לגבי אומגה 3 ממקור צמחי לעומת דגים

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

לגבי אומגה 3 ממקור צמחי לעומת דגים

הודעהעל ידי ריטה » ה' ינואר 31, 2013 7:52 am

שלום, שמי ריטה
אני חדשה בתזונת 811
מתקדמת לאיטי, אם כי יש לי בעיה של התמכרות למאפים (המעוז האחרון)
דווקא בימים האחרונים תפס אותי וירוס בטן ומשום מה גם קצת גרון ביחד
אז אני תופסת את ההזדמנות הזאת להתחיל מההתחלה - מצום ובהדרגה מוסיפה פירות(:

ולשאלה שלי:
האם תוכלו להביא לי מקורות המפריכים את מה שכתוב בכתבה הבאה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4334780,00.html

"חומצות אומגה 3 אמנם קיימות במקורות צמחיים כדוגמת צי'ה, אך הן קצרות יותר מאשר בשמן דגים. הגוף הופך את חומצות אומגה 3 ממקור צמחי לארוכות, כמו של שמן דגים, ביעילות נמוכה מאוד, עד 5% בלבד. ולכן מקור של דג הוא טוב יותר מאשר מקור צמחי."

תודה :)
ריטה
 
הודעות: 183
הצטרף: ג' ינואר 29, 2013 8:43 am

Re: לגבי אומגה 3 ממקור צמחי לעומת דגים

הודעהעל ידי יונתן » ה' ינואר 31, 2013 12:10 pm

ה"כתבה" הזו מ-ynet ממומנת על ידי חברת התוספים פראנה, שכבר ניסתה לדחוף פרסומות לפורום הזה, ואולי גם זה ניסוי כזה... :lol:

מאחר שהחברה הזו מעוניינת לקדם את התוספים שלה, ומאחר שיש לה מוצר אומגה 3 רק ממקור דגים, כדאי להטיל ספק בדברי התזונאיות שלה, ולחפש מקור יותר מהימן ובלתי תלוי לטענות שלה.

מכל מקום, למרות התעמולה מצד חברות התוספים בשנים האחרונות, בשום אופן לא הצלחתי להבין מדוע יש חשיבות כה רבה בנטילת תוסף אומגה 3, שהתצרוכת היומית המומלצת של חומצת השומן - שגם היא ודאי נופחה בלחץ חברות התוספים - עומדת על גרם אחד בלבד ליום.

יכול מאוד להיות שהצ'יה באמת נחותה מבחינה כמותית לעומת שמן הדגים, אך בכל מקרה לא שמן דגים ולא צ'יה הם מזון לבני אדם, אלא מוצרים מודרניים שלא היו חלק מתזונת האדם במשך 99.99% משנות קיומו. הטענה שמוטב לקחת מוצר מזוקק שבו כמות של רכיב תזונה מסוים גבוהה מאוד, לעומת אכילת מזון צמחי חי ולא מזוקק שבו נמצא הרכיב הזו בכמות הנכונה לתצרוכת אנושית, יחד עם אלפי רכיבים חיוניים אחרים, אינה עולה בקנה אחד עם השקפת עולמנו. מכאן שגם אם התזונאית צודקת, וכשאני אוכל גרם אחד ליום של אומגה 3 מפירות וירקות חיים אני מנצל רק 50 מ"ג מתוכם, זו כנראה הכמות האופטימלית לגוף. הכמות האופטימלית אינה דווקא הכמות הגבוהה ביותר, כפי שהתזונאית עצמה כותבת בסעיפים אחרים בכתבה.

זכרי גם שחלק גדול מהטענות בעד אומגה 3 נובעות מהצורך לאזן את צריכת האומגה 6. 811, כתזונה דלת שומן ונטולת מזונות מעובדים, מספקת לגוף איזון אופטימלי של שתי חומצות השומן האלה, כך שגם הטענה הזו נופלת במקרה זה.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
יונתן
 
הודעות: 938
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:46 pm

Re: לגבי אומגה 3 ממקור צמחי לעומת דגים

הודעהעל ידי בת חן » ה' ינואר 31, 2013 1:26 pm

כמו שיונתן כתב, בדר"כ חברות תוספים שמייצרות אומגה 3 מדגים טוענות את הטענות האלו, והם אלה שגם מציגים את המחקרים שמוכיחים את זה.

היכולת האנזימטית לייצר DHA ו EPA מאומגה 3 צמחית (ALA) תלויה גם בנו, אותם אנזימים אחראים גם על "טיפול" באומגה 6 וגם באומגה 3 ובאופן הגיוני אם יש יותר אומגה 6 יהיה לו סיכוי גבוה יותר לנצל את היכולת האנזימטית על חשבון אומגה 3 ולכן אין פלא שבתזונה מערבית רווית אומגה 6,יכולת הייצור של חומצות שומן חיוניות מאומגה 3 פחותה, אין לי ספק שאותם מחקרים שמציגות חברות התוספים לא בדקו את היכולת של הגוף לנצל אומגה 3 צמחית על אוכלוסיה שאוכלת 801010 וסביר שאפילו לא על אוכלוסיה צמחונית.

מלבד זה ALA צמחית יציבה יותר מאשר EPA וDHA מהחי וקיימת בעיה רצינית בלקיחה של החומצות שומן האלה כתוסף, אתה לא באמת יודע איך הן טופלו מהרגע שהן הוצאו מבעל החיים, כמובן שאם אתה אוכל דג ומעביר אותו בישול או צלייה גם אז חלקן הגדול נפגע לכן ריכוז גבוה של אומגה 3 בצומח כמו בזרעים מוגן על ידי קליפות קשות.
בת חן
 
הודעות: 242
הצטרף: ו' פברואר 24, 2012 11:58 pm

Re: לגבי אומגה 3 ממקור צמחי לעומת דגים

הודעהעל ידי ירדן » ה' ינואר 31, 2013 6:58 pm

הי ריטה וברוכה הבאה :D

הנה שרשור שהיה לנו פה בנושא אומגה 3-
http://www.30bananotleyom.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=295

בשרשור תמצאי גם קישורים לסרטונים ולהרצאה מעולה בנושא.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: לגבי אומגה 3 ממקור צמחי לעומת דגים

הודעהעל ידי ריטה » ה' ינואר 31, 2013 7:11 pm

תודה לכם :geek:

זה ברור לי שהכתבה היא 'מטעם'

אך רציתי מקור אחר, שאינו מטעם שמפריך את הטענה הזו.
גם אם אני מאמינה בזה, אין לי דרך להוכיח את מה שנאמר.

מבחינה כמותית, אני מבינה שבאמת אין מה לדאוג - אם אני ניזונה רק מפירות וירקות.
ריטה
 
הודעות: 183
הצטרף: ג' ינואר 29, 2013 8:43 am

Re: לגבי אומגה 3 ממקור צמחי לעומת דגים

הודעהעל ידי ירון » ה' ינואר 31, 2013 10:02 pm

היי ריטה, וברוכה הבאה! :)

מאמרים שכאלה הם בדר"כ שטחיים (במקרה הזה עבור פרסום החברה) והם מתעלמים מנתונים רבים. לדוגמא, לדגים (בעיקר אלו ה"עשירים" באומגה 3) יש סבירות גבוהה של כמות מסוכנת של רעלים כמו כספית, דיוקסין, קלרדיין (אשר נעשה בו שימוש כחומר הדברה) וביפנילים עתירי כלור (PCBs). הם כה רעילים שמנהל המזון ותרופות האמריקאי (FDA) ממליץ להגביל את הצריכה של זנים מסויימים של דגים. האכילה של דגים מעלה את הסיכון להחשפות לרעלים האלה, ובין יעילות המקורות הצמחיים למקורות מהחי יש לשקול (בין היתר) גם האם אקבל הרעלה של כספית או לא.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואינו מהווה חוות דעת או עצה מקצועית ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירון
 
הודעות: 177
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:45 pm

Re: לגבי אומגה 3 ממקור צמחי לעומת דגים

הודעהעל ידי ריטה » ב' פברואר 04, 2013 11:38 am

ירון, תודה(:

גם המידע על הכספית ידוע.

