פירות עסיסיים בחורף

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

פירות עסיסיים בחורף

הודעהעל ידי יעלי » ד' ספטמבר 05, 2012 4:19 pm

עוד מעט לא יהיו בנמצא האבטיח, המנגו, המילון.
נראה כאילו הגיוני שבחורף הפירות יותר מרוכזים או עמילניים כמו הבננה.
אבל מה עושים כשרוצים פרי עסיסי בחורף ואני למרבה הצער אלרגית לכל ההדרים?
תודה.
יעלי
 
הודעות: 331
הצטרף: ש' מאי 12, 2012 5:45 am

Re: פירות עסיסיים בחורף

הודעהעל ידי ירדן » ד' ספטמבר 05, 2012 7:02 pm

פרט לבננה ולהדרים יש בחורף (או בסתיו, וחלק מהם כמובן ניתן להשיג כל השנה) רימונים, אפרסמונים, תפוחים, אגסים, אנונה, תותים, קיווי, גויאבה, פסיפלורה, פפאיה(?), אננס, פיג'ויה, קרמבולה. שכחתי משהו?
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: פירות עסיסיים בחורף

הודעהעל ידי אביב פלד » ה' ספטמבר 06, 2012 7:08 pm

ירדן, מהרימונים קשה לאכול הרבה (גם לוקח זמן להתעסק איתם, וגם עושים עצירות כשהם יותר מדאי). אפרסמונים - אני אמנם מעיז ואוכל כ8 ליום, אך הם רכים מאוד - דבר שאתם נגד זה (וגם לי היו השלכות קלות במקרים שהם היו עם ריח קלקול). ואם הם לא רכים, אני לא מעיז לאכול 8 כשאני שומע את סיפורי סתימות המעיים. ועכ"פ בכל מצב קשה לבנות עליהם בלבד כשצריך להגיע לכמה קילו פירות. תפוחים אגסים ותותים מרוססים מאוד (והאורגני יקר רצח, שלא לדבר על אגסים), והאגסים גם לא מגיעים בשלים. קיווי יותר מדי משלשל. את שאר הפירות שהזכרת אני לא מכיר מספיק (וסיכוי טוב שאי הכרותי נובעת ממחירם הגבוה, לפחות ברובם). מה שנשאר לי מכל זה, זה לגוון - מעט רימונים ואפרסמונים, מעט הדרים, והרוב בננות.

אגב, בזמנו כתבתם לי שתמרים יבשים זה לא הפרי הנכון. אני התפלאתי בזמנו, כי שמעתי שהתמרים מתייבשים על העץ. אך לא יכלתי לדון על זה, כי אינני מכיר מקרוב את גידול התמרים. אך ראיתי שגם ערן כתב כך, ונראה שהוא מתמצא. ואם באמת הוא צודק, הרי עולה מהדברים לכאורה שהתמרים היבשים הם חלק מהצורה הטבעית לאכילת הפרי הטעים הזה. ואולי אפילו זה מוכיח את העיקרון - שפרי שמיובש (בלי כימיקלים) דינו קרוב לפרי טרי. בעבר גם שמעתי מבן אורי, שבתמרים יבשים יש את כל מה שיש בתמר הלח מחוץ לויטמין C, והם מאוד ממליצים על התמרים היבשים. ואמנם יתכן שהם אמרו את זה לפני גילוי כל הפיטוכימיקלים שבפירות (שיתכן שגם הם נהרסים במהלך הזמן וכמו ויטמין C).
אביב פלד
 
הודעות: 121
הצטרף: ה' מרץ 22, 2012 7:35 am

Re: פירות עסיסיים בחורף

הודעהעל ידי ירדן » ו' ספטמבר 07, 2012 10:28 am

מהרימונים לא קשה לאכול הרבה. בחורף שעבר יונתן אכל בעונת הרימונים קילו רימונים נקי בממוצע ליום (3 רימונים גדולים מאוד), וגם אני אכלתי כמויות נכבדות של רימונים. רימונים לא עושים עצירות. מזון מהחי עושה עצירות. אם ממלאים את הבטן ברימונים כשיש שם גם בשר/דגים או כל דבר אחר קשה לעיכול שיושב ונרקב במעיים אז סביר להניח שגרעיני הרימונים יתקעו מעליהם. השיא שלי הפתיחת רימון ללא שום כלי מיוחד (רק סכין ואצבעות) הוא קצת יותר מ-4 דקות. נראה לי שההתעסקות שלך בהכנת גלידה מנגו לוקחת הרבה יותר...

