עזרה למתחילה

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

Re: עזרה למתחילה

הודעהעל ידי ירדן » ד' אוגוסט 01, 2012 11:27 am

אני מכירה את האתר הזה.

השגיאה פה היא שאין הבחנה בין סוכרים פשוטים שנמצאים באופן טבעי בפירות לבין סוכרים מעובדים מעשה ידי אדם, ואין התייחסות לאפקט של שומן בתזונה על היכולת של אותם סוכרים להיכנס לתאים ולא להשאר בזרם הדם ולעשות נזק. פירות בשום פנים לא גורמים לדלקתיות בגוף. בדיוק להיפך! פירות מכילים אלפי פיטוכימקלים, ויטמינים ומינרלים נוגדי חימצון ונוגדי דלקת. סוכר מעובד אכן מעודד דלקתיות בגוף וכך גם מזונות מהחי שעשירים בחומצה ארכידונית, ומזונות כמו אגוזים וגרעינים (סויה, תירס, חמניות, שקדים, אגוזים וכו') שעשירים בחומצת לינולאית (שתיהן חומצת שומן מסוג אומגה 6). פירות וירקות הם המזונות היחידים שיש בהם איזון נכון ובריא בין חומצות השומן מסוג אומגה 6 (מעודדת דלקיות) לבין חומצות שומן מסוג אומגה 3 (נוגדת דלקתיות).

טופו (ומוצרי סויה אחרים) הוא מוצר מעובד שמכיל אחוזי שומן וחלבון גבוהים. סויה מכילה רמות גבוהות של חומצת שומן מסוג אומגה 6 שמעודדת דלקתיות. חלבון הסויה קשה לעיכול ועלול להיכנס למחזור הדם ללא פירוק מלא וליצור תגובה חיסונית וגם להקשר לקולטני האופיואידים במוח (ניתנו קישורים). רוב הסויה בשוק מהונדסת גנטית (ביחוד במוצרים מתועשים- חטיפים, ממרחים, ממתקים וכל מקום שכתוב בו שמן צמחי, קמח סויה, לציטין סויה, חלבוני סויה אבל גם ב"מוצרי טבע" למיניהם) אלא אם כן היא אורגנית אבל גם באורגני יכול להיות cross-pollination.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: עזרה למתחילה

הודעהעל ידי אביבה25 » ד' אוגוסט 01, 2012 7:30 pm

היום אכלתי

בבוקר 7 אפרסקים
בצהרים סמוט'י מ 2/3 חסה, 3 בננות, 3 תמרים מג'הול ו3 כוסות מים
אחה"צ 2 מנגו
בערב 1/3 חסה, 2 עגבניות, 2 מלפפון, 1 פלפל (לא סלט אלא ירקות כמו שהם)
וכן 2 פרוסות לחם ו 100 ג' טופו. (זה טופו שהכנתי לבד מפולי סויה).
בערב היה לי קשה להתגבר על כל הסלט.

בכרונומטר יצא סה"כ 1757 קלוריות
והתפלגות הקלוריות היתה 84% פחמימות 7.3% שומן, 8.4% חלבון.
אביבה25
 
הודעות: 45
הצטרף: ש' יולי 28, 2012 8:43 pm

Re: עזרה למתחילה

הודעהעל ידי ירדן » ה' אוגוסט 02, 2012 11:04 am

כל הכבוד :)

נסי להשאר עם הכמות הזאת עד שתרגישי שזה לא מכביד עליך יותר ואז בידקי עם עצמך האם את יכולה לאכול עוד קצת פירות. נסי לבדוק האם אכילה של בטטות/תפוחי אדמה (עדיף מאודים) עם הסלט בערב פחות מכבידים עליך מאשר סלט עם לחם וטופו. אם את מאוד מתקשה לסיים את ארוחת הערב אז איכלי קצת פחות עד שתתרגלי ותוכלי להעלות בהדרגה את כמות הירקות. מה שחשוב קודם כל זה שתצליחי לאכול מספיק פירות לאורך היום. זה לא שהירקות והעלים לא חשובים אבל עכשיו קיץ ויש שפע של פירות טעימים והעלים כרגע לא במצבם באידיאלי עקב החום הכבד אז אני לא חושבת שזה נורא אם אוכלים מהם קצת פחות. אני עשיתי לפני כחודשיים מונו אבטיח של 10 ימים. שני אבטיחים בינוניים ליום, ללא שום פירות אחרים וללא ירקות ועלים. זאת הייתה חוויה מאוד חיובית גם פיזית וגם נפשית. בכל מקרה את לא חייבת לנסות להצליח בכל האספקטים של התזונה הזאת בבת אחת. את רק בהתחלה ויש לך את המקום לעשות נסיונות ולהכנס לזה בהדרגה.

אגב, אתה מקפידה על ירקות ועלים אורגניים?

וחוץ מזה, איך את מרגישה?
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: עזרה למתחילה

הודעהעל ידי אביבה25 » ה' אוגוסט 02, 2012 6:48 pm

היי ירדן

תודה על העידוד והעזרה, את באמת מאוד עוזרת לי,

הבוקר אכלתי 3 בננות ובהמשך כ 900ג' - קילו ענבים
בצהריים עשיתי סמוטי מחסה שלמה, 3 בננות, ו 3 תמרים,
טעים, אבל הבטן שלי התנפחה כמו חבית בערך,
אחה"צ אכלתי עוד ענבים (קצת יותר מדי) משהו כמו
200 או 300 ג',
לאחר מכן כבר הרגשתי דחיה מענבים, כנראה אכלתי יותר מדי
ובערב בקושי היה לי תיאבון אבל איכשהו
אכלתי בכל זאת, בהדרגה 1 תפ"א, 2 עגבניות, 2 מלפפון ו 1 פלפל,
ובערך 2 כפות חמניות לא קלויות.
העמסתי על עצמי יותר מדי.

לפי הכרונומטר אכלתי בסביבות 2200 - 2100 קלוריות,
מצד שני, סך החלבון רק 37 ג' נראה לי מעט מדי,

ירקות אני קונה אורגני, פירות לא יכולה להרשות לעצמי, והאמת שזה די מטריד,
אני שואלת את עצמי האם כמות כה גדולה של פירות מרוססים היא יותר טובה
מאוכל טבעוני אורגני אבל גם מבושל, ואני לא בטוחה שאני יודעת את התשובה.
מי יודע אולי יש עדיפות לירקות וקטניות ודגנים שהם כן אורגנים ופה ושם מבושלים,
על פני כמות כזו של ריסוס שמצטברת בגוף? מה עדיף?....אני לא באמת יודעת.
אני בעצם מכניסה לגוף פי 10 או פי 20 יותר חומרי ריסוס והדברה מאשר
קודם...כשחושבים על זה ככה זה קצת מטריד.
קראתי את השרשור שלכם על הנושא.

בסה"כ אני נהנית, טעים לי, ולא צריך להכין, אני נהנית,
למעט הזמנים שבהם אני בטעות אוכלת יותר מדי כמו שקרה היום.
אביבה25
 
הודעות: 45
הצטרף: ש' יולי 28, 2012 8:43 pm

Re: עזרה למתחילה

הודעהעל ידי ירדן » ו' אוגוסט 03, 2012 9:44 am

אז איך קרה בעצם שאכלת כל כך הרבה? האם את נשארת נפוכה כל היום או שאחרי כשעה הבטן יורדת?

דיברנו פה בפורום לא מזמן על הנושא, אני לא בטוחה שיש פה משהו שיכול לעזור לך אבל לכל מקרה אני מצרפת קישור- נפיחות בבטן.
גם אני התנפחתי בהתחלה משייקים גדולים או מכמות גדולה של אבטיח. אני כבר לא בטוחה מה באמת הייתה הסיבה, אם זה מאכילה מהירה מידי או מכמות גדולה מידי בבת אחת או מסיבה אחרת. היום כבר לא ממש יוצא לי לשתות שייקים אבל אין לי שום בעיה לאכול כמויות גדולות של אבטיח מבלי להתנפח כמו בלון. זה לא שהבטן העליונה שלי נראית בדיוק אותו דבר לפני ואחרי ארוחה גדולה כי בכל זאת האוכל תופס מקום אבל זה נורמלי והבטן יורדת מהר (ראי הסבר ותמונה במאמר של דון בנט שמצורף לנושא "נפיחות בבטן".

למרות כל ההפחדות לגבי חסר בחלבון והצורך ב"חלבון מלא" בתזונה טבעונית, מסתבר שגם אנחנו הטבעונים אוכלים יותר מידי חלבון.
מידע מדעי לגבי כמות החלבון הדרושה ואיך הגיעו לנתונים האלו תוכלי לקבל בהרצאות הבאות-
הרצאה של ד"ר ריק דינה- http://30bananotleyom.com/movies/20-who ... gh-protein
הרצאה של ד"ר עדיאל תל אורן- http://www.youtube.com/watch?v=aR9iz8d_Dj4
מאוד מאוד מומלץ לצפיה, בעיקר ההרצאה הראשונה.
מאמרים בנושא-
הפרכת מיתוסים - חלבון
חלבון עובדות ומעשיות
שני קטעים קצרים עם נתונים מספריים אוביקטיביים מתוך הרצאה של ד"ר גרהם בנושא ספורט ותזונה-
http://30bananotleyom.com/movies/92-protein-or-fruits-for-recovery
מומלץ מאוד לקריאה הספר מחר סין שמדבר הרבה על נושא החלבון. סקירה על הספר תוכלי לקרוא כאן-
http://30bananotleyom.com/811-blog/125-the-china-study

האם אכלת קודם רק דגנים, קטניות, גרעינים ואגוזים אורגניים? כי גם זה בטח מעלה את מאוד את ההוצאה הכספית. אני באופן אישי קונה כמוך ירקות ועלים רק אורגניים (ומקווה להתחיל גם לגדל חלק כשיהיה פחות חם) ומבחינת הפירות אני מתבססת על פירות פחות מרוססים כמו אבטיחים, מלונים, מנגו ובחורף הדרים, רימונים, בננות. תמרים אני קונה אורגניים ואם מתחשק לי תפוחים אז גם אותם אני קונה אורגניים. מכל פירות הקיץ המרוססים יותר (ענבים, שזיפים, אפרסקים, נקטרינות) אני קונה בכמויות קטנות. במושב בית חנן בחורף אפשר לקנות הדרים אורגניים מעולים במחירים יותר נמוכים מהדרים לא אורגניים (שמעתי שבקרוב יהיו שוב מנגואים). פה ושם אני אוכלת פירות אורגניים בחינם. למשל קיבלתי הרבה ענבים ירוקים אורגניים ובקרוב אלך לקטוף סברסים. היו לנו גם שתי התארגניות לקנייה משותפת של פירות אורגניים כדי להוזיל מחירים למרות שבסופו של דבר זה לא יצא משתלם, אבל אין זה אומר שלא כדאי להמשיך לנסות לברר עם מגדלים אורגניים ולהתארגן כמה אנשים לקניה משותפת. הכי אידיאלי כמובן זה גינה עם עצי פרי...

ככל שיותר ויותר אנשים ירצו לאכול תוצרת אורגנית כך המחיר ירד, המגוון יגדל והאיכות תגדל.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: עזרה למתחילה

הודעהעל ידי אביבה25 » ו' אוגוסט 03, 2012 11:03 am

לגבי איך קרה שאכלתי הרבה, זה מה שדון בנט כתב:
you stuffed yourself with fruit in an effort to get enough calories when you have a
sluggish digestive system

פשוט השתדלתי לעמוד בציפיות לכמות מספקת של קלוריות ולא שמתי לב שהשתדלתי יותר מדי, באותו רגע לא הרגשתי שאני אוכלת יותר מדי אבל אחרי זה כן.
הנפיחות הנ"ל לא יורדת אחרי שעה אבל אחרי שעתיים שלוש בערך. או למחרת בבוקר. אני חושבת שבמקום סמוטי אוכל רק פרי ואז זה אולי יהיה פחות נפח.

