מיץ תפוזים אחרי שעה, הויטמינים הולכים?

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

מיץ תפוזים אחרי שעה, הויטמינים הולכים?

הודעהעל ידי Live4Love » ש' ינואר 26, 2013 12:28 pm

יש לי שאלה
אם אני בוחט מיץ תפוזים, מעביר אותו לכלי זכוכית אטום!!
ושותה אותו אחרי שעה וחצי נגיד.. הולכים כל הויטמינם? הויטמין c גם הולך??

תודה
Live4Love
 
הודעות: 40
הצטרף: ג' יוני 26, 2012 10:34 am

Re: מיץ תפוזים אחרי שעה, הויטמינים הולכים?

הודעהעל ידי יונתן » ש' ינואר 26, 2013 3:30 pm

כמובן שעדיף לשתות את המיץ כשהוא טרי, וסביר להניח שיש פגיעה מסוימת ברכיבים התזונתיים, אך אין כל דרך למדוד או להעריך את הפגיעה. אני לא חושב שיש לך סיבה לדאגה, לאור העובדה שכמויות הוויטמינים שאתה צורך ובעיקר ויטמין C גבוהות בכל מקרה במידה רבה מהמינימום המומלץ.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
יונתן
 
הודעות: 938
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:46 pm

Re: מיץ תפוזים אחרי שעה, הויטמינים הולכים?

הודעהעל ידי בת חן » ש' ינואר 26, 2013 5:50 pm

ויטמין C במגע עם חמצן - מתחמצן, והופך לדהידרו - אסקורבט, ואם אתה שותה את המיץ אחרי שהוא התחמצן כבר, הגוף ממחזר את הויטמין במסלול גלותטיון - אסקורבט ובעצם אתה לא מאבד את הויטמין, הגוף פשוט ממחזר אותו (הגלותטיון מחזיר לויטמין את האלקטרונים) בכדי שהוא יוכל לפעול בגוף ולנטרל רדיקלים חופשיים של חמצן, הסיבה שאנחנו צריכים אספקה שוטפת של הויטמין היא לא כי הוא מתקלקל מהר אלא כי הוא "דולף" בקלות מהגוף.

אם היינו מאבדים בכזו קלות את הויטמין, המון אנשים שלא אוכלים כלל פירות וירקות טריים (ויש לא מעט כאלה) היו מגיעים מהר מאוד לצפדינה, אבל הגוף תמיד מכין גיבוי, זה לא אומר כמובן שכדאי לצרוך מיץ לא טרי ופירות וירקות לא טריים ולסמוך על המערכת הזאת.

אגב, מה שכן הורס את הויטמין זה האנזים אסקורביק אסיד אוקסידאז שמשתחרר כשהפרי נחתך או קמל ודרגת החומציות משתנה (וזו הסיבה שכדאי לצרוך אותם טריים ולהשתדל לאכול את הפירות והירקות שלמים), הוא שובר את הויטמין בצורה שאינה מאפשרת התחדשות שלו, זו אחת הסיבות שמיצי פירות עוברים פסטור\חימום, כי מעל 100 מעלות האנזים נהרס ובעצם הויטמין הופך להיות יציב וכך המיץ לא מתקלקל, כיוון שבמיצים שאין בהם חומרים משמרים, מנסים לשמר את הויטמין כאמצעי כנגד קלקול (כמו שמוסיפים לפעמים למזון מעובד חומצה אסקורבית), ובעצם בכדי להרוס את הויטמין לגמרי צריך לחמם מעל 192 מעלות.
בת חן
 
הודעות: 242
הצטרף: ו' פברואר 24, 2012 11:58 pm


תגיות נושא

חסרים תזונתיים

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

cron