בננות ואבטיחים

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

בננות ואבטיחים

הודעהעל ידי אורנה » ג' יוני 25, 2013 9:41 am

בננות - כנראה שפיתחתי רגישות אליהן, או שבקיץ יש בהן איזה חומר שגורם לי לליחה
כבר 10 ימים אני מסתובבת עם גוש ליחה כאילו תקוע בגרון.
חשבתי - ניקוי
לפני 4 ימים שמתי לב שבבוקר אני מתעוררת עם גוש לא נוראי ואחרי השייק בננות, הוא נהיה מפלצתי עד כדי בלתי נסבל(אפילו התחילה תופעה שנסתמה לי אוזן כשאני בולעת כמו שקורה בנזלת שהכל סתום)
לפני 3 ימים, אמרתי נסיון אחרון עם הבננות, באותו בוקר התלוותה לזה גם בחילה קלה ותחושה לא נעימה בבטן.
אתמול הפסקתי עם בננות
היום הגוש עדיין נמצא אבל קטן ונסבל יותר

עכשיו באמת אני חייבת מנגו בכמות, אחרת יחסרו לי קלוריות
וגם לא אכניס מספיק ירוקים, כי שייק ירוק ללא או בננות או מנגו, לא טעים לי.

הפרי היחידי שנשאר לי בבית היום(חוץ מבננות קפואות) זה אבטיח(אכילת הפירות שלי מעודדת את שאר בני המשפחה לצרוך פירות בכמויות הולכות וגדלות, וממש קשה לי לחשב כמה לקנות בקנייה השבועית של הפירות)
וכידוע יש לי בעיה עם אבטיח
אז החלטתי לעשות ממנו שייק. שקלתי 1 ק"ג(שזה כמות שאני מסוגלת לעכל בלעיסה, עושה לי כאבים בבטן ממש)
עזרתי אומץ ושתיתי את זה תוך גלגול בפה

הפתעה - אין שום תופעות וכאבים בבטן
מה שמחזק את החשד שלי, שהתופעות הגיעו כי אני לא לועסת מספיק טוב את האבטיח
(סליחה על התאור אבל גם רואים את זה בצואה - חתיכות אדומות של אבטיח)
הבעיה - אפילו שאני מודעת לכך, קשה לי להתאפק ולא לבלוע אותו לפני הזמן, יש בו משהו שממש מפתה לבלוע.

האם גם לכם יש את הקטע הזה עם אבטיח? שאתם בולעים לפני שלעוס?
אורנה
 
הודעות: 396
הצטרף: ש' ינואר 12, 2013 5:21 pm

Re: בננות ואבטיחים

הודעהעל ידי eilon » ג' יוני 25, 2013 2:46 pm

היי אורנה גם אני הייתי קצת רשלן באכילת האבטיח, הצלחתי לנשוך את עצמי בשפתיים בערך 4 פעמים, נשיכות חזקות שירד לי הרבה דם
נשמע קצת דבילי אבל הייתי צריך ללמוד לאכול אבטיח בלי לנשוך את עצמי :lol: מאז אני לועס אותו לאט ובזהירות
בתחילת העונה שהם היו קצת פחות... בשלים, אז אחרי קילו גם לי היו קצת כאבים
אבל אם אני מצליח להתארגן על אבטיחים בשלים ומתוקים מספיק, אז בערך אחרי 2-3 קילו אני מתחיל להרגיש את הבטן, אבל לזמן קצר וזה עובר מהר (לא חוויה נוראית).

גם הבננות אצלנו (אורגניות) לא כיפיות כמו בננות שגדלו בחורף עם מי גשם וטמפ' סבבה, הן לא עושות לי בעיות כשאני מרסק אותן במכונה
ללעוס אותן אחת-אחת זה פחות כיף, לוקח זמן עד שמתפזר בפה טעם סביר ולפעמים בכלל יש להן טעם של מנגו, לוקח כמה ביסים טובים וערבוב עם הרוק.
ברסק אני פחות שם לב לדברים האלה, אבל ממש תופעות לוואי כמו שלך אין לי.
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: בננות ואבטיחים

הודעהעל ידי אורנה » ג' יוני 25, 2013 3:03 pm

בננות בטעם מנגו זה נשמע המעדן האולטימטיבי :D

הייתי באימון, חזרתי והכנתי שייק שני מאבטיח. הפעם שקלתי 1.300 ק"ג
יצא ליטר וחצי שייק, שתיתי במשך 20 דק'. הכל טוב.

אז צריך ללמוד ללעוס(מבלי לנשוך את הלשון :P ) זה כל העניין כנראה.

בינתיים יש לי מחסור בקלוריות וראיתי שאני כבר שמה עין על האגוזים/שקדים למיניהם. לא יאומן איך זה עובד.
נראה לי שלא אצליח לחכות לשוק מחר, אלך לעדן לקנות לי איזה פפאיה ענקית ואולי יהיה לי מזל והגיע לשם כבר מנגו.
אורנה
 
הודעות: 396
הצטרף: ש' ינואר 12, 2013 5:21 pm

Re: בננות ואבטיחים

הודעהעל ידי ירדן » ג' יוני 25, 2013 7:21 pm

אני כבר הפסקתי לאכול בננות באופן קבוע אלא רק מידי פעם כגלידה. בגלל זה ההוצאות שלי עלו כי אני קונה מלא פפאיות במקום...

בכל מקרה אם נתקעים בלי מספיק פירות עדיף לאכול פחמימות מבושלות מאשר להקפיד על 100% רואו. אם זה משהו חד פעמי אז לא נורא להתפרע קצת עם אגוזים ובימים הבאים להמנע משומן אבל אם זו בעיה של מחסור בפירות זמינים עדיף לבשל משהו הכי פשוט שאפשר (במיוחד למי שנורא רגיש לגירוי שבגיוון והבישול) ולאכול אותו עם הרבה ירקות ועלים טריים.

אורנה, עכשיו כשאת שותה את האבטיח ולא אוכלת אותו איך הצבע של הצואה?
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: בננות ואבטיחים

הודעהעל ידי מאיה » ג' יוני 25, 2013 9:36 pm

זה קצת מפחיד אותי מה שקורה עם הפרות, השבוע הזמנתי 20 קילו מלון... בניתי עליהם תכלס... מלונים ממש לא טובים, ענקיים, מימיים וזה עוד ממשלוח אורגני... חלק עם הטעם התרופתי הזה... את האבטיח עוד לא פתחתי אבל מחר לא תהייה ברירה...
אגב אורנה- את השייק בעצם את עושה עם הגרעינים של האבטיח- וזה יוצא בסדר?
אני השבוע בבלגן, בננות, הזמנתי קצת, אבל לא נראה לי שאפשר לבנות עליהן, אפרסקים- חלקם עסיסיים ומעולים אבל חלקם דוחים וקמחיים כאלה, פאפיות- לא יודעת לא בא לי עליהן לאחרונה... יוצא לי לאכול הרבה תפוחים... ותמרים- התמרים ממש עושים לי לא טוב, לא רק שאני מכורה עליהם, גם הסוכר שלהם לא בא לי טוב, מרגיש גבוה מדי, אז יוצא ככה ששוב אין הרבה אופציות וכבר קיץ....
חוץ מזה אני שמה לב שאם אני לא מקפידה על זמנים קבועים לארוחות, ולשבת לאכול אותם ולא לנשנש לאורך זמן אז זה גם מאוד משנה את ההרגשה שלי
ועוד משהו- אני מאוד מושפעת מכריסטינה, אבל המתכונים שלה כוללים הרבה מיצים ואני שוב תוהה... גם אני לפעמים שותה איזה מיץ כזה ירוק עם תפוח, לא מרגישה רע ממנו, דווקא נעים ואוורירי, ויכול להיות שגם חסר לי כל הירוק כזה, זה בעיה כי כל אחד פה בא עם רקע שונה, וסביבה שונה, והיסטוריה שונה, ובעצם כל התהליך שכל אחד עובר פה הוא שונה, מה שמתאים לי לא בהכרח יתאים לאורנה ולהפך
וגם מאז שחזרתי להכניס שומן לתפריט אני מרגישה פחות טוב, לא יודעת אם זה קשור לשומן או קשור ליום האלכוהול שכרגיל משבש אצלי אחרי זה איזה שבוע כדי לחזור למוטב...
אה, וגם ההוצאות שלי עלו... אני אמנם קונה הכל אורגני אז בכל מקרה זה גבוה, אבל עכשיו זה ממש גבוה...
אוכל מבושל- כמעט כל יום יש איזה תפו"א אחד, לא שזה נורא, אבל בכל זאת הזכרתם את נזקי הבישול פה לא פעם ולא פעמיים...
לא יודעת, מבאס קצת, אני צריכה עידוד... איך ממשיכים מפה?
מאיה
 
הודעות: 702
הצטרף: ו' ינואר 25, 2013 10:30 pm

Re: בננות ואבטיחים

הודעהעל ידי eilon » ד' יוני 26, 2013 1:34 am

מאיה לא כל אוכל מבושל הוא "רעל". זה בעיקר תלוי בטמפרטורה. פחממות הופכות רעילות בטמפ' די גבוהה, צריך תנור בשביל זה.
בטמפרטורות של בישול במים או אידוי, הפחממות לא משנות את המבנה שלהן לחומר מסרטן כמו שאפייה וטיגון עושים.
לפעמים יוצא לי כמה פעמים בשבוע לאכול יותר מקילו תפוחי אדמה בארוחה אחת. את חוששת מתפוח אדמה אחד בודד?
גם אני אוכל 100% אורגני שנים אבל ממש לא קל לי להשיג יותר מ3000 קלוריות ביום מפירות, בגלל המבחר הדל והלא כ"כ איכותי
עוד לא קניתי מלון השנה כי לא נתקלתי במלון אורגני שהריח שלו היה שווה קניה.

לגבי המיצים, באופן אישי אני בעד בגלל כל מה שעברתי (טונות של אנטיביוטיקה, הייתי חולה חצי מהחיים, אז כל מה שמשתמע מזה)
זו דרך יעילה להוסיף הרבה יותר ירוקים לתפריט, והמסחטה לועסת יותר טוב מהשיניים. הלסת שלי קטנה בגלל מחסור בסידן שכנראה נמשך דורות עוד מהשואה, אז ללעוס כמו קוף במשך שעות קשה לי, וגם ככה אני אוכל במשך כמה שעות בכל יום.

לגבי השומן כפי שאת יודעת גם לי שומנים לא עושים טוב בכלל (אסטמה והפרעות נשימה, ליחה וחצ'קונים)
אבל זרעים שמכילים יותר אומגה 3 מאשר אומגה 6 לא מפריעים לי. במקרה הזה זרעי צ'יה כי הם קלים ללעיסה ולא צריכים טחינה, אז עוד לא ניסיתי פשתן.
וגם זרעים טריים לא מפריעים לי, כמו הזרעים השחורים של האבטיח מהזן עם הזרעים, או לאכול זרעים מתוך דלעת
יכול להיות שיש עניין עם השמנים המעופשים בזרעים/אגוזים הלא טריים, אולי זה גם אחד מהגורמים לתופעות המוזרות.

איך אני מקנא בכל מי שיש לו סטוק של פאפאיות :oops: אני מתקמצן על אחת
עוד לא הצלחתי להשיג טלפונית את החקלאים ממעגן מיכאל... יש להם פאפיות אורגניות ענקיות. ראיתי שגם יש פאפאיות עם פיקוח של "טוב השדה" במקומות שמוכרים סחורה לא אורגנית, כנראה סוג של גידול ביולוגי. בכל אופן הכל במחיר שנע בין 18 ל22 לק"ג.
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: בננות ואבטיחים

הודעהעל ידי מאיה » ד' יוני 26, 2013 8:16 am

http://www.ecomeshek.co.il/ איילון - יש את המשק הזה- אני לא יודעת אם עושים משלוחים לאזור שלך אבל חברים שלי עובדים שם והמשק ממש טוב, מה גם שהבננות שלהם ממשק סוטו- זה היחיד שעם בננות לא מובחלות, למרות שעכשיו הבננות לא משהו בכלל, יש להם פאפיות, 18 ש"ח לקילו... אולי אם תקנה הרבה יעשו מחיר יותר טוב
http://www.2all.co.il/web/sites/ginaorganit/PAGE1.asp ויש גם את בית יצחק שאורנה מזמינה, אני לא יודעת על טיב הירקות שם אבל על הר פרחים אני יודעת שגם איכותיים וגם יחסית מחירים טובים
טוב אני אנסה פשוט, אני אבדוק מה עושה טוב ומה לא, ואם מיצים יעזרו בניקוי, וגם בלהוסיף כמות גדולה של ירוקים וסידן וכו אני אוסיף, אני גם יש לי עבר תרופתי- גם המון אנטיביוטיקה גם תרופה של בלוטת התריס, ובנוסף עוד רעלים יזומים... ככה שיש לי הרבה מה לנקות... וגם הגנים שלי לא משהו... לגבי צ'יה- גם הייתה לי תקופה שהוספתי לשייקים אותם, וגם הרגשתי טוב עם זה אבל נאמר לי לא להשתמש בהם- נאמר לי שזה ממכר? לא יודעת, יש לי פה בבית אני יכולה לנסות לשלב שוב בשייקים
אבל באמת נראה לי שצריך לעשות ולנסות הכל כדי להביא את הגוף לאיזון ובעיקר אחרי כל מה שהגוף עבר וגם הגיע לכאן ועדיין עובר....
מאיה
 
הודעות: 702
הצטרף: ו' ינואר 25, 2013 10:30 pm

Re: בננות ואבטיחים

הודעהעל ידי יונתן » ד' יוני 26, 2013 11:17 am

לצערנו אנו חווים כעת בעוצמה החריפה ביותר את חילופי העונות. לכאורה כבר קיץ וזה היה אמור לקרות כבר, אך כשאני מדבר על חילוף עונות אני לא מתכוון דווקא למזג האוויר, אלא לתקופה שבה קשה למצוא פירות עתירי קלוריות טובים. כרגע פירות החורף עתירי הקלוריות לא מופיעים בשווקים או שאיכותם גרועה (בננות, תמרים, רימונים) ופירות הקיץ עתירי הקלוריות טרם הופיעו במלוא עוזם (ענבים, מנגו, תאנים). גם בשנה שעברה חווינו את אותה בעיה, אך בסופו של דבר היו פירות קיץ משגעים.

לצערנו גם מתווספת בעיית שיטות הגידול המסחריות. בגלל מזג האוויר החם בפברואר מרץ נקטפו כל האפרסקים/נקטרינות/שזיפים מוקדם וכל מה שאנחנו רואים עכשיו בשווקים מגיע מקירור, והוא בדרך כלל חסר טעם לחלוטין. דווקא עכשיו היה אמור להיות השיא של הפירות האלה באיכותם הטובה ביותר. תוסיפו לכך את העובדה ששיטות הגידול גרמו להתפרצות מחלות באבטיחים, ופתרון החקלאים היה לאו דווקא להעשיר את האדמה בחומרים המזינים שדרושים לאבטיחים אלא לבצע מניפולציה נוספת שהרסה עוד יותר את טעמם ומרקמם. אני מאמין בכל לבי שהדרישה שאנחנו יוצרים לפירות איכותיים, שתלך ותגבר עם הוצאת הספר והתפשטות אורח החיים הזה בישראל, תביא להיצע רב יותר. הרי יש מאות זנים של פירות מהעולם שלא גדלים בישראל והפוטנציאל שלהם להשתלב בדיוק בתקופות האלה של חילופי העונות הוא אדיר. אם הייתה לי האפשרות להיות חלק ממיזם כזה הייתי פורש מהעבודה הנוכחית שלי עוד היום ללא היסוס.

כרגע גם לי נראה שהפירות האיכותיים היחידים שאני מוצא הם פפאיות ודובדבנים (שגם כבר מתחילים להיעלם). יש פפאיות של נהרי שאני קונה בשוק הכרמל ב-12 ש"ח, ומוכרים אותן גם בניצת הדובדבן ב-20, אז אני מניח ששיטת הגידול שלהן נחשבת אורגנית. דווקא פפאיות של טויב שאפשר למצוא במגה ב-15 הן הכי מתוקות וטעימות לדעתי. פעם אחת קניתי פפאיות אורגניות מהעדן אך הן הפכו לגוש עובש לפני שהבשילו, כך שאיני יכול להביע דעה על טעמן. חוץ מזה אני עושה שייקים של נקטרינות/בננות/תמרים, וזה יוצא די בסדר, אף על פי שהבננות בדרך כלל כבר חומות לחלוטין, כי הן הופכות ישירות מירוק למרק. בבקרים אני בדרך כלל אוכל קצת אבטיח או מלון, אבל לא יותר מדי, כי זה באמת נותן תחושה לא טובה.

אין מניעה לאכול פחמימות מבושלות כשאין פירות איכותיים, ואין כל ספק שעדיף לאכול פחמימות מבושלות על פני פירות לא איכותיים. זו התזונה שמומלצת על ידי קמפבל, אסלסטיין, ברנרד, מקדוגל ואחרים, והיא מובילה לתוחלת חיים ארוכה ועמידות למחלות. המעבר מתזונה חיה בלבד לתזונה מבושלת בחלקה מאוד מבאס בהתחלה, וגם גורם לתופעות כמו עייפות וכבדות, ועלייה פתאומית בחום הגוף, אבל מסתגלים לזה, ויודעים שהתקופות האלה חולפות בסופו של דבר ושפע חדש של פירות תמיד מגיע.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
יונתן
 
הודעות: 938
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:46 pm

Re: בננות ואבטיחים

הודעהעל ידי eilon » ד' יוני 26, 2013 6:23 pm

תודה מאיה, יש מצב שגם אני מכיר את העובדים שמה :D המושב הזה קצת רחוק ממני בגלל זה עוד לא ביקרתי שם רשמית

לגבי הגינה האורגנית בבית יצחק אני לקוח שלהם מהיום הראשון שפתחו, ו... ואוו אני ממש אבל ממש לא מאמין, עכשיו אוכל מלון מהגינה האורגנית וזה המלון הראשון השנה שאני יכול לקרוא לו מלון! ואוו!
זה 14 במדד BRIX, יותר מתוק מכל האבטיחים שאכלתי עד כה. כל הכבוד לאודי החקלאי, הלוואי שכל המלונים שלו כאלה

יש לכם מושג איך בוחרים מלון? לפי איזה סימנים? כי ביקשנו מאחד העובדים לבחור לנו
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: בננות ואבטיחים

הודעהעל ידי ירדן » ד' יוני 26, 2013 6:56 pm

גם אני נאלצת לאחרונה לאכול יותר תמרים (אצלי הם דווקא טובים כי לפני כמה חודשים קניתי כמות גדולה והקפאתי ואחר כך עשיתי מהם הפסקה) או לחילופין מידי פעם מעט ירקות עמילניים מאודים בערב. בתקופות מעבר זו האופציה הכי טובה שיש וגם בהחלט אופציה בריאה גם אם היא מבאסת. אני מעדיפה להסתדר כמה שאני יכולה עם מה שיש ולהתפשר על תמרים וירקות עמילניים מאשר להתנפל אחר כך על אגוזים.

אני מוצאת פפאיות מאוד טובות אז אני קונה הרבה למרות שזה יקר וגם אוכלת אבטיחים (השבוע מצאתי אבטיחים טובים מאוד), מלונים (קניתי גם כמה מיוחדים בסופר היום, נקווה שהם טובים), תפוחים (יש לי תפוחי ענה בעץ בגינה!), תמרים ומעט אפרסקים ונקטרינות אם אני מוצאת משהו לא ירוק וקשה כמו אבן ולא חמוץ (נורא קשה לי למצוא משהו שנראה טוב). מצאתי גם מעט שזיפים ומשמשים מתוקים ובשלים שמגיעים ממקום שנאמר שלי שלא מרססים שם. הענבים בכל מקום חמוצים אז אני לא קונה בכלל למרות שהשבוע דווקא יצא לי לאכול ענבים שמישהו אחר קנה לי שהיו מאוד מאוד מתוקים וטעימים (אני מחכה שהענבים יבשילו אצלי בגינה ובגינות של אחרים כי בשנה שעברה קיבלתי לא מעט ענבים טעימים מגינות של אחרים). מידי פעם אני מכינה לי גלידה או שייק גדול מבננות (הקפאתי מראש כמות גדולה) ומעבר לזה אם בכל זאת לא יוצא לי לאכול מספיק אני מאדה לי משהו קטן. הכי מעצבן אותי זה שאני שונאת לקנות בסופר, שונאת את כל הרעיון של סופרים ומעצבן אותי לתת כסף לרשתות ענק. זה שאני נאלצת לחפש פירות בסופר אומר שהמצב רע.

כרגע מה שהכי מדאיג אותי זה לא דווקא חוסר המגוון שיש בחילופי העונות אלא המצב הקיים שהחלקאים הורסים לנו את הפירות והירקות, אבל כפי שיונתן אמר עם הביקוש מגיע ההיצע. כשיותר ויותר אנשים יאכלו פירות וירקות וידרשו תוצרת איכותית, מזינה ובשלה כך לחלקאים יהיה אינטרנס לספק את הביקוש הזה גם לתושבי הארץ ולא רק לשלוח לחו"ל את כל הפירות הטובים.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

הבא

תגיות נושא

פירות בשלים

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים