חסה סלנובה

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

חסה סלנובה

הודעהעל ידי אורנה » א' מאי 19, 2013 9:22 pm

אתם מכירים את החסה הזאת? מה דעתכם עליה?

עגבניות מיובשות
התחלתי ליבש בתנור ב- 50 מעלות עגבניות שרי לדרגה שבה הן לחות מעט עדיין
זה טעים לי בסלט מאוד
מה דעתכם? אפשר לאכול על בסיס יומי?

מונו ענבים
האם אפשרי לתקופה של שבוע שבועיים(עוד מעט שהמחיר ירד)למרות הריסוס?

אבוקדו
אלה שאני משיגה עכשיו ממש לא טעימים
אתם משיגים טובים? מאיזה זן? ומהיכן?
(זה גרם לי לחזור לטחינה)
אורנה
 
הודעות: 396
הצטרף: ש' ינואר 12, 2013 5:21 pm

Re: חסה סלנובה

הודעהעל ידי יונתן » א' מאי 19, 2013 10:40 pm

לא מכיר את החסה הזו, אבל היא נראית טעימה מאוד. לצערי החסות שיוצא לי לקנות בשבועות האחרונים בניצת הדובדבן פשוט מגעילות...

עגבניות מיובשות ביתיות זה ללא ספק הרע במיעוטו, ואין בזה שמן או מלח. אם זה נחמד לך ועוזר לך לסיים את הסלט, אני לא רואה סיבה להימנע.

מבחינת ענבים לא הייתי ממליץ. באופן אישי כמות גבוהה של ענבים לא עושה לי טוב, כנראה כי לעתים קרובות קוטפים אותם בטרם הבשילו כהלכה. לדעתי כדאי לעשות מונו ענבים רק אם את יודעת מאיפה הם הגיעו ואיך התייחסו אליהם.

עונת האבוקדו הטוב נמשכת מספטמבר/אוקטובר עד מרס/אפריל, והזן שנמכר כעת באמת לא טעים, וכנראה משתמשים בו בעיקר לסלטים מסחריים. זה בהחלט הזמן להעדיף תחליף שומני כמו טחינה.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
יונתן
 
הודעות: 938
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:46 pm

Re: חסה סלנובה

הודעהעל ידי eilon » ב' מאי 20, 2013 1:07 am

הקיץ בפתח ועונת האבוקדו נגמרה
את מעדיפה עגבניות שרי מיובשות על טריות? מדוע?

הענבים הכי טובים שאכלתי היו "קרימסון" של אשב"א, בשנה שעברה
תמונה

אני מחכה לעונה ומשתוקק לברר איך להשיג אותם במרכז. החקלאים באשב"א יודעים מה הם עושים, חווה אורגנית מהאיכותיות (משתמשים בקומפוסט שהם מייצרים לבד)
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: חסה סלנובה

הודעהעל ידי יונתן » ב' מאי 20, 2013 9:34 am

וואו, גרמת לי לרייר...
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
יונתן
 
הודעות: 938
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:46 pm

Re: חסה סלנובה

הודעהעל ידי אורי » ב' מאי 20, 2013 2:26 pm

מענין אילון, לא ידעתי שיש חקלאות אורגנית שמהדרת יותר מהכללים הרשמיים.
לגבי הענבים, האם הם בשלים לחלוטין? שהענבים שבתמונה, אם הם הענבים השחורים הידועים, הם לא נראים בשלים, כיון שבבשלותם הם ממש משחירים (או אדום חזק מאוד הנראה שחור). אלא אם כן מדובר בזן אחר שלא משחיר יותר מאשר הצבע בתמונה.
מבחינתי הבעיה העיקרית בפירות האורגניים, היא בוסריותם. שזה גרוע בהרבה מרעלי ההדברה שבהם. זה מתסכל אותי מאוד, כי לכן אני לא יכול ליישם את שיטת 811 בצורה המושלמת שלה. שאפילו בשפע הקיים בפירות הרגילים בקושי אני מוצא בשלים (ואני גם חושש מההדברה ובפרט בכמות הגבוהה שדרוש לאכול), שלא לדבר על הסחורה האורגנית.
אורי
 
הודעות: 181
הצטרף: ב' אוקטובר 08, 2012 9:26 pm

Re: חסה סלנובה

הודעהעל ידי אורנה » ב' מאי 20, 2013 6:12 pm

תודה רבה על כל התשובות.

הענבים נשמעים ונראים מצוין, אחפש אם אפשר להשיג במרכז
איפה היישוב הזה שבו מגדלים אותם?

אני בשום אופן לא מעדיפה עגבניות מיובשות על טריות, המיובשות משמשות לי כתבלין לסלט
אתמול למשל הכנתי רוטב מדהים מעגבניות שרי מיובשות קצת טריות, בזיליקום ואבוקדו(שככה הוא לא טעים, והחלטתי לא לקנות יותר בעקבות מה שכתבתם) אבל ברוטב הוא יצא טוב וגבעולי סלרי
עם קצת מים לבלנדר, מעדן.
או שאני חותכת אותם לפיסות קטנטנות ןמןסיפה לסלט. הן גם מוסיפות מאוד לגספצ'ו שאני מכינה עכשיו מידי פעם
אני מתאפקת לא לאכול אותן כחטיף כדי שישאר לסלט :)
אורנה
 
הודעות: 396
הצטרף: ש' ינואר 12, 2013 5:21 pm

Re: חסה סלנובה

הודעהעל ידי eilon » ב' מאי 20, 2013 6:16 pm

אורי תחפש בגוגל "Crimson Grape", זה השם של הזן, קרימסון. אלו ענבים אדומים, והם בשלים. אולי השנה יזדמן לי למדוד להם BRIX ונראה מה ייצא.
החברה אומרת שיהיו ענבים ביולי אז יש למה לחכות, והם אומרים שהם ישווקו ברשתות האורגניות המוכרות.
לעומת חברות אחרות וזנים אחרים שלפעמים הגיעו בסביבות ה5-10% מהענבים בוסר, אז מאשב"א לא טעמתי אפילו אחד בוסר!
אלו ענבים מדהימים שצריך להחביא אותם ממכרים :D
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: חסה סלנובה

הודעהעל ידי אורי » ב' מאי 20, 2013 9:52 pm

באמת מידע חשוב מאוד.
מה זה BRIX ?
איך המחירים שלהם?
אורי
 
הודעות: 181
הצטרף: ב' אוקטובר 08, 2012 9:26 pm

Re: חסה סלנובה

הודעהעל ידי eilon » ג' מאי 21, 2013 3:38 am

אין לי מושג מה יהיה המחיר... אני מוכן לשלם כדי לגוון בפרי איכותי
בריקס זה מדד בעיקר לכמות הסוכרים במיץ של פרי. מודדים בריקס באמצעות "רפרקטומטר", מכשיר שמאפשר לבדוק כמה סוכרים יש במיץ של הפרי ואפילו לראות אם יש גיוון ושפע מינרלי או דלות מינרלית.
במילים אחרות זה מדד לאיכות של הפרי ומדד לבשלותו, ואפשר להקיש מכך על איכות האדמה שהפרי גדל בה אם היא עשירה או דלה.
כורמים שמגדלים ענבים במטרה להכין מהם יין משתמשים ברפרקטומטר כדי למדוד בריקס לענבים, במטרה לזהות מתי הם ב"שיא" על מנת שיוכלו לקצור.
ממה שביררתי הייננים החובבים שולחים את הענבים לבדיקה במעבדה בעלות של 15 ש"ח, אבל אני חובב פירות ורוצה לקבל תוצאות בשטח (נמאס לי מעגבניות שרי לא בשלות!), אז בקרוב אקנה רפרקטומטר אישי נייד, סביר להניח שאת אחד הזולים מeBay.
זו גם תמיד ה"הוכחה" שלי לאנשים שמתווכחים איתי שאורגני זה לא יותר בריא. אולי היעדר הריסוס או נוכחותו הם אינם מדדים לאיכות האדמה ותוצרת הפרי, אבל אדמה עשירה תיצור פרי עם יותר סוכרים, ויטמינים ומינרלים והוא ללא ספק יותר בריא, והפירות האורגנים שאני קונה בפירוש מתוקים בהרבה מאלו שהשוותי ללא אורגני. כך שתמיד שואלים אותי למה אני משלם כ"כ הרבה על אוכל, אז אני עונה שאני משלם על איכות, על קלוריות ועל ויטמינים ומינרלים
לא כדאי לי לקנות ארגז בננות עם BRIX נמוך רק כדי להתרברב שהשגתי בננות בזול, אני מעדיף לשלם יקר ולקבל פירות סוכריים יותר ממתקים מסחריים :D אחרי הכל אני משלם על תזונה ובשבילי זה לא מותרות אלא הכרח בריאותי
כבר נתקלתי בבננות עם כמות סוכרים כ"כ נמוכה שפשוט זרקתי שק שלם של כמה ק"ג, וזה ממש לא היה "חבל", אני מעדיף לזרוק מאשר למלא את עצמי במשהו שנראה כמו פרי אבל לא מכיל את מה שהפרי אמור להכיל.
וכבר זרקתי כ"כ הרבה עגבניות שרי אורגניות לא בשלות שזה הפסד כספי לא נעים וגם עשו לי צרבת נוראית, אז אני לא מעוניין לרכוש יותר ירקות ופירות לא איכותיים ובטח אם אינם בשלים מספיק!
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: חסה סלנובה