ההרצאה של ד"ר ריק דינה מעניינת בהחלט, אני מכירה את נושא הפרכת מיתוס החלבון ובכל זאת יש בד"כ איזושהי הסכמה על 0.8 ג' לכל קילו, עד היום כמובן עמדתי בכך, אבל כאת זאת ירידה לפחות מזה, זה שינוי בשבילי.

התזונה שלי קודם היתה זולה מאוד, לא הכל קניתי אורגני, ואפילו אם אכלתי לחם לא אורגני אז נראה לי שאיכשהו כמות הריסוס ב 4 פרוסות לחם הוא הרבה יותר נמוך מאשר ב 2 קילו פירות למשל, כרעיון כללי שבמדויק לחשב אותו אני לא יודעת אבל עושה רושם שבעצם באכילה מרובה של פירות מרוססים יש כמות הרבה יותר גדולה של חומרי הדברה מאשר צרכתי קודם.

איך בעצם התארגנתם לקנות יחד? המחירים של פירות אורגניים לחלוטין לא ריאליים מבחינתי.
אביבה25
 
הודעות: 45
הצטרף: ש' יולי 28, 2012 8:43 pm

Re: עזרה למתחילה

הודעהעל ידי ירדן » ו' אוגוסט 03, 2012 6:04 pm

מחישובים שעשיתי בעבר על עצמי ראיתי שההמלצות של 0.8 גרם חלבון לכל קילוגרם משקל גוף יושבות יפה עם תזונת 80/10/10, ואת הגעת מאוד קרוב לזה. בכל מקרה אם אנשים שעוסקים בפעילות גופנית ואפילו ספורטאים מקצועיים יכולים לחיות טוב ולבנות שרירים עם 5%-10% חלבון בתפריט שלהם אז אין לך מה לדאוג :)

המים כמובן מוסיפים עוד נפח מה שמקשה בהתחלה, זאת גם הייתה אחת הבעיות שלי ולכן כשהתחלתי הורדתי גם בכמות המים ששתיתי. גם כי לא ממש הרגשתי צמאה אבל גם בגלל הנפח ובגלל שיתון מוגבר. בסופו של דבר כן חזרתי לשתות מים כי חוסר השתיה עשה לי לא טוב (עייפות, עירפול) וכל עניין הנפיחות והשיתון המוגבר התאזנו לא הרבה זמן אחרי זה. היום אני גם שותה מים (כרגע בסביבות שני ליטרים ליום) וגם אוכלת הרבה פירות מאוד מימיים (אבטיח, מלון) ואין לי נפיחות או שיתון מוגבר (על פי גרהם 12 פעמים ביום בממוצע זה נורמלי וגם לקום פעם בלילה זה נורמלי).

יש הרבה גורמים שצריך לקחת בחשבון בהשוואה בין פירות מרוססים לדגנים וקטניות אורגניים או לא אורגניים. אני מבינה ומודעת לבעיתיות שבפירות המאוד מרוססים ולכן ממעיטה בהם אבל אני מאמינה שתזונת פירות היא הטובה ביותר לאדם וכל אחד צריך לעשות את השיקולים שלו בהתאם למצבו הכספי ובריאותו. יש באינטרנט רשימות של הפירות והירקות הבעיתיים ביותר. אני מקשרת פה לנושא "סכנת ריסוס ירקות ופירות", למרות שאמרת שקראת אותו, גם עבור אנשים אחרים שאולי עוקבים וקוראים.
http://www.30bananotleyom.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=24

הנה רשימה יחסית ישנה של מגדלים אורגניים שניתן לברר אצלם לגבי קנייה-
http://www.organic-israel.org.il/files/iboaa%20list%20may05.xls

מה שאנחנו עשינו זה להצטרף להזמנה משותפת שאנשים אחרים אירגנו מחקלאי אורגני שהסכים לשלוח משלוח גדול לאזור מגורנו. עשינו את זה פעם אחת עם אפרסמונים-
http://30bananotleyom.com/811-blog/82-organic-persimmons
ופעם אחת עם בננות ופפאיות. שתי ההזמנות לא יצאו משתלמות בסופו של דבר בגלל שהחקלאים שלחו סחורה לא יפה שנהרסה מהר. למרות זאת אני לא חושבת שצריך להכליל את הנסיון הקצר והעגום שלנו עם שני חקלאים על כל החקלאים האורגניים בארץ.
על הזמנה משותפת של תמרים אורגנים תוכלי לברר כאן-
http://www.30bananotleyom.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=119

