מעבד מזון

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

מעבד מזון

הודעהעל ידי dedor » ש' ינואר 12, 2013 11:30 am

שלום לכולם,
אני טבעוני כבר למעלה מעשר שנים בן 36. ושוקל לעבור לתזונת ה:80-10-10
בנוסף אני מאד פעיל בספורט ומתאמן כמעט כל יום בעצימות גבוהה.(שיטת הקרוספיט) כך שדרושה לי כמות לא מועטה של קלוריות ואנרגיה.
כיום אני אוכל פירות, ירקות, קטניות, דגנים והרבה אגוזים ושקדים. כמובן שהמעבר לתזונה הנוכחית מחייב ויתור על אוכל מבושל, קטניות דגנים ועוד.
מעולם לא ספרתי קלוריות ומעולם לא מדדתי את אחוז החלבון-פחממות-שומן שבתזונה שלי. פשוט השתדלתי לשלב קטניות ודגנים בארוחות ולאכול כמה שיותר ירקות ופירות.
אשמח לקבל המלצות בנוגע למעבר לתזונה הזו והאם אין חשש שיהיה לי מחסור מסוים בגלל הפעילות הספורטיבית הגבוהה שלי.

כמו כן אשמח מאד להמלצה על מעבד מזון כי הבנתי שבתזונה הזו יש יתרון גדול לשימוש באחד כזה להכנה של כל מיני תפריטים. (כרגע יש לי מסחטה חשמלית אך לא מעבד מזון)

תודה רבה
עודד
dedor
 
הודעות: 10
הצטרף: ש' ינואר 12, 2013 9:11 am

Re: מעבד מזון

הודעהעל ידי יונתן » ש' ינואר 12, 2013 2:22 pm

סביר להניח שבגלל הפעילות הגופנית הרבה שאתה עושה אתה גם זקוק לכמות הרבה יותר גבוהה של קלוריות. אני אוכל בין 3,000 ל-4,000 קלוריות ליום ואני שוקל בקושי 70 ק"ג, אבל אני די פעיל. אם אתה כבד יותר ופעיל יותר, אז תצטרך ככל הנראה גם יותר קלוריות.
איפה נמצאת הבעיה? מאחר שאתה רגיל למזון הרבה יותר מרוכז כמו אגוזים (כ-6,000 עד 7,000 קלוריות לק"ג) ולמזון מבושל דל נוזלים (כ-1,500 עד 3,000 קלוריות לק"ג), נפח הארוחות שלך כעת קטן יותר מהנפח הדרוש לאותה כמות קלוריות על תזונת פירות עשירים במים (כ-300 עד 900 קלוריות לק"ג). כלומר, כדי להגיע ל-3,000 ליום עליך לאכול פחות מחצי ק"ג אגוזים, או פחות מק"ג אורז מבושל, או כ-3.5 ק"ג בננות, או 10 ק"ג אבטיח.
רבים מתקשים בהתחלה לאכול נפח הרבה יותר גדול של מזון. אנחנו רגילים לאכול 300 גרם מזון בארוחה, וכך אחרי 3 בננות אנחנו כבר מרגישים מלאים, אבל במקום 1,000 קלוריות שהיינו מקבלים בארוחה המבושלת קיבלנו רק 300, אז אין פלא שלא נוכל להחזיק מעמד באותה פעילות גופנית אינטנסיבית.
לכן אם קשה לך בהתחלה לאכול כמות כה גדולה ביום של פירות, מוטב שתעשה את המעבר באופן הדרגתי, וכך לא יחסרו לך קלוריות. עם הזמן שרירי הקיבה יתחזקו ותוכל לאכול כמות גדולה של קלוריות בארוחה אחת. אם אתה רגיל נניח לאכול 3 ארוחות גדולות ביום, אתה יכול להתחיל כל ארוחה עם פירות, ולסיים אותה עם המזון שאתה רגיל אליו. בכל פעם תגדיל את כמות הפירות שאתה אוכל בתחילת הארוחה.
ההמלצה שלי היא לא דווקא מעבד מזון, אלא בלנדר עם מכל גדול. אני זורק לבלנדר בננות ותמרים עם קצת מים וסלרי ומקבל שייק טעים ומרענן שמתאים גם כמתן אנרגיה לפני האימון וגם להתאוששות לאחר האימון, והוא יכול להכיל אפילו 1,500 קלוריות שמתעכלות בקלות.
בכל מקרה, גם אם המעבר שלך הדרגתי, בהחלט מומלץ ראשית כול להימנע מכל המזונות המעובדים הטבעוניים (טופו, חלב סויה וכו') ולהתמקד במזון הכי פשוט. ראה כאן את כל הדברים שלא שייכים לתזונה.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
יונתן
 
