עזרה למתחילה

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

Re: עזרה למתחילה

הודעהעל ידי ירדן » ג' יולי 31, 2012 4:26 pm

נזכרתי שגם למייגן אליזבת וסוויזי פוסטר יש סרטונים שמציגים תפריט יומי לדוגמא של מה וכמה הן אוכלות. שתיהן עושות 80/10/10 כבר כמה שנים.

מייגן אוכלת כ-2000 קלוריות ליום-
http://www.youtube.com/watch?v=TmXupplsB-g&list=PL8D900F3CFDFE02B8&index=25&feature=plpp_video

סוויזי אוכלת כ-1800 קלוריות ליום-
http://www.youtube.com/watch?v=CGB2zlLGlDk&list=UUJBry7T2R1WeipWMBWKJ7Rg&index=41&feature=plpp_video

מקווה שזה עוזר לך.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2967
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: עזרה למתחילה

הודעהעל ידי אביבה25 » ג' יולי 31, 2012 6:42 pm

היי ירדן היי ירון תודה על תגובותיכם

סיכום היום השני שלי:

בבוקר אכלתי מלון גדול (1800ג' !!! שקלתי :lol: ) חילקתי אותו בעצם לשתי ארוחות בהפרש של שלוש שעות בערך.
בין שתי ה"ארוחות" היתה לי גם בחילה אבל לא בטוחה שזה קשור לאוכל.

בצהריים אכלתי GREEN SMOOTHIE מ 3 בננות + 1/2 חסה + 3 כוסות מים. גם אותו "אכלתי" לאט לאט ובהמשכים.

אחה"צ בערך כוס ענבים.

בערב: 1/2 חסה, 2 מלפפונים, 2 עגבניות, 1 פלפל, 1 בצל ירוק, החסה היתה מרה אז תיבלתי במיץ לימון וקצת מלח, כמו כן
אכלתי גם 2 פרוסות לחם עם טופו (בערך 100 ג' טופו).

בדקתי בכרונומטר ובסה"כ הצלחתי להגיע רק ל 1558 קלוריות (למרות שאכלתי ממש המון להרגשתי), סה"כ החלבון 100% לפי הכרונומטר, אבל עם חוסרים מסוימים של
חומצות אמינו (לאוצין 94% מתיונין 81%), חוסרים נוספים: אבץ רק 82%, סידן רק 53%, סלניום 91% ויטמין E רק 47%.
לעומת זאת עודפים גדולים מדי : אשלגן 184% ואני עדיין לא חושבת שזה מצב רצוי, עודף גדול נוסף: ויטמין K 883%
סיבים: 231% (הגעתי ל 48 גרם)

סה"כ מרגישה מאוד מלאה, למרות שאכלתי לאט לאט, הבטן מאוד מלאה ונפוחה כמו בלון :D
לא יכולה לאכול יותר מזה :roll:

ועוד כמה שאלות מה לגבי מלח? והאם מעט מדי מלח באוכל יכול בעצם לגרום לירידת לחץ דם?
האם אתם מוסיפים מלח לפעמים?
ומה לגבי מיץ לימון?
אביבה25
 
הודעות: 45
הצטרף: ש' יולי 28, 2012 8:43 pm

Re: עזרה למתחילה

הודעהעל ידי אביבה25 » ג' יולי 31, 2012 6:55 pm

שכחתי להוסיף בערב הוספתי 1 כף חמניות לסלט.
אביבה25
 
הודעות: 45
הצטרף: ש' יולי 28, 2012 8:43 pm

Re: עזרה למתחילה

הודעהעל ידי ירדן » ד' אוגוסט 01, 2012 7:25 am

שייק ירוק הוא אחלה דרך בשביל להכניס יותר עלים ירוקים לתפריט למי שמתקשה לאכול סלט גדול. שתי אותו בקצב שלך, זה בסדר גמור. עם הזמן ככל שקיבתך תתרגל תוכלי להגדיל את כמות הפירות בשייק ולהקטין את כמות העלים ולאכול אותם בערב בסלט.

