חייב מלח...

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

חייב מלח...

הודעהעל ידי מקופף הבננות » ה' ינואר 17, 2013 9:53 pm

שלום לחברים...
כתבתי פה לא מזמן פוסט שבו כתבתי משהו על הוספת מלח לתפריט,

אז ניסיתי שוב להוריד את המלח לאיזה תקופה ובמקום זה לנסות תחליפים צמחיים עתירי נתרן,
וזה פשוט לא עובד... אחרי שבוע שבועיים אני מתחיל להיות מטושטש תיפקוד המנטלי שלי נפגע אני מאבד ריכוז ברמה די גבוהה...
ברגע שאני מוסיף קמצוץ של מלח למים שלי, בום פתאום אני חוזר לעצמי תוך חצי שעה ... בנתיים החלטתי להוסיף קמצוץ מלח למי השתיה שלי באופן קבוע עד שאני ימצא פיתרון חילופי......

עוד שתי נושאים שכתבתי עליהם ואני מעדכן בשביל שאולי אנשים אחרים ילמדו מהטעויות שלי....
הייתי שותה 4 ליטר ביום והיום אני שותה בין 2-3 ליטר ביום, בעיקרון בכל פעם שאני מרגיש מיובש או שהשתן שלי מתחיל להצהיב אני שותה עד שאני מתאזן.
לגביי עירפול מחשבתי שהייתי חווה אני שמח להגיד שגיליתי שזה נגרם ע״י שהייתי שותה בזמן הארוחה או אחריה... גיליתי שאפילו מעט מעט מים בזמן הארוחה משפיעים עליי לרעה. אני חייב לחכות לפחות חצי שעה עד שעה בשביל שכל המזון יסיים להתעכל. כרגע הבעיה הזאת נפטרה לגמרי לשמחתי.
מקופף הבננות
 
הודעות: 117
הצטרף: ה' נובמבר 22, 2012 4:07 pm

Re: חייב מלח...

הודעהעל ידי ירדן » ו' ינואר 18, 2013 4:10 pm

אני לא חושבת שהשתן חייב להיות שקוף לחלוטין, לדעתי שתן בגוון בהיר זה גם בסדר גמור.

נסה לפזר את המים שאתה שותה לאורך כל היום. שתה כמויות קטנות בכל פעם ולא כמות גדולה בבת אחת. בדוק עם עצמך אולי אתה בכל זאת עדיין שותה יותר מידי.

האם יצא לך לצפות בהרצאה הזאת שקישרתי אליה פה לפני כמה זמן?
http://30bananotleyom.com/movies/36-dr-doug-graham

בהרצאה הזאת (הראשונה) ד"ר גרהם מסביר שכאשר משנים את התזונה מתזונה עתירת מלח לדלת מלח לוקח שבועיים עד שהגוף מסתגל לכך. הוא גם מסביר איך עודף מים גורם להיפונתרמיה. הוא גם מספר איך בתור ספורטאי צעיר היו מנחים אותו (וספורטאים אחרים עד היום) לצרוך כדורי מלח כדי לפצות על המלחים שהופרשו בזיעה ועל כמות הנוזלים שהוא שתה אך כל המלח הזה רק גרם לו לצמא מוגבר ולשתיה נוספת.
בדקה 30 והלאה הוא מדבר על מים ושתיה, והחל מדקה 51 ועד הסוף הוא מדבר ספציפית על היפונתרמיה.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: חייב מלח...

הודעהעל ידי מקופף הבננות » ש' ינואר 19, 2013 5:57 pm

כן קראתי.
אבל אצלי זה קצת שונה. כי אני בקושי מזיע בגלל שזה חורף.
אני סה"כ רץ שלושה עד חמישה קילומטרים פעמיים שלוש בשבוע,
ואני אוכל הרבה מאד ירוקים... ואני מגיע למצב דיי קשה מבחינת אובדן ריכוז ... וזה לאורך כמה שבועות שאני מנסה להוריד את המלח לגמרי...

גם עכשיו אני לא אוכל כמעט עם מלח רק שם קמצוץ במי השתיה שלי כל כמה ימים וזה עוזר לי.

לגביי השתיה אני שותה בערך ליטר בבוקר ועוד ליטר מחולק לאורך היום... ואני משתדל להיות הרבה יותר קשוב לצורך שלי במים מאשר סתם לנסות להגיע לכמות מסויימת של ליטרים...
מקופף הבננות
 
הודעות: 117
הצטרף: ה' נובמבר 22, 2012 4:07 pm

Re: חייב מלח...

הודעהעל ידי ירדן » א' ינואר 20, 2013 11:34 am

יחסית לאנשים אחרים גם אני לא מזיעה הרבה, אפילו בקיץ. אבל מה שמעניין אותי זה האם גם 3-2 ליטר בחורף לאדם שבקושי מזיע הם יותר מידי. זה ההסבר היחידי שאני יכולה לחשוב עליו. מצד שני אתה אומר שאתה קשוב לתחושת הצמא שלך אז אני באמת לא יודעת. אני כבר שנתיים עושה 80/10/10 ומאז לא נגעתי במלח. גם לפני זה הייתי משתמשת במלח לעיתים רחוקות ובכמות קטנה מאוד.

באיזה מלח אתה משתמש?
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: חייב מלח...

הודעהעל ידי מקופף הבננות » ב' ינואר 21, 2013 10:43 pm

יכול להיות שכל בן אדם שונה גם....
גם אני תיאורטית לא מאמין בשימוש במלח. ואישית אין לי בעיה להוריד אותו לגמרי.... אבל זה פשוט פוגע בתפקוד שלי במציאות.
כולם מסכימים שהבריאות באה לפני תיאוריות.

במים שלי אני שם מלח וורוד כזה שהיה לי בבית.
ולפעמים אני שם כמה גרגירים על הלשון של מלח שולחן רגיל אם אני מרגיש צורך...

יכול להיות שעם הזמן אני יוכל להוריד את המלח לגמרי ככה לפחות אני מקווה...
מקופף הבננות
 
הודעות: 117
הצטרף: ה' נובמבר 22, 2012 4:07 pm

Re: חייב מלח...

הודעהעל ידי eilon » ה' ינואר 24, 2013 3:06 pm

חברים רק רציתי להוסיף מידע, כי לדעתי אני קצת מבין בחקלאות אורגנית, ולכן רציתי לומר
סלרי 1 זה לא סלרי 2. וכך זה לגבי כל הפירות והירקות!!!!

אני מביא על עצמי ליידע חקלאים אורגנים בסביבת מגוריי על התופעה שקוראת בכל העולם, המינרלים באדמה התדלדלו, האדמה שלנו מעוקרת
להוסיף דשנים סינטתיים זה לא עוזר כי הם לא עשירים במיקרו-אלמנטים, להוסיף קומפוסט, הומוס, וכל מני כאלה תוספים, גם לא מספיק להעשיר את האדמה
יש 2 דרכים יעילות להעשרת האדמה. הראשונה זה קמח סלעים, וחשוב שהסלעים יהיו כמה שיותר עשירים, כמו סלעי בזלת ומחצבים געשיים.
האדמה שלנו גם דלה במינרלים שכולנו מכירים (בניגוד לעשרות מינרלים שרובינו מעולם לא שמענו עליהם!) כמו סידן ומגנזיום, ובשביל זה צריך להוסיף קמח סלעים מיוחדים העשירים במינרלים אלו.
השיטה הזו פשוטה מאוד, כי האבקה מהסלעים זה תוצר-לוואי של התעשייה (מחצבות), והמיקרו אלמנטים הללו מאכילים בקטריות ומיקרו-חיים אחרים באדמה, שהם לאחר מכן "מחרבנים" אלמנטים ספיגים עבור הצמחים.

השיטה השניה היא לדלל מי-ים עם מים מתוקים, ובכך להוסיף מיקרו-אלמנטים לאדמה. כמו כן אפשר להוסיף אצות, אבל זה יכול להיות יותר מורכב עבור חקלאים עצלנים שלא רוצים להשקיע בלקוחות.
אבל זה לא יוסיף יותר מדי, וגם במי-הים שלנו יש המון זיהום, ובטח שאין מספיק סידן ומגנזיום ואלמנטים כאלו. אבל הכל עדיף מאשר כלום!

בקיצור מה שאני רוצה לומר זה שהאדמה שלנו ריקה, ולכן גם הפירות והירקות שלנו באיכות לא משהו. ולכן כתבתי ש"סלרי 1 זה לא סלרי2", מי אמר שבסלרי יש מספיק נתרן, אם הוא גדל באדמה בלי הרבה נתרן?
ואולי יש חקלאים שעוד יותר "הגדילו ראש" בהקטנת הראש והחליטו שלא צריך להוסיף נתרן לאדמה בגידוליי סלרי, כי אולי אנשים מעדיפים סלרי גדול אבל עם פחות טעם? אין לי מושג, אני מכיר רק 2 חקלאיי סלרי אורגני באזור מגוריי, ואכן סלרי 1 הוא לא סלרי אחר, הכל תלוי באדמה.

אני מציע לכל אחד לטעום את היבול מהרבה מקומות, כמה שיותר מקומות, עד שתשיג משהו שנראה לך, עם טעם כמה שיותר עשיר. אני לא פעם אחת נסעתי די רחוק בשביל לקנות פירות וירקות שטעמם שונה מהממוצע, וברור לי שחקלאי אחד יודע יותר או איכפתי יותר מאשר חקלאי אחר.

רעיון אחר שעלה לי זה לנסות לטעום מצמחי מאכל שגדלים במישור החוף ליד הים, יש כל מני צמחים שאפשר להוסיף לסלט כתבלין והם מלוחים מאוד, אם אינני טועה יש אפילו צמח שנקרא "מלוח" ויש אותו זה הרבה על הצוקים של הים בנתניה אבל אני מעריך שזה נמצא לאורך מישור החוף.
כך או כך גם אני בינתיים צורך מלח בצורתו הרעילה (נתרן שמחובר לכלור...) כי אחרת נתפסים לי שרירים עד כדי צעקות וחוסר אפשרות לחיות כרגיל.
אני עכשיו במעבר דירה למקום שבו יש חצר קטנה, בקרוב אני אשתול שם עלים ירוקים ואוסיף לאדמה כמה שיותר מינרלים, ואת חלקת הסלרי אני אפנק במי-ים מדוללים ואולי קצת אצות.
ואם תעזרו לי לשכנע חקלאים להוסיף קמח סלעים לאדמתם זה יהיה נפלא, כי זה ממש זול (תוצר לוואי), רק דורש את הגדלת הראש שלהם... והדרישה שלנו לאיכות. אולי אני פשוט צריך לקחת על עצמי פרייקט ולהתחיל לפרסם את זה עם הוכחות כלשהן אחרי שאנסה דברים בגינה העתידית שתהיה לי.
בכל אופן אנחנו חייבים להציל את האדמה שלנו אם אנחנו רוצים עתיד מלא בפירות וירקות שלא רק נראים לעין כתוצר חקלאי, אלא יבול טוב שמימש את הפוטנציאל הגנטי שלו, עשיר במינרלים וויטמינים, ואנחנו יכולים לקבל ממנו את מיטב התזונה.
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: חייב מלח...

הודעהעל ידי מקופף הבננות » ה' ינואר 24, 2013 10:24 pm

אני לא יודע כמה זה מעיד על תכולת נתרן... אבל המיץ סלרי שאני שותה יש לו טעם פשוט מלוח.... לא יודע מה זה אומר...

לגבי מינרליזציה של האדמה ראיתי שג׳ון קולר מ okraw שם על זה דגש.... להורים שלי יש ארוגה וחשבתי ליישם את זה... איפה אפשר להשיג אבק סלעים וולקני כזה????
מקופף הבננות
 
הודעות: 117
הצטרף: ה' נובמבר 22, 2012 4:07 pm

Re: חייב מלח...

הודעהעל ידי spector1 » ה' ינואר 24, 2013 10:44 pm

לידיעתך קיבוץ שדה אליהו, שהוא קיבוץ אורגני,מייצר קומפוסט ,בין השאר מפרות רמת הגולן. בתוך הקומפוסט יש שאריות של שברי אבני בזלת.
בענין ערבוב מי ים. אני חקלאי בדרום הארץ ומשתמש במים מלוחים שנשאבים ממעמקי האדמה, ע"י ערבובם עם מים מותפלים מאותו המקור.
ע"י כך מתקבל מגנזיום וסידן. לענין החקלאות האורגנית, נשאר אצלנו רק אחד שמשווק תוצרתו אצלנו. לא משתלם לגדל אורגני בכמויות מסחריות אם לא עושים שיווק ישיר ללקוח הסופי כי הרווחיות לא מצדיקה זאת
spector1
 
הודעות: 39
הצטרף: ה' יוני 14, 2012 11:08 am

Re: חייב מלח...

הודעהעל ידי מקופף הבננות » ה' ינואר 24, 2013 11:22 pm

ווידאו משעשע של כריס קנדל שנתקלתי בו במקרה בנושא מלח...


http://youtu.be/SofKHzysaGM
מקופף הבננות
 
הודעות: 117
הצטרף: ה' נובמבר 22, 2012 4:07 pm

Re: חייב מלח...

הודעהעל ידי eilon » ש' ינואר 26, 2013 4:50 am

ספקטור1 מידע מעניין! אני תוהה כמה סידן זה "מספיק", כי יש אנשים שמוסיפים סידן בצורות שונות כמו קמח סלעים, קמח צדפות או ביצים ועוד. ראיתי סרטון של ג'ון קולר שהוא מוסיף הרבה סידן ושלח את האדמה שלו לבדיקת מעבדה כמה פעמים וגם אחריי ההוספה הוא טוען שאין אצלו מספיק סידן באדמה. אז מעניין אותי כמה זה נחשב מספיק (וזה גם בטח תלוי בסוג הגידול). יש לו סרטון שנקרא growing calcium או משהו כזה.
יש בארץ מעבדות שבודקות את האדמה אבל זה יכול להיות יקר... לפחות לי באופן אישי.

מקופף הבננות - אני הזמנתי אזומייט מאי-ביי. זה מאוד יקר להזמין סלעים מחו"ל כי זה כבד, לי אישית זה הרגיש מוזר להזמין... סלעים, גם אם זה אבקה. עם זאת הייתי חייב לנסות ולבדוק בעצמי אם אכן יש הבדל רציני עם/בלי.
אני מגדל הרבה סוגים של מצליבים כגון שלושה זנים של קייל, טאט-סוי, בוק-צ'וי, ברוקולי, ושמתי לב שבערך חודשיים אחרי הוספת האזומייט לאדמה הקייל שינו טעמם מטעם מריר (טעם עלוותי כזה, בדיוק כמו של הקיילים שקונים מחקלאים אורגנים) לטעם מתקתק מגוון שכמעט ולא ניתן להבחין בו במיץ (אני סוחט אותם). עם זאת מצליבים יותר טעימים בחורף כך שאני מבין שזה לא ניסוי מדוייק, אבל בכל זאת שינוי מאוד קיצוני בטעם.
אני אודיע לכם בחודשים הבאים איך יצא הברוקולי ואם יש הבדל משמעותי בין טעמו של ברוקולי אורגני קנוי למה שאני מגדל.

אני חושב ליצור קשר עם מחצבות בארץ ולבקש או לקנות את תוצר הלוואי האבקתי שלהם. יש מחצבות וולקניות שמייצרים בהן טוף (אדום ושחור), ומחצבות שעובדים בהן עם בזלת. יש גם מחצבות שעושים מהן סיד מה שיכול להיות מקור לסידן.
בסטנדרט לחקלאות אורגנית של המדינה כתובים כל מני תוספים מעניינים לאדמה ממקורות אורגנים: http://www.aminolab.net/upload/organic% ... andard.doc
משם קיבלתי הרבה רעיונות. כשתהיה לי גינה גדולה יותר (באביב אתחיל לעבד אותה) אעשה נסיונות נרחבים יותר.

לגבי הסלרי, אם הוא מלוח לך אז יש מצב שיש בו מינרלים מלוחים, עם זאת אני לא יודע עד כמה מלוח. טעמתי סלרי רווים במים עסיסיים מאוד שכיף לאכול אותם, ולאומתם טעמתי סלרי "דחוסים" יותר עם טעם שגרם לי "להחמיץ" פרצוף מרוב ריכוז של טעם.
בתקופה שלא אכלתי מלח בכלל (עד שהגעתי למחסור בנתרן) כאשר הייתי אוכל סלרי או סוחט אותו במיץ, אז מידית הרגשתי חמימות באזור האוזניים והפנים, וכמו מן "זרמים" נעימים בכל הגוף. בהתחלה חשבתי שאולי זה סוג של תגובה בגלל רגישות, אח"כ הבנתי שפשוט היה חסר לי את מה שהוא מספק, וההרגשה הנעימה שהציפה אותי אחרי צריכתו זה בגלל השלמת החוסר.
אני עדיין מפחד להעלים את המלח מהתפריט לגמרי כמו שעשיתי מבלי לכפר על כך, אך בשאיפה להחליף את מקור הנתרן למקור אורגני-צמחי, אעשה זאת בהדרגה הפעם.
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm


תגיות נושא

סידן, מים, עלים ירוקים, חסרים תזונתיים

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: AhrefsBot, YandexBot ו 8 אורחים

cron