תגובה לא טובה מהאכילה המרובה כ"כ של הפירות?

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

תגובה לא טובה מהאכילה המרובה כ"כ של הפירות?

הודעהעל ידי אביב פלד » ה' מרץ 22, 2012 8:09 am

שלום

אני אוכל קרוב לדיאטה הזו כבר כ25 שנים. יש לי מפירות בין 300-350 ג' פחמימות, ולעיתים אף 400 ג' ויותר. ועוד כ45 ג' חלבון ומעט מאוד שומן. התזונה שלי היא עד הצהרים בעיקר תמרים יבשים כארוחות פחמימות, וכשיש פירות חיים (אורגניים בעיקר או פירות שיחסית לא מרוססים הרבה) אני משלב גם מהם (לאחרונה בחורף אני מרבה בפירות הדר מרוסקים במקום תמרים). ארוחת צהרים - כ50 ג' גבינה חצי אחוז, וכן אבקת חלבון על בסיס סויה (ללא שומן), ויחד אני מגיע לכ25 ג' חלבון, וזה יחד עם גזר חי בד"כ. אחה"צ אני אוכל עוד פעם או פעמיים תמרים. ארוחת ערב - כ20 ג' חלבון (מגבינה חצי אחוז או דג בקלה/מרלוזה או מחלבוני ביצים ללא החלמון) מעורב בסלט ירקות. בשנה האחרונה אני מוסף לתערובת זו 1-2 כפיות שמן זית כתית מעולה.
יש לי סוכרת סוג 1 כ26 שנה, ואני מזריק אינסולין. בעבר הסוכר של הפירות נספג במהירות, וזה הסתדר מצוין עם ההזרקות (האינסולין נגמר מהר יחסית ומשתלב עם ספיגת הפירות). אך בשנים האחרונות נוצרה מציאות חדשה: הסוכר מהפירות בתחילה כאילו לא נספג (ועכ"פ אין עליית סוכר. ואם הזרקתי אינסולין לפני אכילת הפירות, אזי בהמשך תתרחש היפוגליקמיה), אך לאחר כשעתיים או יותר פתאום הסוכר נספג (ועכ"פ הוא עולה בדם). ואם היה לזה כלל קבוע (כגון שאחרי שעתיים הסוכר עולה), הייתי יכול לתאם את הזרקת האינסולין לפי זה. אך אין שום כלל בזה.
אני חושד שהבעיה כרוכה בפרוקטוז (שנמצא בפירות כמות שהוא, או כשהסוכר בפרי הוא סוכרוז, אזי בעיכול חצי ממנו מתפרק לפרוקטוז). שהפרוקטוז צריך לעבור תהליך מסוים עד שהוא הופך לגלוקוז. ובעבר הגוף יכל לעשות זאת במהירות, וכיום הגוף (או הכבד) התעייף מרוב אכילת הפחמימות שלי, וממילא הפירוק קשה יותר.
החשש שלי הוא גם שזה אומר שאולי התיאוריה לא נכונה, ושאין זה טבעי עבורינו לצרוך כ"כ הרבה סוכרוז ו/או פרוקטוז, ואף שזה מפירות. ושאם הגוף שלי מראה שזה קשה לו, אז אם אני ממשיך בכך אני מזיק לגופי.
תמיד הייתי בטוח בנכונות דיאטת הפירות, והגעתי אליה מעצמי - לא שמעתי עליכם ולא על 811, ואף המלצתי עליה לאנשים רבים המתייעצים איתי (פונים אלי הרבה מחמת ניסיוני הרב). אך לאחרונה קראתי מאמרים של שיטות תזונה אחרות, והתעוררו לי כמה ספקות קשים על נכונות תזונת הפירות. לכן שמחתי מאוד כשנתקלתי באתרכם, כדי שאוכל לשאול. אני מעדיף לא לשאול את כל שאלותי בבת אחת, ולכן התחלתי בשאלה דלעיל. באתרים אחרים קראתי על נזקי הפרוקטוז, והם טוענים שמעולם האדם לא אכל פירות רבים. וזה דיון בפני עצמו (מה אכל האדם ומה אוכלים השימפנזים), ואכנס לזה בדיון נפרד. והזכרתי את זה רק כי נוכחתי שקשה לקבל הכרעה מה אכל האדם (שאתם טוענים שבאפריקה המזון היה בעיקר פירות לפחות עד לפני 70,000 שנה, והם טוענים שבקושי היה לאדם פירות. ובחיפוש קצר לא מצאתי כרגע מקורות משכנעים לכאן או לכאן). ולכן השארתי נושא זה בצד בנתיים, והתייחסתי רק לשאלתי האישית הנ"ל.
אודה מאוד על התייחסותכם.
אביב פלד
 
הודעות: 121
הצטרף: ה' מרץ 22, 2012 7:35 am

Re: תגובה לא טובה מהאכילה המרובה כ"כ של הפירות?

הודעהעל ידי אביב פלד » ה' מרץ 22, 2012 8:37 am

לאחר שכתבתי את שאלתי, ראיתי את בקשתכם למלאות פרטים:
גיל 50,
גובה 175
משקל 63.5
עד לפני כ25 שנה אכלתי תזונה רגילה, אך אולי יותר לחם ויותר גבינות (שמנות יחסית) ובשר עוף.
פעילות גופנית - רק הליכה. בממוצע חצי שעה פעמיים בשבוע.
שתית מים - בהערכה גסה קרוב ל2 ליטר. בעבר הגעתי גם ל7 ליטר ליום
אין לי מספיק שמש. אני משתמש בויטמין D בטיפות.
שעות שינה - בין 5:30-6:30
אין מחלות אחרות מחוץ לסכרת סוג 1. הסוכרת מאוזנת להפליא, אך זה במאמץ רב, וההשפעה המאוחרת של סוכר הפירות מפריעה לי מאוד. יש לי נטיה ללחץ דם נמוך. השומנים בדם מצוינים. אבל בכל בדיקות הדם הכל נמוך: כל המינרלים נמוכים יחסית, בפרט האשלגן. גם ההמוגלובין נמוך יחסית (בד"כ פחות מ13).
אני מגיע לפחות לכ1450 קלוריות ליום. והרבה פעמים אני מגיע ליותר (כשהסוכר נופל אני מוסיף תמרים. וגם אם הסוכר עולה זה גורם בסוף לאכילת יותר תמרים, כי אני צריך להזריק אז אינסולין להוריד את הסוכר, ולאחר שהסוכר ירד עלי לאכול שוב תמרים).
אביב פלד
 
הודעות: 121
הצטרף: ה' מרץ 22, 2012 7:35 am

Re: תגובה לא טובה מהאכילה המרובה כ"כ של הפירות?

הודעהעל ידי יונתן » ה' מרץ 22, 2012 11:37 am

אביב,

היינו שמחים לעזור ולייעץ לך, אבל למרות שאתה אומר שאתה אוכל קרוב מאוד לתזונה שלנו, על פי הפרטים שסיפקת יש הבדל בין התזונה שלנו לשלך, כך שקשה לי לראות את הקשר בין תזונת פירות לבעיות שאתה מעלה.

קודם כל, אנחנו פוסלים לחלוטין אכילת מזון מן החי. הרוב המכריע של הבעיות הבריאותיות של העולם המודרני נובע מאכילת מזון מן החי. למעשה, יש הוכחות נחרצות לכך שסוכרת סוג 1 נגרמת מאכילת חלב פרה.

שנית, אנחנו לא אוכלים מזונות מעובדים ומזוקקים כמו אבקת חלבון ושמן זית. המזונות האלה הם לא יותר מפסולת תעשייתית שמזיקה לגוף, כל תועלת לכאורה באכילתם (לקבל יותר חלבון) היא מדומיינת.

שלישית, אנו אוכלים יחס קלורינוטריאנטים (פחמימות/חלבון/שומן) 80/10/10, כלומר לפחות 80% פחמימות, עד 10% חלבון ועד 10% שומן. הנתונים שסיפקת אינם מלאים וקשה להעריך בדיוק מה אתה אוכל. שים לב שפירות הם לא רק פחמימות וגבינה היא לא רק חלבון, בכל מזון יש גם פחמימות, גם חלבון וגם שומן (פרט לשמן זית - שהוא שומן מזוקק), כך שסביר להניח שאתה אוכל הרבה יותר חלבון ושומן מכפי שנדמה לך. גם בגבינה 0.5% שומן יש למרבה הפלא 7%-8% שומן. הירשם לאתר http://cronometer.com/ כדי לעקוב בדיוק אחר כמויות ומרכיבי המזון שלך.

התפריט שלי לדוגמה עומד על כ-4500 קלוריות ליום, כשהמזון מורכב בעיקר מפירות טריים, סלט גדול בערב (1.5-1 ק"ג ירקות) ומעט אגוזים או גרעינים. זה יוצא בערך 1000-800 גרם פחמימות, 70-60 גרם חלבון ו 50-30 גרם שומן.

גם מבחינת אורח החיים הכללי שלך נראה שיש מחסור חמור בפעילות גופנית, שמש ושעות שינה שגם הם בעלי השפעה על בריאותך.

לסיכום, אני ממליץ לך לקרוא לעומק את המאמרים באתר שלנו על תזונת 80/10/10 וליישם אותה ככתבה וכלשונה.

קרא גם על רובי ברברו http://www.raw-food-health.net/Robby-Barbaro.html, שסובל מסוכרת סוג 1 ואיזן אותה בצורה מופלאה על תזונת פירות אמיתית.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
יונתן
 
הודעות: 938
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:46 pm

Re: תגובה לא טובה מהאכילה המרובה כ"כ של הפירות?

הודעהעל ידי ירדן » ה' מרץ 22, 2012 12:33 pm

הי אביב :)

מחקרים לגבי נזקי הפרוקטוז מתייחסים אך ורק לגבי פרוקטוז מרוכז כמו סירופ תירס עתיר פרוקטוז ואינם מתייחסים לפירות שמכילים גם סיבים תזונתיים ומים שהגוף מתמודד איתם בצורה שונה מאוד מאשר פרוטקוז מרוכז.

הייתי שמחה אם היית כותב פה יום לדוגמא של מה שאתה אוכל בצורה מדוייקת- כמה פירות אתה אוכל, כמה ירקות ועלים. מחישוב גס נראה שאתה אוכל מעט יותר קלוריות ממה שציינת אך בכל זאת מדובר בכמות מאוד מאוד קטנה של קלוריות עבור גבר בגובה ובמשקל שלך, מה שגורם לאחוזי החלבון והשומן בתפריטך להיות גבוהים מידי לעומת כמות הפחמימות. לדעתי הסיבה לקשיים שאתה מתאר בשנים האחרונות היא אכילה לא מספקת של פחמימות מפירות וירקות (מה שיכול להוביל לחסרים תזונתיים והמוגלובין נמוך) ואכילה מרובה יחסית של חלבון ושומן. מהנסיון שלי אנשים שעוברים לתזונת פירות וירקות רמת ההמוגלובין שלהם דווקא עולה.

מעניין אותי מה גרם לך לשנות את תזונתך לפני 25 שנים ומה הסיבה שאתה אוכל גבינה/דג ואבקת חלבון.

---------------

קרא את הסיפור של רובי ברברו החולה בסוכרת נעורים מהאתר שיונתן קישר (http://www.raw-food-health.net/Robby-Barbaro.html)

לרובי יש אתר אינטרנט שהוא בעצם גם אירגון ללא מטרות רווח לחינוך והשכלה של חולי סוכרת מסוג 2-
http://robbybarbaro.org/

באתר הוא מתעד בצורה מאוד מפורטת את כל מה שהוא אוכל עם תמונות והתפלגות קלורית-
http://healthyoptimist.smugmug.com/Food-Consumption

וגם את רמות הסוכר שלו וכמות האינסולין שהוא מזריק-
http://healthyoptimist.smugmug.com/Diabetes-Data

צפה בהרצאה שנקראת פירות או שומן. בחלק השני שלה מדברים גם על רובי ונותנים אותו כדוגמא לחולה סוכרת שאוכל רק פירות ועלים ללא תוספת של מזון שומני בכלל והוא מאוזן לחלוטין ורמות חומצות השומן החיוניות בדמו מושלמות-
http://30bananotleyom.com/movies/31-fruit-or-fat

---------------

קישורים נוספים לסרטונים של חולות סוכרת מסוג 1 שעושות תזונת 80/10/10:

http://www.youtube.com/watch?v=aNlnwxVzshs

http://www.youtube.com/watch?v=WIVRPn-wSo4&context=C408787fADvjVQa1PpcFOt_SrDe_sNtwpTbCRgYcMfK0u9AINk9Aw=

http://www.youtube.com/watch?v=GnX7NQQWkYs

תוכל למצוא סרטונים נוספים שלהן בנושא בערוצי היוטיוב שלהן.

------------------

אם לא יצא לך לקרוא יש ספר טוב שנקרא- לנצח את הסוכרת בדרך טבעית (הוצאת פוקוס). אמנם מדובר בספר שנועד לעזור לחולי סוכרת מסוג 2 לרפא את עצמם אך יש בו מידע שעוזר גם לחולי סוכרת נעורים.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

ליונתן וירדן

הודעהעל ידי אביב פלד » ה' מרץ 22, 2012 2:45 pm

תודה לכם.

אנסה לעשות סדר בדברים. נכון שהאוכל שלי הוא לא 811, אך לא מסתבר שההבדל בין מה שאני אוכל ל811 הוא זה שגורם לאי ספיגת סוכר הפירות. וזה היה יכול להיות נכון אם הייתי אוכל את התמרים אחרי ארוחות החלבון, אבל הרי אני אוכל אותם רחוק מאוד מהאוכל.
וכן לכאורה לא מסתבר שהרמה הנמוכה של האשלגן בדמי זה ממיעוט הפירות. כי הרי בן אדם רגיל אוכל הרבה פחות אשלגן ממני בתזונתו. שהרי בתמרים יש כ700 מ"ג אשלגן ל100 ג', כך שאני מגיע מחצי קילו תמרים לבד לכ3400 מ"ג ליום, וכמעט שאין בן אדם שמגיע לרמה כזו (מחוץ לאנשים כמותכם). ואני הרי לא עושה "עבירות תזונה" יותר מאדם רגיל, אלא אדרבה אני אוכל הרבה יותר בריא מרוב בני האדם. ולכן אני חושד שזה בגלל ריבוי הפירות (אולי כתוצאה מעומס הפרוקטוז על הכבד). וכל זה נכון לגבי הפעילות הגופנית וחוסר השמש - יחסית אני טוב בכל זה מרוב בני האדם, אז למה דוקא לי יש מעט אשלגן וספיגה איטית של הפירות?
לכן היה נראה לי הגיוני שעלי לבדוק מה אני עושה אחרת משאר בני האדם, שיש הגיון שבזה טמון הגורם. ולכן חשדתי בסוכר הפירות, מכיון שאין שום עם שאכל כמות פירות כזו, לפחות בתקופה ההיסטורית (להלן אולי ארחיב בנושא זה). שזה גרם לעייפות הכבד, וממילא גרם באופן ישיר להפיכה איטית של הפרוקטוז לגלוקוז (שזה די הגיוני, אם אנחנו לא בנויים לאכול כ"כ הרבה פירות), ובעקיפין נגרמה מכך אולי גם אי ספיגת האשלגן (או הפרשתו עקב חולשת הכבד. אין לי מושג מספיק בנושא האשלגן).

מהיכן הגיעתי לדיאטה הזו? נוכחתי ששומן מאוד מזיק לי (גורם חולשה חזקה ותנגודת לאינסולין ועוד). ולכן הייתי חייב הרבה פחמימות כדי להגיע לרמה קלורית מספקת. באכילת פחמימות מדגנים, הסוכר הגיב באופן לא ברור, ודומני שהיה דרוש להם יותר אינסולין, וכך הגעתי לפירות. בד בבד השתכנעתי שהפירות הם באמת האוכל הטבעי שלנו (אך לאחרונה כל ההוכחות ששכנעו אותי לכך פשוט הופרכו לי לחלוטין, ואשמח מאוד להשתכנע שאני טועה כעת ושאז צדקתי. אך נדחה זאת למועד מאוחר יותר), וגם אני מאוד אוהב את הפירות.
בתקופות שאכלתי מעט חלבון, הצפרניים בידים התעגלו או "קיבלו גלים". התזונאים ממליץ על לפחות גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף (גם מרדכי הוכברג בחוברותיו המליץ כך), ואני הרי מגיע לפחות מכך. והרי גם אתם מודים שהאדם אכל בעבר לפחות בעלי חיים קטנים, ואין לכם מושג כמה הוא אכל מהם, כך שגם לשיטתכם אין לכם הוכחה מתזונת האדם בעבר לכמה חלבון אנו זקוקים. וממילא אין לי הוכחה נגד המקובל במדע, ובפרט שהצפרניים העידו שאכן אני זקוק ליותר חלבון ממה שאכלתי. החלטתי על כ45 ג' לאחר שראיתי שברמה זו הצפרנים בסדר. לא בדקתי עדיין כמה חלבון יש לי יחד עם חלבון הירקות, אך מהתמרים יש לי עוד 9 ג' חלבון כדלהלן (אמנם אינני יכול להסתמך על התמרים ביעד של ה45 ג' חלבון, כי גם כשאכלתי מעט חלבון והתעקמו לי הצפרניים, גם אז אכלתי תמרים כמו היום ואף יותר).
לרמה של כ1400 קלוריות הגעתי, לאחר שקראתי שאף מספיק 1200 ליום. וגם אני רואה אנשים רבים שחיים טוב אף ב1000 ופחות (והם לא עושים זאת מטעמי דיאטה. הם פשוט אנשים שלא כ"כ מענין אותם האוכל). סבתי אכלה אולי רק 800 ליום, והלואי עלי הבריאות שלה. ועובדה שגם אני חי טוב ב1400 (אין לי חולשה מיוחדת או ירידת משקל. הבעיה של ספיגת הפירות לכאורה לא קשורה למיעוט קלוריות), ובעבר כמדומני שחייתי טוב אף ב1200 ליום. אשמח לדעת מהיכן אתם לוקחים שאדם עם הנתונים שלי זקוק ל2500?
בהחלט יתכן שאפשר להסתדר עם פחות חלבון, ודומני שאף בפחות פחמימות. אך לא היה לי את הזמן והכלים לבדוק זאת יסודית, ונשארתי ברמה זו שאיתה אני מרגיש טוב פחות או יותר.
יונתן, אני מסכים עם כל מילה שלך בדבר החיסרון של האוכל המתועש, אך במצבי לא היתה בידי אלטרנטיבה אחרת. כי לא יכלתי לא לאכול חלבון בגלל עדות הצפרניים, ולאכול בשר וכדו' לא יכלתי בגלל השומן. והייתי חייב להתפשר. ובעתיד אכתוב גם את הנימוקים שמשכנעים אותי שאין זה נכון להמנע מבצל ושום ותבלינים ושמן זית וכו', אך עוד חזון למועד.
ירדן, נכון שהמחקרים על הפרוקטוז נעשו על פרוקטוז מלאכותי. ולא התכוונתי להוכיח מהם, אלא שמה שקורה אצלי גורם לחשש שצודקים החולקים עליכם, שטוענים שמעולם לא אכל האדם פירות בעיקר (הם טוענים שבמקומות המדוברים אין עצי פרי ברוב השנה, וגם הפירות שכן קיימים שם ברובם לא אכילים לבני אדם. ושאפילו השימפנזים לא אוכלים כ"כ הרבה פחמימות, אלא עלים וסיבים אחרים שנהפכים לשומן במעי הגס ע"י הפלורה במעי. ומהמעט שקראתי, הבנתי שיותר מקובל במדע שהאדם אכל בעיקר בשר ועלים קרוב מאוד להיווצרו, ואפילו בעלי חיים גדולים, ובעיקר את השומן שלהם. אגב, תסכימו שאם נתעלם מהעבר, מכיון שאין הוכחות מה אכלנו אז, אזי בתקופה ההיסטורית אין שום עם שאכל כמוכם וכמוני. ומאידך יש עמים בריאים רבים, שאכלו אוכל אחר לגמרי, וכמו אחינו התימנים ועוד. כך שבאיזשהו מקום אנחנו מתחילים משהו חדש בלי "מסורת" וממילא עם סיכון מסוים. ונדבר על כל זה בשאלות הבאות אם תרצו) ושאולי תוצאות המחקרים הנ"ל יהיו נכונות בהמשך הדרך גם לפירות כשהם נאכלים בכמות שאני אוכל.
אני אוכל ביום 5 ארוחות תמרים יבשים (לחילופין לפעמים זה תאנים או צימוקים, אך בד"כ זה תמרים), 100 ג' כל פעם. או לחילופין אותה כמות פחמימות מפירות אחרים. כמות פחמימות 310 ג' (500*0.62). כמות חלבון 9 ג' (500*0.018). כמות שומן 0.75 ג'.
פיזור התמרים: בערך 3-4 פעמים לפנה"צ ו1-2 אחה"צ.
בצהרים אני אוכל 50 ג' גבינה 1/2% (=רבע ג' שומן) + אבקת החלבון שהזכרתי.
בארוחת ערב אני אוכל 200 ג' גבינה הנ"ל / 5 חלבוני ביצה / 150 ג' דג בקלה או מרלוזה / 125 ג' חזה עוף. בסלט ירקות מעגבניה, בצל וכרוב וכדו'.

הייתי שמח מאוד לקרוא את הקישורים שהבאתם ולצפות בסרטונים, אך לצערי אינני קורא אנגלית. אגב, גם אני מאוזן להפליא. ההמוגלובין A1C שלי בין 5.2-5.4. וגם אני משתמש בכמות מגוחכת של אינסולין - כנראה מחמת שאינני אוכל שומן.
אביב פלד
 
הודעות: 121
הצטרף: ה' מרץ 22, 2012 7:35 am

Re: תגובה לא טובה מהאכילה המרובה כ"כ של הפירות?

הודעהעל ידי יונתן » ה' מרץ 22, 2012 3:05 pm

אביב, התזונה שלך מורכבת מ:
0% פירות טריים
0% עלים ירוקים
כמות גבוהה מאוד של מזון מן החי
אין קשר בין מה שאתה אוכל לתזונה שלנו.
אני ממליץ לך לעבור לתזונת 80/10/10 אמיתית ממגוון רחב של פירות טריים ועלים ולהיווכח שלא תהיה לך כל בעיה.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
יונתן
 
הודעות: 938
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:46 pm

Re: תגובה לא טובה מהאכילה המרובה כ"כ של הפירות?

הודעהעל ידי בת חן » ה' מרץ 22, 2012 3:37 pm

חשוב להבין שתזונת 811 מכילה בתוכה הרבה גורמים שהם חלק בלתי נפרד מהתזונה ובעצם היא לא מסתכמת ב"תאכל פרי ותהיה לי בריא". כמו משוואה בעלת משתנים, ברגע שתשנה את אחד מהם תוצאת המשוואה תשתנה, גם אם הם נראים לא ביג דיל.

למשל, התזונה הזו נותנת עדיפות לפירות טריים לעומת יבשים ולא בכדי, תפקיד המים בפרי הינו למתן את ריכוז הסוכר ביחס למים ולמה? הקשר בין פקטין - מים - סוכר הוא חיוני מאוד ובעיקר במקרים של סכרת. פירות באופן טבעי הם בעלי אופי בסיסי, הפקטין שהוא הסיב העיקרי בפירות הוא שרשרת בעלת מטען חשמלי מה שגורם למים שבפרי "להתאהב בסביבה הטעונה שלילית" בסיב ולהקיף אותו (מה שגורם לפרי להיות בעל מבנה ולא קוועטש). הסוכר גם הוא הידרופילי (אוהב מים) והוא נקשר לסיב בעקבות המים, כשהסוכר קשור אין לו את היכולת להגיב לכל דבר אחר והוא בעצם הופך להיות לא פעיל. הקיבה שלנו, שהיא חומצית גורמת לכך שבהדרגה, הפקטין יפסיק להיות שלילי מה שגורם למים לעזוב אותו ובעקבותיהם הסוכר משתחרר בהדרגה, וכך כניסת הסוכר לדם מהמעיים היא הדרגתית, האינסולין יכול לטפל בו ולמנוע מהסוכר להישאר חופשי, להיקשר למול' ולהרוס אותן.

ברגע שאין מים בפרי הסוכר אינו קשור, אין מה שיאט את ספגיתו לדרגה שבה הגוף שלנו צריך את זה. כשהתזונה נשענת בעיקר על פירות יבשים התוצאה תהיה שונה.

הדבר היפה פה הוא ההבדל הגדול בין פרוקטוז לגלוקוז, ההבדל הזה עושה את הפרוקטוז למזיק ביותר בצורה המזוקקת (המבודדת) ולטוב ביותר בתוך הפירות. הפרוקטוז בעל מבנה שונה מהגלוקוז, שניהם בעלי מבנה של שרשרת,אך הפרוקטוז הוא שרשרת קצרה יותר, מה שמונע משני הקצוות שלו להיקשר (קח מקל קצר ומקל ארוך, מה קל יותר לקפל לעיגול? את הארוך) וכך בעצם הפרקוטוז נשאר בצורת שרשרת קווית ופתוחה ויכול להגיב יותר עם מה שסביבו לעומת הגלוקוז. לכן כשפרוקטוז מזוקק ולא קשור לשום סיב הוא ריאקטיבי ביותר אך לעומת זאת הוא נקשר בקלות רבה יותר מגלוקוז לסיבים ולכן דווקא הוא , כשהוא בתוך הפרי נספג אל הדם שלנו באיטיות והגלוקוז לעומתו, שאותו הטבע תכנן שיהיה ספק האנרגיה העיקרי והוא הפחות מזיק משתחרר יותר בקלות לדם מאשר פרוקטוז (שוב הכל כמובן בתנאי שהפרי טרי ולא יבש).

אני מקווה שלא הגזמתי בהסבר, פשוט חשוב להבין את התהליך כי הוא עושה את ההבדל הענק בתוצאות שדיברת עליהן.
כדי לבחון את התזונה הזו באמת עדיף לאכול פירות טריים בלבד בנוסף לנקודות החשובות שציינו פה ירדן ויונתן ולאורך זמן.
בת חן
 
הודעות: 242
הצטרף: ו' פברואר 24, 2012 11:58 pm

Re: תגובה לא טובה מהאכילה המרובה כ"כ של הפירות?

הודעהעל ידי ירדן » ה' מרץ 22, 2012 3:48 pm

ההמלצה המקובלת של חלבון היא 0.8 גרם חלבון לכל 1 קילוגרם משקל גוף. איננו טוענים שצריך לאכול פחות מזה אלא שרוב האנשים לא טורחים לראות איך ההמלצות המקובלות האלו תואמות בדיוק לההמלצות שלנו על כמות החלבון ואינן הולכות יחד עם ההמלצות המקובלות של 15%-20% חלבון ליום. אדם שאוכל הרבה קלוריות מפירות וירקות, מגיע אפילו ליותר חלבון. על פי הנתונים שיונתן כתב גם הוא אוכל 1 גרם חלבון לכל קילוגרם משקל גוף מבלי לאכול מזון מהחי או אבקות חלבון מעובדות. אין כל מונח רפואי לחסר בחלבון אלא רק לחסר בקלוריות שמביא בין היתר לחסר בחלבון. הסיבה שהציפורניים שלך התעקמו היא שהצריכה הקלורית שלך הייתה נמוכה מידי ועקב כך גם כמות החלבון ולכן לכאורה ראית שיפור כשהוספת אבקת חלבון לתפריט.

נסה בכל זאת לעשות מאמץ לקרוא ולצפות במידע שקישרנו אליו בהודעות הקודמות, אולי בעזרתו של מישהו שיוכל לתרגם עבורך.

אין זה משנה אם אתה אוכל את הפחמימות אחרי ארוחת חלבון ושומן או לפני הארוחה, בכל זאת יש השפעה על המטבוליזם של הסוכרים. יש שפע של מאמרים ומידע בעברית באתרנו שמסביר את העניין הזה.

קרא את המאמרים-
מהו מזון לבני אדם
מהי תזונת 80/10/10
מה כדאי לאכול
מידע בריאותי בסיסי
נדנדת הקלורינוטריאנטים - ד"ר דגאלס גרהם
כמה שומן יש באמת במזון שלנו
טיפים למתחילים ב-80/10/10
מה אינו חלק מתזונת 80/10/10RV
תזונת האדם - סקירה היסטורית
הפרכת מיתוסים - חלבון

לגבי מה שכתבת על תזונת האדם הקדמון ותזונת שימפנזים-
תזונת השימפנזים מורכבת בעיקר מפחמימות, רובן מפירות טריים. בנוסף, אין להסיק דבר על הביולוגיה שלנו ותזונתנו הטבעית מצורת אכילתם של תרבויות שחיו או עדיין חיות באלפי השנים האחרונות. הגנים שלנו לא השתנו כבר עשרות אלפי שנים ובני האדם בפירוש לא עברו שינויים והתאמו לאכילת מזון מבושל, מעובד, עתיר חלבון ושומן.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

ליונתן וירדן

הודעהעל ידי אביב פלד » ה' מרץ 22, 2012 5:40 pm

תודה לבת חן ולירדן על ההסברים המעיינים. לסיכום אני מבין שאף שאין הסבר מדויק מה קורה אצלי, אתם ממליצים לנסות לבדוק מה יקרה כאשר אעבור לגמרי ל811. אני אבדוק זאת, אך קודם לא ברור לי: הרי אינני יכול להגיע בבת אחת לכמויות הגדולות כ"כ. אז בנתיים, עד שקיבתי תתרגל לכמויות אלו, מה יהיה עם החלבון?

יונתן, מה הפירות שהיו לאבותינו בחודשי החורף, כאשר לא היו בננות ופירות הדר עדיין בעולם? לכאורה, אם אתם צודקים והאוכל אז היה בעיקרו פירות, הרי גם להם היה בחורף לכל היותר תמרים וכדו' - פירות יבשים (הם לא ידעו לייבש, אבל התמרים מתייבשים על העץ). ואודה לכם מאוד על מידע רציני אילו פירות גדלים בכלל בטבע (בר, בלי טיפוח זנים מתוקים וכו') במקומות המדוברים באפריקה ומתי עונתם. ממה שקראתי, גם לשימפנזים יש רק מעט פירות מסוג שאנו יכולים לאכול. והסטיגמה של הקופים האוכלים בננות ופירות, נוצרה לנו מגן החיות, ואיננה ריאלית בטבע. כך עכ"פ קראתי, ואין לי את הכלים לבדוק זאת טוב, בפרט בגלל אי ידיעת האנגלית. אשמח מאוד לשמוע את דבריכם על כל זה, ולהשתכנע מכם (אם תרצו אשלח קישורים).
כשכתבתי שאני קרוב אליכם, התכוונתי יותר במה שאתם ואני אוכלים (אכילת פירות רבים. אף שאינני אוכל את הכמויות שלכם, אבל תסכימו שאין כמעט אדם שאוכל הרבה פירות כמוני חוץ מכם) ופחות במה שאתם לא אוכלים. ולעצם הענין הבה נשווה אותי לאדם רגיל (נעזוב לרגע את ההשוואה אליכם). אני אוכל לא פחות פירות חיים ממנו (0% פירות חיים זה מוגזם. אני אוכל פירות חיים לפחות כאדם רגיל. ובחודשי החורף אכלתי בממוצע כל יום 4-5 תפוזים ואשכולית), וירקות עליים לא פחות מאדם רגיל, וירקות רגילים יותר ממנו, וג'אנק פוד ומזון מהחי פחות ממנו. אז למה לאדם רגיל יש יותר אשלגן ממני? ואגב, שכחתי לציין שאני לועס הרבה עשב חיטה (ופולט לאחר שמצצתי את כל הצבע הירוק שלו), שכך יש לי משהו מהירקות העליים.

ירדן, תודה על הספר "לנצח את הסוכרת בדרך טבעית". אמנם במבט ראשון נראה לי שאין כבר הרבה מה לחדש לאחד כמוני ושחבל על הכסף והזמן, אבל הבריאות שלי שוה לתת לה צ'אנס שאולי בכ"ז יהיה מזה תועלת. גם אם כל החידוש שלו זה הגילוי שהשומנים גורמים לתנגודת לאינסולין (דבר שגיליתי הרבה לפני הרפואה המודרנית), יתכן שיהיה לי תועלת אף מהערות אגב. לכן אני גם מודה לכם מאוד על המידע הרב ששאבתי מאתרכם המצוין - אפילו מההערות.
ביחס לדבריך ש"אין להסיק דבר על הביולוגיה שלנו ותזונתנו הטבעית מצורת אכילתם של תרבויות שחיו או עדיין חיים באלפי השנים האחרונות. הגנים שלנו לא השתנו כבר עשרות אלפי שנים" - לא התכוונתי להוכיח מתזונת התימנים (למשל), שזו התזונה הטבעית או שהגנים שלנו השתנו בהתאם לה. אלא התכוונתי רק להוכיח שעל תזונה זו יש לנו קבלות שהיא עובדת יופי, ושאנשיה גם בגיל 100 רוקדים בחתונות כמו בני 20. ואפילו על דיאטת בשר מהחי יש לנו קבלות משבטים פרימיטיביים (המאסי, ההדזה, האסקימוסים ועוד), שאלו שלא מתים ממחלות זיהומיות בילדות חיים בבריאות ובשיבה טובה בממוצע עד גיל 70-90. ועל 811 אין לנו שום קבלות לטווח ארוך ממדגם רחב דיו של בני אדם (כל עוד אין לנו הוכחה שזו היתה התזונה בעבר הרחוק).
קראתי כמדומני לפחות חצי מהמאמרים היפים שלכם באתר. אך לא מצאתי עדיין הסבר מה הקשר בין אכילת גבינה/דג וכו' לספיגה איטית של התמרים. גם לא הבנתי לאשורן את דבריך המעניינים על החלבון. אך אינני רוצה להטריח כרגע יותר. אני ממתין לתשובה על שאלתי הראשונה (איך יהיה חלבון מספיק עד שאתרגל לכמויות הגדולות של הפירות), ואח"כ אנסה כעצתכם את 811 ואראה אם ההשפעה על האשלגן והספיגה.
אביב פלד
 
הודעות: 121
הצטרף: ה' מרץ 22, 2012 7:35 am

Re: תגובה לא טובה מהאכילה המרובה כ"כ של הפירות?

הודעהעל ידי ירדן » ה' מרץ 22, 2012 6:38 pm

בטח שיש לנו הסברים. כתבנו אותם :) אתה אוכל כמעט רק פירות מיובשים, אוכל מזון מהחי, אוכל מעט מידי קלוריות ולכן ביחס לפחמימות אתה אוכל יותר מידי חלבון ושומן. כל אלו גורמים אצלך לבעיה מבחינת היכולת של הגוף לטפל בסוכרים. בנוסף אתה אוכל בצורה מאוד לא מגוונת ולא צורך מספיק ירקות ועלים מה שבהכרח מוביל לחסרים תזונתיים. הגיוון בתפריט על פי העונות ולאורך השנה מאוד חשוב. על פי התיאור שלך של מה שאתה אוכל אני חייבת להגיד שלדעתי אתה לא אוכל בריא יותר מאנשים אחרים.

לאסקימוסים יש את תוחלת החיים הנמוכה בעולם ואת שכיחות האוסטיאופורוזיס הגדולה בעולם.

ספר שאני מאוד ממליצה לך לקרוא- בריא בן 100 (גם בהוצאת פוקוס). הספר מתאר את התרבויות מאריכות החיים בעולם וכולן אוכלות כמעט את כל תזונתן מהצומח (דל חלבון ודל שומן) ומתבססות על מזון מלא ולא מעובד.
http://www.focus.co.il/pl_product~239-484~2~0.htm

ספר נוסף- מחקר סין (פוקוס) שמוכיח את הקשר בין תזונה צמחית דלת חלבון ודלת שומן לבריאות ואריכות חיים-
http://www.focus.co.il/pl_product~239-536~27~0.htm

לגבי החלבון- לא יהיה לך מחסור בחלבון אלא אם כן תרעיב את עצמך, כמו שעשית בעבר. החלף את כל המזון מהחי שאתה אוכל, את אבקת החלבון ושמן הזית בפירות טריים. נסה לאכול בצורה מגוונת יותר ואכול כל ערב סלט גדול מירקות ועלים ירוקים אורגניים. גם אם בהתחלה תאכל פחות ממה שאתה צריך עם הזמן הקיבה שלך תתרחב ותתרגל לכמות גדולה יותר. הקיבה שלנו אלסטית ויש לה יכולת להתרחב, צריך פשוט לאמן אותה קצת. אכול בכל ארוחה מעט יותר ממה שאתה רגיל ותראה שעם הזמן תוכל בלי מאמץ כמו יונתן לשתות בישיבה אחת 2 ליטר שייק של 1500 קלוריות לארוחה אחת.

בכל מקרה, היה עדיף אם במקום לאכול רק תמרים, בשר, גבינות ואבקת חלבון סויה היית כל השנים האלו אוכל מזון צמחי דל מאוד בשומן כמו דגנים וקטניות עם הרבה ירקות ופירות. ד"ר ניל ברנרד, רופא, נשיא ועדת הרופאים לרפואה אחראית (PCRM), ומחבר הספר לנצח את הסוכרת בדרך טבעית ועוד ספרים אחרים, עובד במשך שנים רבות עם מטופלים חולי סוכרת מסוג 2 שעל ידי אימוץ תזונה צמחית דלת שומן המבוססת על המזונות שציינתי הם כולם נרפאים מהסוכרת וגם חולי סוכרת נעורים נהנים מהיתרונות הרבים של תזונה זאת.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

הבא

תגיות נושא

תזונת האדם הקדמון, סוכרת, שומן, ספרים מומלצים, פרוקטוז, נזקי הבשר, אפקט תרמי, חלבון

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

cron