אני חושבת שאולי דרך קבוצת הפייסבוק (אם יש לך משתמש) תוכלי לברר יותר לגבי הזמנות משותפות או לארגן כאלו בעצמך-
http://www.facebook.com/groups/293416820736063/
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: עזרה למתחילה

הודעהעל ידי אביבה25 » ו' אוגוסט 03, 2012 7:25 pm

זהו שבעניין החלבון, הספורטאים צורכים הרבה יותר קלוריות ממני זה בטוח, ולכן גם כמות החלבון שהם מקבלים הרבה יותר גבוהה... אין לי אשליות בעניין הזה ואני כן קצת חוששת כי אני לא רגילה פחות מ 45 ג' חלבון, וכאן זה בד"כ יוצא פחות מזה.

מה שמאוד מצא חן בעיניי זה שגיליתי שאני לא צריכה לשתות בכלל מים, כי אני מגיעה לכמות עצומה של מים (מעל 3 ליטר) רק מאכילת הפירות והירקות (ועם סמוטי אחד) לפי הכרונומטר, וזה מאוד מוצא חן בעיניי, זה גם יותר ממה שהייתי בד"כ שותה. וכאן אני לא צריכה בכלל לשתות בנוסף.

היום אכלתי בבוקר סמוטי מ 5.5 בננות עם 3 כוסות מים,
בצהריים 4 מנגו ו 3 תמרים מג'הול
אחה"צ כוס ענבים
בערב סלט מחסה קטנה+2 עגבניות+1 מלפפון+1 פלפל+1 כף פשתן טחון+2 כפות חמניות לא קלויות

סה"כ 1936 קלוריות, 30 ג' חלבון ולפי הכרונומטר יש חוסר במתיונין, לאוצין וטירוזין (כלומר סך החלבון הוא בעצם פחות מ 30ג' בגלל החוסרים הנ"ל), אני רוצה לציין גם שבאופן קבוע יוצא חוסר באבץ בתזונה הזו (היום זה היה 62% בלבד) וגם חוסר בסידן די בולט כאן (היום היה 31%),
התפלגות הקלוריות היתה: 85.3% פחמימות, 9.5% שומן, 5.2% חלבון.
אביבה25
 
הודעות: 45
הצטרף: ש' יולי 28, 2012 8:43 pm

Re: עזרה למתחילה

הודעהעל ידי יונתן » ש' אוגוסט 04, 2012 8:25 am

ההמלצה שלנו להשתמש בכרונומטר נועדה לאפשר למתנסים החדשים בתזונה לקבל מושג כללי מהי כמות הקלוריות שהם אוכלים ביום ומהי ההתפלגות בין פחמימות, חלבון ושומן. אין חשיבות רבה ל"חוסרים" שאת רואה בחומצאות אמינו, אבץ או סידן, מאחר שההמלצות של הכרונומטר מתבססות על הצרכים התזונתיים של אנשים שאוכלים תזונה מערבית רגילה, שמונעת במידה רבה את ספיגת הרכיבים החיוניים האלה. לדוגמה, אם ההמלצה לאדם מערבי ממוצע היא לצרוך 1,000 מ"ג סידן ביום, המלצה זו מתבססת על העובדה שהוא צורך כמות גדולה של מזונות חומציים, כמו בשר, מוצרי חלב, קוקה קולה וכו', ולכן כמות גדולה יותר של סידן מופרשת מהעצמות. אצלנו אין את הבעיה הזו, מאחר שאיננו אוכלים מזונות חומציים, ואפילו ארגון הבריאות העולמי קבע שאדם שאינו צורך מזון מן החי ומלח זקוק לכל היותר ל-450 מ"ג סידן בלבד ליום.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
יונתן
 
הודעות: 938
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:46 pm

Re: עזרה למתחילה

הודעהעל ידי ירדן » ש' אוגוסט 04, 2012 9:21 am

את לא צריכה את כמות החלבון שספורטאים צריכים. כשתגדילי את כמות הפעילות הגופנית שאת עושה וצרכי הגוף שלך יגדלו בהתאם אז גם תאכלי יותר ותקבלי מהמזון יותר חלבון.