עבור מתחילים הכרונומטר מתאים למעקב אחר כמות הקלוריות והתפלגות הקלורינוטריאנטים. אל תתייחסי לסך הקלוריות שמומלצות עבורך או לנתוני המיקרונוטריאנטים, חומצות האמינו, חומצות השומן והסיבים. אם את עוברת את ה-100% או לא מגיעה ל-100% בנוטריאנט זה או אחר זה לא אומר שאת בחסר או בעודף. אף אחד לא יגיע ל-100% בדיוק לא משנה איזו תזונה הוא אוכל. מה שחשוב זה לאכול מספיק ובצורה מגוונת לאורך השנה (כלומר לא חייבים גיוון גדול לאורך היום אלא לאורך השבוע/חודש ובעיקר לאורך השנה) כפי שכתבתי אתמול ליעלי-

פירות הם המזון שמכיל הכי הרבה ויטמינים לכל קלוריה מכל מזון אחר וירקות נמצאים במקום השני. ירקות הם המזון שמכיל הכי הרבה מינרלים לכל קלוריה מכל מזון אחר ופירות הם במקום השני. הערכים המומלצים (ה-DRI) של ויטמינים ומינרלים שונים הם בעיתיים שכן הם נקבעו בהתאמה לאוכלוסיה שצורכת מזון מערבי מעובד, ולכן לא צריך לנסות לשאוף אליהם. הם לא לוקחים בחשבון את יכולת הספיגה האישית של כל אדם (שעולה מאוד בצריכה של מזון נא) ולא לוקחים בחשבון את ההשפעות של התזונה ואורח החיים שלנו על הצורך באותם נוטריאנטים.
לגבי סידן או כל מינרל/ויטמין אחר-
http://www.30bananotleyom.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=27


בגוף שלנו יש מערכת מיחזור חומצות אמינו. חסר בחלבון נוצר רק בחסר קלורי רציני (רעב, אנורקסיה). בעולם המערבי אין חסר בחלבון אלא בדיוק להיפך. אפילו טבעונים אוכלים יותר מידי חלבון. אני בכלל לא מגיעה ל-10% חלבון בתזונה שלי אלא מגיעה ל- 5%-7% וזה בהחלט מספיק. הנחיה היא לפחות 80% פחמימות, עד 10% חלבון ועד 10% שומן.
http://30bananotleyom.com/811-articles/7-the-protein-myth
הרצאה מאוד מאוד מומלצת-
http://30bananotleyom.com/movies/20-who-says-vegans-dont-get-enough-protein


עוד משהו שכתבתי אתמול ליעלי שרלוונטי גם אליך-
לאנשים שלא רוצים "ללכת עד הסוף" עם התזונה הזאת ורוצים לשלב מזונות מבושלים או לאנשים שמצאים בתהליכי הסתגלות לתזונת 811 אנחנו תמיד ממליצים על מזונות עמילניים ללא גלוטן- בטטות, תפ"א, אורז, קינואה, עדשים וכמובן ירקות מאודים/מבושלים. הכל ללא מלח ותבלינים חריפים ועדיף ללא שום ובצל ובטח שללא שמן. הרעיון בשילוב של מזונות מבושלים הוא לעשות 80/10/10 מבחינת אבות המזון, כלומר לשלב גם מבושל אבל לעשות את זה כמה שיותר נקי ולשמור על האחוזים הבריאים של פחמימות, חלבונים ושומנים.
http://www.youtube.com/watch?v=lIWXrkPz ... ature=plcp

מזונות כמו חיטה, שיפון וכו' אינם מומלצים גם בגלל הגלוטומורפינים שבהם וגם בגלל כמות הסיבים הבלתי מסיסים הגדולה. גם מוצרי סויה אינם מומלצים מהרבה סיבות. אם מידי פעם מתחשק אז לא נורא (אלא אם כן זה גורם לך להרגיש רע פיזית...) אבל לא כדאי לאכול מהם על בסיס יומי. אני הפסקתי לאכול מוצרים שמכילים גלוטן ומוצרי סויה עוד הרבה לפני שעברתי ל-811.


החסות באמת לא טובות הקיץ...

לגוף שלנו אין שום צורך פזיולוגי במלח שולחן (נתרן כלורי). אני לא נוגעת במלח שולחן/מלח אטלנטי עוד הרבה לפני שהתחלתי 80/10/10 (התחלתי לפני שנה וחצי). מלח גורם (בין היתר) לצבירת נוזלים, עלייה בלחץ הדם ואיבוד סידן בשתן. נתרן וכלוריד נמצאים בצורתם הטבעית והמאוזנת בכל פרי וירק (בעיקר בירקות ועלים ירוקים) ובשום פנים לא צריך להגיע ל-100% של ה-DRI.

גם אני מטבלת במיץ לימון למרות שבעיקרון זהו לא פרי שניתן לאכול אותו בפני עצמו (לעשות ממנו ארוחה שלמה) ולכן כנראה לא כל כך מותאם לצריכה אנושית, אבל אני לא חושבת שזה נורא לשים מעט מיץ לימון בסלט.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2967
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: עזרה למתחילה

הודעהעל ידי אביבה25 » ד' אוגוסט 01, 2012 9:05 am

היי ירדן
תודה על תגובתך, ראיתי גם את הסרטונים שצירפת והם מאוד עזרו לי להבין את הכמויות שבהם מדובר.

