ויטמין K2

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

ויטמין K2

הודעהעל ידי אורי » ד' אוקטובר 24, 2012 6:41 pm

יש לי ירידה בצפיפות העצם, עם סיכון בינוני לשבר באגן. קראתי שלחוזק העצם חיוני ויטמין K, והוא מחולק ל2 סוגים עיקריים, K1 וK2. וK2 ג"כ מחולק לעוד כמה סוגים. ובעלים ירוקים יש K1, והחיידקים במעי בע"ח צמחוניים הופכים אותו לK2, וממילא בבשר ביצים וחלב יש כבר K2. ולבריאות העצם חשוב K2 ולא K1. ניתן לקרוא בקישורים אלו
http://www.naturalmedicine.co.il/76201/ויטמין-K-חלק-ב-
http://cafe.themarker.com/post/1475194/
מה דעתכם בנושא זה? האם אתם סבורים שגם במעי האדם נהפך K1 לK2? ואם כן - האם זה רק באנשים הניזונים בתזונה טבעית, או גם בתזונה קונבנציונלית - ואז אתם סבורים שהעובדות שמספרים הקישורים הנ"ל (שK2 חסר למי שלא ניזון מבשר) לא נכונות? או שלא דרוש K2, וK1 עושה את כל מה שעושה K2?
אודה מאוד על פירוט וקישורים.
אורי
 
הודעות: 181
הצטרף: ב' אוקטובר 08, 2012 9:26 pm

Re: ויטמין K2

הודעהעל ידי ירדן » ד' אוקטובר 24, 2012 8:08 pm

אם זה היה נכון אז לא היה אף אוכל בשר עם אוסטיאופורוזיס, אבל העובדה היא שככל שאוכלוסיה צורכת יותר מזון מהחי כך גם השכיחות של מחלת האוסטיאופורוזיס עולה ועולה ועולה.

תזונה יוצרת חומציות שגורמת לגוף להוציא סידן מהעצמות והשיניים על מנת להבסיס את הדם ולשמור על הומאוסטזיס היא הסיבה העיקרית לירידה בצפיפות העצם ושברים בעצמות ולא מחסור בויטמין K2. צריכה של מזון מהחי היא הסיבה מספר אחת לירידה בצפיפות העצם באוכלוסיה המערבית.

ויטמין K2 מיוצר ברקמות הגוף של בעלי חיים ובהחלט גם ברקמות הגוף שלנו ואנחנו לא אמורים לקבל אותו ממקור חיצוני.

תזונה לא מאוזנת או דלת קלוריות (ולכן חסרה בסידן) ורמת ויטמין D נמוכה גם הן בהחלט תורמת לירידה בצפיפות העצם.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2967
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: ויטמין K2

הודעהעל ידי יונתן » ד' אוקטובר 24, 2012 8:27 pm

אז אני מבין ש-K2 זה ה-B12 החדש? היכולת של "מחקרים מדעיים" לצמצם תזונה שלמה לכדי מרכיב בודד או תת-מרכיב רק כדי לגרום לכולנו לרכוש תוספי תזונה או מזונות מזיקים היא אינסופית. דעתי בנושא היא שהירידה שיש לך בצפיפות העצם נובעת מצריכת כמות גדולה של מזונות מן החי וכמות נמוכה של פירות ועלים ירוקים, כי אתה לא נחשף לשמש וכי אתה לא מבצע פעילות גופנית. אין שום רכיב תזונתי שדרוש לאדם שלא ניתן להשיג ממקור צמחי, והסברה שמצוינת בבלוג שקישרת שבני האדם צריכים לאכול בעיקר חמאה וכבד אווז כדי להשיג ויטמין K2 היא טענה קונטרה-אבולוציונית, היות שמזונות אלה קיימים רק לאורך תקופה קצרה בחיי המין האנושי ובקרב חלק קטן בלבד מבני האדם. אני ממליץ לך לקרוא את הספר "מחקר סין" כדוגמה למחקר תזונתי אמיתי שיסביר לך מה רצוי לאכול כדי להימנע ממחלות.

