פלפלים בצבעים השונים ועגבניות

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

פלפלים בצבעים השונים ועגבניות

הודעהעל ידי אביב פלד » ב' אוקטובר 01, 2012 9:57 pm

ראיתי באתר שהם מומלצים מחוץ לפלפלים ועגבניות ירוקים, והבנתי שאין צורך להגביל את השימוש בהם. אבל מה לגבי הסולונין שבהם?
לגבי עגבניות ירוקות, מובן שהן לא מומלצות כי הן בוסר. אך מה הסיבה שפלפלים ירוקים לא מומלצים?
אביב פלד
 
הודעות: 121
הצטרף: ה' מרץ 22, 2012 7:35 am

Re: פלפלים בצבעים השונים ועגבניות

הודעהעל ידי ירדן » ג' אוקטובר 02, 2012 10:36 am

אם ידוע לך רגישות אישית למשפחת הסולניים אז תימנע מהם, אם לא אז תאכל בהנאה. כמובן שהם צריכים להיות בשלים כי אחרת כמות הסולנין שבהם גבוהה. (ובלי קשר, ממה שידוע לי גם תפוחי אדמה שהחלו להניץ מכילים יותר סולנין ולא מומלץ לאכול מהם).

פלפל ירוק כהה הוא בוסר ואם היה מגיע להבשלה היה הופך לאדום או צהוב, לכן טעמו אינו מתוק כשל פלפלים אחרים. מקריאה קצרה כרגע באינטנרט הבנתי שפיתחו גם זנים שהם ירוקים כשהם בשלים. למשל- http://www.yerakot.org.il/content/3231. האם ניתן להשיג אותם אצל הירקן השכונתי? לא נראה לי. לגבי הפלפל הירוק הבהיר כנראה שמדובר בזן של פלפל ירוק כהה שכשהוא מבשיל הוא הופך לירוק בהיר. אני לא למרי בטוחה לגבי זה אבל מחקר נוסף באינטרנט בוודאי יתן לך את התשובה גם לזה.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2964
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: פלפלים בצבעים השונים ועגבניות

הודעהעל ידי אביב פלד » ג' אוקטובר 02, 2012 3:36 pm

אם הפלפל הירוק הוא בוסר, האם הוא לא היה אמור להבשיל כשהוא מונח בטמפרטורת החדר כעגבניות ירוקות? מענין גם שלפעמים פלפל נמכר יותר ביוקר מהאדום והצהוב, ואם הירוק מגיע בעצם מאותו שיח של האדום, אלא שאותו קטפו לפני הזמן, למה מוכרים אותו יותר ביוקר.
עכ"פ את בטוחה שהירוק והאדום מגיעים מאותו שיח, ורק שהירוק הוא בוסר?
אביב פלד
 
הודעות: 121
הצטרף: ה' מרץ 22, 2012 7:35 am


תגיות נושא

פירות בשלים

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: AhrefsBot ו 6 אורחים

cron