עזרה למתחילה

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

עזרה למתחילה

הודעהעל ידי אביבה25 » ש' יולי 28, 2012 8:53 pm

הי, קראתי רבות על 80:10:10, אני טבעונית הרבה מאוד שנים, בת 52 שוקלת 52 ק"ג וגובהי 164 ס"מ. בזמן האחרון לא בא לי על אוכל מבושל ולכן אני רוצה לנסות את השיטה הזו. אני מאוד אוהבת פירות וירקות בטעמם הטבעי, אבל מה שבעיקר נראה לי קשה ומרתיע זה הכמויות הגדולות הנדרשות ואולי גם ההוצאה הכספית שתגדל ללא ספק.
מבקשת את עזרתכם - כמה פירות ביום אם אפשר ממש במספרים ואפילו דוגמה אחת לפחות ל"תפריט" עבורי, כמה פירות אני צריכה לאכול ביום ? וכמה ירקות ?
תודה.
אביבה25
 
הודעות: 45
הצטרף: ש' יולי 28, 2012 8:43 pm

Re: עזרה למתחילה

הודעהעל ידי ירדן » א' יולי 29, 2012 4:52 pm

הי אביבה וברוכה הבאה :)

לוקח מעט זמן להתרגל לכמויות הגדולות יחסית כי הקיבה שלנו רגילה למזון מרוכז בקלוריות אך עם נפח קטן. פירות וירקות מכילים הרבה סיבים ונוזלים לעומת מזונות אחרים ולכן תופסים הרבה יותר מקום בקיבה (ובמקרר) אך מספקים פחות קלוריות וגם האפקט התרמי שלהם גבוה יותר כך שיותר קלוריות משמשות לעיכול המזון, אבל אל דאגה לקיבה יש יכולת להתרחב. אם את חוששת מהכמויות או מההוצאה הכספית את לא חייבת "ללכת עד הסוף" או לעשות מהפך בין לילה. כנסי לזה בהדרגה ותשארי במקום שבו נוח לך.

התחילי בלהחליף את ארוחת הבוקר הרגילה שלך בארוחת פירות. אם קשה לך לאכול מספיק פירות בבת אחת איכלי כמה שאת יכולה ואחרי כשעה-שעתיים איכלי שוב. בצהריים את יכולה לאכול ארוחה מבושלת שמבוססת על פחמימות לא מעובדות ללא שמן וללא תבלינים ומלח (אורזמלא/בטטות/תפ"א/קינואה/עדשים + ירקות מאודים/מבושלים). אחרי הצהריים איכלי שוב ארוחת פירות (כשלוש שעות אחרי הארוחה המבושלת) ובערב איכלי סלט ירקות ועלים גדול עם מעט שומן. כשתרגישי שאת יכולה לאכול יותר פירות החליפי את ארוחת הצהריים בארוחת פירות נוספת, ואיכלי את המנה המבושלת בערב ביחד עם הסלט או בנפרד אם זה יותר מידי בבת אחת. אם קשה לך לאכול מספיק קלוריות בגלל הנפח הגדול של הפירות והירקות פשוט איכלי יותר ארוחות קטנות לאורך היום במקום 3 ארוחות גדולות עד שקיבתך תתרגל.
סרטון מוצלח לאנשים שרוצים לעבור לתזונת 80/10/10 או רק להכניס יותר פירות וירקות לתפריט-
http://30bananotleyom.com/movies/78-how-to-start-a-raw-food-diet

גם אם רק תכניסי יותר פירות וירקות חיים לתזנתך ותורידי בכמויות השומן ולא בהכרח תעברי לתזונה הזאת לחלוטין תרוויחי מזה המון. 80/10/10 הוא מושג שאמנם מקושר היום לתזונה נאה של פירות וירקות בלבד אבל גם תזונה דלת שומן שמכילה עמילנים (דגנים, קטניות, תפ"א) יכולה להיות 80/10/10 מבחינת האחוזים וזה מצויין. למרות שפירות וירקות הם המזון המתאים ביותר עבור המין האנושי וכל מזון שעובר בישול הערכים התזונתיים שבו נהרסים, בכל זאת חשוב לזכור שכל האוכלוסיות הבריאות ומאריכות החיים בעולם אוכלות גם מזונות מבושלים שמבוססים על עמילנים ואוכלות מזון דל חלבון ודל שומן.

