שימור פירות

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

שימור פירות

הודעהעל ידי אביב פלד » ד' ספטמבר 05, 2012 9:33 am

שלום
כעת יש שפע פירות יחסית. אם אקנה הרבה כעת, וארסק ואקפיא, וכשלא יהיה שפע פירות אז אפשיר ע"י הוצאה מהמקפיא למקרר. האם זה רצוי? קראתי בעבר שכשהפירות מתרסקים, מופעלים אנזימים המקלקלים אותם מהר. וכן כשמקפיאים פירות חיים ומפשירים, בעת ההפשרה הפירות מתקלקלים מהר. ופה הרי יהיו 2 הדברים יחד (גם ריסוק וגם הפשרה לאחר ההקפאה).
או אולי יש תועלת בשימור זה אם ארתיח את הרסק קודם (לבטל את האנזימים הנ"ל)?
לגבי בישול פירות, קראתי בעבר (ברזה לתמיד) שאז הפירות לא בריאים, שהם נהיים חומציים (כמדומני שזה מה שכתוב בספר). זה נראה לי מוזר. האם זה נכון? (ברור שפרי חי בריא יותר. השאלה אם נכון שפרי מבושל מזיק).
אולי אתם לא תרצו לעשות את כל זה, כי תעדיפו פירות טריים. והסיבה שאני שואל (על אף שגם אני מעדיף פירות טריים על רסק שהוקפא), כי אני מחמיר הרבה יותר מכם בנושא בשלות הפירות, ויש עונות שממש אין פירות בשלים, או שהפירות הבשלים הם מסוגים שמרוססים מאוד, ואתם בכ"ז מעדיפים פירות טריים גם אם הם מרוססים מאוד, ובכזה מצב אני מעדיף תמרים יבשים או דגנים אורגניים (על פני פירות לא בשלים או מרוססים מאוד), ש2 אופציות אלו אינם אידיאליות ב811. וכעת יש מנגו, שעליו לא קראתי שהוא מרוסס כ"כ, ואותו יחסית קל למצוא בבשלות סבירה. ולכן אני שואל אם יש תועלת בפירות מרוסקים באופנים הנ"ל, ואם זה לא עדיף על תמרים יבשים או דגנים.
מכיון שהנושא חשוב, ובעל השלכות רבות, אודה על תשובה מפורטת.
אביב פלד
 
הודעות: 121
הצטרף: ה' מרץ 22, 2012 7:35 am

Re: שימור פירות

הודעהעל ידי אביב פלד » ד' ספטמבר 05, 2012 2:53 pm

חששתי שמחמת ההסברה למה אני צריך את זה, לא תובן השאלה. ואחדד לכן את השאלה בקצרה. נניח תיאורטית שאין לי פירות טריים, אך אני צריך לאכול כדי לחיות. מה תמליצו לי יותר מבין כל אלו: תמרים יבשים, דגנים אורגניים מבושלים (לא תפוחי אדמה או בטטות), רסק פירות שהוקפא והופשר עם/בלי הרתחה קצרה קודם.
אביב פלד
 
הודעות: 121
הצטרף: ה' מרץ 22, 2012 7:35 am

Re: שימור פירות

הודעהעל ידי ירדן » ד' ספטמבר 05, 2012 4:15 pm

אני לא יודעת אפילו מאיפה להתחיל לענות לך... אתה רוצה לקחת פירות, לרסק אותם, להקפיא אותם ואחר כך להפשיר את הרסק ולאכול? ואתה עוד שוקל להרתיח אותם ואז להקפיא ולהפשיר?! ברצינות?

עדיף תמיד לאכול פירות בעונתם. אם אתה רוצה להקפיא כמות מסויימת עבור הכנת גלידה אז אחלה (כולנו נהנים מגלידה טעימה וקרירה במיוחד בקיץ אבל זה לא תחליף לפירות טריים) אבל להקפיא כמות גדולה של פירות בשביל להפשיר ולאכול אחר כך...? מן הסתם הטחינה של הפרי, הקפאתו והפשרתו תגרום לקילקול מואץ קודם כל מאותה סיבה שרסק של פרי יתחמצן ויתקלקל בזמן קצר בעוד שהפרי עצמו בעודו שלם ומוגן על ידי קליפתו יחזיק הרבה זמן, אך גם ההקפאה עצמה שוברת את תאי הפרי בגלל שהמים שבו קופאים מה שגורם אחרי ההפשרה לקילקול מהיר וגם לשינוי המרקם.

ובנושא הריסוס. אני כתבתי פה כבר כמה פעמים שאני לא אוכלת הרבה מהפירות המרוססים מאוד. אני מעדיפה את הפירות הפחות מרוססים כמו בננות, אבטיח, מלון, מנגו, תמרים, סברסים (שאני קוטפת) ועליהם אני מתבססת. הקיץ הזה גם אכלתי (ועדיין אוכלת) לא מעט פירות אורגניים. חלק מהם קיבלתי (ענבים, שזיפים), חלק קטפתי (סברס, תאנים) וחלק קניתי (תפוחים, אגסים, קובו, תמרים). פירות קיץ מרוססים מאוד כמו אפרסקים, נקטרינות, ענבים אני לא אוכלת כל יום וכשאני כן אוכלת זה בכמות קטנה.

אביב, אולי זה לא נראה רלוונטי לשאלתך אבל אמרתי לך כבר בעבר- קרא את הספר 'לנצח את הסוכרת בדרך טבעית' של ד"ר ניל ברנרד ואת הספר 'מחקר סין' של קולין קמפבל ותפסיק לאכול מזון מהחי. תאכל יותר פחמימות, פחות חלבון, פחות שומן. תרבה באכילה של פירות וירקות טריים ועלים ירוקים. אם אתה רוצה לאכול גם מבושל או נתקע בלי מספיק פירות טריים אז תאכל מזונות צמחיים בלבד דלים בשומן כמו קטניות, דגנים וירקות עמילניים בבישול ביתי ללא מלח ותבלינים וללא שמן.

אכילה של פירות טריים, בשלים ואורגניים במצבם האופטימלי כמובן שהכי טובה אבל לצערנו החלקאים לא חושבים כמונו כי זה לא רווחי עבורם לקטוף כל פרי כשהוא בדיוק בדיוק בדיוק בשל ולא לכולם יש גינה פרטית מלאה בעצי פרי. בכל מקרה חלק מהפירות ממשיכים להבשיל גם לאחר הקטיף וברגע שתגמר עונת המנגו תוכל פשוט לעבור לבננות. כבר הצעתי לך בעבר לעשות שבוע או יותר של מונו בננה. אולי הגיע הזמן שלקראת החורף תשקול את זה יותר ברצינות.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2964
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: שימור פירות

הודעהעל ידי אביב פלד » ד' ספטמבר 05, 2012 4:59 pm

תודה.
אביב פלד
 
הודעות: 121
הצטרף: ה' מרץ 22, 2012 7:35 am

Re: שימור פירות

הודעהעל ידי ccpoor » ד' ספטמבר 05, 2012 6:50 pm

בבקשה לא לדבר על בננות כשזה לא העונה! מספיק נקרע לי הלב להסתכל על השם של האתר כל פעם מחדש!
סמל אישי של המשתמש
ccpoor
 
הודעות: 98
הצטרף: ב' אפריל 16, 2012 10:49 am


תגיות נושא

ריסוס

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד