בכל זאת קצת מלח בסלט, אפשרי?

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

Re: בכל זאת קצת מלח בסלט, אפשרי?

הודעהעל ידי אורנה » ש' יוני 01, 2013 9:48 pm

שלומית, זה לא השמנה - זה אגירת נוזלים!

בקשר לאכילת ירוקים, גם לי קשה לאכול בפעם אחת ראש חסה או שווה ערך,
אני מחלקת את זה לשניים
ובזמן האחרון אחרי שהתייצבתי כבר על כמות הפירות שטובה לי, חזרתי לשייק ירוק כל בוקר.
זה שייק שמורכב בינתיים על בסיס בננות(עד שיגיע המנגו)בד"כ קפואות משהו כמו 5 בננות ותפוח או במקום תפוח 2-3 אפרסקים + חצי ראש חסה או צרור קייל או גבעולי סלרי ופטרוסיליה או נבטי חמנייה, עם חצי כוס מים בערך.
אומנם ב-811 לא אוהבים שייק ירוק, אבל לי זה עוזר לאכול את כמות הירוקים שאני זקוקה לה ביום וזה גם מאוד מאוד טעים לי
יכול להיות שבהתחלה זה מפריע לאכול את כמות הפירות הרצוייה, אבל כשמתרגלים לאכול כמה שצריך הירוק זו תוספת שלא מרגישים בה מבחינה קלורית והמקום שהיא תופסת בקיבה, לפחות אצלי.
לדעתי זאת דרך מצויינת לקבל את הירוקים החשובים.
בכל מקרה, לא מומלץ לוותר על הירוקים, צריך למצוא את הדרך הנוחה והטעימה לך לאכול אותם. ולחפש דרכים שלא כוללות מלח
אורנה
 
הודעות: 396
הצטרף: ש' ינואר 12, 2013 5:21 pm

Re: בכל זאת קצת מלח בסלט, אפשרי?

הודעהעל ידי יונתן » ש' יוני 01, 2013 10:55 pm

פעם תמיד היו חסות של זינגר בניצת הדובדבן, אבל עכשיו יש כל מיני מגדלים אחרים, והחסות די איומות. כנראה שהם החליטו לקנות חסות יותר זולות.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
יונתן
 
הודעות: 938
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:46 pm

Re: בכל זאת קצת מלח בסלט, אפשרי?

הודעהעל ידי ירדן » א' יוני 02, 2013 6:36 am

גם החסות שאני קונה לא טעימות ואני לא מסוגלת להנות מהן ככה כפי שהן ולכן אני מוסיפה כף טחינה ומיץ לימון לכל סלט. כשהחסות טובות אין לי בעיה לאכול ראש שלם בלי תוספת של טחינה ואפילו ללא ירקות, ככה עלה אחד אחרי השני (וביחד עם אפרסמונים זה אלוהי, ביס חסה, ביס אפרסמון). החסות של ערן אורגני בחורפים מדהימות. הן ענקיות, ירוקות כהות וטעימות בטירוף. בדיוק כתבתי בשרשור אחר שלאיזור שאני גרה בו עכשיו מגיע רק מגדל אורגני אחד ולכן אני תלויה בו. הירקות שלו אחלה אבל החסות שלו ממש לא טובות ולכן התחלתי לגדל בעצמי בגינה. ההבדל בטעם, במראה ובצבע כמו שמים וארץ. אי אפשר להתאפק שלא לאכול מהן ככה ישר מהגינה. בינתיים נגמרו לי בגינה וחזרתי להזמין חסות מהמהגדל ובימים האחרונים בכלל לא בא לי לאכול מהן...

לגוף יש מאגרים ולכן לא נגיע לחסרים תזונתיים אם נפספס כמה סלטים או אפילו אם לתקופה מסויימת נוותר עליהם לחלוטין אך לאורך זמן זה מאוד לא מומלץ. את יכולה בקיץ להוריד קצת מהכמות של החסה ולהגדיל אותה שוב בחורף כשהחסות טובות יותר או באמת לשלב חסה ועלים אחרים בשייק, כמו שאורנה המליצה. אנחנו בהחלט אמורים להנות מכל ארוחה שלנו :)

צריכת מלח גורמת לאגירת נוזלים בכל אדם, גם באנשים רזים, אך מן הסתם ככל שנפח הגוף גדול יותר כך גם משקל הנוזלים גדול יותר. גם אדם רזה שיפסיק לצרוך מלח יפלוט נוזלים מיותרים.

מאיה, גרהם הוא הגייניסט טבעי והוא לוקח את עניין התזונה הכי רחוק שאפשר, אבל גם הוא עצמו ישתה מיץ פה ושם אם יזדמן לו רק לא באופן קבוע. קריסטינה באמת מאוד בקטע של מיצים וגם אפילו לפעמים מוסיפה בצל או שום למתכונים שהיא מפרסמת. כל אחד לוקח את זה לאן שטוב לו ומרגיש לו נכון עבורו. תזונה שמבוססת על פירות וירקות, גם אם יש בה מיצים, גם אם יש בה מעט מלח, גם אם יש בה קצת בצל או שום מידי פעם, גם אם יש בא מעט מבושל, היא עדיין ללא ספק תזונה בריאה מאוד.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2964
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: בכל זאת קצת מלח בסלט, אפשרי?

הודעהעל ידי שלומית » א' יוני 02, 2013 7:37 am

תודה שוב לכל מי שעונה - זה עוזר

אשמח למידע מפורט לאיך לגדל חסה
איזה אדמה וזרעים לקנות (האם צריך במקום אורגני או לא חשוב)
מתי משקים באיזה גודל עדנית כדאי לשתול והאם בשמש או לא
שלומית
 
הודעות: 35
הצטרף: ש' אפריל 13, 2013 9:25 pm

Re: בכל זאת קצת מלח בסלט, אפשרי?

הודעהעל ידי מאיה » א' יוני 02, 2013 8:43 am

אני גם מזמינה מערן אורגני ובחורף החסות היו משהו לא מהעולם הזה וגם לא הייתי צריכה שום תוספת של רוטב או שומן לאכול אותן ועכשיו אני כן צריכה רטבים, ומדי פעם יוצא לי חריגות לאכול מבושל שהכנתי למשפחה ויש בו קצת מלח ואז במשך 3 ימים אני סובלת מכבדות בגוף והרגשה לא משהו...
אני נהנית ממיצים מדי פעם, אולי זה פסיכולוגי אבל אני מרגישה כאילו אני מעבירה איזה נוזל ניקוי במערכת , אז אפילו אם זה פסיכולוגי זה עדיף מכל דבר אחר....
מאיה
 
הודעות: 702
הצטרף: ו' ינואר 25, 2013 10:30 pm

Re: בכל זאת קצת מלח בסלט, אפשרי?

הודעהעל ידי eilon » א' יוני 02, 2013 9:20 am

היי שלומית, אם מדובר בגידול חסה למטרת הנאה מהגידול אז אפשר באדנית
אבל אם את רוצה אספקה קבועה או אפילו חלקית של חסה, תצטרכי שטח קצת יותר גדול מאדנית.
צריך לגדל המון חסות כדי לקבל אספקה קבועה ולכן לא עשיתי זאת בעצמי עד לאחרונה שהתחלתי להתנסות עם גידול חסה (גידלתי בעבר אך בשביל הכיף ולא בכמות גדולה)

ישנם הסברי גידול ברחבי הרשת, זה רק אחד מהם שמצאתי - http://www.groworganic.info/wiki/index. ... 7%A1%D7%94

את יכולה לקנות זרעים אבל גידול מזרעים יכול להיות מאתגר כי לא כולם נובטים, אז לא מומלץ לשתול אותם ישר באדמה אם את רוצה ערוגה מסודרת.
אני ממליץ להתחיל משתילים קטנים שאפשר למצוא במשתלות. אם זה חשוב שזה אורגני או לא? לדעתי זה לא חשוב כי הצמח עוד צעיר ויקבל דשן אורגני להמשך ההתפתחות, וסביר להניח שעוד לא רוסס בשום דבר.
אם את קונה חסות צעירות לשתילה, שתלי אותן במרחק 20-30 ס"מ אחת מהשניה, תלוי בגודל החסות שאת רוצה לקבל וכמה מקום יש לך.
כדי לקבל ראש חסה בוגרת צריך לחכות כ45-60 יום (ויותר, תלוי בטמפ' והעונה), אז אם את רוצה לאכול כמות עלים של ראש חסה מהגינה בכל יום, את צריכה לשתול כמות יפה של שתילים בכל שבועיים ולהמתין לצמיחתם, וכך תקבלי אספקה מחזורית.
דרך אחרת זה לגדל כל מני ירוקים "בייבי", וגם את החסות לשמור קטנות כדי לאכול עלים צעירים או קטנים.
אני מוצא שזה קל יותר לגדל בחצי-צל מאשר בשמש מלאה, כי חסות לא אוהבות את הקיץ ואז צריך לצנן אותן כל הזמן אחרת הן נובלות. אצלי החסות שנמצאות בחצי-צל גדלות הרבה יותר טוב מאשר החסות בשמש.

עד כה העדפתי לגדל "קייל" מאשר חסה. מ 2 זנים, "רוסי סגול" ו-"דיינו / טוסקני קייל". משום שאם מחשבים לפי המשקל, אז יש בקייל פי כמה יותר קלוריות, ויטמינים, מינרלים, ואבות מזון מאשר בחסה.
והשיקול שלי היה שאקח עלה או שניים מכל צמח, כל כמה ימים, וכך הצמח נשאר בחיים (ואם אינני טועה הוא יכול לשרוד כמה עונות, בניגוד לחסה שהיא עונתית).
קייל גם עמיד מאוד לתנאי בצורת, בניגוד לחסה שעלולה להתייבש ולאבד נוזלים בקלות, וגם אם בטעות "התעללתי" בו הוא יחזיק מעמד אחרי הרבה ימים חמים.
הבעיה איתו שהעלים סיביים וצריך לאכול אותם צעירים, או אם אוכלים אותם בוגרים צריך להפריד את החלק האכיל של העלה מהענף שלו, שהוא סיבי מדי ללעיסה.
את העלים הצעירים אני מוסיף לסלט עם חסה שאני קונה, ואת העלים הבוגרים אני סוחט למיץ.
כמו כן אני מגדל "בוק-צ'וי", זה סוג של כרוב אסייתי. העלים שלו טעימים עם טעם חזק יותר מאשר חסה, והעלים מכילים פי 3 יותר סידן מאשר חסה, לפי 100 גרם. עם זאת עוד לא הצלחתי לגדל בוק-צ'וי שיגיע למשקל של החסות הגדולות (0.5-1 ק"ג).

ערוגת קייל, וכמה חסות שאני מנסה לגדל בפיילות מפלסטיק - http://farm8.staticflickr.com/7325/8897 ... a280_b.jpg
וזו ערוגה של בוק-צ'וי, אורוגולה, ברוקולי (אני אוכל את העלים הצעירים), טאט-סוי (עוד ירוק אסייתי), כף אווז שהזריע את עצמו, וגם מצד ימין יש כמה חסות צעירות בתחילת דרכן - http://farm4.staticflickr.com/3787/8897 ... 2ef2_b.jpg

ערוגת הקייל ברוחב כ60 ס"מ, ובאורך של 2.5 מטרים. ערוגת הירוקים היא בערך ברוחב של 1 מטר, על 1.20 מ'. את יכולה להכין ערוגה גם ללא "גבולות", באמצעות מעדר, להפוך קצת את האדמה ולהוסיף דשנים אורגנים (קומפוסט+הומוס), ליצור מן "גבהה" ולשתול עליה.
מידע נוסף במשתלה אורגנית בבני ציון (שם רכשתי מרבית מהצמחים שלי) - http://www.ecolution.co.il/?page_id=118 , יש לו אפילו סרטונים עם הסברים :)
מקווה שזה עוזר במשהו
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: בכל זאת קצת מלח בסלט, אפשרי?

הודעהעל ידי שלומית » א' יוני 02, 2013 11:25 am

ווא, לא פשוט
תודה על המידע המפורט והקישורים - כוונתי לאספקה שוטפת של חסה
אין לי את התנאים כרגע - צריכה לארגן
כיוון שייתכן מעבר מגורים בקרוב עוד לא יכולה להתחיל עם זה
אבל אשמור את המידע הזה, מתישהוא זה יגיע
תודה לך
שלומית
שלומית
 
הודעות: 35
הצטרף: ש' אפריל 13, 2013 9:25 pm

Re: בכל זאת קצת מלח בסלט, אפשרי?

הודעהעל ידי ירדן » א' יוני 02, 2013 12:31 pm

זה לא כזה מסובך כמו שזה נראה :)

הנה כמה תמונות של חלק מהחסות שגדלו אצלי.
קבצים מצורפים
תצלום1684.jpg
תצלום1684.jpg (56.37 KiB) נצפה 1896 פעמים
תצלום2155.jpg
תצלום2155.jpg (60.53 KiB) נצפה 1896 פעמים
תצלום2152.jpg
תצלום2152.jpg (72.85 KiB) נצפה 1896 פעמים
תצלום2149.jpg
תצלום2149.jpg (63.9 KiB) נצפה 1896 פעמים
תצלום1641.jpg
תצלום1641.jpg (88.86 KiB) נצפה 1896 פעמים
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2964
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: בכל זאת קצת מלח בסלט, אפשרי?

הודעהעל ידי שלומית » א' יוני 02, 2013 2:37 pm

יפייפיות!
שלומית
 
הודעות: 35
הצטרף: ש' אפריל 13, 2013 9:25 pm

Re: בכל זאת קצת מלח בסלט, אפשרי?

הודעהעל ידי מאיה » א' יוני 02, 2013 8:04 pm

וואו! איזה חסות עסיסיות!
מאיה
 
הודעות: 702
הצטרף: ו' ינואר 25, 2013 10:30 pm

הקודםהבא

תגיות נושא

עלים ירוקים, גינון

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

cron