דו"ח אדם טבע ודין על ההדברה

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

דו"ח אדם טבע ודין על ההדברה

הודעהעל ידי אורי » ה' ינואר 31, 2013 8:14 pm

לאחרונה אדם טבע ודין פרסמו דו"ח על שאריות חומרי הדברה בפירות וירקות. אני התפלאתי מאוד על דברים רבים בדו"ח ובאופן הצגת הנתונים. אשמח לשמוע חוו"ד קוראים בענין.
אורי
 
הודעות: 181
הצטרף: ב' אוקטובר 08, 2012 9:26 pm

Re: דו"ח אדם טבע ודין על ההדברה

הודעהעל ידי ירדן » ו' פברואר 01, 2013 12:25 pm

למי שלא יודע במה מדובר-
http://www.adamteva.org.il/_Uploads/dbs ... /Doch2.pdf

מה הפליא אותך בדו"ח?
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: דו"ח אדם טבע ודין על ההדברה

הודעהעל ידי אורי » ו' פברואר 01, 2013 2:42 pm

הפליאות היו רבות, אזכיר חלק:
ברשימת המזוהמים, הדרים במקום 4. ותמיד שמעתי ממגדלים (אף מגדלים אורגניים שדיברו על גידול רגיל) שתפוזים ואשכוליות כמעט לא מרוססים. והרי הדרים הם פרי חורפי כשאין את מכות החרקים. והרי מקלפים אותם, אז איך יתכן שהרעל שחודר הרבה יותר גרוע מהמשמש והשזיף הקייציים ומירקות עליים (שנמצאים מתחת להדרים ברשימה) שמקבלים את ההדברה ישירות על החלק הנאכל? זה רעל שלא שמים בפירות קייציים? והדו"ח כולל את כל ההדרים יחד – כולם במקום 4, אך אפילו אם נניח שקלמנטינות מודברות חזק, הרי הדרים כוללים פומלות שמאוד לא הגיוני שהם באותה רמה כקלמנטינות, ושיודברו יותר ממשמש ושזיף.
גם צורת הגשת הנתונים מוזרה מאוד. למה לדרג לפי כמות השאריות שיש ב"מנה" לא מוגדרת, הרי יש תפוח גדול של 200 ג' ויותר, ויש תפוח של 80 ג'? וכן בשאר רוב הגידולים (יש פערים עצומים במשקל בין יחידות של "ראש כרוב". ואף "ראש חסה", וודאי מנגו, ועוד הרבה. אז אם יהיה דירוג לפי שארית ב100 ג', האדם יוכל לחשב בדיוק. שאם לדוגמה באפרסמון יש 10 מק"ג שאריות ל100 ג', ובפטרוזיליה יש 80 מק"ג שאריות ל100 ג' (סתם תקעתי כמויות לצורך הדוגמה, אין לי כל ידע בכמויות), אדם שאוכל 500 ג' אפרסמון, יודע שכך הוא מגיע ל50 מק"ג שאריות, וב20 ג' פטרוזיליה (שזה לא מעט) הוא מגיע ל16 מק"ג. וכך זה הכי פשוט.
ולגבי ה"מנה" הנ"ל אני חוזר שוב להדרים: הם כותבים שגודל המנה בהדרים הוא "יחידה 1", אך בהדרים הרי ההבדל הוא קיצוני מאין כמוהו, כך שאדם האוכל קלמנטינה של 80 ג' מקבל אותה כמות שאריות כמו בתפוז של 180 ג', וכמו באשכולית של 400 ג' או פומלה של 600 ג'?
אגב הם כותבים שהדירוג נעשה לפי "מנה ממוצעת". בשומשום גודל המנה בדו"ח הוא 1 כוס. כמה אנשים אוכלים כוס שומשום כמנה ממוצעת?
הבעיה, שהאופן המוזר של הגשת הנתונים, עשה לי כבר ספק על מידת הרצינות של מגישי הדו"ח. כך שאם אני רוצה לסמוך עליהם לגבי כרובית למשל, אני מאוד לא רגוע בזה.
יש גם גידולים הנאכלים מבושלים כתפוחי אדמה, או גם מבושלים כגזר. בבישול מתפרקים חלק מחומרי ההדברה. והדו"ח לא מפרט האם הבדיקה נעשתה בתפוח אדמה חי או מבושל. שיתכן שאחרי הבישול יורדת רמת השאריות מדרגה 14 (של תפוח אדמה בדו"ח) לרמה 40.
ופרטתי פה רק חלק מפליאותי. אשמח לתגובות.
אורי
 
הודעות: 181
הצטרף: ב' אוקטובר 08, 2012 9:26 pm

Re: דו"ח אדם טבע ודין על ההדברה

הודעהעל ידי ירדן » א' פברואר 03, 2013 1:48 pm

באיזה ראיון בטלויזיה שנושא הדו"ח הזה אמרו שהבעיה בהדרים היא שכשמקלפים אותם שאריות חומרי ההדברה עוברות לידיים ואז אחר כך לפרי עצמו פשוט על ידי המגע עם הידיים שלנו. הם אמרו שהדרך לפתור את זה היא לשטוף טוב את הפירות לפני הקילוף. אני מניחה שגם ליתר בטחון אפשר לשטוף טוב את הידיים לאחר הקילוף.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm


תגיות נושא

ריסוס

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 4 אורחים

cron