אורגני

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

אורגני

הודעהעל ידי דנה » ב' פברואר 25, 2013 11:47 am

האם אפשר להבדיל בהבדלים של פירות\ירוקות אורגניים לעומת לא אורגניים?
כמו בננות רגילות לאורגניות?? 8-)
כי גם יש מוכרים שיכולים לשקר ולמכור לא אורגני תחת השם אורגני..
דנה
 
הודעות: 308
הצטרף: ו' יולי 06, 2012 9:07 am
מיקום: קרית גת

Re: אורגני

הודעהעל ידי יונתן » ב' פברואר 25, 2013 4:29 pm

לפני שבועיים קניתי שני ארגזי בננות אורגניות בניצת הדבדבן, כי היה ממש בזול (6.90 לק"ג), ובדרך כלל אני קונה לא אורגניות. אני חייב להודות שהן היו הבננות הכי טעימות שאכלתי בחיים שלי!

גם חסות אורגניות באיכות גבוהה טעימות ומתוקות הרבה יותר מחסה מסחרית רגילה.

נראה לי שהדבר הכי טוב הוא להזמין ישרות מאחד המגדלים האורגנים, כמו ערן אורגני.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
יונתן
 
הודעות: 938
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:46 pm

Re: אורגני

הודעהעל ידי eilon » ג' פברואר 26, 2013 4:20 am

בד"כ ליבול אורגני יש טעם עשיר יותר, וזאת אם המגדל אכן השקיע את מה שדרוש, יש כאלה שפחות איכפת להם, אבל בגדול אם זאת פרנסה אז כדאי שיהיה איכפת מהתוצרת :)
הסיבה היא שבחקלאות אורגנית מדשנים בחומרים טבעיים כמו קומפוסט, צואה בעלי חיים, אצות, צואת תולעים-אדומות (הומוס), אבקות סלעים וכו', והחומרים הללו דורשים ביליוני מיקרו-חיים באדמה שיפרקו אותם
התוצאה היא שכל שורש באדמה מקבל תזונה טיפונת שונה, המיקרו-אורגניזמים עוזרים לצמח ומוסיפים דברים טובים לאדמה, ואז הפרי יוצא הרבה יותר מגוון ועשיר בטעמים
ובחקלאות הקונבנציונלית הם מדשנים את הקרקע במלחים מסיסים, אלמנטים שנספגים בצמח ישירות ולא דרושה עזרה של מיקרו-אורגניזמים באדמה. התוצאה היא פרי יותר מונוטוני ומשעמם, בלי גוונים של טעם. זה מה שקורה כאשר צמח הוא לא באמת בריא אבל רק נראה טוב מבחוץ, כמעט כמו ספורטאים על סטרואידים שהם מפוצצים שרירים אבל זה לא מעיד על בריאות. משום זה צריכים להדביר את היבול, הצמחים לא חזקים מספיק כדי להתמודד עם מזיקים, והרבה מזה נובע מהאדמה העקרה מחיים.

ידוע לי שהרבה מדענים ואולי כאלה שגם תומכים בחקלאות הקונבנציונלית יגידו שמה שאמרתי זה שטות ולא קביל מבחינה מדעית. עם זאת יש לי הרבה מאוד שנים נסיון בגידול אורגני וגם ניסויי השוואה רבים שערכתי הוכיחו לי את הטענה הזו. ורוב המזון שאכלתי ב6 שנים האחרונות היה אורגני, לכן עם הנסיון שראיתי במו עיניי אני לא מתווכח שאורגני הרבה יותר טעים וטוב, רק היבול צריך להיות בשל.

בחנויות שאת קונה תוצרת אורגנית הם יכולים לומר לך מי סיפק להם את היבול, ואם זה חקלאי המפוקח על ידי אחד הגורמים לפיקוח על יבול אורגני.
יש גם חקלאים אורגנים שאין עליהם פיקוח, אבל רק אם תכירי אותם באמת תדעי אם הם באמת אורגנים, ועד כמה. כי "יש אורגני ויש אורגני"... יש כאלה שמגדלים באדמה בריאה והיבול מדהים והם נותנים לפירות להבשיל וכן הלאה, ויש כאלה שמרססים בכל מה שהמפקח מרשה לרסס בתחום האורגני, ועושים עוד כל מני דברים שאולי לא יראו כאלה אקולוגים או בריאים כמו הדברה ביולוגית או כימית כזו שמותרת... גופרית וכו' כך ש"יש אורגני ויש אורגני".
אני הולך בעיקר לפי הלשון שלי כי היא חדה מאוד, והפירות שהכי מדהימים אותי - אותם אני אוהב, והם בטח הגיעו מעץ בריא יותר, ואני תמיד משתדל אחרי הכי טוב שאני יכול להשיג (כי אני לא רוצה להיות חולה ומע' החיסון שלי דורשת את זה), ולא מתבייש לשאול בכל חנות מאיפה הפרי, מסתכל על הארגזים, מתקשר למקורות. רק בשוק לא יצא לי לשאול ולברר כי... אצלנו ישקרו לי בשוק חופשי :lol:
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: אורגני

הודעהעל ידי eilon » ג' פברואר 26, 2013 4:32 am

אגב גם יבול קונבנציונלי יכול להיות טעים מאוד, אבל שאריות ההדברה על חלק מההדרים שטעמתי ממש עשו לי תגובות קשות, אז הפסקתי לנסות בכלל כאלו. ישנם גם חקלאים רגילים שלא מכנים את עצמם אורגנים, אבל מעדיפים להשתמש בדשנים טבעיים יותר. בקיצור כדאי לטעום בכל מני מקומות :) מצאתי הדרים באזור המרכז שהם די יקרים ב8-9 ש"ח לקילו תפוזים, שהמגדל טוען שהוא מדשן את הקרקע בגללים של עיזים (שאחיו רועה אותן) וחוץ מזה לא מרסס, עם זאת מבלי לסמוך על המילה שלו, התפוזים שלו בינתיים היו הכי מתוקים והכי פחות חומציים שטעמתי, ולא קיבלתי פריחה על העור או הצטברות ליחה שקורה לי עם הדרים לא בשלים או לא קרובים מספיק לאיכות אורגנית וכו'
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: אורגני

הודעהעל ידי מאיה » ג' פברואר 26, 2013 9:50 am

אני גם בשנים האחרונות רוב מה שאני אוכלת אורגני, בדקתי הרבה מגדלים, ממה שאני באמת הבחנתי זה טיב האדמה, כמה שמשקיעים יותר באדמה ככה הפרי או הירק יהיו יותר טובים, היום אני קונה רק מה שאני לא יכולה להשיג אורגני בשוק- אבל אני ממש שמה לב להבדל על הגוף, אני יודעת שזה יכול להתפרש כפסיכולוגי, אבל יש לזה תוצאות, אני מעדיפה לשים יותר כסף על אורגני- וכמובן ממגדלים שבדקתי, מאשר מעט כסף על סחורה מרוססת, לא עונתית, וכזו שישר מגיעה צרבת או באמת פריחה בעור או כל ליחה, חוץ מזה שתרופות עולות יותר...
אני חושבת שהכי טוב זה לגדל בבית למי שיכול ומה שאפשר. . .
מאיה
 
הודעות: 702
הצטרף: ו' ינואר 25, 2013 10:30 pm

Re: אורגני

הודעהעל ידי דנה » ג' פברואר 26, 2013 5:50 pm

תודה תודה על התשובות המנוסחות!
באמת מעניין אותי לטעום תוצרת אורגנית..כי בנתיים לא אכלתי אורגני באמת רק פחמימיות מלאות כמו אורז אז כן אכלתי אורגני.
מעניין שכתבת שכשאת אוכלת אורגני אין לך צרבת כי גם לי היה כמה פעמים יכול להיות שזה ביגלל שזה לא היה אורגני או מרוסס..למרות שאני משתדלת לנקות את הפירות טוב מניכלוך וריסוס..
בכל מקרה אני מתכננת לנסוע בחופש לשוק הכרמל ולחפש קצת פירות אורגניים :]
דנה
 
הודעות: 308
הצטרף: ו' יולי 06, 2012 9:07 am
מיקום: קרית גת


תגיות נושא

אורגני

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 5 אורחים

cron