לתת לך מספרים מדוייקים לא אפשרי. הצרכים של כל אחד מאיתנו שונים וכמות הקלוריות שונה מפרי לפרי. הייתי אומרת שסביר להניח שאת צריכה משהו בין 2000-2500 קלוריות ליום אבל זה תלוי בעוד גורמים וזוהי רק הערכה גסה. אולי את ספציפית צריכה אפילו יותר מזה אם את מאוד פעילה פיזית, אבל פחות מזה לדעתי יביא לחוסרים תזונתיים. אחרי שתעשי את התזונה הזאת לתקופה מסויימת תדעי מה הכמות שנכונה עבורך בשביל להרגיש אנרגטית ולא לרדת במשקל. זה לא שצריך כל הזמן לספור קלוריות, ממש לא, אבל אם בתור מתחילה את מתקשה לאכול מספיק לא יזיק שתבדקי באינטנרט כמה קלוריות כל פרי מכיל או אפילו שתירשמי לאתר הכרונומטר כדי לעקוב לתקופה קצרה אחר כמות המזון שאת אוכלת וכדי לוודא שאת לא מגזימה בכמות השומן.

בעיקרון הרעיון הוא לאכול כמה שרוצים ללא הגבלה עד שמרגישים שובע ואז לעצור. אם בסוף היום את עדיין מרגישה שמתחשק לך לאכול אז כנראה שלא אכלת מספיק פירות. הבעיה היא שזה בכל זאת יכול קצת לבלבל אצל אנשים מסויימים לפחות בהתחלה כי כולנו היינו רגילים לאכול מזון בנפח קטן יותר והקיבה שלנו מתמלאת מהר. יש אנשים עם גישה שאומרת שצריך להקשיב לגוף וגם אם אכלת ממש מעט אבל את מרגישה מלאה אז כנראה שזה מה שהגוף שלך צריך. אני לא מאמינה בגישה הזאת וחושבת שזה עלול להביא לירידה חמורה במשקל, חסרים תזונתיים וקושי להתמיד בתזונה הזאת. אני לא חושבת שצריך לדחוף מזון בכוח ובטח שלא צריך לאכול יותר ממה שהגוף צריך אבל לוקח מעט זמן להבין מה וכמה הגוף באמת צריך וכמות מועטה מידי של קלוריות לא רק תביא לירידה במשקל אלא גם לכמות מועטה מידי של ויטמינים, מינרלים ופיטוכימיכלים. מבחינת הסלט, מדובר במעט מאוד קלוריות יחסית לפירות אך בנפח גדול. סלט יכול להכיל למשל- ראש חסה, 4 גבעולי סלרי, 3 עגבניות, 2 מלפפונים, פלפל וחצי אבוקדו.

הנה דוגמא לתפריט יומי של תזונת 80/10/10 לאשה עם כמה אפשרויות כדי שתקבלי מושג לגבי הכמויות והמגוון-
http://www.youtube.com/watch?v=GO1NEUuZ ... ature=plcp

אני ממליצה לך לעבור על הנושאים בפורום כי עלו פה הרבה שאלות של מתחילים שיכולות לעזור לך ואם יש לך עוד שאלות אנחנו פה :)
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2964
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: עזרה למתחילה

הודעהעל ידי אביבה25 » א' יולי 29, 2012 7:17 pm

היי ירדן
תודה רבה על התשובה המקיפה לשאלתי, אמנם קיוויתי לתשובה יותר ספציפית עבורי,
הבעייה היא שככל שאני חוזרת ורואה את הכמויות האלה אני לא רואה את עצמי מצליחה לאכול כל כך הרבה.
אני בד"כ אוכלת בבוקר 3 פירות בלי בעיה, אבל מכאן ועד 12-15 פירות המרחק גדול.....:)
אני גם בד"כ אוכלת סלט בערב, אבל מכאן ועד ראש חסה + כל השאר.....חח שוב המרחק גדול.
גם מבחינת קלוריות, יש לי כרונומטר דרך אגב ואני לא מגיעה לעולם לכזאת כמות של קלוריות, אני אוכלת בסביבות ה 1600 קלוריות, יותר מזה....מאוד קשה לי.
להוסיף יותר ויותר אני לא יכולה כי הגוף אומר לי מפורשות: לא.