הודעהעל ידי אורי » ג' מאי 21, 2013 6:58 am

איזה יופי, נתת לי תקווה! ספר לנו אח"כ כמה עלה המכשיר. אם זה לא מחיר בשמים אולי גם אני ארכוש.
מספר תגובות לעצם הענין:
א. לא לכולם יש אפשרות לשלם יותר גם אם הדבר חשוב. פשוט אין מאיפה.
ב. גם אם נכון שאדמה עשירה תיצור פרי מתוק יותר, את ההשפעה העיקרית על מתיקות הפרי דומני שקובעת הבשלות. ואם הפרי לא בשל דומני שעדיף לא לאוכלו. איך כתב הרמב"ם על פירות לא בשלים - "כחרבות לגוף".
ג. כשאני אכלתי פירות אורגניים, לצערי לא היתה בהם מתיקות יותר מפירות רגילים. יתכן שמדידת בריקס היתה מגלה יותר ויטמינים ומינרלים, ואולי אף יותר סוכרים, אך לפחות חוש הטעם שלי לא הראה שינויים במתיקות. השינויים במתיקות נבעו רק (או לפחות בעיקר) ממצב הבשלות. אם כן אולי המקום שאתה קונה בו מביא סחורה ממגדלים ערכיים ואחראים יותר.

ואם כבר דיברנו על מדידת הסוכרים, אין לי מושג איך פועל הרפרקטומטר. האם בפירות קונבנציונליים אין לפעמים יותר מינרלים בלתי רצויים? לדוגמה אמרה לי פעם מרים בן אורי (אשת המרפא המפורסם יצחק בן אורי) שבאכילת הרבה אבטיחים מגידול קונבנציונלי ניתן להגיע לעודף אשלגן, ולשלשולים כתוצאה מכך, בגלל הזיבול הכימי. וגם תמיד אני שומע שהפירות המזובלים כימית גדולים יותר בגלל הזבל הכימי (אין לי מושג אם זה אמת), ואם כן אולי גם אחוז המינרלים בהם גבוה יותר? וביחס לאחוז הסוכרים, אין לי מושג האם גם בפרי לא בשל אין כבר את אותו אחוז פחמימות כפרי בשל, אלא שזה במצב עמילני. ניתן אולי לקבל אינדיקציה על אחוז הסוכרים ממדידת גלוקוז במיץ הפרי, בגלוקומטר המשמש חולי סוכרת, הנמצא כיום לצערינו בבתים רבים מאוד בציבור.
אורי
 
הודעות: 181
הצטרף: ב' אוקטובר 08, 2012 9:26 pm

הבא

תגיות נושא

גינון, אורגני, מונו

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: YandexBot ו 5 אורחים

cron