מבחינה אישית עלי לציין שכילד שניזון מבשר ומוצרי חלב "עתירי K2" היו לי המון בעיות שיניים, ובין הגילאים 16-6 ביקרתי בממוצע אחת לחודש אצל רופא השיניים, אך מרגע שעברתי לתזונה צמחית לא ביקרתי שם אפילו פעם אחת.

תאכל פירות וירקות שלמים, טריים ובשלים, תפעיל את הגוף שלך, תראה קצת שמש וטבע, תנשום אוויר צלול ותמצא שלוות נפש. אנחנו לעולם לא נאמר לך שההרגלים הרעים שלך הם שמבריאים אותך, ואני לא רואה כל סיבה למה המחקרים שקישרת בתרנגולות ובחולדות ישנו את דעתנו.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
יונתן
 
הודעות: 938
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:46 pm

Re: ויטמין K2

הודעהעל ידי אורי » ד' אוקטובר 24, 2012 8:56 pm

מהדברים לא ברור לי אם יש או אין קשר בין ויטמין K לספיגת הסידן בעצם?
כוונתי לקשר ישיר וברור, וכמו שבקישורים הללו טוענים, ובדומה לויטמין D, ולא לקשר עקיף הקיים לכל דבר בבריאות. שגם לשינה ושתיה יש קשר עקיף לבריאות העצם.
אורי
 
הודעות: 181
הצטרף: ב' אוקטובר 08, 2012 9:26 pm

Re: ויטמין K2

הודעהעל ידי יונתן » ד' אוקטובר 24, 2012 9:23 pm

אם אתה שואל אם חובה לאכול מוצרים מן החי כדי לספוג סידן אז התשובה שלילית. כל צורכי הגוף בוויטמינים ומינרלים נמצאים בתזונה צמחית.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
יונתן
 
הודעות: 938
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:46 pm

Re: ויטמין K2

הודעהעל ידי ירדן » ד' אוקטובר 24, 2012 9:27 pm

הרבה דברים משתתפים במטבוליזם של סידן בעצמות ו-K2 הוא רק אחד מהם.

החיידקים שנמצאים במעי הגס הם שמסנתזים עבורנו ויטמין K2.

כל זה אינו רלוונטי שכן מחסור בויטמין זה הוא לא הסיבה לאוסטיאופורוזיס, וסביר להניח שאם כן קיים מחסור בויטמין זה אצל אנשים מסויימים זה לא בגלל אי אכילת מזונות מהחי אלא דווקא בגלל פגיעה במערכת העיכול ובמיקרופלורה שנגרמה מאכילה של מזון שאינו ראוי לצריכה אנושית כמו גם צריכת אנטיביוטיקה ואי אכילה מספקת של פירות וירקות שעשירים בסיבים מסיסים שהם המזון של אותם חיידקים שאמורים לייצר את הויטמין.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2967
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: ויטמין K2

הודעהעל ידי ירדן » ד' אוקטובר 24, 2012 9:38 pm

מתוך ערך ויטמין K באתר ויקירפואה-
http://www.wikirefua.org.il/index.php/% ... itamin_-_K

ויטמין K חיוני לתהליכי קרישת הדם, לבניין העצמות ושלמות כלי הדם, וטבעת ה-quinone היא המרכיב הפעיל פיזיולוגית, בעוד השרשרת הפחמימנית הליפופילית קובעת את מידת ההידרופוביות של התרכובת ואת דרגת מסיסותה במים, החיונית לספיגת הוויטמין בגוף. שתי התרכובות העיקריות הן phylloquinone המכונה ויטמין K1, ו-menaquinone, או ויטמין K2, כאשר K1 נמצא בצמחים ומהווה את המקור הדיאטתי העיקרי של ויטמין K, ואילו K2 מיוצר במעי האדם ובעלי חיים על ידי חיידקי מעי גראם חיוביים. גם חיידקי E.Coli גראם שליליים במעי הגס יודעים לסנתז K2 אך לא K1. חיידקי המעי הדק יודעים גם להפוך את הוויטמין K1 ל-K2. ויטמר נוסף הוא K3 או menadione. בניגוד להלך המחשבה ששלט בעבר, אין הגוף מקבל את רוב הוויטמין מפעילות חיידקי מעי, אלא דווקא מהמזון, בצורת phylloquinone, וממילא המקור העיקרי לוויטמין K הם ירקות ירוקי עלים.

והנה עוד משהו מעניין-
תרופות להפחתת רמת כולסטרול הפועלות על ידי נטרול חומצות מרה (bile acid sequestrants) כגון cholestyramine ,colestipol ו-colsevelam עלולות גם כן להפחית יכולת הספיגה של ויטמין K. כמובן שטיפול אנטיביוטי של למעלה מ-10 ימים (בעיקר בצפלוספורינים) שמקטין את פלורת חיידקי המעי המסייעים לסינתזה של K2, יפחית אף הוא את רמת הוויטמין. צריכה ממושכת של אנטיביוטיקה רחבת-טווח עלולה להפחית יצירת ויטמין K במעי בשיעור של עד 75% במטופלים. גם אספירין וסותרי חומציות מסוג אלומיניום הידרוקסיד במינון גבוה יכולים להפחית רמת ויטמין K בדם. לגבי צורכי אספירין באופן ממושך,יש הממליצים טיפול משלים ב-K, כיוון שצורת ויטמין זו אינה מעוכבת על ידי סליצילטים, בניגוד לויטמין K1.

אז מה בעצם גורם לחסר בויטמין K? טבעונות? ממש לא! תזונה גרועה ותרופות? כן!
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2967
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: ויטמין K2

הודעהעל ידי ירדן » ד' אוקטובר 24, 2012 10:12 pm

הסיבות העיקריות לדלדול עצם הן-
צריכה של מזון מהחי
צריכת מלח
חוסר בפעילות גופנית
חסר בויטמין D

http://30bananotleyom.com/811-articles/15-calcium
http://www.30bananotleyom.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=27#p289
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2967
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: ויטמין K2

הודעהעל ידי אורי » ד' אוקטובר 24, 2012 10:30 pm

כמובן שלא שאלתי אם דעתכם שצריך לאכול בשר עבור K.. אלא שאלתי מהי דעתכם לגבי K בכלל וK2 בפרט, האם החיידקים מייצרים אצלינו K2 מK1, והאם K2 חשוב לעצמות או שמספיק להן K1 וכמו שפירטתי לעיל. אני מבין מתשובתכם, שK2 אכן חשוב לעצמות, אך לא במידה שהקישורים הנ"ל מייחסים. זה נכון שבויקירפואה מפורש שחיידקי המעי מייצרים לנו K2 מK1.
בקישור השני שהבאתי
http://www.naturalmedicine.co.il/76201/ויטמין-K-חלק-ב-
גם מדובר בהרחבה על MK7 (סוג של K2), שלא היה ברור לי אם נגזרת זו ג"כ קיימת בבשר ומיוצרת ע"י חיידקי המעיים, או שהיא תוספת חדשה של ימינו. ידוע לכם משהו בענין?
אורי
 
הודעות: 181
הצטרף: ב' אוקטובר 08, 2012 9:26 pm

Re: ויטמין K2

הודעהעל ידי בת חן » ד' אוקטובר 24, 2012 11:05 pm

הצורה k2 היא צורה הפעילה 75% פחות מהצורה .k1.
זה אחד הויטמינים הכי נדירים להיות בחסר כיוון שהוא נאגר בצורה טובה בכבד ומעע ברקמות שומן. ובעבר נתנו לתינוקות אותו כי חשבו שהמעיים לא מייצרות מספיק אך למרות שאכן לוקח זמן לתינוק שנולד לפתח את הפלורה שתוכל לייצר עבורו, הטבע חנן את האישה בכמות מספקת של ויטמין שתעבור בחלב האם וגם בחלב האם נדיר שחסר הויטמין.

זה ויטמין עם חיים ארוכים יחסית גם בגלל העובדה שבתהליך שהוא מבצע בקרישיות הדם ובעצם הוא עובר חימצון וחיזור מה שאומר שהגוף יודע למחזר אותו ברמה מסויימת.

תרופות אנטי קואגולנטיות חוסמות את תהליך המיחזור הזה. גם רמה גבוהה של גופרית או תרופות מבוססות גופרית פוגעות בןיטמין
בת חן
 
הודעות: 242
הצטרף: ו' פברואר 24, 2012 11:58 pm

הבא

תגיות נושא

חסרים תזונתיים, נזקי הבשר

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 8 אורחים

cron