עם זאת, איזשהו מקור על יעילות הספיגה של האומגות מהצומח (ולאו דווקא משמנים ואגוזים) - יהיה משמח ביותר!

אני פשוט רוצה שיהיה לי משהו בצד כתגובה לאילו שבאים כנגדי...
ריטה
 
הודעות: 183
הצטרף: ג' ינואר 29, 2013 8:43 am

Re: לגבי אומגה 3 ממקור צמחי לעומת דגים

הודעהעל ידי ירון » ב' פברואר 04, 2013 12:15 pm

זה טוב שיש תגובה לתת לשאלה שנשאלת, אך לעיתים היא לא השאלה הנכונה וגרוע ממחסור בתשובה היא התעסקות בשאלה לא רלוונטית המסיטה מהעיקר.

אם הבעיה היא איזון בין חומצות האומגה 3 ו-6 (כאשר אנשים צורכים יותר מדי אומגה 6), אז ההתעסקות בלצרוך יותר אומגה 3 היא פשוט מיותרת ומרחיקה אותנו מהמטרה. אפשר להבין למה חברות אשר מייצרות ומשווקות מוצרים הנשענים על אומגה 3 ימשיכו לנסות לזרוע בנו חשש שנחלה ולא נתפקד ממחסור של משהו שאין לנו מחסור ממנו. מיתוס החלבון מתייחס לנקודה הזאת גם כן. חברות אשר מייצרות מוצרים עתירי חלבון מתרכזות בכמה חלבון אנחנו צריכים למרות שאין ראיה לכך שחסר לנו חלבון וישנן ראיות רבות לכך שאנו צורכים יותר מדי חלבון וזה גורם לנו נזק.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואינו מהווה חוות דעת או עצה מקצועית ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירון
 
הודעות: 177
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:45 pm

Re: לגבי אומגה 3 ממקור צמחי לעומת דגים

הודעהעל ידי ריטה » ג' פברואר 05, 2013 9:57 am

תודה, הבנתי(:

אני, ועוד יותר אמא שלי, מחכות לבדיקות הדם שלי באפריל... (היא חוששת ממחסור בחלבון..להתקיים מקטניות זה עוד בסדר, אבל רק מפירות וירקות?...)
ריטה
 
הודעות: 183
הצטרף: ג' ינואר 29, 2013 8:43 am

Re: לגבי אומגה 3 ממקור צמחי לעומת דגים

הודעהעל ידי ירדן » ג' פברואר 05, 2013 3:33 pm

אם תינוק גדל ומכפיל את משקלו במהירות בזמן שהוא ניזון רק מחלב אם שיש בו כ-6%-7% חלבון אין שום סיבה שאנחנו כמבוגרים נצטרך יותר מזה.

מידע בנושא חלבון:

מאמר בנושא מיתוס החלבון-
http://30bananotleyom.com/811-articles/ ... otein-myth

הרצאה מעולה וממולצת של ד"ר ריק דינה בנושא המדע מאחורי כמות החלבון הנחוצה לנו-
http://30bananotleyom.com/movies/20-who ... gh-protein

סרטון שמראה אנשים שריריים, חטובים ואנרגטיים שאוכלים רק פירות וירקות-
http://30bananotleyom.com/movies/74-the-proof
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm


תגיות נושא

חסרים תזונתיים, חלבון, אומגה 3, שומן

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: AhrefsBot, Google [Bot] ו 5 אורחים