האם בתזונתך הקודמת הגעת בדיוק ל-100% בכל הערכים? האם את חושבת שקרובי משפחתך, חבריך, שכניך מגיעים ל-100% בדיוק בכל אחד מהערכים? האם עד לפני שעברת לתזונה הזאת זה הטריד אותך? האם מטריד אותך שכמויות הויטמין סי שאת צורכת נמצאות הרבה מעל המומלץ? אני מגיעה בכל הויטמינים למאות אחוזים מעל המומלץ וכך גם ברוב המינרלים. האם זה מסוכן רק משום שקבעו סף כל כך נמוך רק להתאימו לתזונה המעובדת והדלה של רוב החברה המערבית?

לגוף יש מערכת מיחזור חומצות אמינו. מה זה משנה איזו כמות טירוזין בדיוק אדם צורך כאשר החלבונים המבושלים שהוא אוכל עוברים דנטורציה ולכן חלקם לא מתעכלים כראוי והופכים בלתי שמישים לגוף? בכל מקרה הרבה מתיונין אינו דבר חיובי, במיוחד כאשר יש חסרים בויטמיני בי 6, בי12 וחומצה פולית, היות ותוצר פירוק הבינתיים שלו, הומוציסטאין, הוא רעיל, פוגע בכלי הדם ומהווה גורם סיכון למחלות רבות (גם אצל טבעונים). אנשים שאוכלים מזון מהחי צורכים יותר מידי מתיונין ולפי כך נקבעה הרמה המומלצת ואת לא צריכה לשאוף להגיע אליה.

ומי בכלל יודע כמה בדיוק בדיוק ויטמינים ומינרלים יש בכל פרי וירק? הרי זה יכול להשתנות בהתאם להאדמה ולזמן הקטיף.

מה זה משנה כמה סידן אדם צורך אם הוא אוכל חלבון מהחי, צורך מלח ויש לו חסר בויטמין די? הוא יכול לאכול גבינות מהבוקר עד הלילה או לקחת תוספי סידן אבל כל הסידן הזה יצא בשתן.
הפרכת מיתוסים - סידן
צריכה יומית של סידן

מה זה משנה כמה ויטמינים ומינרלים אדם צורך אם כל הסיבים הבלתי מסיסים שהוא אוכל פוגעים במערכת העיכול שלו ומונעים ספיגה?
מה זה משנה כמה ויטמינים ומינרלים אדם צורך אם התזונה עתירת השומן שהוא אוכל מפריעה לספיגתם?
מה זה משנה כמה אבץ אדם צורך אם הוא למשל לוקח תרפות נגד אולקוס שפוגעות בספיגה האבץ, סידן, ברזל, חומצה פולית, B12?
מה זה משנה כמה ויטמין E בחורה מסויימת צורכת אם היא לוקחת גלולות נגד הריון שפוגעות בספיגה של ויטמיני B1 ,B2, B6, B12, A, C, E?
מה זה משנה כמה B12 חולה סוכרת מקבל לכאורה מהתזונה שלו אם התרופות שהוא נוטל מפריעות לספיגתו וכך גם את ספיגתה של החומצה הפולית?

בתזונה נכונה שמבוססת על פירות, ירקות ומעט שומן העיכול משתפר והספיגה מתייעלת ולכן ההשוואה בין אדם שאוכל תזונה שכזאת לאדם שאוכל כל תזונה אחרת אינה נכונה.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

הקודםהבא

תגיות נושא

כאבי בטן ובעיות עיכול, אפקט תרמי, פרוקטוז, BMR, סיבים תזונתיים, תפריט יומי, גלוטן, אומגה 3, כמה לאכול?, חסרים תזונתיים, איך מתחילים?, חלבון

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים