ביוטין ונשירה

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

ביוטין ונשירה

הודעהעל ידי Parpara » א' אוקטובר 23, 2016 8:57 pm

היי,
לפי בדיקה שעשיתי, אין הרבה פירות/ירקות/אגוזים וזרעים שיש בהם ביוטין בכמות היומית הדרושה.
הבנתי שביוטין קשור לנשירה, קשקשים, יובש בעור, דיכאון ועוד.
רציתי לדעת אם פספסתי משהו או שזה נכון? ואם ככה למה לא מדברים על זה?
תודה.
Parpara
 
הודעות: 6
הצטרף: ב' ספטמבר 19, 2016 7:41 pm

Re: ביוטין ונשירה

הודעהעל ידי ירדן » ג' אוקטובר 25, 2016 5:27 pm

פירות, ירקות, אגוזים וזרעים (וגם דגנים וקטניות) מכילים ביוטין. הקצובה היומית המומלצת של ביוטין למבוגרים היא 30 מק"ג (לנשים בהריון מעט יותר) ואין שום סיבה לא להגיע לכמות הזאת כשאוכלים תזונה צמחית מגוונת שמבוססת על פירות וירקות ומכילה מספיק קלוריות. הביוטין במזון צמחי מגיע בצורתו החופשית ולכן ספיגתו טובה יותר מאשר ממזון מהחי ומעבר לזה הגוף ממחזר ביוטין שכבר קיים בגוף.

הנה כמה ציטוטים + קישורים למקורות:

ביוטין נמצא בסוגי מזון רבים, אם כי בריכוזים נמוכים בהשוואה לוויטמינים מסיסי-מים אחרים. חלמון ביצה, כבד, כליות, סלמון ושמרים ומוצרי חלב הם מקורות עשירים של ביוטין. פירות, רוב הירקות ומוצרי חלב מכילים כמויות יחסית קטנות יותר של ביוטין, אם כי ניתן לקבל ויטמין זה מצריכת כרובית, עלי סלק אדומים, פולי סויה, אגוזים, עדשים, שיבולת שועל, נבטי חיטה, פטריות וירקות ירוקי עלים. מחקרי תזונה מעריכים שכמות הוויטמין הממוצעת הנקלטת מדי יום מהמזון במבוגרים היא 40-70 מיקרוגרם. יש להדגיש שהכמות היחסית של ביוטין בפרטי המזון השונים, אינה הגורם הקובע היחיד בכמות הוויטמין שניתן להפיק מאכילתם. גורם חשוב לא פחות, היא הזמינות (bioavailability) של הביוטין באותם סוגי מזון. לדוגמה, בעוד שביוטין במזון מן הצומח זמין בצורתו החופשית, מזון מן החי מכיל בעיקר ביוטין קשור לחלבונים. גורם משמעותי נוסף הוא הטיפול במזון עד להגשתו בעת הארוחה, שכן מזון מעובד, תהליכי בישול ועוד מביאים לאיבוד פעילות של חלק מהביוטין הנצרך. לדוגמה, נבטי חיטה מכילים כמות ביוטין גבוהה פי-4 מאשר הקמח הנוצר מאותה חיטה, על בסיס משקל.

http://www.wikirefua.org.il/index.php/% ... F_-_Biotin

אנזים שממחזר ביוטין בגוף-
This enzyme allows the body to use and to recycle the B vitamin biotin, sometimes called vitamin H. Biotinidase extracts biotin from food because the body needs biotin in its free, unattached form. This enzyme also recycles biotin from enzymes in the body that use it as a helper component in order to function
.
https://en.wikipedia.org/wiki/Biotinidase

Biotinidase deficiency is not due to inadequate biotin, but rather to a deficiency in the enzymes that process it. Biotinidase catalyzes the cleavage of biotin from biocytin and biotinyl-peptides (the proteolytic degradation products of each holocarboxylase) and thereby recycles biotin
.
https://en.wikipedia.org/wiki/Biotin

כמה דוגמאות למזונות צמחיים וכמות הביוטין שבהם (הוויטמין לא קיים אך ורק במזונות אלו)-
http://vegetarian.lovetoknow.com/natura ... ces-biotin
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm


תגיות נושא

חסרים תזונתיים

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: AhrefsBot ו 8 אורחים

cron