ריסוק רימונים בבלנדר או צ'ופר

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

ריסוק רימונים בבלנדר או צ'ופר

הודעהעל ידי אורי » ב' אוקטובר 08, 2012 9:33 pm

בעבר הכנתי מיץ רימונים ע"י מסחטה ייעודית. אך בה העבודה קשה יחסית, וגם חלק מהגרגרים נשאר בקליפה. לכן ניסיתי לרסק את הגרגרים למשך זמן קצרצר (4-6 שניות) בצ'ופר, ולסנן אח"כ, וזה היה קל בהרבה.
איך זה מבחינה בריאותית? האם הצ'ופר הורס משמעותית את יתרונות הרימון? האם לא מתרסקים מעט הזרעונים ג"כ (וכך המיץ יהיה גם עם מעט שומן מהזרעונים)?
אורי
 
הודעות: 181
הצטרף: ב' אוקטובר 08, 2012 9:26 pm

Re: ריסוק רימונים בבלנדר או צ'ופר

הודעהעל ידי ירדן » ג' אוקטובר 09, 2012 8:37 pm

מין הסתם עיבוד מסויים חושף את הפרי לחימצון ומשפיע על הערך התזונתי שלו. זה קורה גם כשמכינים שייק או אפילו סלט אבל זה כמובן משתנה בהתאם לשטח הפנים ולזמן העיבוד ועד האכילה. ככל שמתעסקים עם המזון יותר זמן וחושפים אותו לחום או חמצן כך הוא יפגע יותר. עד כמה זה משמעותי במקרה הזה אני לא יודעת.

אני לא חושבת שזה עקרוני האם נוסף שומן למיץ עקב ריסוק הזרעונים.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm


תגיות נושא

בלנדר

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: AhrefsBot, Google [Bot], YandexBot ו 4 אורחים

cron