תפוח-אדמה, חציל - כיצד נאכלים ? והאם בכלל ?

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

תפוח-אדמה, חציל - כיצד נאכלים ? והאם בכלל ?

הודעהעל ידי מתחטבת ומתייפייפת » ש' ספטמבר 29, 2012 12:29 pm

ומה עם עגבנייה, ופלפל = האם נאכלים ? = ירקות סולניים ! תודה.
מתחטבת ומתייפייפת
 
הודעות: 16
הצטרף: ה' ספטמבר 27, 2012 11:27 am

Re: תפוח-אדמה, חציל - כיצד נאכלים ? והאם בכלל ?

הודעהעל ידי יונתן » ש' ספטמבר 29, 2012 12:55 pm

תפוח אדמה וחציל לא ניתן לאכול ללא בישול, כך שהם לא חלק מהתזונה שלנו. עם זאת, מדובר בירקות דלי שומן, כך שהם מומלצים לבריאות טובה ולירידה במשקל למי שמתקשה "ללכת עד הסוף" עם תזונת 811. אין כל בעיה עם עגבניות ופלפלים כל עוד הם בשלים ואדומים. כשצבעם ירוק הם לא מומלצים באכילה.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
יונתן
 
הודעות: 938
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:46 pm

Re: תפוח-אדמה, חציל - כיצד נאכלים ? והאם בכלל ?

הודעהעל ידי מתחטבת ומתייפייפת » ש' ספטמבר 29, 2012 2:05 pm

אז מותר לאכול פירה ? מותר חציל על האש ? מותר פתית אורז + טחינה ? מותר תירס מבושל ? - (רק את הצעיר ניתן לאכול ללא בישול).
ויקטוריה בוטנקו כותבת שמכירה אנשים שעשרות שנים אכלו Raw וביס אחד מבושל גרם להם לחזור ולאכול מבושל ...
מתחטבת ומתייפייפת
 
הודעות: 16
הצטרף: ה' ספטמבר 27, 2012 11:27 am

Re: תפוח-אדמה, חציל - כיצד נאכלים ? והאם בכלל ?

הודעהעל ידי ירדן » ש' ספטמבר 29, 2012 3:33 pm

זה לא עניין של מותר או אסור. אנחנו פה דוגלים באכילה של מזון נא בלבד- פירות וירקות טריים בתוספת של מעט מאוד מזון שומני (זרעים, אגוזים, אבוקדו) ולכן כל מזון שמצריך עיבוד ובישול לא נכלל בתפריט שלנו.

אבל למי שמתקשה או שלא מעוניין לאכול תזונה נאה בלבד ורוצה לשלב מזונות מבושלים תמיד מומלץ לאכול מזונות על בסיס פחמימות כמו תפוחי אדמה, בטטות, דלעת וירקות אחרים או אפילו אורז, קינואה, עדשים. חציל על האש לא כדאי כי קליה או שריפה של מזונות לא מומלצת בכלל מבחינה בריאותית. תמיד עדיף לאדות או מקסימום לעשות בישול קצר במים. גם אכילת פריכיות אורז לא מומלצת כי מדובר במזון מעובד ושלרוב מכיל המון מלח (למרות שלדעתי כבר עדיף לאכול פריכיות אורז ללא מלח מאשר לחם, אבל הכי עדיף זה להימנע משניהם).

טחינה היא מזון שומני ורצוי מאוד להמעיט בו כדי לשמור על אחוזים בריאים של לפחות 80% פחמימות ולא יותר מ-10% חלבון ו-10% שומן וכך גם לא להגדיל מידי את כמות האומגה 6 בתזונה על חשבון האומגה 3.
קולין קמפבל על התפלגות הקלורינוטריאנטים-
http://www.youtube.com/watch?v=KiNIrsgR368

לגבי החזרה לאכילה של מזון מבושל- זה תלוי בבן אדם. יש כאלו שחייבים להתמיד ללא יוצא מהכלל כי אחרת הם מתפתים לחזור לאכול מזון מבושל שמזיק להם ויש כאלו שאכילה לעיתים רחוקות או אפילו לעיתים יותר קרובות של מזון מבושל לא מפריעה להם להמשיך רוב הזמן בתזונה נאה. כמובן שזה גם תלוי במזון הנאכל. מעט תפוחי אדמה מאודים לא יהיו בעלי אפקט ממכר כמו שפסטה עם רוטב עתיר שומן והרבה תבלינים או איזשהו מזון שהוכן במפעל ומכיל המון תוספים ומלח. למזונות שומניים יש גם אפקט ממכר. מי שמתמודד עם התמכרויות למזון עדיף שימנע מאותם הדברים שיחזירו אותו אחורה.

סרטון של ג'וש פוסגרין בנושא-
http://www.youtube.com/watch?v=GrY7Sq4P8tw&feature=plcp

הרצאה ממעולה של של פרופ' רוזלינד גרובן בנושא ההיבטים החברתיים והרגשיים של האכילה-
http://30bananotleyom.com/movies/134-so ... -of-eating

סרטון קצר של גרהם על תשוקות למזון-
http://30bananotleyom.com/movies/44-we- ... et-seekers
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2964
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: תפוח-אדמה, חציל - כיצד נאכלים ? והאם בכלל ?

הודעהעל ידי מתחטבת ומתייפייפת » ב' אוקטובר 01, 2012 9:00 am

תודה רבה אנשים נפלאים.
חג שמייח :-)
מתחטבת ומתייפייפת
 
הודעות: 16
הצטרף: ה' ספטמבר 27, 2012 11:27 am


תגיות נושא

מזונות ממכרים

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: AhrefsBot ו 2 אורחים