הבחלה - איך עושים בבית?

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

הבחלה - איך עושים בבית?

הודעהעל ידי eilon » ש' ינואר 05, 2013 5:56 am

שלום חברים, רציתי לדעת איך לעשות הבחלה בבית לאפרסמונים
נפלה בחלקי זכות גדולה לקטוף מהפרשת המעשר של חקלאי אפרסמונים, הם נותנים למעשר ליפול על האדמה כך שכל החיות מוזמנות לבוא ולאכול, ואני קיבלתי אישור בעל פה מהבן אדם :-)

הבנתי שצריך לקטוף את הפירות הקשים, ואז לתת להם להבשיל בניתוק מהעץ, כי כל עוד הם על העץ אי אפשר לאכול אותם.
ניסיתי לנגוס באפרסמון רך ישר מהעץ אך הוא מלא-מלא בטאנינים וכמיכלים אורגנים אחרים שעשו לי תחושה נוראית בפה! אי אפשר לבלוע את זה, וגם אסור, וקראתי שזה מאוד מסוכן כי אחד החומרים שנמצאים באפרסמון לא בשל יכול להפוך לאבנים במערכת העיכול, והן לא יוצאות ללא התערבות כירורגית

אז יש ברשותי 8.5 קילו אפרסמונים, כולל אלה שיוצאים מה"עץ האבקה", שזה עץ אפרסמון שנמצא במרכז השדה למטרת הפריה והאבקה של שאר העצים, והעץ הזה הוא למעשה מזן אחר, Hachiya, כך שהתלהבתי לראות שיש לנו כאלה בארץ רק שהם לא מגיעים לעולם לשוק.
במצב הנוכחי אי אפשר לאכול מהפירות, רובם קשים, אבל גם הרכים בלתי אכילים.
קראתי שצריך לשים אותם במיכל, ולשפוך טיפה אלכוהול כדי שיתפזר בתוך המיכל אדיי גז אתילן, ולתת להם שלושה ימים סגורים במיכל. למישהו יש נסיון עם זה?
חבל לי לפספס את המעשר הזה כי אני די צריך אותו מבחינה קלורית, ויש לי הזדמנות לקטוף כמה קילוגרמים נוספים, אם רק אבין מה לעשות איתם. אני מפחד לטעות, ולא מתאים לי אבנים במעיים :D
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: הבחלה - איך עושים בבית?

הודעהעל ידי eilon » ש' ינואר 05, 2013 6:00 am

כך נראה Hachiya למקרה שתהיתם, אצלי הם כמעט בגודל של כף יד, פשוט פרי גדול! יש לי כמה כאלה, והשאר האפרסמונים הרגילים שאנחנו מכירים. הבנתי שאת אלה מותר לאכול אך ורק כשהם רכים כמו מים
תמונה
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: הבחלה - איך עושים בבית?

הודעהעל ידי eilon » ש' ינואר 05, 2013 6:29 am

דרך נוספת שמצאתי באינטרנט זה להטביע אותם במים ל3 ימים, ואז הם אמורים להיות מוכנים... אולי אני אשים חצי במים, וחצי עם כהל ונראה מה עדיף להבחלה
נ.ב. עכשיו הבנתי שההאצ'ייה הזה הוא העץ הזכרי שנוטעים בין 6-7 עצים נקביים כדי להפרות אותן. מעניין אם העובדה שזה פרי זכרי משנה משהו
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: הבחלה - איך עושים בבית?

הודעהעל ידי ירדן » א' ינואר 06, 2013 4:13 pm

אני קניתי Hachiya בשנה שעברה בשוק הסיטונאי בצריפין וגם לפני שנתיים מצאתי כאלו אצל ירקן בגבעתיים, אבל לקבל כאלו אורגניים בחינם הכי שווה! הלוואי עלי :)

הם באמת לא אכילים כשהם קשים, לעומת הזן הרגיל, וגם אני כשקניתי חיכיתי שהם יתרככו מאוד אבל אולי קצת פחות רכים מאשר בתמונה שצירפת, והם היו טובים וטעימים בכל זאת.

גם לי ידוע שכדי להבחיל אפרסמונים שהם מזן עפיץ צריך לשים אותם במים לכמה ימים, רק מים ללא אלכוהול (אמרו לי את זה במשתלה) אבל נתקלתי לא מזמן בסרטון עם שיטה אחרת-
https://www.youtube.com/watch?v=WtFlQ9KzcP0

לא ניסיתי את זה בעצמי כי האפרסמונים שאני קונה כבר עברו הבחלה, אבל השיטה הזאת זה בעצם כמו הבחלה של תמרים צהובים. ההקפאה שוברת את דופנות התאים וגורמת לפרי להבשיל מהר אך גם להתקלקל מהר אז אל תקפיא ותפשיר כמות גדולה בבת אחת. ובכלל אם תנסה את זה אז כדאי שתנסה על כמות קטנה כדי לראות אם זה לא הורס את המרקם והטעם.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: הבחלה - איך עושים בבית?

הודעהעל ידי spector1 » ב' ינואר 07, 2013 9:30 am

פעם קראתי שבסין היו מכניסים אפרסמונים לשלג לטובל הבחלה. נראה לי שאים בעיה עם הקפאה, רק שמקבלים בסוף אפרסמון רך מאד.
spector1
 
הודעות: 39
הצטרף: ה' יוני 14, 2012 11:08 am

Re: הבחלה - איך עושים בבית?

הודעהעל ידי eilon » ב' ינואר 07, 2013 10:42 am

תודה על התגובות
את רוב ה"טריומף" הטבעתי במים (הרגילים), זה קרוב לשיטת השלג, המטרה היא מניעת חמצן מהפרי לכמה ימים
את ה"האצ'ייה" שמתי חלקם במקפיא, וחלקם בשקית אטומה עם עוד כמה "טריומף" וכוס שיש בה קצת אתיל-אלכהל (כהל שתייה רגיל) במטרה ליצור סביבה עם אתילן (חיקוי זול של הבחלת אתילן כמו שעושים בצורה מסחרית לבננות)

יש אנשים שהשיטה של המקפיא לא עבדה להם בצורה כ"כ טובה מבחינת פירוק הטאנינים, לבחור מהיו-טיוב נראה שזה עבד די טוב כי הוא אכל 10 במונו ולא עשה לו כלום
אבל אני שמתי לב שאסור לי לאכול אפרסמונים לא בשלים מספיק, כי הם באמת עושים לי את מה שנאמר עליהם, הטאנינים הופכים בסביבה החומצית בקיבה לחתיכות קשות, והתוצאות לא נעימות מהרבה בחינות.
א. הפה יבש בצורה קיצונית מהטאנינים וקשה להרדם כך, ויש צורה לשתות המון
ב. ההתקשות הכימית שהחומרים הללו עוברים (לפי מה שקראתי) במע' העיכול, בהחלט מכאיבים מאוד ביציאה לפי מה שחוויתי בכמה פעמים שיצא לי לאכול אפרסמונים שעדיין לא התרככו מספיק.

אז לפעם הבאה אמתין בסבלנות שהם יהיו רכים כמים :D
אעדכן אתכם איזה הבחלה יצאה הכי טוב, אם בכלל, ומקווה לטוב
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm


תגיות נושא

פירות בשלים

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים