הבשלת בננות

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

הבשלת בננות

הודעהעל ידי minnymoony » ד' דצמבר 05, 2012 8:20 pm

שלום,
רציתי לשאול איך אתם מסתדרים עם זמני ההבשלה של כמויות גדולות של בננות.
קניתי בשוק 2 ארגזים (25 קילו) בננותף פחות או יותר באותו מצב. איך גורמים לחלק להבשיל מהר יותר מהאחרים?
אני לא רוצה להיתקע עם 20 קילו בנות לאכילה מיידית.
מה אתם עושים?

תודה
minnymoony
 
הודעות: 11
הצטרף: ג' יולי 31, 2012 7:22 pm

Re: הבשלת בננות

הודעהעל ידי מקופף הבננות » ד' דצמבר 05, 2012 11:31 pm

שים את הכמות הרצויה בשקית ניילון אטומה וסגורה... הלחות גורמת להם להבשיל פי 4 יותר מהר...
אני בדר״כ לא שם אותם בשמש... זה משחים את הקליפה ולא מועיל כלכך... לטעמי...
אני לא נוגע בבננה עד שיש עליה נקודות (יש הבדל בין כתמים לנקודות....)
מקופף הבננות
 
הודעות: 117
הצטרף: ה' נובמבר 22, 2012 4:07 pm

Re: הבשלת בננות

הודעהעל ידי ירון » ה' דצמבר 06, 2012 1:40 am

העצה הראשונה שלי היא קודם כל לקנות אותם בשלבי בשלות שונים. אני קונה ארגז של בננות ירוקות וארגז של בננות צהובות. כאשר הבננות באותו המקום (בחדר או בחוץ) הבננות הצהובות יבשילו (בממוצע) לאחר שבוע עד שבועיים, והבננות הירוקות לאחר שלושה שבועות ואולי קצת יותר. עם ההבנה הזאת, אתה קונה עבור בננות שיהיו לך עוד שבוע או עוד שבועיים. זה מצריך חשיבה מראש אך לאחר שמתרגלים זה נראה הגיוני מאוד. זה משתנה כמובן בקיץ שבו הבננות מבשילות מהר יותר.

אם קנית כבר בננות שמבשילות ביחד עדיין ניתן לנסות להחזיק אותן בטמפרטורות שונות. אני משאיר בננות בבית כאשר אני רוצה שיחזיקו יותר זמן, הסיכוי שזבובים יגיעו אליהן יותר פוחת ולמרות שהן מתחילות להשחיר הן עדיין צהובות יפות מבפנים, ולא דבש. זה תקף בעיקר בחורף. בקיץ פרק הזמן שבו הבננות טובות עדיין קטן יותר.

במידה והן כולן כבר הבשילו לך (אין מה לעשות, זה קורה מדי פעם), אתה עדיין יכול לקלף את כל הבננות ולשים בפריזר. תוכל להכין גלידות או שייקים קרים במיוחד (בין אם לבד, או בשילוב עם פירות נוספים). כל מי שניסה את גלידת הבננות שלי התלהב מאוד, וכל מה שזה מכיל זה בננות קפואות ומים. :)
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואינו מהווה חוות דעת או עצה מקצועית ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירון
 
הודעות: 177
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:45 pm

Re: הבשלת בננות

הודעהעל ידי ירדן » ו' דצמבר 07, 2012 12:53 pm

עכשיו כשקר הבננות הבשלות מחזיקות אצלי אפילו שבוע. הן נראות מאוד מאוד מנוקות מבחוץ אבל מבפנים הן מושלמות. בתחילת הקיץ, לפני שהפסקתי לקנות בננות, ברגע שהן היו מבשילות היה אפשר לאכול מהן במשך יומיים ואת מה שנשאר לזרוק לפח.

מה שאפשר לעשות כשקונים כמות גדולה של בננות כדי שלא כולן יבשילו בבת אחת זה לשים חלק מהאשכולות צמודים אחד ליד השני וחלק מהאשכולות בנפרד ובמרחק אחת מהשני. אם מדובר באשכולות גדולים כדאי גם בעדינות לפצל אותם לשניים. הפירות מפרישים גז אתילן (גז הבשלה) והקירבה בינהם מאיצה את ההבשלה. אפשר גם לשים בקירבת הבננות פירות אחרים, כמו ששמים תפוח עם אבוקדו כדי להאיץ את ההבשלה של האבוקדו.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2967
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm


תגיות נושא

פירות בשלים

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: AhrefsBot ו 6 אורחים

cron