איך אפשר לאכול סלט בלי מלח

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

איך אפשר לאכול סלט בלי מלח

הודעהעל ידי שלומית » ש' אפריל 13, 2013 9:31 pm

הי
אני חדשה בטבעונות 80 10 10
מתקשה לאכול סלט בלי מלח
סלרי ,שהוא מלוח, ממש לא טעים לי
גם כל שאר העלים. כרגע אני אוכלת חסה ערבית
אבל בשביל לאכול כמות צריך איזה שהוא תיבול
וקצת אבוקדו או רסק עגבניות לא עושים את העבודה

יש רעיונות?
שלומית
 
הודעות: 35
הצטרף: ש' אפריל 13, 2013 9:25 pm

Re: איך אפשר לאכול סלט בלי מלח

הודעהעל ידי יונתן » ש' אפריל 13, 2013 10:42 pm

שימוש במלח ובתבלינים אחרים מקהה את בלוטות הטעם ומקשה עליהן לחוש את הטעם האמיתי של האוכל. אבל די בכמה שבועות של הימנעות מהחומרים האלה ובלוטות הטעם מתחדשות. בעיה נוספת היא שחלק גדול מהירקות המסחריים באמת חסרי טעם בגלל שיטות הגידול שלהם. אכלתי בשבוע שעבר חסות ותרד מגינה ביתית אורגנית, החסות היו כל כך מתוקות שפשוט ישבתי ואכלתי אותן ישירות מהאדמה, והתרד היה מלוח באורח כמעט מבחיל.
יש כמה דברים שאת יכולה לנסות כדי לגוון את הסלט. להוסיף עלים עשירים בטעם כמו פטרוזיליה, כוסברה ובזיליקום. את יכולה להוסיף קצת מיץ לימון. וכמובן שאת יכולה להוסיף פירות לסלט הירקות. יש המון פירות שמשתלבים מצוין עם עלים כמו מנגו, תפוז, אננס ונקטרינה, ואלה יתנו לך את הטעמים החסרים לך בסלט.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
יונתן
 
הודעות: 938
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:46 pm

Re: איך אפשר לאכול סלט בלי מלח

הודעהעל ידי ירדן » א' אפריל 14, 2013 8:03 am

הי שלומית, ברוכה הבאה :D

הנה סרטון קצר של רוזלינד גרהם שבו היא מסבירה על בלוטות הטעם ואיך בעצם מלח ותבלינים חזקים מקהים את יכולתן להרגיש את הטעם האמיתי של האוכל-
http://www.youtube.com/watch?v=pKUtPEtO ... plpp_video
הקטע שלה נמצא ממש בהתחלה עד דקה 1:20 (ואחר כך דאג גרהם מדבר על צום כדבר שיכול לעזור בנושא התמכרויות למזון).

בשבילי ה"תיבול" הכי פשוט וטעים הוא לערבב כף טחינה גולמית (אני משתמשת בטחינה מלאה ומונבטת) עם מעט מיץ לימון ומים. זהו. אני דווקא מאוד אוהבת סלרי ומוסיפה אותו קצוץ לסלט. תני לו הזדמנות, יתכן מאוד שאחרי תקופה שבלוטות הטעם שלך לא יקבלו גירוי חזק הן יפתיעו אותך באהבה שהן למזונות שלא חשבת שתאהבי :)

את יכולה להכין רטבים שמכילים עגבניות ועשבי תיבול עם חצי אבוקדו קטן או כף טחינה. את יכולה להוסיף פלפל אדום או סלק קטן כך שיצא רוטב סמיך ועשיר. עשי ניסויים וחפשי את הרוטב שיהיה לך טעים.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: איך אפשר לאכול סלט בלי מלח

הודעהעל ידי שלומית » א' אפריל 14, 2013 8:09 am

ירדן ויונתן
תודה על התשובות
אנסה מה שכתבתם
בוקר טוב ויום טוב
שלומית
שלומית
 
הודעות: 35
הצטרף: ש' אפריל 13, 2013 9:25 pm

Re: איך אפשר לאכול סלט בלי מלח

הודעהעל ידי שלומית » ג' אפריל 16, 2013 5:44 pm

לאחר עוד נסיונות כושלים עם העלים הירוקים ועם רטבים הכוללים פירות ( ממש בלתי אפשרי בשבילי - מעדיפה סלט מלוח ולא מתוק)
אולי אנסה טחינה - (למרות הבנתי באיזה מקום שטחינה זה לא ממש מה שמומלץ בתזונה הזו) האם יש בניצת הדובדבן טחינה מלאה מונבטית?
ועל אלו עשבי תיבול את ממליצה
והאם אפשר יותר מחצי אבוקדו ( אם הטחינה לא עובדת אצלי או בשביל הגיוון?)
תודה
שלומית
שלומית
 
הודעות: 35
הצטרף: ש' אפריל 13, 2013 9:25 pm

Re: איך אפשר לאכול סלט בלי מלח

הודעהעל ידי ירדן » ד' אפריל 17, 2013 8:00 pm

בשבילי כף טחינה עם מעט מיץ לימון ומים עובד מצויין, ואם אני רוצה אבוקדו אז אני ממש מועכת אותו ומערבבת טוב כך שיתפזר על כל הסלט.

מבחינת עשבי תיבול זה תלוי מה את אוהבת. אני משתמשת בעיקר בסלרי ופטרוליזיה. שמיר ובזיליקום לעיתים רחוקות וכוסברה לא מסתדרת לי טוב. את יכולה לשים גם עלי רוקט (או מיקס בייבי שמכיל עלים מסוגים שונים) כי יש להם טעם קצת חריף והם נותנים גיוון מעניין בסלט. גם לתרד ועלי סלק יש טעם די מלוח. יש אנשים (בעיקר מתחילים) שמשתמשים גם בעירית או בחלק הירוק של הבצל הירוק. בערוצי היוטיוב של מייגן אליזבת וקריסטינה תוכלי למצוא גם מתכונים קצת יותר מתובלים. לקריסטינה יש אפילו כמה מתכונים עם בצל ושום אבל לדעתי עליהם כדי בכל מקרה לוותר.

אני קונה טחינה מלאה אורגנית טרום מונבטת של טחינה זהב או אמאמרה. ממה שידוע לי מדובר במוצרים שמיוצרים באותו המפעל והשומשום עובר השריה במים, ייבוש ב-50 מעלות (ולא קלייה) ואחר כך טחינה באבן ריחיים. מכל האופציות זה הכי טוב שיש. בניצת הדובדבן מוכרים את האמארה.

כמות האבוקדו משתנה מאדם לאדם בהתאם לכמות הקלוריות שהוא צריך ביום. כמות השומן היא עניין יחסי, אדם שצריך רק 2000 קלוריות ליום יאכל פחות שומן מאדם שצריך 4000 קלוריות ליום. בתור מתחילה זה בסדר גמור אם תאכלי קצת יותר שומן. אם את מרגישה שחצי אבוקדו או אחד קטן לא מספיקים לך אז איכלי יותר. נסי בכל מקרה לא לעבור את ה-20% שומן ליום ורדי בהדרגה ל-10% או פחות. אל תשכחי שגם בפירות וירקות יש שומן ולכן קל מאוד לאכול הרבה שומן גם אם הכמות נראית מועטה. כדי להבין מהי כמות השומן שנכונה עבורך כדאי שבמשך כמה ימים תעקבי אחר כמות הקלוריות וההתפלגות שלהן באתר הכרונומטר.

אם בכל זאת בא לך "להמליח" את הסלט את יכולה להכין "מלח עשבים" תוצרת בית. קני עשבי תבלין אורגניים (פטרוזיליה, כוסברה, סלרי, אורגנו, שמיר וכו'), קצצי אותם גס וייבשי במייבש מזון או בתנור בישול רגיל על חום נמוך. אחרי הייבוש צריך לטחון את העלים היבשים לאבקה ולאכסן בצנצנת. את האבקה אפשר לפזר על הסלט על פי החשק או להוסיף לרוטב. ניתן גם להכין את זה רק מסלרי-
https://www.youtube.com/watch?v=rXf0WYW ... g&index=51
https://www.youtube.com/watch?v=Z-9puP8 ... g&index=50

את יכולה גם לנסות תבלין שנקרא סליקורניה שהוא מאוד מלוח-
http://www.moag.gov.il/agri/Odot/galeri ... htm#bigPic
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: איך אפשר לאכול סלט בלי מלח

הודעהעל ידי ריטה » ה' אפריל 18, 2013 10:27 am

היי שלומית,

קודם כל, זה עניין של הרגל.
איך היית אוכלת את הסלט עד היום? האם היית מוסיפה רטבים?

