול כל פרי וירק, אפשר לחרוג בקלות במאות גרמים מהכמות שנצרכה בפועל.
בקיצור, משחק הניחושים הזה קצת מקשה על ביצוע מעקב אמין אחר התזונה.

אז לסיכום, אלו הן השאלות שלי:
1.איך אתם מעריכים כמויות עם מזונות שאכלתם בחוץ? (שייקים, סלטים וכד')
2. מישהו מכיר דרך אחרת לעבוד עם הכרונומטר, כזו שאולי פספסתי ומקלה על החיים?
anat
 
הודעות: 80
הצטרף: ד' יולי 16, 2014 2:54 pm

Re: ירוקים רבותיי, ירוקים...

הודעהעל ידי anat » א' יולי 20, 2014 1:30 pm

ועוד הערה קטנה: בתור מי שעדיין נמצאת בתהליך מעבר לתזונה נאה מלאה, אני חוטאת לעתים לא רחוקות, בג'אנק ובמזונות מבושלים (למשל, אנטיפסטי בסלט).
את הדברים האלה בכלל קשה לתעד בכרונומטר, כי מסד הנתונים מכיל פריטים שקיימים בחו"ל ולא מוצרים ישראליים.
מג'דרה למשל, לא תמצאו שם, ובכלל- תיעוד של מזון ביתי על כל רכיביו (כולל השמן שטיגנתם בו את הבצל, התבלינים שהוספתם, עשבי התיבול וכד') - הוא משימה מייגעת עד בלתי אפשרית בכלי הזה.
הרבה פעמים מצאתי את עצמי מחפשת ובוחרת מנות\משקאות\חטיפים שנראו לי "דומים" למה שצרכתי, מבלי לדעת בפועל האם התכולה הקלורית והמרכיבים אכן זהים.

מה אתם עושים? או עשיתם כשהייתם בשלבי מעבר?
anat
 
הודעות: 80
הצטרף: ד' יולי 16, 2014 2:54 pm

Re: ירוקים רבותיי, ירוקים...

הודעהעל ידי יונתן » א' יולי 20, 2014 2:04 pm

באמת אין צורך שתנהלי מעקב כל כך מדויק בכרונומטר. כמו שירדן אמרה, השימוש הראשוני שלנו בכרונומטר היה כדי להבין כמה נפח של פירות וירקות צריך לאכול, בראש ובראשונה כדי לא לאכול פחות מדי, כי בהתחלה מגיעה תחושת השובע במהירות ולא אוכלים מספיק קלוריות. כשערכתי את הניסויים הראשונים שלי בתזונה, לפני שקראתי את הספר והבנתי את השגיאות שלי, היו לי נפילות פתאומיות של אנרגיה, שנבעו ממחסור בקלוריות. אבל את הבדיקות בכרונומטר כבר עשינו לפני למעלה משלוש שנים, ומאז באמת שכמעט אין לנו כל שימוש בו. מעבר הדרגתי ל-811 גם די מייתר את השימוש בכרונומטר, כי המזון המבושל מעניק לך "ערובה" שלא אכלת מעט מדי, כשבה בעת את מעלה באופן הדרגתי את כמות הפירות שאת אוכלת.

קשה לי לייעץ לך בנוגע לאכילה בחוץ. אני עובד מהבית וזה באמת נותן לי יתרון עצום בנושא, כי אני תמיד ליד המקרר שלי ואני יכול לעשות הפסקת אוכל מתי שבא לי, אבל גם אם הייתי עובד במשרד הייתי נרתע מאוד מהמחשבה לקנות שייק או סלט במחיר מופקע, מפירות וירקות לא אורגניים שאין לדעת מה איכותם. יש לא מעט פירות שלא דורשים כל התעסקות, כמו דבדבנים, תאנים ואפרסמונים, ואפילו מלון לא חובה לחתוך מראש ולשים בקופסה, אפשר פשוט לחצות ולאכול עם כף. למה שלא תשקיעי בבלנדר קטן למשרד? הרי תחזירי לעצמך את העלות תוך שבועיים של קניית שייקים בחוץ.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
יונתן
 
הודעות: 938
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:46 pm

הבא

תגיות נושא

כמה לאכול?, עלים ירוקים

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

cron