שומן

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

שומן

הודעהעל ידי ELEGATOR » ג' אפריל 10, 2012 5:57 pm

מה ההמלצה שלכם לגבי כמות מספקת של צריכת שומן צמחי. כמה אגוזים ושקדים מומלץ לצרוך באופן יומי? אשמח לכמות מספרית .
ELEGATOR
 
הודעות: 10
הצטרף: ו' אפריל 06, 2012 10:58 am

Re: שומן

הודעהעל ידי ירדן » ג' אפריל 10, 2012 9:07 pm

זה לא אפשרי לענות על כך בצורה מדוייקת ומספרית כי כמות השומן שנכונה לך כדי לשמור על 80/10/10 תלויה בכמות המזון שאתה אוכל. כלומר, כדי לשמור על מקסימום של 10% שומן צריך לבדוק את כמות השומן שאתה אוכל ביחס לסך הקלוריות.

בצריכה של לפחות 2000 קלוריות כף טחינה גולמית שטוחה או שליש-חצי אבוקדו או חופן אגוזים יהיו בטווח הבריא. בצריכת קלוריות גבוהה יותר ניתן לאכול יותר שומן. צריכת הקלוריות שלך תלויה כמובן בגובה ובמשקל שלך ובפעילות הגופנית שאתה עושה.

אבל כדי לבדוק מה הכמות הנכונה ספציפית אליך כדאי לך לבדוק במשך כמה ימים את צריכה הקלוריות והתפלגות הקלורינוטריאנטים בעזרת אתר חינמי כמו הכורומטר.
http://cronometer.com/

בעיקרון בכל פרי וירק יש גם חומצות שומן כך שלא בהכרח חייבים לאכול תוספת של שומן מרוכז. חשוב לזכור שגם ללא אכילת תוספת של מזון שומני עדיין מגיעים ל-3%-5% שומן מהקלוריות. רובי ברברו למשל, חולה סוכרת נעורים, אינו אוכל מזון שומני כלל כבר כמה שנים. מידע על כך תוכל לשמוע בחלק השני של ההרצאה "פירות או שומן"-
http://30bananotleyom.com/movies/31-fruit-or-fat

אני גם ממליצה לך לקרוא את ספרו של ד"ר גרהם בשביל להבין את הנושא יותר לעומק. כרגע ניתן לקרוא אותו רק בשפה האנגלית על ידי הזמנתו בדואר מחו"ל.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: שומן

הודעהעל ידי ELEGATOR » ג' אפריל 10, 2012 9:34 pm

מצריכה מוגברת של פירות אין סכנה להיות סוכרתי?
ELEGATOR
 
הודעות: 10
הצטרף: ו' אפריל 06, 2012 10:58 am

Re: שומן

הודעהעל ידי יונתן » ד' אפריל 11, 2012 8:48 am

הקשר בין תזונה לסוכרת כבר נידון פעמים רבות באתר, וניתן לסכם זאת כך:

אין אף מחקר ולעולם לא יהיה מחקר שקושר אכילת פירות לבעיות בריאות חמורות, ובטח שלא לסוכרת. איגודי סוכרת בכל העולם ממליצים להימנע מהסוכרים הפשוטים שבמזונות מעובדים, לא מהסוכרים הפשוטים שבפירות.
שים לב לציטוט מתוך הדף "תזונה וסוכרת" של האגודה הישראלית לסוכרת (http://www.sukeret.co.il/SiteFiles/1/4894/62125.asp?DivView=4815) - "אולם אין סיבה למנוע פרוקטוז המופיע באופן טבעי בירקות, בפירות, במסגרת סך הפחמימות היומי."
להלן הסיבה האמיתית למגפת הסוכרת:
תזונה עתירת שומן היא הגורם המרכזי לסוכרת. כאשר סוכרים פשוטים נכנסים לדם, הם יוצאים ממנו לתאים באותה מהירות שבה נכנסו. אך כאשר אנו אוכלים תזונה עתירת שומן, הדם מתמלא בשומן, הופך צמיגי ומתקשה להעביר את הסוכר לתאים, וכך נוצרת רמה גבוהה של סוכר בדם לאורך זמן. זאת ועוד, השומן מצפה את דופנות כלי הדם, את קולטני האינסולין ואת האינסולין עצמו, שכולם משתתפים בתהליך הכנסת הסוכר לתאים, ומשבש את התקשורת ביניהם, וכך נותר הסוכר בדם יותר זמן מהדרוש. זה יוצר עם הזמן תנגודת אינסולין, שעלולה להוביל בסופו של דבר לסוכרת.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
יונתן
 
הודעות: 938
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:46 pm


תגיות נושא

שומן, סוכרת

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: AhrefsBot, Google [Bot] ו 6 אורחים