הנבטת אזוקי ושעועית

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

הנבטת אזוקי ושעועית

הודעהעל ידי אורי » ו' מאי 17, 2013 6:10 am

אני מדבר להלן על הנבטה של נבט קטן, ולא נבט ארוך באופן שזה כמו ירקות.
מישהו יודע איך להנביט שעועית אזוקי?
או את זני השעועית הנוספים - לבנה, שחורה, אדומה לוביה וכו'?
מכל הקטניות, הולך בקלות עדשים מש וחומוס. חילבה ואספסת לא כללתי, כי קשה לאוכלם בכמות מספקת במצב של נבט קצר
עדשים כתומות לכאורה לא הגיוני להנביט, כי הן קלופות, ובחלקן הנבט נפל, וחלקן מבוקע לשנים. וכל זרע שלא נובט, מתחיל להרקיב כשהוא לח. ואם כבר - יש להנביט את החומות, שהן בעצם האדומות לפני הקילוף.\

על קטניות נוספים אינני שואל כרגע, כי אין מהם אורגני.
אורי
 
הודעות: 181
הצטרף: ב' אוקטובר 08, 2012 9:26 pm

Re: הנבטת אזוקי ושעועית

הודעהעל ידי דנה » ו' מאי 17, 2013 5:03 pm

אני באופן כללי ולא רק לאזוקי,שוטפת את הקטניה ומשאירה לילה שלם במים חמים ולמחרת אני שוטפת שוב ומעבירה למסננת [שבמקרה שלי זו מסנננת לקמח]לוקחת בד לח ששטוף במים שמה מתחת קערה ועל זה את המסננת,וככה כל יום בודקת שהבד ישאר לח,ובערך אחרי שבוע\חצי שבוע יש נבט תלוי בסוג הקטניב שעועית מש נובטת הכי מהר ולגבי אזוקי נירא לי ששבוע יספיק ;)
דנה
 
הודעות: 308
הצטרף: ו' יולי 06, 2012 9:07 am
מיקום: קרית גת

Re: הנבטת אזוקי ושעועית

הודעהעל ידי ירדן » ו' מאי 17, 2013 6:20 pm

אם הולך לך בקלות עם חומוס ומש אין סיבה שעם קטניות אחרות תהיה בעיה :)

אפשר להנביט קטניות במסננת כפי שדנה כתבה או בקופסת פלסטיק פשוטה או בצנצנת עם חורי איוורור במכסה או בכלים מיוחדים להנבטה שניתן לקנות בחנויות טבע (אני לא חושב שיש צורך בכלי מיוחד ויקר). אני הייתי משרה במים ללילה, מסננת בבוקר ושמה בקופסת פסטיק רחבה. פעמיים ביום שטפתי עם מים וסיננתי טוב עד שגדל נבט באורך שרציתי ואז הכנסתי למקרר. כן קניתי בזמנו גם כלים מיוחדים להנבטה אבל מעבר לזה שהם היו גדולים ואיפשרו לי להנביט בכמות גדולה יותר הם היו די מיותרים.

האזוקי תנבט מהר יותר משעועיות גדולות יותר אך לאט יותר משעועית מש. עדשים חומות, שחורות וירוקות הכי קל ומהיר להנביט (דווקא קניתי פעם עדשים אדומות שלמות). גם כוסמת ירוקה מאוד קל ומהיר להנביט, רק צריך להשרות 10 דקות במים, לשטוף טוב, לסנן היטב ולשים בקופסא ולמחרת כבר יש נבטים שאפשר להוסיף לסלט.

קטניות גדולות לא הייתי ממליצה לאכול חיות אלא לאדות/לבשל אותן כי הן עדיין מכילות מספיק עמילנים שיקשו על העיכול.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: הנבטת אזוקי ושעועית

הודעהעל ידי אורי » ש' מאי 18, 2013 9:43 pm

תודה לכן. אני מבקש להבין, האם הנבטתן בפועל אזוקי ושעועית וזה הצליח, או שאתן משערות שזה אמור להצליח? כי לי זה לא הלך, וכמה שחיכיתי זמן רב, זה בסוף הסריח.

להבהיר, אני כבר מנוסה היטב בהנבטה, ויש לי טיפים (שיוכלו להיות לעזר לאחרים) איך להנביט בקלות ובנוחות ללא בלגן מיותר במטבח. כך שאת כל השיטות של הצנצנת והמסננת וכו' אני יודע. ובכל זאת עם אזוקי ושעועית לא הלך!

ניתן גם לראות בנבטוטים שנמכרים בחנויות טבע, של שטמפפר ושל הקסם הירוק, המש שם נובט, והעדשים האדומות נובטות חלקית (לדעתי זה מחמת שהן קלופות), והאזוקי לא נובט שם לעולם. כך שגם המגדלים הללו, שאמורים להיות מנוסים וידענים בנושא, לא מצליחים.
אורי
 
הודעות: 181
הצטרף: ב' אוקטובר 08, 2012 9:26 pm

Re: הנבטת אזוקי ושעועית

הודעהעל ידי eilon » א' מאי 19, 2013 5:34 am

אף פעם לא השתמשתי במנבטות מיוחדות, אני פשוט שם את הזרעים בקערה עם מים להשריה. אני חושב שאזוקי מספיק 8-12 שעות.
ואח"כ מרוקן את המים, מנער קצת את הזרעים בקערה ושופך עוד עודפים מהמים, ואחרי יום יומיים יוצא נבט.

אם אינני טועה גם את שאר הקטניות הצלחתי להנביט אבל לא הייתה לי סיבה מוצדקת לכך אז לא המשכתי בזה. חלקן צריכות יותר שעות השריה כי לא כל הזרעים טריים, וחלקם צריכים "השקייה נוספת וניקוז" ביום למחרת

הכל הרבה יותר קל כשמשתמשים במים נקיים, בעדיפות על מטוהרים. המים נספגים הרבה יותר בקלות ואין כמיכלים מעכבים.
אינני מנביט קטניות כבר הרבה זמן (וגם משתדל לא לאכול מהן), פרט לעדשים שהם נובטים תוך יממה ומתעכלים אצלי בקלות יחסית בהשוואה לקטניות אחרות.
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: הנבטת אזוקי ושעועית

הודעהעל ידי אורי » א' מאי 19, 2013 6:49 am

תודה אילון. תן לי להבין בוודאות מדבריך "למען הסר ספק" - האם הצלחת להנביט אזוקי? אם כן, אולי תוכל לומר של איזה חברה זה היה, וכלומר אם קנית אריזה סגורה, האם של הרדוף/אדמה וכו'?
אורי
 
הודעות: 181
הצטרף: ב' אוקטובר 08, 2012 9:26 pm

Re: הנבטת אזוקי ושעועית

הודעהעל ידי ירדן » א' מאי 19, 2013 1:30 pm

אני הייתי מנביטה אזוקי. לא זכור לי כמה זמן זה בדיוק היה לוקח אבל קצת יותר משעועית מש. אם הם לא נבטו לך יתכן שהם ישנים מידי וישבו על מדפי החנות/במחסנים יותר מידי זמן ואתה צריך להשרות אותם יותר שעות או לקנות אריזה חדשה. לא זכור לי של איזו חברה קניתי, יתכן שזה היה לפי משקל ולא באריזה סגורה.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: הנבטת אזוקי ושעועית

הודעהעל ידי אורי » א' מאי 19, 2013 3:54 pm

תודה לך. זה מידע חשוב. אם כך אלך הלאה, שאולי כך אבין למה לי לא הלך. תיארת שבתום ההשריה העברת את הזרעים לקופסת פלסטיק רחבה. האם הזרעים היו אחד על השני אור רק אחד בצד השני? האם כך עשית גם לאזוקי?
אני מעביר את המש והעדשים לבקבוק פלסטיק חתוך הפוך, ועל פיו (במקום הפקק) אני מצמיד תחבושת. הבקבוק עומד כך הפוך בתוך החצי התחתון של הבקבוק החתוך (מקוה שהובנתי). כך שהזרעים לא בקופסה רחבה אל בבקבוק צר יחסית (כבקבוק קולה). והם היו לא מפוזרים אחד לצד השני, אלא אחד על השני, ובגובה גבוה. וכלומר שמעל לזרע התחתון יש לפחות 15-20 זרעים עד גובה כ10 ס"מ מעליו. ואולי לכן לא הלך לי ולך הלך, שאולי האזוקי לא אוהבים להיות צפופים אחד על השני. מישהו באמת אמר לי ששעועית תנבט טוב יותר אם היא לא בערימת זרעים אלא שכל זרע יש מעליו ומתחתיו מצע רך כמגבת (חיקוי למה שקורה בטבע, שיש מעל ותחת הזרע אדמה, ולא ערימת זרעים).
אורי
 
הודעות: 181
הצטרף: ב' אוקטובר 08, 2012 9:26 pm

Re: הנבטת אזוקי ושעועית

הודעהעל ידי ירדן » א' מאי 19, 2013 5:05 pm

כן הייתי מנביטה קטניות כך שהזרעים היו אחד מתחת לשני אבל לא בערימה גבוהה, אולי משהו כמו 4-3 סנטימטר ובאמת בגלל זה השתמשתי בקופסאות רחבות. ככה יש להם יותר איוורור ופחות סיכוי להירקב, במיוחד אם קיץ ומאוד חם. אחר כך כשהיו לי קופסאות באמת גדולות אז הנבטתי בגובה נמוך יותר, אולי 2-1 סנטימטר, תלוי איזה סוג נבטים וכמה רציתי להכין.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: הנבטת אזוקי ושעועית

הודעהעל ידי eilon » א' מאי 19, 2013 9:23 pm

אני משער שהאזוקי היה של אדמה או תבואות, כי מוצרים של הרדוף אני לא קונה.

שכחתי לציין שכל כמה שעות (או מתי שבא לי) אני "הופך" את הזרעים ע"י ניעור הכלי, כמו מן סוג של "הקפצה" כזו שהזרעים שהיו למטה עכשיו יהיו למעלה ולהפך.
ואכן הזרעים היו אחד על השני, בשכבה של כמה סנטימטרים.
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

הבא

תגיות נושא

שומן, תזונת האדם הקדמון

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], YandexBot ו 11 אורחים

cron