אני לעומת זאת בחורף הקודם חגגתי עם האפרסמונים. השיא שלי היה 15 קטנים ליום. עצירות? חסימת מעיים? ממש לא. העיכול שלי היה מושלם. עכשיו אני נהנית מאוד מסברסים שגם מהם מזהירים בגלל הגרעינים ובכל זאת אני מסוגלת לאכול בלי בעיה, בלי עצירות ובלי חסימה גם 20-25 סברסים בינוניים ליום (לא כל יום). אין שום דבר שיחסום אותם!

אני לא מבינה מאיפה קיבלת את הרעיון שאנחנו נגד אכילה של פירות רכים. חשוב מאוד לאכול פרי כשהוא רך ובשל, להבדיל מפרי שהוא בשל יתר על המידה ותוסס, כפי שאתה אמרת שאתה אוכל מנגו כשכבר לא ניתן אפילו לחתוך אותו לקוביות כי הוא כבר עיסה בתוך הקליפה (=אלכוהול).

לא אמרתי לאכול רק פירות מאוד מרוססים ויקרים. רק נתתי דוגמא לאילו עוד פירות יש בעונה. חזרתי ואמרתי פה כמה פעמים שלדעתי עדיף להתבסס על פירות פחות מרוססים. בחורף זה יהיה בננות, הדרים, רימונים ותמרים. אצל צביקה בבית חנן בשנה שעברה קנינו אנונות מדהימות וגם קרמבולה והכל אורגני ובמחיר מעולה. ההדרים האורגנים אצלו היו זולים יותר מאצל הירקן.

בננה עושה עצירות. רימון, גויאבה, סברס ואפרסמון גורמים לחסימת מעיים, ענבים משלשלים. אבל גם קיווי משלשל? את זה עוד לא שמעתי. וואו, זה נשמע שפירות הם מזון ממש לא בריא.... אביב, הגיע הזמן שתסתכל מעבר לכל המיתוסים האלו. תפסיק לאכול מזון מהחי ותגלה לאן באמת הבריאות שלך מסוגלת להגיע.

ושוב, אתה מצליח להבין לא נכון, כולנו פה אוכלים תמרים. מה שאמרנו לך לגבי התמרים בזמנו היה שבתור חולה סוכרת נעורים כדאי שתתבסס יותר על פירות עסיסיים, ושחבל שאתה מתבסס רק על תמרים יבשים, מעט מאוד ירקות ובנוסף לזה גבינות, ביצים, דגים ושמן זית שהמשותף לארבעת האחרונים הוא שהם עתירי שומן ואין בהם כלל סיבים תזונתיים. לפירות עתירי מים יש מבחינתך שני יתרונות. קודם כל צריך לאכול מהם יותר בשביל לקבל את אותן הקלוריות מכמות מועטה של תמרים וכך אתה מקבל יותר נוזלים ויותר סיבים. ושנית בפירות עתירי מים יש יותר קשירה של הסיבים לסוכרים כך שאתה בעצם מרוויח כפליים. ערן כתב "תמרים מתייבשים, בד"כ, באופן טבעי על העץ, כחלק מתהליך ההבשלה שלהם. לעיתים יוספו תהליך ייבוש בשמש כדי להוריד אחוזי לחות בודדים נוספים. הם נשמרים בהקפאה בטמפ' של מינוס 18 מעלות ו"מזדקנים" מעט מאד". זה משמח לשמוע אבל בכל זאת הרבה פעמים אני מוצאת בחנויות הטבע תמרים קשים וישנים שכמעט לא ראויים למאכל שכנראה לא אוכסנו בתנאים נאותים בחנויות.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: פירות עסיסיים בחורף

הודעהעל ידי אביב פלד » ו' ספטמבר 07, 2012 4:09 pm

תודה.
אביב פלד
 
הודעות: 121
הצטרף: ה' מרץ 22, 2012 7:35 am


תגיות נושא

פירות בשלים, נזקי הבשר

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: YandexBot ו 5 אורחים

cron