יכול להיות שהשיטה לא בשבילי?....
יתכן ועליי להישאר עם התזונה הטבעונית שלי בכל זאת. ולקבל את המזון גם דרך הדגנים והקטניות ומעט אגוזים כמו שאני רגילה שהם יותר מרוכזים ואז אני לא צריכה לאכול כל כך הרבה....:)
אביבה25
 
הודעות: 45
הצטרף: ש' יולי 28, 2012 8:43 pm

Re: עזרה למתחילה

הודעהעל ידי ירדן » ב' יולי 30, 2012 3:59 pm

למה את מתכוונת כשאת כותבת 3 פירות? יש הבדל גדול מבחינה קלורית בין 3 משמשים ל-3 בננות. אם תתחילי מ-3 בננות כארוחת ביניים ותתקדמי משם ל- 5-6 בננות כארוחה עיקרית זה יהיה מצויין. את בטח שלא צריכה לאכול 15 פירות בבת אחת :) למרות שאם מדובר במשמשים אז אפילו 15 לא יספיקו כארוחה עיקרית.

ישנה גישה שאומרת שגוף בריא ונקי צריך פחות מזון כי הוא יותר יעיל מבחינת עיכול וספיגה. העניין הוא שאני לא מאמינה שרובנו נמצאים במקום הבריא והנקי הזה ולכן לדעתי 1600 קלוריות הן מעט מידי. זה לא רק עניין של קלוריות, זה עניין של ויטמינים, מינרלים ופיטוכימיכלים שמגיעים ביחד עם הקלוריות. אני מכירה הרבה נשים צעירות ומבוגרות ששוקלות הרבה יותר ממני וחיות על קיצבת קלוריות מינימלית כדי לא לעלות במשקל, ואני אוכלת הרבה יותר מהן ולא צריכה "להתאמץ" כדי לשמור על מהשקל שלי. אני חושבת שיש לי מסת שריר גבוהה יחסית לבחורות אחרות אז אני מניחה שזה גם קשור חלקית לעניין, אבל מה שהכי משפיע זה סוג המזון. זה גם מה שקורה לאנשים אחרי שנים של דיאטות דלות קלוריות שמורידות את הקצב המטבולי הבסיסי (BMR) ומכווצות את הקיבה בנוסף לחוסר פעילות גופנית שגורמת להתדלדלות השרירים ועלייה באחוזי השומן. אני לא יודעת מה ההיסטוריה התזונתית שלך והאם התנסת בדיאטות לאורך השנים והאם את עוסקת בפעילות גופנית. יכול להיות שבאמת 1600 קלוריות הן בדיוק מה שנכון עבור הגוף שלך, אבל סביר להניח שבתזונה של פירות וירקות בלבד תצטרכי מעט יותר. מייגן אליזבט למשל אוכלת 2000 קלוריות ליום וסוויזי פוסטר אוכלת בסביבות ה-1800 ליום. עבורי כמות כזאת היא מעטה ואני ארד מאוד במשקל (אני 1.64 על 50 קילו) אבל להן זה נכון ומתאים. כשהתחלתי את התזונה הזאת אכלתי פחות מהיום ועם הזמן הכמות גדלה ואחר כך קצת פחתה עד שהתאזנתי על הכמות הנכונה עבורי. היום אם אני לא אוכלת מספיק אני יורדת במשקל. 2000-2500 קלוריות ליום (תלוי ברמת הפעילות הגופנית) לאשה בגובה ממוצע נשמע לי הגיוני אבל אם את בכל זאת רוצה לנסות תזונה נאה שמבוססת על פירות וירקות וחושבת שזאת כמות גדולה מידי עבורך אז התחילי ב-1600 ליום ונסי להעלות בהדרגה ל-1800-2000. במקביל הקפידי על פעילות גופנית סדירה שתאפשר לך לצרוך יותר קלוריות ולשנות את היחסים בין מסת השומן למסת השריר. המושג 80/10/10 אולי מתייחס ליחס בין אבות המזון אבל בגדול מדובר באורח חיים שנותן חשיבות רבה מאוד גם לפעילות גופנית, שינה מספקת, שמש, רגיעה, ועוד.

זוהי לא "שיטה"... ד"ר גרהם לא המציא את זה, הוא בסך הכל נתן לזה שם כדי שלאנשים יהיה יותר קל להבין במה מדובר. הרעיון הוא שלכל מין ביולוגי יש את המזון שמתאים לו, המזון אליו הוא מותאם מבחינה ביולוגית ושעליו הוא משגשג. בני האדם הם פרוגיבורים וכל אספקט באנטומיה ובפזיולוגיה שלנו מותאם לאכילת פירות טריים ובשלים. אין אף מזון אחר מבלבד פירות וירקות (בתוספת מעט אגוזים, אבוקדו וכו' אשר לא היו זמינים בעבר לכל אורך השנה) שאנחנו יכולים לאכול במצבו הטבעי ללא שום עיבוד.
אם את חלק מהמין האנושי אז זה מתאים גם בשבילך :)
http://30bananotleyom.com/movies/117-is-the-801010-diet-for-everyone

בישול המזון בשביל שיהיה ניתן לאוכל אותו גורם לפגיעה בערכים התזונתיים, עושה דנטורציה לחלבונים, מעפש את השומנים ומייצר חומרים מסרטנים. כל מזון מבושל "נחות" במידה זו או אחרת מבחינה תזונתית ממזון טרי.
http://30bananotleyom.com/movies/26-damage-of-cooked-food
http://30bananotleyom.com/movies/24-whats-wrong-with-cooked-foods

כדאי מאוד לאכול כמעט על בסיס יומי (אם לפעמים לא מתחשק אז לא נורא) סלט שמכיל ראש חסה קטן עד בינוני (או עלים אחרים בנפח זהה) + כמה ירקות. ירקות ועלים ירוקים מכילים כמות גדולה של מינרלים (בין השאר) והם חלק בלתי נפרד מכל תזונה בריאה.
http://30bananotleyom.com/movies/75-is-a-100-fruit-diet-healthy

בכל מקרה, כפי שאמרתי את לא חייבת ללכת עד הסוף בשביל להנות מהיתרונות הבריאותיים שיש בפירות וירקות. את טבעונית שזה מעולה ואם את אוכלת מזון ביתי ולא ג'אנק תעשיתי אז את כבר נמצאת במקום טוב מהרבה טבעונים אחרים. פשוט הכניסי יותר פירות וירקות לתפריט, הפחיתי בבעדיפי שיטות בישול קצרות כמו אידוי. במקביל קראי עוד ועוד מידע בנושא תזונת 80/10/10, צפי בסרטונים, הקשיבי להרצאות ואפילו קראי את ספרו של ד"ר גרהם, כל זה יעזור לך להבין את ההגיון שמאחורי התזונה הזאת ולרצות בכל זאת לנסות אותה וגם להתמיד בה :D
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2964
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: עזרה למתחילה

הודעהעל ידי אביבה25 » ב' יולי 30, 2012 6:13 pm

היי ירדן

בגדול עד היום אני אוכלת טבעוני נקי, בבית זה בלי ג'נק בכלל, מכינה לעצמי הכל כל יום לבד, בלי דברים מוכנים, הכל הכנה שלי, ירקות, פירות, טבעיים, דגנים וקטניות מבושלים עם קצת תבלינים ומעט גרעיני שומן, מסת השריר שלי אכן נמוכה מדי, וזה כבר עניין של הרבה שנים שלא הייתי פעילה גופנית, בגילי, זה יהיה לי מאוד קשה להעלות את מסת השריר, אבל דווקא כיום אני עושה יותר מבשנים עברו ככל יכולתי פעילות גופנית שהיא אמנם מתונה, בעיקר הליכות כשעה וחצי ביום ולעתים גם פעילויות נוספות, בקיץ קשה לי יותר ללכת כי מאוד חם ומתיש, אז הפעילות שלי פוחתת, את בטוחה שאני חייבת להגיע ל 2000 קלוריות? לפי הקרונומטר אני לא צריכה יותר מ 1690 קלוריות, ולעתים אני צורכת יותר (בחורף) ולעתים פחות (בקיץ יש אצלי בד"כ ירידה בכמות הקלוריות), עד עתה לא היתה לי בעיה מבחינת המשקל ואני בסדר, כמובן שלא הייתי רוצה לרדת בשום אופן. אבל נראה לי שלהגיע ל 2500 יהיה לי קשה ממש בלתי אפשרי.

אז עכשיו החלטתי באמת לעשות ניסיון אמיץ ואראה איך אני מצליחה בזה:)
ראשית תגברתי את כמות הפירות והירקות: קניתי פי שתיים ממה שאני רגילה, פי שתיים פירות ופי שתיים ירקות, ואתחיל כמו שאת הצעת. אני מאוד מקווה שזה ילך.
כמו שהצעתי אני מנסה לעשות מעין מעבר כזה:
היום אכלתי בבוקר (בהמשכים) 6 בננות שלמות (!!!) בצהריים אכלתי קצת טופו, כוס קינואה מבושלת וסלט (1 עגבניה, 1 מלפפון, כמה עלי חסה, קצת פטרוזיליה, 1 בצל ירוק), לפנות ערב 2 מנגו, ובערב תפוח אדמה מבושל ועוד סלט אחד (!!) (1 עגבניה, 1 מלפפון,1 פלפל).
אני מבינה שזה עדיין לא מושלם, אבל מה דעתך האם אני פועלת נכון?

המון תודה על התייחסותך הנרחבת לשאלותיי:)
אביבה25
 
הודעות: 45
הצטרף: ש' יולי 28, 2012 8:43 pm

Re: עזרה למתחילה

הודעהעל ידי אביבה25 » ב' יולי 30, 2012 6:43 pm

רציתי לציין גם שכשהגעתי לארוחת ערב הרגשתי שאני כבר מתפוצצת מרוב אוכל ובקושי הצלחתי לאכול את הארוחה, הייתי צריכה להכריח את עצמי.
אביבה25
 
הודעות: 45
הצטרף: ש' יולי 28, 2012 8:43 pm

Re: עזרה למתחילה

הודעהעל ידי ירדן » ב' יולי 30, 2012 10:01 pm

את לא צריכה לאכול בכוח ולא להגיע למצב שהאוכל יעשה לך תחושה לא טובה. לאדם שלא מצליח לאכול כמות מספיקה של מזון אנחנו תמיד ממליצים (כפי שגרהם ממליץ בספרו אם אני זוכרת נכון) לאכול שני ביסים יותר בכל ארוחה. כלומר ברגע שהגעת למצב שאת מרגישה שאכלת מספיק, תאכלי רק עוד קצת אבל אל תדחפי מזון בכוח. תקופת הסתגלות הדרגתית בדרך כלל הכרחית ואין בכך כל רע. ברגע ששני הביסים האלו מרגישים בסדר בקיבה הגיע הזמן לשני ביסים נוספים. אם באמת קשה לך אז פירסי את המזון לאורך היום ואיכלי מעט בכל פעם עד שתצליחי להגדיל בהדרגה את הכמות בכל ארוחה.

אם תוכלי רישמי בבקשה יום לדוגמא של תזונתך הטבעונית הרגילה (כדי שנראה מאיזו תזונה הגעת) ויום לדוגמא של איך את אוכלת עכשיו כחלק מהנסיון לשנות את תזונתך. נסי לרשום בצורה מדוייקת את הארוחות עם הכמויות. אולי נצליח לזהות פה חלק מהבעיה, אולי את עושה שילובי מזון לא מוצלחים שגורמים להרגשת מלאות, אולי את אוכלת יותר מידי שומן שגורם לשובע לאורך זמן ומונע ממך לאכול יותר פירות, ואולי בכל זאת בתור מתחילה את אוכלת מספיק ורק צריכה קצת זמן וסבלנות בשביל להסתגל לקצת יותר. לא יקרה שום דבר רע אם לתקופה מסויימת לא תאכלי בדיוק את הכמות שנכונה עבורך (שאינך יודעת מהי עדיין) עד שתתרגלי לתזונה הזאת. חוסרים תזונתיים לא קורים בין לילה וכולנו יודעים שרוב האוכלוסיה המערבית נמצאת בעצם בתת תזונה עקב אכילה של מזון חסר כל ערך תזונתי ולמרות זאת הם לא נופלים ברחובות ומתים, כך שתני לעצמך את הזמן להכנס לזה בקצב שלך.

כמה שאלות- האם את מרגישה רעבה? האם הנסיון שלך לאכול יותר פירות וירקות התחיל היום או כבר מלפני שכתבת בפורום? האם את סובלת מבעיות עיכול? האם יש מחלות רקע? האם את עושה פעילות גופנית יזומה או עובדת בעבודה פיזית?

במידה וכבר התחלת לאכול יותר פירות עוד לפני הכתיבה בפורום- האם את מרגישה יותר אנרגטית? האם משהו השתנה לחיוב מאז שאת אוכלת יותר פירות?
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2964
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: עזרה למתחילה

הודעהעל ידי אביבה25 » ג' יולי 31, 2012 7:46 am

היי ירדן,

זאת פעם ראשונה שאני מנסה ליישם את 80:10:10 באופן ממשי.
אתמול היה היום הראשון, ופירטתי מה אכלתי.
הערב - אחזור כדי לסכם מה אכלתי היום.

אני לוקחת את עצתך בעניין ה"שני ביסים"
ומסכימה איתה, היא נשמעת נכונה וחכמה :)

עדיין יש לי קצת חששות מהכמות העצומה של סיבים,
ושל אשלגן, וגם שאם מדובר באמת ב 2500 קל אז
ההוצאות הכספיות יהיו באמת מעבר ליכולתי.
אבל מקווה לטוב.

להת' בינתיים
אביבה25
 
הודעות: 45
הצטרף: ש' יולי 28, 2012 8:43 pm

Re: עזרה למתחילה

הודעהעל ידי ירון » ג' יולי 31, 2012 9:07 am

היי אביבה :)

אין סיבה לחשוש מכמויות האשלגן. כולנו זוכרים בננות כמקור טוב לאשלגן, אך אין שום סיבה לדאגה מהרעלת אשלגן מבננות, אפילו בכמויות גדולות.
לירדן יש פוסט מצוין על כך באתר.

יתרה מכך, בננות דווקא אינן מכילות הכי הרבה אשלגן. להלן רשימה של כמה מזונות המכילים הרבה יותר אשלגן מבננות שאף אחד לעולם לא דאג שמא נאכל יותר מדי מהן מפאת כמויות האשלגן: צמחי תבלין מיובשים (עד 4.7 גרם של אשלגן ל-100 גרם), פפריקה (2.3 גרם ל-100 גרם), שוקולד (1.5 גרם ל-100 גרם), צמוקים ומשמשים יבשים (1.9 גרם ל-100 גרם), פסטוק (1 גרם ל-100 גרם), זרעים למיניהם כמו פתשן, חמניה (588 מ"ג ל-100 גרם), שעועית (1 גרם ל-100 גרם), ואפילו תמרים (696 מ"ג ל-100 גרם).

לעומת זאת לבננות יש 358 מ"ג ל-100 גרם. כמות מאוד קטנה, יחסית לדברים שאנחנו יודעים שאנחנו יכולים לאכול כמויות גדולות מהן. אז עד כמה שלמדנו שצריך להזהר מכמויות גדולות של אשלגן, בננות אינן חלק מאותה משוואה כשמסתכלים על הנתונים הברורים של כמויות האשלגן שהן באמת מכילות.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואינו מהווה חוות דעת או עצה מקצועית ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירון
 
הודעות: 177
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:45 pm

Re: עזרה למתחילה

הודעהעל ידי ירדן » ג' יולי 31, 2012 11:14 am

בטעות פיספסתי את התגובה שלך שפרסמת אתמול בשעה 7:13 וראיתי רק את התגובה הקצרה שפרסמת לאחר מכן בשעה 7:43 כי הלכתי אוטומטית לתגובה האחרונה שפורסמה....

אז עכשיו אגיב כמו שצריך :)

קודם כל לגבי מסת השריר- אף פעם לא מאוחר מידי! ואת בסך הכל בת 52, זה אמצע החיים! אני רואה בחדר כושר גם אנשים בגילאים הרבה יותר מבוגרים עם עודף משקל וכושר בריצפה אבל הם בכל זאת מגיעים ועושים מה שהם יכולים עד שהכושר שלהם משתפר. תמיד אפשר להתחיל לעשות ספורט (להתחיל בהדרגה). זה חשוב לא רק בשביל הבריאות שלך בהווה אלא גם בשביל העתיד שלך. ככל שאנשים שאינם פעילים מזדקנים מסת השריר להם פוחתת, המפרקים שלהם הופכים פחות ופחות גמישים, העצמות מתדלדלות והם הופכים כפופים, חלשים ותלויים באחרים. בחדר כושר הקודם שהייתי בו היה גבר, אני מניחה שבן כשמונים, שהיה מגיע עם מקל והולך לאט לאט אבל בכל זאת מתמיד ומשתמש במכשירים ובאופניים. אם הוא יכול בטח שגם את יכולה :)

2000-2500 זה טווח רחב. על פי הפרטים שמסרת אני באמת לא רואה סיבה שכרגע תנסי לשאוף לטווח העליון אלא לאט לאט להתקדם לכיוון ה-1800-2000. אני כן חושבת שאת צריכה במקביל להתחיל גם פעילות מתונה לחיזוק השרירים.

הכרונומטר לא לוקח בחשבון שלא כל הקלוריות שוות. הוא נועד לכל מיני סוגי "דיאטות" וכל הערכים המומלצים שם הם הערכים הקונבנציונאליים שנקבעו בהתאם לתזונה מערבית מעובדת. לי הכרונומטר מראה שאני צריכה 1814 קלוריות ליום, עם כמות כזאת אני ארד במשקל. קיראי את מה שקישרתי בהתחלה בנושא האפקט התרמי של המזון. והנה לגבי ויטמינים ומינרלים וכו'-
http://www.30bananotleyom.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=27

אין לך ממה לחשוש לגבי כמות הסיבים. רוב האוכלוסיה אוכלת מעט מידי סיבים. ההמלצה המקובלת של 25 גרם ליום היא בדיחה... הסיבים המסיסים שנמצאים בפירות הם הסיבים שטובים למערכת העיכול שלנו ולעומתם הסיבים הבלתי מסיסים שנמצאים בדגנים הם הבעיתיים שגורמים לגירוי יתר של רירית המעי, ליצירת מוקוס ולפגיעה בספיגה.

התחלה יפה. אני ממליצה שתוותרי על הטופו ובמקום זה איכלי (בנפרד) עוד שני פירות :)
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2964
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

הבא

תגיות נושא

BMR, כמה לאכול?, איך מתחילים?, סיבים תזונתיים, פרוקטוז, כאבי בטן ובעיות עיכול, אומגה 3, חלבון, גלוטן, חסרים תזונתיים, תפריט יומי, אפקט תרמי

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: AhrefsBot ו 3 אורחים