הערה לגבי עודף אשלגן, ירון כתב שאין לי מה לחשוש מהרעלת אשלגן ומבננות. אך אני לא התכוונתי לא להרעלת אשלגן ולאו דווקא ספציפית לבננות, אלא לכך שבאופן קבוע יש ב 80:10:10 כמות גדולה של אשלגן בערך פי 2 מהמומלץ, והשאלה האם כמות כזו כאשר צורכים אותה באופן קבוע לא עלולה ליצור אבנים בכליות? והאם היא עלולה לגרום לבעיות קצב בלב?

שאלה נוספת היא לגבי כמות הפרוקטוז הגבוהה, האם היא אמנם טובה לגוף היא שמא היא מחלישה את מערכת החיסון?
ומה קורה כאשר יש סוכרת סמויה בגוף או חס ושלום סרטן סמוי בגוף אשר עלול להתחזק כתוצאה מכמויות כה גדולות של פרוקטוז.

אני מבינה ממך שטופו ולחם אינם מומלצים ב 80:10:10, אבל לי הם היו תמיד טובים מאוד, כך שאני לא באמת מבינה מדוע עליי להימנע מהם, ולעומת זאת הדברים האחרים שהמלצת (אורז קינואה עדשים) מבושלים ללא שום תיבול אני לא מסוגלת לאכול כך שזה לחלוטין לא מעשי בשבילי לאכול את המבושלים האלה כרגע,
מצד שני אני גם לא רואה שאני יכולה לסבול כל כך הרבה פירות גם בגלל הנפח גם בגלל המתיקות הרבה הזו, ובנוסף אני גם רואה שההוצאה הכספית היא עוד הרבה יותר ממה שחשבתי, כך שזה יותר ויותר נראה לי לא מעשי ולא ריאלי עבורי.

בכל מקרה המון תודה על העזרה וההתיחסות.
אביבה25
 
הודעות: 45
הצטרף: ש' יולי 28, 2012 8:43 pm

Re: עזרה למתחילה

הודעהעל ידי אביבה25 » ד' אוגוסט 01, 2012 9:16 am

מבחינת התפלגות הקלוריות הייתי אתמול על 81.5% (פחמימות):9.7% (שומן):8.8% (חלבון) לפי הכרונומטר.
אביבה25
 
הודעות: 45
הצטרף: ש' יולי 28, 2012 8:43 pm

Re: עזרה למתחילה

הודעהעל ידי ירדן » ד' אוגוסט 01, 2012 10:04 am

קיראי את הפוסט שלי על הרעלת אשלגן ותראי שיש הבדל גדול בין לקיחת תוסף אשלגן מרוכז לצריכה של אשלגן דרך המזון. לא מדובר רק ב"הרעלת אשלגן" אלא גם באופן כללי בצריכה של אשלגן ברמה מוגברת לכאורה. ושוב, ההמלצות המקובלות של רמות אשלגן ונתרן אינן מתאימות לאוכלוסיה בריאה אלא הותאמו לאוכלוסיה מערבית שאוכלת רע. אם ההמלצות היו בהתאם למה שבאמת בריא רוב האנשים לא היו עומדים בהמלצות ואז תעשיית הבריאות ותעשיות המזון היו נאלצות להודות שהמזון שהן ממליצות עליו אינו בריא ואינו מאוזן. האיזון בין נתרן לאשלגן בגוף הוא חשוב ביותר ואצל הרבה אנשים האיזון הזה מופר עקב אכילה של מלח שולחני ומזונות מעובדים עתירי נתרן ואכילה מועטה (אם בכלל) של פירות וירקות. זה מצויין שאנחנו אוכלים הרבה יותר אשלגן והרבה פחות נתרן מה"מומלץ". אכילה של פירות בשום פנים לא תגרום ליצירת אבנים בכליות ולהפרעות בקצב לב. מי סובלים מאבנים בכליות והפרעות בקצב לב? אנשים שאוכלים מזון מהחי ומזון מעובד.

כל המחקרים שנעשו לגבי פרוקטוז נעשו עם פרוקטוז מרוכז (סירופ תירס עתיר פרוקטוז). פרוקטוז שנמצא באופן טבעי בפירות וקשור לסיבים אינו מזיק בשום צורה לגופנו, לעומת זאת פרוקטוז מזוקק הוא מאוד ראקטיבי ומזיק. צריכה של פירות מעולם לא קושרה ולעולם לא תקושר לחולשה חיסונית, סוכרת או סרטן, בדיוק להיפך. תזונה שמבוססת על פירות וירקות היא הטיפול והריפוי הטוב ביותר לאנשים עם חולשה חיסונית, סוכרת וסרטן. אנא קראי את ההודעות המפורטות שנכתבו פה בפורום בנושא הפרוקטוז-
http://www.30bananotleyom.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=62&p=456&hilit=%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%95%D7%96#p456
http://www.30bananotleyom.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=28&p=269&hilit=%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%95%D7%96#p269
http://www.30bananotleyom.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=28&p=277&hilit=%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%95%D7%96#p277

לגבי תנגודת אינסולין וסוכרת-
http://www.30bananotleyom.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=120
http://www.30bananotleyom.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=132

ה"תיבול" יכול להעשות פשוט על ידי בישול עם הרבה ירקות ועלים. במקום להכין סיר אורז, הכיני סיר ירקות עם אורז. הכניסי לסיר קוביות מכל הירקות האהובים עליך- בטטות, דלעת, קישואים, פלפלים, עגבניות, כרוב, סלרי, פטרוזיליה, שמיר וכו' והוסיפי כוס אורז ומים. הירקות יתנו לתבשיל טעם עשיר והעלים ימליחו אותו. בכל לחם יש מלח וברוב הלחמים גם תוספים אחרים מאוד לא רצויים מעבר לחיטה ומים...

לגבי פרוטיאומורפינים (מולקולות חלבוניות דמויות מורפיום שנקשרות במוחנו לרצפטורים של אופיאטים) והקשר שלהן לבעיות מוחיות, אי סבילויות למזון, בעיות עיכול ומחלות אוטואימוניות את יכולה לקרוא באתר הרפואה הפונקציונאלית-
http://www.functional-medicine.org/Search/newest-first?searchphrase=all&searchword=%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9D
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2967
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: עזרה למתחילה

הודעהעל ידי אביבה25 » ד' אוגוסט 01, 2012 10:41 am

ירדן האם את מכירה את האתר של nutrition data com?

מדובר שם על מזונות "יוצרי דלקת" מול "נוגדי דלקת"
כשהרעיון העיקרי הוא שרצוי לאכול כמה שיותר "יוצרי דלקת" וכמה שפחות "נוגדי דלקת",
הפירות המתוקים וככל שהם מתוקים יותר שייכים ליוצרי הדלקת,
בעוד שהעלים הירוקים, ירקות, אגוזים ובטטות הם נוגדי דלקת חזקים,
משתמע שרצוי להמעיט בפירות באופן יחסי ולא להרבות בהם כל כך באם רוצים
חסינות טובה כנגד מצבי דלקת שונים בגוף.

http://nutritiondata.self.com/facts/fru ... ces/1846/2
אביבה25
 
הודעות: 45
הצטרף: ש' יולי 28, 2012 8:43 pm

Re: עזרה למתחילה

הודעהעל ידי אביבה25 » ד' אוגוסט 01, 2012 10:59 am

היי ירדן
כטבעונית אני רגילה לאכול את הדגנים המבושלים בתוספת ירקות חיים ועם מעט מלח (1/4 כפית), אבל כעת עם כל הנפח החדש שנוסף כאן אני פשוט לא מסוגלת לגעת באורז מבושל עם ירקות זה פשוט לא ילך.

מה שכן, תפוחי אדמה אני אוהבת אז אין לי בעייה אני בד"כ אוכלת אותם בלי שום תיבול כמו שהם, אולי עם ירק אחד מאודה או שניים. אז זה אני יכולה לעשות.
עדיין לא מבינה מה לא בסדר בטופו...

היום אני ממשיכה בסוף היום אסכם מה אכלתי.
אביבה25
 
הודעות: 45
הצטרף: ש' יולי 28, 2012 8:43 pm

Re: עזרה למתחילה

הודעהעל ידי יונתן » ד' אוגוסט 01, 2012 11:15 am

בקצרה, טופו הוא מזון תעשייתי עתיר שומן.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
יונתן
 
הודעות: 938
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:46 pm

הקודםהבא

תגיות נושא

כאבי בטן ובעיות עיכול, תפריט יומי, אפקט תרמי, איך מתחילים?, BMR, סיבים תזונתיים, כמה לאכול?, חסרים תזונתיים, חלבון, אומגה 3, גלוטן, פרוקטוז

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: AhrefsBot ו 6 אורחים

cron