גלידה ממנגו, והויטמיקס

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

גלידה ממנגו, והויטמיקס

הודעהעל ידי אביב פלד » ו' אוגוסט 10, 2012 10:58 am

סיפרתי למטה שהצ'ופר שלי הוא מעולה, אך ודאי שהוא רחוק מהויטמיקס של 2 כ"ס. הצ'ופר רק כ230W, שזה פחות משליש כ"ס. אך לאחר שירדן כתבה שבויטמיקס ניתן לעשות גלידה ממנגו, ניסיתי לרסק זמן ארוך בצ'ופר, בתקוה שהריסוק הממושך יתן גלידה. במקום 10 שניות ריסקתי 80 שניות - אך לצערי התוצאה אבן ירושלמית!
ירדן, הבנתי ממך שמעבד מזון לא יעשה גלידה ממנגו. אז כמה עולה הויטמיקס הבולדוזר הזה?
ואני חוזר על שאלתי למטה - האם מישהו יכול להסביר איך הריסוק היסודי יותר של הויטמיקס מונע את התקשות הגלידה לאבן?

ובנוסף, אני לא מצליח להקפיא את המנגו באופן שניתן אח"כ לרסקו. כי הם רכים אצלי, והחיתוך לקוביות לא עוזר, שהם במרקם קרוב לרסק. וכשהקפאתי אותו בתבנית של קוביות קרח, הקוביות נדבקו ולא יצאו. יש למישהו רעיון איך להקפיא את המנגו באופן שיהיה ניתן לרסקו אח"כ?
אביב פלד
 
הודעות: 121
הצטרף: ה' מרץ 22, 2012 7:35 am

Re: גלידה ממנגו, והויטמיקס

הודעהעל ידי ירדן » ו' אוגוסט 10, 2012 4:58 pm

אני לא חושבת שחייבים ויטמיקס או בלנדטק (עוד מותג חזק) בשביל להכין גלידה. לי יש מעבד מזון מולינקס 500W שבהחלט אפשר להכין איתו גלידות טובות עם מרקם קרמי. הכנתי איתו בעבר גלידות, לא דווקא ממנגו אבל אני לא רואה סיבה למה לא אוכל להכין גם ממנגו אם ארצה. אני פשוט מעדיפה אותם טריים אז לא יצא לי להכין מהם גלידה. יש לי גם מעבד מזון קומפקטי של פיילוט שף 400W שכותש קרח וגם בו אפשר להכין גלידה (עשיתי רק מבננות), ממרחים ומה שמתחשק. אם המכשיר שלך לא נועד ממש לעבד מזון למרקם אחיד ודק כמו של ממרח אלא רק לקצוץ ירקות אז הוא לא מתאים להכנת גלידה.

בכל מקרה אם אתה מכין כמות גדולה ומקפיא לאכילה בהזדמנות אחרת, זה לא יעבוד. הרעיון הוא להקפיא פירות ולהכין את הכמות הדרושה לאכילה בכל פעם ולא להקפיא לפעם אחרת. זה בסך הכל לוקח כמה דקות להכין גלידה כולל הנקיון של המעבד מזון או הבלנדר. יש היום גם בלנדרים חזקים שמתאימים לריסוק קרח של 800-1500W שעולים פחות מויטמיקס/בלנדטק ויכול להיות שגם הם מספיקים אך אינני יודעת כי אין בבעלותי כזה. בכל מקרה מעבד מזון של 500W מתאים להכנת גלידה.

אני חותכת את הפירות לקוביות ומקפיאה בקופסת פלסטיק (לא בתבנית של קוביות קרח) ואחרי הקפאה או חצי הקפאה אני מעבדת את הפירות במעבד מזון או בבלנדר חזק בכמות שאני רוצה ואוכלת. אי אפשר להקפיא שנית, אלא אם כן אתה רוצה לתת לזה להנמס מעט ואז לאכול, אבל זה לא יהיה אותו דבר.

אם המנגו אצלך כל כך רך אני חושבת שהוא כבר בשל מידי ועדיף לא לאכול אותו.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: גלידה ממנגו, והויטמיקס

הודעהעל ידי אביב פלד » ב' אוגוסט 13, 2012 10:15 pm

תודה
הצ'ופר שלי מרסק לגמרי, ולא רק "קוצץ ירקות". התוצאה שלו היא ריסוק מושלם כגרבר (מעט פחות, אך ההבדל בקושי מורגש).
כפי שכתבתי, זה בשום אופן לא בשבילי לרסק כל פעם לפני האכילה. הבנתי ממך שאם אני מרסק מנגו עם בננות ומקפיא, אז לא דרוש לרסק לפני האכילה, כי המרקם קרמי. מה היחס המינימלי בערך של הבננות (באחוז לפי המשקל)? או במילים אחרות, כמה ג' בננות (מינימום) דרוש להוסיף לקילו מנגו, כדי שהמרקם יהיה מספיק קרמי שלא ידרוש ריסוק (או הפשרה קצרה) לפני האכילה?
שאלתי "כמה ג' בננות מינימום", כי הבננות יקרות יחסית כעת (ושלא לדבר על כך שהן כעת לא צפויות), ולכן אני מעדיף לשים את הכמות המינימלית הדרושה.
אביב פלד
 
הודעות: 121
הצטרף: ה' מרץ 22, 2012 7:35 am

Re: גלידה ממנגו, והויטמיקס

הודעהעל ידי אביב פלד » ב' אוגוסט 13, 2012 10:17 pm

כשכתבתי קילו מנגו, כוונתי לקילו נטו, ובלי קליפה וגרעינים. וכן בבננות כוונתי נטו - החלק האכיל בלבד.
אביב פלד
 
הודעות: 121
הצטרף: ה' מרץ 22, 2012 7:35 am

Re: גלידה ממנגו, והויטמיקס

הודעהעל ידי ירדן » ג' אוגוסט 14, 2012 10:25 am

מה שאני אמרתי זה שבבלנדר חזק או מעבד מזון ניתן להכין גלידה מפירות קפואים שיוצאת במרקם קרמי. לא אמרתי שאפשר אחרי ההכנה של הגלידה להקפיא אותה ושזה ישאר במרקם טוב. מה שאמרתי זה שבננות בגלל שיש בהן אחוזי מים יחסית נמוכים משאר הפירות ניתן להקפיא אותן שלמות או חתוכות לפרוסות ולאכול אותן אחרי ההקפאה מבלי לשבור את השיניים להבדיל מפירות עם אחוזי מים גבוהים יותר. אם מרסקים אותן ומקפיאים את הגלידה שנוצרה זה לא יהיה אותו הדבר כמו לאחר הריסוק הראשוני ובטח שלא אם מוסיפים פרי נוסף.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: גלידה ממנגו, והויטמיקס

הודעהעל ידי אביב פלד » ב' אוגוסט 20, 2012 11:45 am

כמה חבל :)
זה חבל גם כי זה לא רק למנגו אלא לפירות רבים אחרים.
בנתיים עבדתי בשיטת ה"ריסוק פעמים רבות": כמה שעות לאחר תחילת ההקפאה, אני מרסק במזלג ומקפיא שוב, וכך חוזר חלילה עד שזה קופא חזק בגושי ברד בגדלים שונים.
הטוב יותר היה להקפיא בקוביות ולרסקם אח"כ בריסוק קצר לברד. אך לא מצאתי תבנית לקוביות קרח שיהיה קל להוציא ממנה את קוביות רסק המנגו (או כל פרי אחר).
מי שיודע/ת על מכונת גלידה במחיר סביר - אודה אם שיתוף כולנו. וכן לגבי תבנית קוביות קרח שקל להוציא ממנה את הקוביות (בעבר היתה תבנית עם מתקן שניתק את הקוביות)
אביב פלד
 
הודעות: 121
הצטרף: ה' מרץ 22, 2012 7:35 am


תגיות נושא

בלנדר

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 5 אורחים

cron