אני אוהבת מאוד עגבניות, הן נותנות, לטעמי, הרבה טעם לסלט.
אני אוכלת בסלט המבוסס על חצי עד ראש חסה - 4-5 עגבניות
שני מקלות סלרי - לאחר שהתרגלתי לזה שמתי לב שכששכחתי את הסלרי - היה לי פחות מלוח...
מיץ מלימון שלם
לפעמים גם כמה פטריות יכולות לתת טעם נוסף לסלט.

שלושת הדברים האילו - 'מתבלים לי את הסלט.
לפעמים נכנסת גם פטרוזיליה.
לפעמים שתי כפות טחינה
לפעמים כמה אגוזים (הכי אוהבת: מקדמיה, פקאן ומלך)
ולפעמים אבוקדו
אבל בדרכ ללא תוספת השומנים.

שימי אפילו שני לימונים כדי להגביר את הטעם המלוח במקום מלח

אם את אוכלת מבושל ומתובל - גם זה עשוי להפריע לתחושת הטעם של הירקות החיים.
כשהלשון תתרגל לפחות תיבול - את תרגישי את הטעמים האמיתיים של הירקות והעלים - ויהיה לך פתאום טעים יותר.
ריטה
 
הודעות: 183
הצטרף: ג' ינואר 29, 2013 8:43 am

Re: איך אפשר לאכול סלט בלי מלח

הודעהעל ידי שלומית » ה' אפריל 18, 2013 8:25 pm

הי ריטה
אני לא אוכלת מתובל מאז שהתחלתי ( לפני שבועיים ;) ) יצא פעמים משהו אפוי ( פעם זוקיני ופעם אחרת גזר) ללא תיבול אבל כל שאר הזמן
זה רק חי

עד לפני שבועים הייתי אוכלת סלט עם מלח ושמן ולימון - ועם התיבול הזה באמת אין בעיה עם אף ירק

יקח זמן להתרגל
טחינה, פקאן ואבוקדו עוזרים לי להנות מהסלט
אבל אז הכרונומטר צועק עלי
אז צעקתי עליו בחזרה :lol:

שלומית
שלומית
 
הודעות: 35
הצטרף: ש' אפריל 13, 2013 9:25 pm

Re: איך אפשר לאכול סלט בלי מלח

הודעהעל ידי מוריה » ש' אפריל 20, 2013 1:42 pm

היי שלומית !

אני מאוד מבינה לליבך ,
גם אני מרגישה את הצורך הזה.
ומה שאני יכולה לנסות להציע לך זה אם יש לך מסחטת מיצים בבית,
זה פשוט לקנות סלרי אורגני עם דגש על אורגני כי יש לו מליחות מדהימה !
ולסחוט לך מיץ סלרי בכמות קטנה ולתבל איתו את הסלט,
בנוסף את יכולה להוסיף לסלט שורש סלרי מגורד (מאוד מאוד טעים! )
ואולי גם עגבניות מיובשות מושרות. ( לא נסיתי כי אני לא מעכלת עגבניות )

בהצלחה !
מוריה
 
הודעות: 142
הצטרף: ש' אוגוסט 11, 2012 11:30 am

Re: איך אפשר לאכול סלט בלי מלח

הודעהעל ידי ccpoor » ש' אפריל 20, 2013 5:09 pm

אני נכנס עכשיו עם גיגית של סלט על הרגליים ומקליד לך את הדברים הבאים:
אפשר לאכול סלט בלי מלח בכיף.

מה שלי נותן את הטעם זה אבוקדו שאני שם (אבוקדו אחד על כמות אסטרונומית), גמבה ועגבניה יותר ממלפפון וקישוא, כמות חסה לכל היותר שווה בגודל לכמות שאר הירקות, גזר, והכוכב: שורש פטרוזיליה. שם במכשיר חיתוך סלט על הכי דק וקוצץ 3~4.

ברוכה הבאה לתזונה נפלאה ובהצלחה :)
סמל אישי של המשתמש
ccpoor
 
הודעות: 98
הצטרף: ב' אפריל 16, 2012 10:49 am

הבא

תגיות נושא

שומן, עלים ירוקים

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים