הנבטת אזוקי ושעועית

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

Re: הנבטת אזוקי ושעועית

הודעהעל ידי eilon » א' מאי 26, 2013 8:02 am

אגוזים אפשר להנביט רק אם זו העונה שלהם לנבוט. עד כמה שאני מבין הם "מודעים" לתאריך, כביכול, או לפחות זקוקים לתנאים מיוחדים מאוד כדי לנבוט. זרעי שומשום / צ'יה / פשתן וכו' יכולים לנבוט תמיד
אבל עדיין לא השגתי אגוזים אמיתיים, טריים, רק כאלו שעברו חימום, וכאלו אי אפשר להנביט.

לגבי הקוקוס, תראה אולי תצליח להבין משהו מהדיבור שלו (מדבר קצת לא ברור)
https://www.youtube.com/watch?v=ZZzuPAD0_F8
נראה שכמויות קטנות זה בסדר, אבל גדולות לא מומלץ.

אבל אנשים שחיים 50% על שומן מקוקוס? מי אלו העמים? ובאמת אין להם שום דבר לאכול חוץ מקוקוס? איפה הם חיים? זה נשמע המון
בקוקוס יש חומצה פלמיטית, כפי שיש בשמן דקלים שהוא רע מאוד לצריכה, אמנם בקוקוס יש רק כרבע מהחומצה הזו מאשר בשמן דקלים.
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: הנבטת אזוקי ושעועית

הודעהעל ידי אורי » א' מאי 26, 2013 1:15 pm

מה הבעיה למצוא אגוזים טריים? אני לא מתמצא באגוזים כי הם אסורים לי בגלל האומגה 6. אבל לפחות 2 אגוזים אני יודע שהם גדלים בארצנו הקדושה בשפע - שקדים וצנוברים. השקדיה פורחת בלבן בט"ו בשבט כידוע לנו מהגן, והצנוברים נמצאים בשפע באיצטרובלים של עצי האורן.
את הסרטון לצערי אינני מבין. לא בגלל דיבורו הלא ברור, אלא שלצערי אינני מבין אנגלית.

אני כרגע לא זוכר את שמות העמים החיים על קוקוס. חפש בגוגל לדוגמה עם בשם "טוקלאו" יחד עם "קוקוס". זכור לי שהם אוכלים המון קוקוס בצורות שונות, טרי ומיובש, ושזה מהווה למעלה מ60% מהקלוריות שלהם, והם בריאים אחלה, הלוואי עלינו.

על החומצה הפלמיטית לא שמעתי. אודה לך על קישורים - עדיף מאוד בעברית. ואם זה סרטונים, לצערי אין לי שום תועלת אם זה באנגלית. סרטון אי אפשר לתרגם בגוגל.
אורי
 
הודעות: 181
הצטרף: ב' אוקטובר 08, 2012 9:26 pm

Re: הנבטת אזוקי ושעועית

הודעהעל ידי ירדן » א' מאי 26, 2013 8:49 pm

אורי, אלא אם אתה קונה ישירות מהמגדל (שאומר לך שמדובר במוצר טרי שלא עבר ייבוש) או קוטף בעצמך אז רוב הסיכויים שהאגוזים והשקדים שתמצא עברו ייבוש בחום ואלו לא אגוזים ושקדים טריים, לא ניתן להנביט אותם והשומנים שבהם עברו ברמה כזאת או אחרת תהליך של עיפוש.

שמן קוקוס כמו כל שמן אחר (לא משנה כמה מנסים לשווק אותו כמוצר בריאות) הוא מוצר מזוקק (ג'נאק פוד). פתיתים ורצועות של קוקוס עברו ייבוש בחום ועיפוש, הם מכילים סולפיטים ויתכן שגם סוכר במקרים מסויימים. קוקוס בוגר גם הוא יבש, מעופש וקשה לעיכול. נוזלים וג'לי של קוקוס צעיר זה אחלה למי שגר באזורים הטרופיים ויכול לקנות אגוזים שלא מגיעים משיעבוד של קופים. הקוקוסים הצעירים שמיובאים מצופים בחומר קוטל פטריות. את כל אלו אפשר (אם רוצים) לאכול במקרים מיוחדים פעמים מועטות בשנה אבל לא כדאי לעשות מזה משהו קבוע.

(חבל שאתה מתבסס על מר קדמוני בשביל עצות בתזונה).
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: הנבטת אזוקי ושעועית

הודעהעל ידי eilon » ב' מאי 27, 2013 2:54 am

http://www.hadoctor.co.il/%D7%92%D7%90% ... 7%A7%D7%AA

"ממצאי המחקר שנערך בעכברי מעבדה, העלו כי חומצת שומן רווי המכונה חומצה פלמיטית, חומצת שומן רווי נפוצה ביותר, המריצה את הקומפלקס חלבוני המכונה אינפלמסום. אינפלמסום הפעיל תגובה דלקתית על ידי המקרופאגים (תאי מערכת החיסון) של עכברי המעבדה המבויתים.
בהמשך תהליך התגובה לשומן רווי, המקרופאגים יצרו את המולקולה הפעילה אינטרלויקין 1 בטא- IL-1β. מולקולה זו מוכרת כחוסמת ומעוורת את תאי הכבד, השומן והשרירים לאיתותים של הורמון האינסולין. שיבוש זה אשר נגרם בקליטת האותות של האינסולין, נמצא כגורם מרכזי למחלת סוכרת מטיפוס 2."

----------
בכל אופן זה מתייחס למחקר על עכברים. אבל באופן כללי חומצה פלמיטית נמצאת כ25% מסך השומן בבקר, והיא נמצאת גם בגבינות וחלב. החומצות הללו מתחת לטמפ' החדר מתגבשות לגושים
בקוקוס חומצה פלמיטית היא בערך 7% מהשומנים, ובשמן דקלים כ38%.
תנסה לחפש בגוגל כאלה שחושבים את הדיעה ההפוכה משלך ואז תראה מה הם אומרים, אמנם שבעברית בטח יהיו פחות מקורות מאשר באנגלית.
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: הנבטת אזוקי ושעועית

הודעהעל ידי אורי » ג' מאי 28, 2013 9:14 am

ירדן כתב:אורי, אלא אם אתה קונה ישירות מהמגדל (שאומר לך שמדובר במוצר טרי שלא עבר ייבוש) או קוטף בעצמך אז רוב הסיכויים שהאגוזים והשקדים שתמצא עברו ייבוש בחום ואלו לא אגוזים ושקדים טריים, לא ניתן להנביט אותם והשומנים שבהם עברו ברמה כזאת או אחרת תהליך של עיפוש.

שמן קוקוס כמו כל שמן אחר (לא משנה כמה מנסים לשווק אותו כמוצר בריאות) הוא מוצר מזוקק (ג'נאק פוד). פתיתים ורצועות של קוקוס עברו ייבוש בחום ועיפוש, הם מכילים סולפיטים ויתכן שגם סוכר במקרים מסויימים. קוקוס בוגר גם הוא יבש, מעופש וקשה לעיכול. נוזלים וג'לי של קוקוס צעיר זה אחלה למי שגר באזורים הטרופיים ויכול לקנות אגוזים שלא מגיעים משיעבוד של קופים. הקוקוסים הצעירים שמיובאים מצופים בחומר קוטל פטריות. את כל אלו אפשר (אם רוצים) לאכול במקרים מיוחדים פעמים מועטות בשנה אבל לא כדאי לעשות מזה משהו קבוע.

(חבל שאתה מתבסס על מר קדמוני בשביל עצות בתזונה).

ביחס לאגוזים והשקדים, זה בדיוק מה שאמרתי, שאין שום בעיה לקטוף לבד.
בנוגע לשמן קוקוס, אני מסכים איתך שאין כמו לאכול 811. וששמן קוקוס הוא לא אידיאלי, אך לדעתי הנזק מכך שהוא מעובד הוא קטן מאוד, והתועלת מהניסוי שווה פי כמה מהנזק. והרי מדובר על אכילה מעטה מאוד של שמן עבור הניסוי. כך לעניות דעתי. בכל דבר דרוש פרופורציה נכונה, ובמידה והניסוי חשוב כמו שנראה לי, זו פרופורציה ממש לא נכונה לפוסלו בגלל ששמן הקוקוס לא אידיאלי. השיקול העיקרי שעל אילון לשקול הוא מה הסיכוי לנזק משמן הקוקוס.
אני חוזר ואומר שאני לא קובע ולא מכריע שמוצדק לעשות את הניסוי, וכפי שכתבתי בהודעות הקודמות. אני רק אומר שלדעתי מה ששמן הקוקוס מעובד זה לא שיקול שנכון להכניסו במערכת השיקולים.

ביחס למר קדמוני ולפליאו, אין כאן המקום להרחיב. גם אני סבור ש811 זה הטוב ביותר, אך לדעתי אחרי 811, הדיאטה הטבעית ביותר זו הפליאו. ועד כמה שבדקתי הם בריאים ביותר. אני לא מתכוין להטיף לה אם ניתן לעשות 811. וודאי אינני מתכוין להטיף לאכול מוצרים מהחי.
לדעתי האישית קיימת בעיה קשה בהשגת פירות בשלים, ובפרט בכמות הנדרשת ב811. שימי לב ללשון הרמב"ם על פירות לא בשלים - "כחרבות לגוף". ניתן לראות דוגמה לבעייתיות בכל התלונות הקיימות בפורום על השיניים ועוד, וזה רק הסימפטום החיצוני. הנזק העיקרי הוא בגוף, בכליות ועוד. וכן קיימת בעיה באורגניות של הפירות, שהפירות האורגניים הם מעטים, ובהם קשה יותר להשיג בשלים, והם יקרים ביותר לרוב הציבור. וכשאוכלים כמות אסטרונומית של פירות מרוססים זה משמעותי מאוד. לכן נראה לי שבמצב כזה, מי שבאמת לא יכול להשיג פירות בשלים ואורגניים, אין לו ברירה אלא לבחור בין הדיאטות האחרות.
הפליאו האמיתי הוא לאו דוקא מוצרים מהחי, אלא שעיקר הקלוריות יבואו משומן, אך לא מאומגה 6. אחת החלופות זה שמן קוקוס, ומי שלא צמחוני ממש יכול לאכול חמאה אורגנית. ואין משהו אידיאלי בין כל הדיאטות. אין 811 כי אין פירות בשלים וכו' וכנ"ל. הטבעונות היא לא טבעית שדגנים איננו אוכלים בטבע. הפליאו המקורית נראית לי טבעית (כוונתי אם מבצעים את הפליאו כפי התיאוריה המקורית. לא אכנס פה לסוגיה זו של מהי הדיאטה הטבעית), אך בפליאו, אם השומן משמן קוקוס ולא מבשר בעלי חיים זה לא טבעי, וגם בגלל מה שירדן כתבה על שמן קוקוס. אחרי שעיינתי זמן רב בנושא, נראה לעניות דעתי שבמצב הזה הטוב ביותר זה הפליאו, שבה הכי פחות חסרונות. שמן הקוקוס או החמאה הם אורגניים, קלים להשגה, וזולים יחסית, ורואים תוצאות נפלאות בשטח. גם אם זה פחות מעט מהתוצאות של 811. שאת 811 במילא אין לי לצערי, מה לעשות.
אגב, לי אישית יש בזה יתרון בגלל הסוכרת. אולי שמעת על הדיאטה של ד"ר ברנסטיין, שבעיקרון דומה מאוד לפליאו. מכיון שאוכלים בה מאוד מעט פחמימות זה מיקל מאוד על איזון הסוכר. אני יודע אישית כמה זה נכון, שכשאוכלים סוכר קשה לאזן את הסוכר ללא בדיקות רבות. אני מאוזן להפליא, ואפילו שאני אוכל תמרים בלי סוף. אך זה בגלל כל הבדיקות הרבות שלי, וקשה מאוד מאוד לבצע אותם (תשאלו חולי סוכרת, הם יספרו לכם כמה זה בלתי אפשרי). אם אני אוכַל בעיקר שומן, זה יחסוך לי את כל הכאב ראש של הבדיקות. ולרוב חולי הסוכרת (שלא טורחים להתאזן כמוני) הכי מומלץ להם ברנסטיין, שכך הם באמת יהיו מאוזנים.
הכרתי אנשים סוכרתיים שעשו שנים רבות את דיאטת ד"ר ברנסטיין, והם בריאים להפליא מכל בחינה שהיא. בגיל 80 הם נראים כבני 50.
אני מדגיש שוב ש811 היא הטוב ביותר אם יש פירות אורגניים ובשלים. אך יש רצוי ויש מצוי, וכן שהמרחק בתוצאות בין 811 טובה (האמיתית, עם פירות בשלים אורגניים) לפליאו טוב הוא לא גדול כ"כ.
אך עלי להדגיש בעיקר, שכל מה שאמרתי זו רק דעה אישית ומבדיקה אישית. ואני מכבד דעות אחרות.

דעאל (מר קדמוני) אמנם לא סימפטי במיוחד, אך הוא יודע הרבה מאוד, ולא זכור לי שנתקלתי שהוא מעוות נתונים. הבאתי ממנו ציטוט עובדות. האם ראית מקומות שהעובדות שהוא כותב אינן נכונות?
אורי
 
הודעות: 181
הצטרף: ב' אוקטובר 08, 2012 9:26 pm

Re: הנבטת אזוקי ושעועית

הודעהעל ידי אורי » ג' מאי 28, 2013 9:39 am

אורי כתב:השיקול העיקרי שעל אילון לשקול הוא מה הסיכוי לנזק משמן הקוקוס.

התכוונתי בזה לנזק שאילון מתאר בהתקפי האסטמה. לא לנזק הקל והבלתי ניתן למדידה מכך שהשומן מעובד, שהוא לדעתי חסר משמעות בניסוי כזה קצר.
אורי
 
הודעות: 181
הצטרף: ב' אוקטובר 08, 2012 9:26 pm

Re: הנבטת אזוקי ושעועית

הודעהעל ידי eilon » ג' מאי 28, 2013 12:33 pm

הרבה דוקטורים מ"ועדת הרופאים לרפואה אחראית" (PCRM.org) ממליצים על דיאטת פחמימות נטולת שומן וחלבונים מן החי כדי לטפל בסוכרת הניתנת לטיפול, וכדי לאזן סוכרת שדורשת טיפול מתמיד. זה במצוי-מצוי לכל ישראלי ולא רק ברצוי.
אולי אתה חושב שמצאת את שביל הזהב, אבל יכול להיות גם שיש שבילים עם "יותר קראט" בשבילך מאשר לאכול מוצרים מן החי
אם אתה מקשיב לנתונים בעיקר בעברית זה מאוד מצמצם אותך, כי ישנן גם ועדות בין לאומיות ורבים הרופאים המוסמכים שדוברי אנגלית ומדברים על הנושא שכ"כ חשוב לך.
כפי שכבר כתבתי, אם לא תנסה לבדוק גישות הפוכות ממה שאתה חושב, לא תמצא. ואם אתה חושב שכבר מצאת אז האופציות סגורות לעד שתחליט לבחון עוד אופציות.

ראית מה מחקרי הממצא על חומצה פלמיטית (7% בקוקוס) קובעים? שזה יכול לגרום לסוכרת בעכברים?
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: הנבטת אזוקי ושעועית

הודעהעל ידי אורי » ג' מאי 28, 2013 1:20 pm

eilon כתב:הרבה דוקטורים מ"ועדת הרופאים לרפואה אחראית" (PCRM.org) ממליצים על דיאטת פחמימות נטולת שומן וחלבונים מן החי כדי לטפל בסוכרת הניתנת לטיפול, וכדי לאזן סוכרת שדורשת טיפול מתמיד. זה במצוי-מצוי לכל ישראלי ולא רק ברצוי.
אולי אתה חושב שמצאת את שביל הזהב, אבל יכול להיות גם שיש שבילים עם "יותר קראט" בשבילך מאשר לאכול מוצרים מן החי

אני מאשר שאינני זוכר אם קראתי משהו של ועדת הרופאים לרפואה אחראית. לא אמרתי שקראתי את כל החומר שבעולם על שום נושא, ואף לא על נושא הסוכרת הקרוב אלי במיוחד. מה שאני כן יכול לומר, שניסיתי זמן רב מספר סוגים של דיאטות פחמימות נטולות שומן לחלוטין (אך כן עם מעט יחסית חלבונים מהחי, דלי שומן), ולפחות את מה שניסיתי אני מכיר היטב. ואף הצלחתי להגיע לאיזון חלומי. אני נחשב לדוגמה נדירה בעולם הרפואי, של איזון אופטימלי. על אף שבתקופות שעשיתי את הניסויים הנ"ל לא ניסיתי כ"כ להיות בלי מזון מהחי, תחושתי היא שלא בהימנעות מחלבון מהחי טמון הסוד אלא בהימנעות משומן. שוב כנראה העיקר פה אומגה 6 (מקוה שלא נמאס לשמוע זאת). וודאי לא הפוך - לא אכילת מזון מהחי היא הסוד המביא לאיזון הסוכר, אלא אם כן המזון מהחי הוא שומן רווי (!) הבא במקום עודף פחמימות או במקום שומן זרעים המכיל אומגה 6 בכמויות גבוהות מעל למה שהאדם מיועד מטבעו. בתחושתי זו אני מתבסס בין השאר על העובדה שגם טבעונים שאינם נוגעים במזון מהחי, לא מתחילים להתקרב לאיזון שלי ולתצרוכת הנמוכה שלי. היחידים שדומים לי הם אלו מ811 וכדו' - אנשים שבקושי נוגעים בשומן. אבל אני מדגיש שזו תחושה, ולא חקרתיה באופן מדעי.
לאחר שניסיתי דרכים רבות וקראתי הרבה, אינני מתכוון לקרוא עוד הרבה. כי זה בלי סוף. גם אתה לא קורא בלי סוף, אלא כשאתה שומע על דעות חדשות אתה עובר מלמעלה ומחליט אם שוה להשקיע יותר זמן בקריאה.
אך ודאי מקובל עלי שהאמת איננה סופית. וגם אם אבדוק את כל הדיאטות והדעות הקיימות, תמיד יתכן שכולם פספסו ויש אמת אחת שאותה לא כתבו עדיין. ולכן גם אם אקרא הכל, לעולם לא אהיה בטוח שאני יודע את האמת בוודאות.

eilon כתב:אם אתה מקשיב לנתונים בעיקר בעברית זה מאוד מצמצם אותך, כי ישנן גם ועדות בין לאומיות ורבים הרופאים המוסמכים שדוברי אנגלית ומדברים על הנושא שכ"כ חשוב לך.
כפי שכבר כתבתי, אם לא תנסה לבדוק גישות הפוכות ממה שאתה חושב, לא תמצא. ואם אתה חושב שכבר מצאת אז האופציות סגורות לעד שתחליט לבחון עוד אופציות.

מסכים לכל זה. לדוגמה, תמיד הייתי בטוח שהפלאו זה קשקוש. אך קראתי בכל זאת מלמעלה, וכשהייתי כנה עם עצמי, ראיתי שיש מקום לדבריהם. ואז קראתי יותר בהרחבה, ובהמשך ניסיתי, והגעתי למסקנות דלעיל.

eilon כתב:ראית מה מחקרי הממצא על חומצה פלמיטית (7% בקוקוס) קובעים? שזה יכול לגרום לסוכרת בעכברים?

לא הספקתי עדיין. אבדוק זאת בהמשך. באמת תודה על כך.


לא אמרתי שחשוב לאכול
אורי
 
הודעות: 181
הצטרף: ב' אוקטובר 08, 2012 9:26 pm

Re: הנבטת אזוקי ושעועית

הודעהעל ידי eilon » ג' מאי 28, 2013 1:50 pm

בכל מוצר מן החי יש שומן רווי ואין דבר כזה "בשר רזה" כמו שאנשים אומרים. שומן רווי שמגיע מהחי מפריע לאינסולין וכן מעודד סוכרת.
אפילו בחזה עוף, שהרבה אנשים חושבים שהוא דל שומן, וגם כשמכינים אותו ללא שמן, אז על 100 גרם יש מעל חצי גרם שומן רווי, וקרוב לחצי גרם אומגה 6, ובסה"כ כ20% מהקלוריות מהעוף באות משומן.

לדעתך היחידים ש"דומים לך" הם אלה מה811, אבל יותר דומים ל811 ממך אלו הרופאים שממליצים על טבעונות דלת שומן. אז אכן זו רק התחושה שלך.
יצאו כמה ספרים באנגלית שמדברים על איך להפוך ולרפא ולאזן סוכרת, והם נכתבו מהגישה של טבעונות דלת שומן (מכל סוג שהוא!)

עכשיו אני חושף בפנייך שישנם הרבה רופאים שממליצים על טבעונות דלת שומן, יש אפילו אנשים שהטביעו שם קיצור עבור תזונה כזו HCLF, כלומר פחממות-גבוהות ושומן-נמוך.
שומנים מן החי גורמים להרבה בעיות שקשורות לסוכרת ולאלצהיימר, וחלבון מן החי (מכל סוג של מוצר) גורם לבריחת סידן מהעצמות.
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: הנבטת אזוקי ושעועית

הודעהעל ידי אורי » ג' מאי 28, 2013 1:58 pm

קראתי את הקישור על הפלמיטית. קראתי כבר בעבר דברים דומים רבים על שומן רווי בכלל, וכשבדקתי מה קורה בשטח זה התברר כבולשיט.
לדוגמה, יש מחקרים רבים שמראים שטבעונות לא עוזרת. אך מה האמת? שאת המחקרים הללו לא ביצעו נכון! איך אני יודע זאת? פשוט מאוד. גם קראתי מחקרים רבים כאלה, וכשדקדקתי בהם ראיתי את חולשתם. וגם אני יודע בשטח שטבעונות עוזרת ועוד איך. ובקיצור אני מניח שגם אתה יודע שמחקרים זה טוב רק אם עושים אותם נכון.
באתר של מיקי בן דור על הפליאו תוכל לקרוא ניתוחים טובים מאוד על המחקרים השונים, המחקרים שבעד ושנגד הפליאו.
אינני יודע ספציפית איך נעשה המחקר שקישרת. אך בגלל שניסיוני עם מחקרים כ"כ גרוע, אני מעדיף להשאר רגוע לגמרי כשזה בנתיים רק מחקר אחד.
אם הפלמיטית נמצאת הרבה בשומן רווי, אזי האם אין כנגד מחקר זה את המצב בשטח, שמוכיח בדיוק הפוך? שאין ספור שבטים החיים על שומן רווי מהחי, בריאים מאוד בכלל וללא כל סוכרת בפרט.
לא בדקתי גם מה קורה בקרב העמים אוכלי הקוקוס. אך דומני שקראתי לגבי לפחות חלקם, שהם בריאים מאוד ולא מכירים סוכרת בכלל.
אורי
 
הודעות: 181
הצטרף: ב' אוקטובר 08, 2012 9:26 pm

הקודםהבא

תגיות נושא

תזונת האדם הקדמון, שומן

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: YandexBot ו 10 אורחים

cron