הודעות: 938
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:46 pm

Re: מעבד מזון

הודעהעל ידי ירדן » ש' ינואר 12, 2013 2:47 pm

ברוך הבא לפורום :D

בפירות, ירקות ועלים ירוקים יש את כל האנרגיה, החלבון, חומצות השומן החיוניות, הסיבים התזונתיים, הויטמינים, המינרלים ונוגדי החמצון שאנחנו צריכים. גם בתור אדם שעושה הרבה פעילות גופנית (כמו רבים מהאנשים שעושים 80/10/10) אין לך מה לחשוש כל עוד תאכל מספיק קלוריות ותאכל בצורה מגוונת לאורך השנה. אכילה של יותר פחמימות זמינות מפירות ופחות חלבון ושומן דווקא תתרום ליכולות הגופניות שלך.

אין שום צורך לשלב דגנים וקטניות כדי לקבל חלבון מלא. במזון צמחי יש את כל חומצות האמינו החיוניות ולגוף שלנו יש מערכת מחזור חלבון כך שגם אם תאכל כל היום רק בננות או רק תפוחי אדמה עדיין לא יחסר לך חלבון. לראיה ישנם הרבה אנשים שעושים 80/10/10 שיש להם שרירים חזקים וממש לא חסר להם חלבון או אנרגיה לפעילות גופנית-
http://30bananotleyom.com/movies/74-the-proof
http://www.youtube.com/watch?v=jBf5RRpUp60
http://www.youtube.com/watch?v=kfY72KYkaYQ
http://www.youtube.com/watch?v=_TVGiOTD42o

אם אתה רוצה להיכנס לתזונה הזאת בהדרגה אז אתה יכול להתחיל את הבוקר עם ארוחת פירות ולהתקדם משם. בצהריים אתה יכול לאכול ארוחה מבושלת ובערב סלט ירקות גדול עם פחמימה מבושלת. בין הארוחות אתה יכול לאכול פירות רק חשוב שתקפיד שיהיה רווח של 2-3 שעות בין אכילה של ארוחה מבושלת לאכילת פירות כי פירות תמיד כדאי לאכול על קיבה ריקה לעיכול מיטבי. חשוב שתקפיד גם על כמות שומן נמוכה ובשביל זה כדאי שתרשם לאתר הכרונומטר כדי לפחות בהתחלה להזין בו נתונים ולקבל רושם של כמה זה מעט שומן. רבים חושבים שהם אוכלים מעט שומן אך לאחר הזנת הנתונים הם מגלים שזה רחוק מהאמת. ברגע שתרגיש שאתה מוכן לוותר על ארוחת צהריים מבושלת תמשיך לאכול פירות גם בצהריים ותשמור את המבושל רק לערב עד שתחליט שגם זה מיותר עבורך.
הנה סרטון טוב בנושא- איך כדאי להתחיל.

חשוב שתדע שבגלל שמדובר במזון בעל כמות קלוריות נמוכה יחסית לנפח שלו (בגלל שפירות וירקות הם עתירי מים) צריך להתרגל בהדרגה לאכול כמות גדולה יותר ממה שרגילים. לוקח מעט זמן להרגל לזה וסביר להניח שבהתחלה לא תאכל מספיק קלוריות עד שהקיבה שלך תלמד להתרחב. זאת עוד סיבה טובה להירשם לכרונומטר ולעקוב אחר כמות הקלוריות. חשוב לזכור שהכרונומטר הוא אתר שנועד לאנשים שעושים תזונות שונות ולא כדאי לקחת ברצינות את ההמלצה הקלוריות של האתר שהיא בדרך כלל נמוכה מהדרוש לאדם שאוכל תזונה דלת שומן וחלבון ועתירת סיבים תזונתיים ובעיקר לאדם פעיל עם אחוזי שומן גוף נמוכים (ראה האפקט התרמי של המזון). הרבה אנשים בתחילת הדרך לא אוכלים מספיק קלוריות או לא אוכלים מספיק פחמימות כדי לספק את צרכי האנרגיה של גופם אלא יותר מידי שומן שמפריע לסוכרים להיכנס לתאים וזאת אחת הסיבות שהם נכשלים בתזונה.

מידע בנושא חלבון ופעילות גופנית-
הפרכת מיתוסים - חלבון
הרצאה מעולה של ד"ר ריק דינה בנושא חלבון
מה דרוש להתאוששות מפעילות גופנית - משקאות חלבון או פירות?
הרצאות מלאות של ד"ר גרהם בנושא תזונה וספורט
כמה חלבון אנחנו צריכים - סרטון של פרילי

הרבה אנשים אוהבים להשתמש בבלנדר להכנת שייקים או רטבים לסלט אבל בעיקרון לא חייבים שיהיה בבית בלנדר או מעבד מזון. זה נחמד ועוזר לגוון אבל אפשר להסתדר מצויין גם בלעדיהם. יש בשוק בלנדרים ומעבדי מזון בחוזק שונה ובמחירים שונים. השאלה היא מה מטרת השימוש ומה המחיר שאתה רוצה להשקיע. יש כאלו במחירים של 200-300 שקלים ויש גם בכמה אלפים.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: מעבד מזון

הודעהעל ידי dedor » ש' ינואר 12, 2013 3:57 pm

ותודה רבה יונתן וירדן על התשובות המושקעות והמפורטות. כיף לדעת שיש מי שתומך ומלווה במעבר הזה.
אני בהחלט מתכוון להשתמש בהמלצותכם. אתחיל במעבר הדרגתי ואתחיל בארוחת בוקר של פירות, צהריים מבושלת וערב סלט ירקות ובהדרגה אשלב יותר ויותר פירות עד שאעבור לפירות בלבד תוך הפחתת השומנים.
ונראה לי שאני אזמין בלנדר פשוט כשלב ראשון :)
כמו כן, האם ידוע לכם מהיכן אפשר להזמין את הספר של גרהם? האם רק מאמזון בחול? הבנתי שיש אותו רק באנגלית.
dedor
 
הודעות: 10
הצטרף: ש' ינואר 12, 2013 9:11 am

Re: מעבד מזון

הודעהעל ידי ירדן » ש' ינואר 12, 2013 5:01 pm

הספר עדיין לא יצא לאור בעברית. אני הזמנתי אותו בזמנו מאמזון אבל בחודשים האחרונים כמה אנשים אמרו שמצאו אותו בארץ בצומת ספרים.

הספר של גרהם מצויין ומאוד מומלץ לרכוש ולקרוא אותו, ובנוסף לקרוא ולצפות במידע שבאתר (בעיקר מידע למתחילים, מאמרים וסרטונים) כדי להבין לעומק את מה שעומד מאחורי התזונה ואורח החיים הזה.

הנה עוד כמה אתרים שיש בהם המון מידע-
http://foodnsport.com/blog/
http://www.raw-food-health.net/#axzz1ZMsWbaEJ
http://www.rawfoodexplained.com/credits.html

וכמובן שהיוטיוב מלא באנשים שעושים 80/10/10 וחולקים מהידע והנסיון שלהם, והצפיה בהם מאוד מאוד עוזרת ונותנת מוטיבציה.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: מעבד מזון

הודעהעל ידי dedor » א' ינואר 13, 2013 9:08 am

היי,
שאלה קטנה: אני משתמש באתר ה-cronometer המומלץ ורציתי לדעת איזה רמת קלוריות כדאי לי לרשום שם?
כי לאחר הזנת הנתונים שלי, הדיאטה המועדפת וכולי הוא קבע לי 2250 קלוריות שזה נמוך מדי לדעתי בהרה ממה שדרוש לי.
dedor
 
הודעות: 10
הצטרף: ש' ינואר 12, 2013 9:11 am

Re: מעבד מזון

הודעהעל ידי ירדן » א' ינואר 13, 2013 10:51 am

זה תלוי בכל מיני גורמים כמו גובה, משקל, מסת השריר, אחוזי שומן וכמות הפעילות הגופנית שאתה עושה. לי הכרונומטר מראה בסביבות ה-1800 ואני אוכלת כ-2500 קלוריות ליום (164 ס"מ על 50-51 קילו).

אתה יכול לראות פה דוגמאות לכמה יונתן אוכל עם הנתונים האישיים שלו וכמות הפעילות-
http://30bananotleyom.com/811-blog/101- ... h-do-i-eat
http://30bananotleyom.com/811-blog/146- ... ummer-time

אבל כל אחד מאיתנו שונה, מה שמתאים לאחד לא בהכרח מתאים לאחר. אף אחד מאיתנו לא קבע לעצמו מטרה של כמות הקלוריות אלא הגוף שלנו התאזן עליה במשך הזמן. כולנו התחלנו עם כמות קטנה יותר עד שהתרגלנו לאכול יותר. אם תרשום פה פרטים כמו גובה, משקל וכמות הפעילות שאתה עושה נוכל לתת לך הערכה גסה.

ואם כבר קישרתי לדוגמאות לתפריטים אז הנה דוגמאות נוספות (בעיקר של נשים) אבל שיהיה לך מושג באילו כמויות מדובר-
http://www.30bananotleyom.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=370
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: מעבד מזון

הודעהעל ידי dedor » ג' ינואר 15, 2013 12:00 pm

תודה ירדן. סרטונים מצוינים שתרצו לי רבות לבניית תפריט. במיוחד אהבתי את של קריסטינה מ-FullyRaw
בעקבות כל הסרטונים הבנתי שאני ממש חייב שיהיה לי בבית בלנדר. ברור שאפשר להסתדר בלי אבל ממה שקראתי זה גם תורם למוטיבציה להשיאר בתזונה הזו
כל בוקר לזרוק לבלנדר כמה פירות עסיסים ולבנות שייקים חדשים זה ממש פלוס אדיר.
התחלתי לחקור בחיפוש אחר הבלנדר האולטימטיבי.
הבנתי שיש רמות שונות של בלנדרים בשוק בהפרשי מחירים לא קטנים.
שני הבלנדרים הטובים ביותר בשוק הם של ויטהמיקס שנמכר בארץ ב3200 ש"ח !!! (ומגיע עם אחריות ל7 שנים) ושל בלנדטק שלא נמכר בארץ אבל עולה בערך אותו דבר.
יש גם בלנדרים לא רעים ב400-600 ש"ח
הבנתי שאיכות המזון נשמרת יותר טוב בבלנדרים המתקדמים.
האם זה נכון ושווה להשקיע יותר בבלנדר לדעתכם? סה"כ זה קנייה שהיא לכל החיים. ואם זו התזונה שאני מתכוון לשמור עליה אולי זו השקעה טובה?
dedor
 
הודעות: 10
הצטרף: ש' ינואר 12, 2013 9:11 am

Re: מעבד מזון

הודעהעל ידי ירדן » ג' ינואר 15, 2013 6:46 pm

יש היום גם בלנדרים של 800W, 1200W, 1500W שרובם אומנם יקרים יחסית אבל לא ברמת המחירים של ויטמיקס ובלנדקט (אולי עד חצי במחיר). יש אגב, גם חיקויים של ויטמיקס ובלנדטק בחצי מחיר.

אני לא יודעת לגבי איכות המזון, אבל אני מניחה שהכוונה היא שבלנדר חזק אפשר להפעיל לפחות זמן והוא לא מתחמם וכך יש פחות חמצון של המזון.

זה כיף שיש בלנדר חזק מאוד ואיכותי בבית, אני לא אגיד שלא, וזו באמת השקעה לשנים רבות וזה עוזר לגוון עם המתכונים ולהכין גם דברים כמו מרקים, גלידות ורטבים, אבל הם באמת מאוד יקרים ואפשר להסתדר מצויין גם עם בלנדר קצת פחות חזק.

בעבר כתבנו פה על ויטמיקס לעומת בלנדטק-
http://www.30bananotleyom.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=17&p=96#p96

ניתן לקנות בלנדטק בארץ (פרטים בקישור למעלה).
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: מעבד מזון

הודעהעל ידי ירון » ג' ינואר 15, 2013 11:05 pm

היי עודד,

לי יש בלנדטק בבית (דגם אקספרס עם קרף דגם wildside). הייתי רוצה לשפוך קצת אור מנסיון.

יתרונות:
פשוט תענוג. ניתן להכין איתו כמעט הכל (לפחות כל דבר שניתן להכין בבלנדר, ויותר מזה) כמו שייקים, גלידות ועוד. אני אפילו מכין מרקים למשפחה איתו. הוא מאוד חזק, אמין, קנקן ללא BPA, וגם לא מתחמם ולכן המזון לא מתחמצן (כפי שירדן ציינה). אני מאוד שמח שקניתי אותו.

חסרונות:
הוא יקר, ולא בקצת, וצריך להצדיק את זה.

אני שותה שייקים בכל יום, לעיתים כמה וכמה פעמים ביום. אני טוחן דברים כמו כמויות גדולות של אפרסמונים, או תפוזים, או קלמנטינות, או הרבה תמרים (datorade), ועושה גלידות (המצריכות בלנדר המסוגל לרסק קרח). אני משתמש בו בהרבה, ועבור שימושים שאינם טריוויאלים ולכן אני מאמין שאני מצדיק אותו. האם אצליח להסתדר עם בלנדר זול יותר אשר גם מרסק קרח? בטח. החברה אשר מוכרת אותו בארץ לא מוכרת לבודדים בדר"כ. אני הייתי הלקוח הבודד הראשון שלה, ונציג המכירות הנחמד לא הבין מה זה אומר "אני רוצה את זה לבית". הוא שאל איזה עסק יש לי ואמרתי שאני פשוט שותה הרבה שייקים. הוא ממש לא הבין בהתחלה.

בעיקר יש לי אותו כי זה תענוג שיש בלנדר כל כך חזק, ואמין, וכיף לעבוד איתו, אבל זאת לא חובה עבורי, עבורך, או עבור אחרים. זאת מותרות שאני מרשה לעצמי מעצם אורח החיים שלי ושהיתה לי את היכולת הפיננסית לקנות אותו.

רק מכיוון שלחלק מאיתנו יש בלנדרים מאוד חזקים, אל תרגיש שגם אתה חייב אחד. להיפך, גם אנחנו לא חייבים. זה פשוט קל יותר, אבל זה בא במחיר.

מקווה שזה עוזר.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואינו מהווה חוות דעת או עצה מקצועית ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירון
 
הודעות: 177
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:45 pm

הבא

תגיות נושא

איך מתחילים?, בלנדר, חלבון, אפקט תרמי, פעילות גופנית, קלוריות

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

cron