חומצה ובסיס במזון

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

חומצה ובסיס במזון

הודעהעל ידי אביב פלד » ד' אוגוסט 29, 2012 8:34 pm

שלום
אודה על הסברת הנושא. כידוע מבדילים בין חומצה שיכולה להשאיר שארית בסיסית למזון שמשאיר שארית חומצית. וכגון תפוז, שהוא אמנם חמוץ אך משאיר שארית בסיסית, וסוכר ודאי איננו חמוץ אך משאיר שארית חומצית. את כל זה אני יודע, ומסבירים לי שהכוונה ב"שארית" למינרלים שנשארים בגוף אחרי העיכול, ולגבי זה "חומצי" זה מושג בכימיה, ובלי קשר דווקא לטעם.
אך כל זה לא מובן לי, ובפרט ההסבר הנ"ל על המינרלים:
1. מה זו החומציות הזו (של השארית המינרלית, נקרא לה חומציות סוג ראשון) – הסברת המושג הכימי.
2. איך יתכן שהסוכר משאיר מינרלים חומציים? איזה מינרלים יש בסוכר שאין בפירות?
3. אם התפוז ודומיו הם בשורה התחתונה בסיסיים אחרי סיכום כל המינרלים שבהם, למה הם חומציים לגבי השיניים לדוגמה. וכלומר שבפירות החמוצים אנו רואים שיש מושג כימי נוסף של חומציות (נקרא לו "חומציות סוג שני") – מהו המושג הנוסף הזה?
4. בשיניים, רק כשהחיידקים הופכים את הסוכר לחומצה, החומצה מזיקה לשיניים, שהחומצה שואבת את המינרלים הבסיסיים מהשן כדי להתאזן. אך אם הרכב המינרלים בסוכר הוא חומצי, למה הנזק קורה רק לאחר שהחיידקים הפכו את הסוכר לחומצה, הרי הסוכר הוא חומצי כבר מתחילתו מחמת ס"ה של המינרלים שבו, ולמה דוקא החומציות מהסוג השני שואבת מינרלים מהשן להתאזן, והחומציות מהסוג הראשון לא.
5. דומני שיצחק בן אורי ז"ל כותב בספרו שהשזיף (לא האירופי) משאיר שארית חומצית. האם יש בו פחות מינרלים בסיסיים?
6. קטניות ודגנים משאירים ברובם שארית חומצית. אך כשהם מונבטים הם משאירים תגובה בסיסית (כך לפחות אמר בן אורי). איך זה יתכן? הרי בהנבטה לא נוספו מינרלים לזרעים?

הנושא הזה מוזכר פעמים אין ספור, ורוב הציבור מנסה להבין את כוונת הדברים, אך אין על זה הסברה טובה. אם תסבירו את הענין בהרחבה, זה יתרום רבות.
אביב פלד
 
הודעות: 121
הצטרף: ה' מרץ 22, 2012 7:35 am

Re: חומצה ובסיס במזון

הודעהעל ידי אביב פלד » ד' אוגוסט 29, 2012 8:53 pm

שכחתי לסמן קבלת הודעה במייל
אביב פלד
 
הודעות: 121
הצטרף: ה' מרץ 22, 2012 7:35 am

Re: חומצה ובסיס במזון

הודעהעל ידי יונתן » ה' אוגוסט 30, 2012 7:05 pm

מומלץ לקרוא את הספר מדריך מזונות חומציים ובסיסיים של הוצאת פוקוס.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
יונתן
 
הודעות: 938
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:46 pm

Re: חומצה ובסיס במזון

הודעהעל ידי אביב פלד » ה' אוגוסט 30, 2012 9:22 pm

תודה!
אביב פלד
 
הודעות: 121
הצטרף: ה' מרץ 22, 2012 7:35 am


תגיות נושא

ספרים מומלצים

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 5 אורחים

cron