כמות חלבון בתזונה

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

כמות חלבון בתזונה

הודעהעל ידי ערן » א' ינואר 04, 2015 3:18 pm

למדתי שבארצות עניות שכיח חוסר חלבון ובעקבותיו בעיות בגדילה ומחלות. מאידך, לפי המבואר באתר זה, אם אוכלים שפע פירות וירקות חיים, מקבלים מספיק חלבון. לכן אבקש להבין איך נתונים אלו מתיישבים. שבארצות העניות בדרך כלל לא חסרים ירקות. ומכיון שחסר להם בשר ומאכלי חלב, הם אוכלים הרבה ירקות עליים וממגוון גדול שלהם. ואין לי מושג לגבי אכילת פירות חיים בארצות אלו, ואני מניח שלא בכל השנה יש להם מגוון פירות חיים. אך הרי במקום זה הם מקבלים קלוריות מדגנים או קטניות זולים. כך שאמנם אין להם את הבריאות של פירות חיים, אך יש להם מספיק קלוריות, ויש להם כמות חלבון לא פחות ממה שיש בדיאטה שלכם?
ואמנם יש מדינות עניות שבהם חסרים גם ירקות או דגנים וקטניות, אך האם המחסור בחלבון קיים רק במדינות כאלו? האמת שאינני מתמצא בדיוק בנתונים, אך קיבלתי רושם שגם במדינות שלא חסרים ירקות עליים ודגנים, קיים חוסר בחלבון. האם זה לא נכון? אודה על פרטים.
ערן
 
הודעות: 2
הצטרף: ד' אוקטובר 31, 2012 4:19 pm

Re: כמות חלבון בתזונה

הודעהעל ידי ירדן » א' ינואר 04, 2015 6:17 pm

חסר בחלבון שכיח באזורים מוכי רעב במדינות עולם שלישי והוא נוצר כתוצאה מאכילה לא מספקת של מזון שגורמת מן הסתם גם לחסר בחלבון. קח מחסור בקלוריות, מגוון מזון מאוד דל ומשלוחי מזון מזוקק וחסר ערך תזונתי מהאו"ם ותקבל תת תזונה... בוודאי יצא לך לראות תמונות של ילדים אפריקאים כחושים ומורעבים עם בטן מאוד גדולה שנגרמת מהצטברות נוזלים. כמובן שיש להם חסר בחלבון אבל אף אחד לא יטען שאותם ילדים אוכלים תזונה מגוונת ומספיק קלוריות.

המחלה שנגרמת מחסר בחלבון נקראת קוואשיאורקור. שים לב מה הסיבות למחלה זו-
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMH0002571/
Kwashiorkor is a form of malnutrition that occurs when there is not enough protein in the diet.

Kwashiorkor is most common in areas where there is:
Famine
Limited food supply
Low levels of education

This disease is more common in very poor countries. It often occurs during a drought or other natural disaster, or during political unrest. These conditions are responsible for a lack of food, which leads to malnutrition.

הטיפול במחלה הזאת הוא קודם כל אספקה של קלוריות מפחמימות ורק אחר כך חלבון. הסיבה לכך היא שכל עוד הגוף לא מקבל מספיק קלוריות (אנרגיה) מפחמימות/שומנים הוא יהפוך את החלבונים לאנרגיה-
Calories are given first in the form of carbohydrates, simple sugars, and fats. Proteins are started after other sources of calories have already provided energy. Vitamin and mineral supplements are essential.

כ-7% מהקלוריות בחלב אם מגיעות מחלבון ועובדה שזה די והותר עבור תינוק בשביל לגדול ולהתפתח בקצב מהיר. בתזונה מלאה ומגוונת מהצומח שמכילה כמות מספקת של קלוריות יש 6%-12% חלבון כך שזה די והותר עבור בני אנוש שנגמלו מחלב אם ולא צריכים יותר לגדול ולהתפתח, או לפחות לא באותו הקצב כמו תינוק. אנשים שניזונים מתזונה צמחית נאה יהיו לרוב באזור ה-6%-8% ואנשים שאוכלים הרבה דגנים וקטניות (ונבטים) יהיו באזור ה-10%-12%. בכל מקרה כשעושים את החישובים רואים שבתפריט צמחי מגוון שמכיל מספיק קלוריות מגיעים ל-0.8 גרם חלבון או יותר (בהתאם לכמות הקלוריות) לכל ק"ג משקל גוף שזה בהחלט די והותר על פי כל ההמלצות הרשמיות המקובלות.

אם אתה מחפש להבין מה המדע אומר על כמות החלבון הנחוצה לאדם צפה בהרצאה הבאה-
http://30bananotleyom.co.il/movies/20-w ... gh-protein
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2964
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: כמות חלבון בתזונה

הודעהעל ידי ערן » א' ינואר 04, 2015 9:59 pm

הבנתי מדבריך שמדובר במדינות שאין בהם שפע ירקות וחסר דגנים או קטניות. אינני מתמצא די הצורך. ניקח מדינות כמו הודו, תימן, מצרים, עיראק וכדו', אני מתרשם שבהם האוכלוסיה אוכלת הרבה ממגוון ירקות (אני רואה לדוגמה את הערבים בישראל, שאוכלים חובזה וגדילן מצוי ועוד ועוד ירקות בלתי מוכרים בתרבות המערבית), ושיש מספיק קטניות או דגנים לקלוריות. האם במדינות אלו ודומותיהן, אין את בעיית חוסר החלבון? ואם אכן אין חוסר חלבון, הרי סביר שהאו"ם לא ישלח סתם "מזון" חסר ערך אם האוכלוסיה בריאה.

אולי את יודעת איך ניתן לקבל את רשימת המדינות עם בעיה זו?
ערן
 
הודעות: 2
הצטרף: ד' אוקטובר 31, 2012 4:19 pm

Re: כמות חלבון בתזונה

הודעהעל ידי ירדן » ב' ינואר 05, 2015 2:45 pm

מחלת הקוואשיאורקור שהסימפטומים שלה נגרמים בגלל חסר בחלבון שכיחה בתינוקות ובילדים במקומות שיש בהם בעיית רעב. במקומות כאלו אין רק בעיה של חסר בחלבון אלא גם חסר בקלוריות, בויטמינים ובמינרלים בגלל חסר במזון ומגוון מאוד דל של מזון. באזורים שבהם ילדים ניזונים לאחר הגמילה בעיקר מתירס או אורז לבן לא מפתיע שנמצא בעיה של תת תזונה.

בעזרת חיפוש קצר באינטרנט תוכל למצוא סטטיסטיקות של מחלת הקוואשיאורקור באזורים שונים בעולם.

למרות שלא נראה לי שבמקומות מוכי רעב יש שפע של עלים וירקות ברצוני בכל זאת להבהיר שעלים וירקות הם מזונות מאוד מאוד דלים בקלוריות כך שלא משנה מה אחוז החלבון שיש בהם ולא משנה שהצרכים האנושיים בחלבון הם לא גבוהים כפי שרוצים שנחשוב בכל זאת אף אדם לא יכול לחיות על עלים וירקות בלבד. פירות, דגנים וקטניות עשירים יותר בקלוריות וכמובן שיש בהם גם חלבון.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2964
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm


תגיות נושא

חלבון

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: AhrefsBot, Google [Bot] ו 6 אורחים

cron