סכנות ריסוס ירקות ופירות

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

Re: סכנות ריסוס ירקות ופירות

הודעהעל ידי אביב פלד » א' מרץ 25, 2012 7:54 pm

ירדן, לגבי מה שכתבת שבתזונה רגילה יש יותר הדברה בגלל שהמזון שם גבוה יותר בסולם וכו', אני מסופק בזה מאוד מכמה סיבות.
ראשית לכאורה כשמשווים את הכמויות זה כבר זניח. שבתזונה רגילה, אדם אוכל מעט מאוד יחסית ל811. אני מסופק אפילו אם זה נכון לגבי תזונה רגילה מול תזונה טבעונית קלסית כלשהי, שגם בה אוכלים הרבה יותר פירות וירקות.
האמת שמה שאני אומר זה הכל תחושת בטן - אין לי הרי כל מושג כמה חומרי הדברה והורמונים ישנם בעוף. אלא שמסתבר לי שאם היו ב200 ג' עוף שאריות חומרי הדברה כמו שיש ב5 קילו תפוחי עץ קונבנציונליים, היינו כבר קוראים על זה כתבות רבות, שכותביהם היו שואלים היכן ההגיון - למה ב200 ג' תפוחים אסור שארית כזו ובעוף מותר. וודאי שמשרד החקלאות לא היה מתיר שארית כזו בעוף ואוסר אותה בתפוחים, וממילא לפחות עוף שגודל במקומות הגידול מוסדרים היה בו פחות חשש.
שנית - עובדה ששמענו כבר הרבה פעמים שנתפסו פירות וירקות עם שאריות חומרי הדברה גבוהים מהמותר, ולא שמענו כזה דבר על עופות ומוצרי חלב, ולא על דגנים. כך שיתכן שעיקר הבעיה בפירות וירקות, שהם מגיעים ממגדלים רבים ולא עוברים באופן מסודר. גם היתה פעם כתבה שעיקר הבעיה היא בשווקים הפתוחים, ופחות ברשתות המסודרות (הרשתות קונים ממגדלים גדולים ולא מחאפרים).
אביב פלד
 
הודעות: 121
הצטרף: ה' מרץ 22, 2012 7:35 am

Re: סכנות ריסוס ירקות ופירות

הודעהעל ידי יונתן » א' מרץ 25, 2012 8:58 pm

אני זוכר שהתפרסמה כתבה לפני כמה שנים בעמוד הראשון של אחד העיתונים הנפוצים בישראל, על תינוק שחלה בגלל מחסור חמור בוויטמין B12, כי אמא שלו הייתה טבעונית ונתנה לו רק מזון טבעוני. אבל משום מה, מיליוני האנשים שמתים בשנה בגלל תזונה מן החי לא מגיעים לעמוד הראשי, ומזמן הפכו אצלנו למשהו שהוא "חלק מהחיים". לתקשורת ולתעשייה יש אינטרס ברור להסתיר מאתנו את סכנות המזון מן החי ולהגזים ב"סכנות" התזונה הטבעונית.

לא ייתכן שבעוף, שאוכל תירס וסויה (שהם הגידולים הכי מרוססים שיש, שעוברים השבחה גנטית כדי להיות יותר עמידים לריסוסים), ואוכל פסולת מתעשיות מזון אחרות (קמח דגים למשל) יהיו יותר רעלים מבפירות. אני מצטט לך מתוך הספר "דיאטת השלום העולמי":

השדות הנרחבים בעלי היבול הבודד המוקדשים לבעלי החיים שאנו אוכלים מכסים מילוני אקרים של אדמה וספוגים בקוטלי מזיקים ודשנים רעילים. שניים מהיבולים האלה, תירס וסויה, עברו הנדסה גנטית ומשמשים כיום כמרכיב העיקרי במספוא לבעלי חיים, כשלמעלה מחצי מהשטחים החקלאיים בארצות הברית מוקדשים לשני יבולי המספוא האלה בלבד. הם עוברים הנדסה גנטית שמגבירה את חסינותם לקוטלי עשבים, וכך עסקי החקלאות מרססים לרוב פי שניים עד פי חמישה יותר כימיקלים רעילים בשדות אלה מאשר על יבולים שלא עברו הנדסה גנטית, והורגים חיות בר ומזהמים מקורות מים ברמות מרקיעות שחקים.

שדות הרעל הם הבסיס למוצרי החלב והביצים שאנו אוכלים, כמו גם לבשר הבקר, העוף, החזיר וחלק ניכר מהדגים, כמו שפמנון, פורל ואמנון, שגדלים בבריכות תעשייתיות. המשקעים הקרצינוגניים של הדשנים וקוטלי המזיקים הכימיים שבהם משתמשים החקלאים בשדות אלה מזהמים את הנהרות והאוקיינוסים שלנו. הם מתרכזים במזון מן החי שאנו אוכלים וכן בבשר ובחלב שלנו. זאת ועוד, הזבל שמשמש ל"העשרת" המספוא מרכז רעלנים ברמות גבוהות אף יותר מהמצוי במספוא הצמחי שבעלי החיים נאלצים לאכול.

משקעים של קוטלי פטריות, קוטלי חרקים, קוטלי עשבים ודשנים כימיים מתרכזים בצואת בעלי החיים במשקים. כל מי שבונה בית יודע כמה מקפידות רוב הקהילות על ניקוז השפכים של בני האדם, ועם זאת על ניקוז השפכים של חיות המשק אין כמעט כל פיקוח. עשרה מיליארד חיות היבשה שנכלאות ונשחטות מדי שנה מפרישות כמויות אדירות של צואה ושתן, שאינן משתוות לכמויות שבני האדם מפיקים, או גדולות מהן פי שניים או שלושה, אלא, על פי מחקר שערך הסנאט, גדולות מהן פי 130. שפכי חיות המשק האלה עשויים להיות מרוכזים פי כמה מאות משפכים לא מטוהרים של בני אדם. רעילותם גבוהה יותר בשל הכמויות הגבוהות של משקעי חיידקים, כימיקלים ותרופות. לדוגמה, מחקרים הוכיחו שהכמויות הגבוהות של אנטיביוטיקה הזורמות לנחלים מצואת חיות משק תורמות להפצת חיידקים חסיני-אנטיביוטיקה מסוכנים בנהרות. המחלבות במרכז קליפורניה מייצרות יותר שפכים מעיר של עשרים מיליון תושבים, ומפעל ענק אחד לייצור בשר חזיר מייצר יותר שפכים מניו יורק כולה! הפיקוח על השפכים של בעלי החיים במשקים נמוך במידה רבה מהפיקוח על השפכים של בני האדם כי התנגדותן של תעשיות חקלאות בעלי החיים לפיקוח מקבלת תמיכה מפקידי ממשל ופוליטיקאים שמקבלים מהן תרומות למסע הבחירות. הפסולת הרעילה הזו, שאין עליה פיקוח, מזהמת מי תהום, נהרות, אגמים ואוקיינוסים. כשלגונות פתוחות עצומות של צואת חזירים נשפכות, התפרצויות של פפיסטריה עשויות להרוג מילוני דגים ולפגוע בבני אדם ששוחים בנהרות ובמפרצים שנמצאים במורד הזרם. על פי הסוכנות להגנת הסביבה, בעשור האחרון זוהמו למעלה משלושים וחמישה אלף מיילים של נהרות משפכים של מכלאות ענק. כשהמשקים המתועשים מזהמים מי תהום, לרוב אלה כספי הציבור, ולא כספי התעשייה, שמשמשים לטיהור או לעצירת הזיהום.

עוד מתוך הספר, על כמות הרעל שמרשה משרד החקלאות בחלב מפוסטר:

כמות הפתוגנים העצומה המותרת בחלב מפוסטר – חמישה מיליון פתוגנים לכוס, יותר מפי מאתיים מהכמות שנמצאת בדגנים, ירקות, פירות, קטניות ואגוזים אם לא זוהמו בזמן הטיפול בהם – גורמת מתח מתמיד למערכת החיסונית, ועלולה להגדיל את הסיכון למגוון רחב של מחלות כמו גם סרטן מכל הסוגים, במיוחד השד והערמונית. חלב פרה מכיל כמות גדולה של מוגלה, שממנה לא ניתן להימנע בשל הרמות הגבוהות של חיידקים בעטינים הפגועים של פרות חולבות, ופסטור אינו מונע את שטף הפתוגנים בחלב. דגימות חלב מפוסטר שנקנו ונבדקו על ידי הירחון Consumer Reports הכילו 30 מיליון עד 700 מיליון חיידקים לכל כוס! פתוגנים אלה, מלבד הגדלת הסיכון לדלקות הקיבה והמעיים, סטרפטוקוקוס ומגוון רב של מחלות אחרות, גם ידועים ביכולתם לעודד עששת, ותינוקות שנרדמים תוך יניקה מבקבוק עם חלב פרה נתונים לסיכון של התמוססות חלקית או אפילו מלאה של השיניים שלהם! לדברי החוקרים המצוטטים על ידי ד"ר פרנק אוסקי, אכילת מוצרי חלב קשורה בשלשולים, אנמיה ומחסור בברזל, דימום במערכת העיכול, מחלת כליות, אקזמה, ברונכיטיס, אלרגיות, אסטמה, קדחת השחת, דלקת מפרקים שגרונית, סרפדת, אלרגיה לפניצילין, לויקמיה, טרשת נפוצה וריקבון שיניים, כמו גם לסוכרת, השמנת יתר וטרשת עורקים הנגרמים מהתכולה הגבוהה של שומן וכולסטרול.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
יונתן
 
הודעות: 938
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:46 pm

Re: סכנות ריסוס ירקות ופירות

הודעהעל ידי ירדן » א' מרץ 25, 2012 10:43 pm

תחושת הבטן שלך אינה עומדת בקנה אחד עם המציאות. אתה צריך להשכיל את עצמך בנושא ויש לך הרבה מאוד מה ללמוד.

כמות הרעלים שבעלי החיים במשקים חשופים אליהם מיד ראשונה כמדבירי מזיקים, אנטיביוטיקה והורמונים או מיד שניה דרך מזונם היא ע צ ו מ ה, וזה בנוסף לרעלים המטבוליים, הורמוני הסטרס והורמוני המין שיש להם באופן "טבעי" בגוף בגלל צורת גידולם.

זה ידוע שבעלי חיים ובני אדם צוברים רעלים ברקמות שומניות ושככל שבעל חיים נמצא גבוה יותר בשרשרת המזון כך הוא צובר יותר רעלים ולאורך יותר זמן. דוגמא פשוטה להמחשה של זה היא הדג הענק שאוכל את הדג הגדול שאוכל את הדג הבינוני שאוכל את הדג הקטן שאוכל את הדג הפיצפון.... האוקיאנוס עמוס ברעלים משפכים תעשייתיים שאותם הדגים צוברים ברקמות השומניות שלהם. ככל שדג חי יותר שנים ואוכל יותר דגים כך כמות הרעלים בגופו גבוהה יותר.

בנוסף, בני אדם חשופים לאלפי סוגי רעלים בתזונתם בלי קשר לריסוסים ולהדברה. על חומרים משמרים שמעת? ומה עם ממתיקים מלאכותיים, צבעי מאכל, ניטריטים בבשר, שאריות ממסים אורגניים בשמני מאכל וכו' וכו' וכו'? אני בטוחה שתזדעזע אם באמת תדע מה מהנדסי המזון מכניסים לך לאוכל.

פירות וירקות אינם מסובסדים על ידי המדינה ואין קשרי הון-שלטון בין המגדלים לתאגידי מזון ולאנשים באליטה הפוליטית, להבדיל מתעשיות הבשר, החלב והביצים. זו הסיבה למה לא קוראים על זה כמעט בעיתונים. משרד החקלאות מתיר הרבה מאוד דברים ואתה נאיבי לחלוטין אם אתה מאמין שמשרד החקלאות ומשרד הבריאות באמת דואגים לבריאות שלנו.

השורה התחתונה היא שמי רוצה לדעת - יודע ומי שחי את חייו עם עיניים עצומות - לא יודע...

הנה רק כמה קישורים בנושא (הייתי יכולה לצרף פה אלפים...):
http://piur.co.il/
http://veg.anonymous.org.il/art553.html
http://www.healthy.org.il/node/42
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2964
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: סכנות ריסוס ירקות ופירות

הודעהעל ידי בת חן » א' מרץ 25, 2012 11:34 pm

קשה לי לקרוא את המשפט "וודאי שמשרד החקלאות לא היה מתיר..." ולא להגיב.
שיעור קטן בעסקים: אף פעם אל תניח שמי שמוכר לך מוצר רוצה בטובתך, הכוונה היא לאותם תאגידי ענק ותעשיות על שביניהן נמצאת תעשיית המזון. רצונם של תעשיות המזון הוא להרוויח בגדול בכל מחיר אפשרי, המחיר נע מפגיעה אקולוגית, ניצול בע"ח ועובדים, כיפוף חוקים, מסעות פרסום אגרסיביים, "ידידות" עם גורמים פוליטים שיכולים למנף את העסקים שלך וזה רק על קצה מזלג ואלו רק הדברים שאנחנו שומעים כמעט כל יום בחדשות. אם אתה מניח שתעשיית המזון שונה ושמה את אינטרס הצרכן בעדיפות ראשונה וכמובן את בריאותו אתה טועה ובגדול.
מענין שדווקא התעשיות שציינת בשר, חלב ודגנים הן התעשיות הכי דורסניות ועשירות.
למשל הידעת כי אותם אנשים שיושבים בראש ארגון הבריאות העולמי, אותם אלה שמכתיבים לכל העולם אלו מזונות מומלצים, אלו שבונים כל כמה שנים את פירמידת המזון, אלו שאת ההמלצות שלהם יעבירו אחר כך מאות דיאטנים בכל העולם ואפילו אותם אלה שממנים "מחקרים" ולוקחים חלק במימון הפעילות של פקולטות ללימודי תזונה בכל העולם, הם גם בעלי החברות הגדולות בארה"ב לייצור בשר, חלב וגידולי דגנים, סויה, תירס ?
איך לך כנראה שמץ של מושג כמה ישראל מפגרת בנושא בטיחות מזון, חומרי הדברה שנאסרו לשימוש לפני 20 שנה באירופה, עדיין מאושרים כאן.
הדוגמאות רבות מידי מכדי לכתוב אותן, צריך רק לרצות לדעת, היום לא קשה למצוא את המידע הזה וכמו שנאמר אין עיוור מזה המסרב לראות...
בת חן
 
הודעות: 242
הצטרף: ו' פברואר 24, 2012 11:58 pm

Re: סכנות ריסוס ירקות ופירות

הודעהעל ידי אביב פלד » ב' מרץ 26, 2012 8:22 am

תודה לכן על המידע הרב. ברשותכן אלך כדרכי נקודה נקודה.
ירדן, את כתבת ש"פירות וירקות אינם מסובסדים על ידי המדינה ואין קשרי הון-שלטון בין המגדלים לתאגידי מזון ולאנשים באליטה הפוליטית, להבדיל מתעשיות הבשר, החלב והביצים". אין לי כ"כ מושג בזה, ולכן אינני יכול להתייחס עובדתית. אלא שאינני מבין איך זה קורה. שכמו שיש לובי של מגדלי הבשר, כך סביר שיהיה לובי של מגדלי התפוחים, שהרי גם לאחרונים יש כסף, וסביר שיפעילו קשרים כמגדלי הבשר, שהרי הם לא צדיקים יותר. והרי גם בת חן הזכירה את בעלי ההון מגדלי התירס והסויה בתוך האינטרסנטים הבוחשים במאכלינו.
לא התייחסתי עדיין לשאר הנקודות שהזכרתן, ואינני מתחמק מהן, אלא סבורני שכך נגיע לבירור הנושא הרבה יותר מהר ויותר טוב.
אביב פלד
 
הודעות: 121
הצטרף: ה' מרץ 22, 2012 7:35 am

Re: סכנות ריסוס ירקות ופירות

הודעהעל ידי ירון » ב' מרץ 26, 2012 1:10 pm

אני מעוניין לחזק את דבריה של בת חן בנושא.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואינו מהווה חוות דעת או עצה מקצועית ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירון
 
הודעות: 177
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:45 pm

Re: סכנות ריסוס ירקות ופירות

הודעהעל ידי בת חן » ב' מרץ 26, 2012 1:44 pm

תודה לכן על המידע הרב. ברשותכן אלך כדרכי נקודה נקודה.
ירדן, את כתבת ש"פירות וירקות אינם מסובסדים על ידי המדינה ואין קשרי הון-שלטון בין המגדלים לתאגידי מזון ולאנשים באליטה הפוליטית, להבדיל מתעשיות הבשר, החלב והביצים". אין לי כ"כ מושג בזה, ולכן אינני יכול להתייחס עובדתית. אלא שאינני מבין איך זה קורה. שכמו שיש לובי של מגדלי הבשר, כך סביר שיהיה לובי של מגדלי התפוחים, שהרי גם לאחרונים יש כסף, וסביר שיפעילו קשרים כמגדלי הבשר, שהרי הם לא צדיקים יותר. והרי גם בת חן הזכירה את בעלי ההון מגדלי התירס והסויה בתוך האינטרסנטים הבוחשים במאכלינו.
לא התייחסתי עדיין לשאר הנקודות שהזכרתן, ואינני מתחמק מהן, אלא סבורני שכך נגיע לבירור הנושא הרבה יותר מהר ויותר טוב.


אף על פי שאולי יהיה לך קשה להאמין, אבל אחת הסיבות היא לאף אחד אין אינטרס שנאכל יותר פירות וירקות.
מתי בפעם האחרונה ראית את הפרסומת "קיווי עסיסי עם ויטמין C" או "בננה -פצצת אנרגיה צהובה" למיטב זכרוני, לפחות 15 שנה לא ראיתי את הפרסומות האלה או פרסומות אחרות לפרסום פירות וירקות, ואני מדברת על בריאות המוצר לא על פרסומת שמפרסמת את המגדל עצמו. לעומת זאת פרסומות לתנובה, טרה, מאמא עוף, בשר אדום אדום וכו יש כל יום כל היום.
קודם כל, מי שמפרסם זה מי שיש לו כסף, הפרסום המטורף שהחברות האלה עושות עולה להן הון עתק, אם הן לא היו חברות כל כך עשירות וכל כך גדולות לא היו להן האמצעים לפרסם בקנה מידה כזה (זה גם אחד הדברים שעליהם הציבור כעס במחאת הקוטג' - על העושר הבלתי נתפס של החברה על גב הצרכנים).
ובנוסף כמו שאמרתי לאף אחד אין אינטרס שנהיה בריאים לא למשרד הבריאות, לא לחברות התרופות, לא לתעשיות המזון שציינו, ולמרות שהכל נשמע כמו "תאוריית הקונספרציה" הדבר ידוע וגלוי.
האם ידוע לך שכאשר אריה אבני הוציא את ספרו הראשון על נזקי החלב, חברות החלב הפעילו את כל כוחן בכדי להוריד אותו מהמדפים, ואף הצליחו.
הוא כותב בפתח הספר "שוטי החלב" על המקרה.
בת חן
 
הודעות: 242
הצטרף: ו' פברואר 24, 2012 11:58 pm

Re: סכנות ריסוס ירקות ופירות

הודעהעל ידי ירון » ב' מרץ 26, 2012 2:05 pm

אביב, התגובות והטענות שלך מתבססות על הנחות על טיב התעשיות האלו. אתה עושה חישובים מתמטיים המבוססים בהנחות פוליטיות, שעצמם רחוקות מהמציאות.

תעשיות המשק הן מהתעשיות החזקות בעולם (ביחד עם תרופות, נשק, אלכוהול וטבק) ומעסיקות מצד אחד אנשי לובי חזקים ומצד שני אנשים העומדים בתפקידי מפתח הקובעים מדיניות וחוקים לגבי הגבלים ואישורי תפעול של התעשייה ותעשיות סמוכות, ושל מדיניותיהן. הם מעסיקים מכל הכיוונים בשביל לוודא שהמוצר שלהם (בשר, ביצים, וחלב) ימכר. זה מתחיל בפרסומות חשופות בטלויזיה המעודדות צריכה של מוצרים מהחי (יותר ממה שנראה לנו), אירועים חברתיים המקדמים את זה (חג "שמחת חלב"), ממשיך באנשי מקצוע (רופאים, תזונאים) המעודדים בניגוד לכל העובדות הידועות בספרות מקצועות אלו את המוצרים שלהם (ואצל חלקם שביל המימון הפיננסי ברור להחריד) וכלה באנשים הקובעים מדיניות של מה תאכל ומה יאכילו את ילדיך בבתי ספר. המחקרים הבודדים היחידים החושפים את "יתרונות המזון מהחי" ממומנים באופן שקוף ע"י התעשיות המקדמות מוצרים אלו. הרופאים אשר בוועדות המעודדים מוצרים מהחי ממומנים ע"י אותן תעשיות גם כן. זה מקביל לועדה הישראלית האחראית על פיקוח ניסויים בבעלי חיים, האמורה לאשר ולפסול ניסויים בבעלי חיים ועד היום אישרה 100% (ללא יוצא מן הכלל - אפילו לא אחד!) של הניסויים. כשמסתכלים על הרכב הועד, רואים שהרוב המוחץ שלה (מלבד שני נציגים) מורכבת מרופאים העושים ניסויים, עובדים באוניברסיטות העושות ניסויים, עובדים בחוות המגדלות בעלי חיים לניסויים (ראש הועדה הוא אחד מהבעלים של חוות מזור, לדוגמא) ומועסקים ע"י חברות העושות ניסויים בבעלי חיים. אין דרך ולא ניתן להתחמק מהקשרים החזקים, הברורים עד כאב (תרתי משמע) של תעשיות אלה בכל הנקרה בדרך אל הצלחת שלך ואל הכסף שבכיסך.

תעשיות הפירות והירקות הקיימות לא מתקרבות ולא מתחרות עם תעשיות אלו. אמנם יש להן קשר בכל זאת מכיוון שתנובה מנסה לשים ידיה גם על כל הפירות והירקות שבארץ (הזכורה לך החרמת המסמכים ממשרדי תנובה בסוף ספטמבר שעבר בחשד להסתרת מידע על מבנה הקונצרן של תנובה והשליטה על השוק הישראלי?), אך הם שונים בהרבה מתעשיות אלו. לתעשיות המשק יש קשרים חזקים ביניהן בנסיון לעשות שימושים שונים בבעלי החיים ותוצריהם. לדוגמא, בתעשיית החלב שולחים את העגלים הזכרים לשחיטה בתעשיית הבשר. בתעשיית הפירות הלקוח העיקרי (הגדול ביותר וכמעט הבלעדי) הוא אנשים. כך גם ירקות. בנוסף, לתעשיות הפירות והירקות אין אנשי מפתח בקביעת המלצות תזונה. זה מקשה על התעשיה ליצור את קשרי השחיתות שתעשיות המשק ידועות בהן. ניתן גם לראות שזה כמעט בלתי אפשרי לגרום לממשל לקדם תזונה מהצומח למרות שכל העובדות וההוכחות האמפיריות (מדעיות ואפידמיולוגיות) נוטות באופן קיצוני לכיוון פירות וירקות טריים. זה לא אומר שצריך להיות לך אמון מלא בכל אדם המוכר פירות וירקות אך יש הבדל תהומי (בהעדר מילה בעלת משמעות עמוקה בהרבה) בין תעשיות אלו.

כתבה על הפשיטה על משרדי תנובה: http://www.themarker.com/law/1.1482751
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואינו מהווה חוות דעת או עצה מקצועית ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירון
 
הודעות: 177
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:45 pm

Re: סכנות ריסוס ירקות ופירות

הודעהעל ידי אביב פלד » ב' מרץ 26, 2012 10:24 pm

תודה.
אך הרי מוסכם, שכמות חומרי ההדברה בתזונה רגילה (נניח 150 ג' עוף + 150 ג' גבינה + לבן + ביצה + 6 פרוסות לחם ומעט ירקות ופירות) היא פחות מס"ה חומרי ההדברה שיש ב50 קילו אפרסקים לדוגמה. ולקחתי בכוונה מספר מוגזם מאוד, כדי להדגיש את כוונתי שבכמות גבוהה מאוד של תוצרת רגילה יש כבר יותר מהכמות שתיארתי בסוגריים. והשאלה מנין ש"כמות גבוהה" זה לא 5 קילו? שהרי אין מושג מדויק כמה שאריות יש בפירות הקונבנציונליים. ובאופן פסיכולוגי אתם רואים 5 קילו ככמות סבירה, כי אצלכם זה מנה יומית. ו50 קילו אתם רואים כ"כמות גבוהה" כי זה מנה ל8-10 יום. ואדם רגיל מתייחס ל5 קילו ככמות גבוהה, כי אצלו זה אוכל ל13 יום. אך הרי זה לא הולך לפי המושגים היחסיים הללו, אלא לפי הכמות המוחלטת של השארית בפירות. ובזה אין לא לי ולא לכם שום מושג מלבד תחושות בטן.
רק מעבדה יכולה להשיב לשאלה זו. ואמנם נכון שהמעבדה לא תתן לנו תשובה על משקל החומרה של ההורמונים והאנטיביוטיקות. אך לפחות נתקדם דרכה לקבל תחושה והערכה נכונה יותר.
אביב פלד
 
הודעות: 121
הצטרף: ה' מרץ 22, 2012 7:35 am

Re: סכנות ריסוס ירקות ופירות

הודעהעל ידי ירדן » ב' מרץ 26, 2012 11:28 pm

אביב, אני מצטערת אבל אתה טועה. לא מדובר פה בתחושות בטן אלא בעובדות. אני לא מבינה למה אתה מתעקש להמשיך לדבר על כך למרות שאין לך כל ידע בנושא.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2964
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

הקודםהבא

תגיות נושא

גלוטן, ריסוס, מזונות ממכרים, נזקי הבשר

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: AhrefsBot ו 2 אורחים