בננות ואבטיחים

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

Re: בננות ואבטיחים

הודעהעל ידי אורנה » ד' יוני 26, 2013 9:04 pm

ירדן, הצואה משייק אבטיח היא בצבע אדום אבל ללא חתיכות שלמות כמו מלעיסה של אבטיח (או נכון יותר חוסר לעיסה)
זה לא ממש טעים לי שייק אבטיח, פשוט מחוסר ברירה. אם כבר שייק מלון, זה מעדן. מאיה, באבטיח אין גרעינים שחורים, רק לבנים כאלה מנוונים, זה לא אורגני.
אז המחסור בבננות הוציא אותי מאיזון אתמול.
זללתי 4-6 אגוזי ברזיל + 12-15 שקדים ועוד 2-4 אגוזי מלך. אבל אומרת לעצמי שלא נורא כי בזמן האחרון בקושי אכלתי 2 כפות טחינה בשבוע, אז השלמתי חודש עם מעט שומן.
להפתעתי זה בכלל לא עשה לי רע, להפך, מזמן לא ישנתי כל כך טוב. אני מתעוררת הרבה פעמים בלילה בזמן האחרון, אין לי מושג למה.

היום הייתי בשוק, קניתי 3 ק"ג מנגו מאיה ב-60 ₪. אין ברירה אחרת אני אמשיך לזלול אגוזים
הם טובים אבל לא יותר מזה, השארתי אותם בחוץ אולי יצברו יותר מתיקות ובשלות. בכל מקרה מאוד נהנתי מהשייק שעשיתי לי מ-3 מנגו, תפוח וירוקים(קימצנתי לשים יותר מנגו)

דרך אגב - הגינה האורגנית בבית יצחק, ממש בסדר, התלוננתי על הענבים, הם מזכים אותי.
אז ממשיכה לקנות שם את כל הירוקים והירקות.

מאיה, גם אני שותה לפעמים מיץ, זה כיף בקיץ.
עשיתי שני מתכונים של כריסטינה, מאוד מוצלח.
נראה לי, עוד שבוע שבועיים יהיה מנגו טוב בכל מקום. אז להחזיק מעמד :)

אני לא רוצה לאכול עמילנים מבושלים - זה לא טעים לי ללא תבלינים, ופוחדת שזה יגרור אותי שוב למקום של רצון בתבלינים ומלח
תפו"א ללא מלח ותבלינים ושומן כלשהו בכלל נראה לי איום ונורא(גם כשהוא עשוי טעים, אני לא אוהבת אותו במיוחד)
וגם זה גורם לי ליובש בפה ותחושה לא טובה.
נראה איך אסתדר השבוע עם המנגו כתחליף לבננות, למרות שלא יגיע לכמות הקלורית כמו בננות בינתיים, אנסה להשלים קלוריות לפני הסלט בערב עם עוד פירות
היום למשל זללתי ליצ'י לפני הסלט, תענוג גדול.

איילון, עשית לי חשק לטעום מילון של בית יצחק, גמני רוצה 14 במדד BRIX בדיוק שלחתי להם הזמנה :P
דרך אגב אבטיח אישי שלהם רק אחד קניתי שבוע שעבר, לא משהו בכלל, אלו מהשוק פי אלף יותר טעימים.
אורנה
 
הודעות: 396
הצטרף: ש' ינואר 12, 2013 5:21 pm

Re: בננות ואבטיחים

הודעהעל ידי מאיה » ד' יוני 26, 2013 9:39 pm

מה הגרעינים השחורים באבטיח זה בגלל שזה אורגני? חשבתי שזה זן מסוים, ספציפית באילו שאני מקבלת מהמשלוח , הם מאוד מאוד מתוקים אבל מפוצצים בגרעינים שחורים וזה די מעצבן לאכול אותם ככה שכל הזמן צריך לרוק... אבל בכל זאת היום אבטיח ענק כזה החזיק אותי עד הערב..

לא חשבתי על זה איזה רעש זה הולך לעשות הספר המתורגם לעברית זה באמת משמח

אורנה- אם את נתקעת וחייבת לאכול פחמימות מבושלות מצאתי דרך נעימה לאכול תפו"א , אני זורקת אותו לסלט של חסה והרבה סלרי מלוח טעים ועגבניות שרי, בימים אחרים עם עלי רוקט ומלפפונים, סלרי הפך להיות אצלי כוכב, כנראה שכן יש לי מחסור במלחים כי הגוף דורש את זה בעיקר בימים עמוסים שמהבוקר עד הלילה אין רגע דל...
אני שמחה לשמוע שבית יצחק עם גידולים טובים, אני צריכה לבדוק אותם בהזדמנות למרות שהמשלוח אצלי גם מאוד מתחשבים ועכשיו עם המלונים והאפרסקים הלא טובים (בלשון המעטה) ששלחו לי גם אמרו שיפצו
בקיצור נקווה שהדרישה מהעם תגדל לירקות ופרות אורגניים מאדמה איכותית ובמחיר רגיל ומטה:)
מאיה
 
הודעות: 702
הצטרף: ו' ינואר 25, 2013 10:30 pm

Re: בננות ואבטיחים

הודעהעל ידי eilon » ה' יוני 27, 2013 1:43 am

לא כל הפירות שווים גם אם הם מגיעים מאותו המגדל. השבוע אכלתי אבטיחים מעולים מבית יצחק, בשנה שעברה היו להם אבטיחים ענק-יים חלקם היו מעולים וכמובן שעל מעט גם הזדכתי
אכלתי גם שניים טובים מחגלה והיו שלושה מחגלה בטעם חמוץ בוסר. אני מתחיל ללמוד איך לזהות אבטיחים טובים... לאט לאט
לגבי מלונים פשוט אין לי מושג איך לבחור

מאיה, הגרעינים זה תלוי בזן. יש זן עם גרעינים שחורים גדולים. אני אוכל חלק מהם נגיד כפית או שתיים של זרעים, ואת השאר לא.

עבורי הדרך הכי טובה שמצאתי לאכול תפו"א זה לאדות אותם בסיר של פסטה (שזה סיר כפול, שהחלק העליון זה סיר עם חורים עבים)
ממלא את הסיר התחתון במים כמעט עד נגיעה בסיר המחורר שמעליו.
חותך כל תפו"ד לאורכו ולרוחבו ונוצרים צ'יפסים בעובי ס"מ פחות או יותר. ממלא את הסיר המחורר בצ'יפסים כאלה ומערבב אותם ככה שיהיו מבולגנים, ליצור הרבה חללי אוויר בין הצ'יפסים.
שומר על כך שהמים ירתחו כדי שיהיו אדים.
אני מוצא את הדרך הזו הכי מהירה לאידוי, וניסיתי פרח אידוי, לחתוך קטן יותר, גדול יותר וכו', וזו הדרך הכי יעילה שמצאתי.
כשבישלתי במים אז לטעמי הרבה מינרלים עברו למים ואח"כ אני נאלץ להפטר מהם לכיור, ולאוכל נשאר טעם דל ומיימי. ובאידוי אני חותך את התפוחי אדמה עם הקליפה ורק מוריד את החול ונשאר להם טעם יותר מינרלי ועשיר.

אורנה אנחנו שם לפעמים אפילו פעמיים בשבוע אז טועמים כל דבר, הענבים פשוט לא של אשב"א :D
תחזיקו חזק הענבים של אשב"א מגיעים למרכז! היום אכלתי לראשונה ענבים ירוקים של אשב"א, מתחילים להתקרב לדבר האמיתי
אם יוצא למישהו להיות בעדן בבקשה בדקו אם יש להם כבר ענבים אדומים/כהים של אשב"א (קרימסון). אם אתם זוכרים אז שאלנו אותם באימייל מתי הם יתחילו לשווק ואמרו בסביבות יולי, אני מניח שבקרוב יהיה לנו העונג.
גם קיבלתי טלפון מאיזה בחור שמייצר יין, של יקב שלטענתו מגדלים ענבי יין אורגניים. אני אתקשר אליהם לשאול אם ישנה אפשרות לרכוש כמות קטנה בעת הבציר. מיץ ענבים שחור כהה ולא מפוסטר זה פשוט חלום ילדות :D
הבנתי שבענבי יין יש ריכוז גדול יותר של החומרים הטובים

בימים הקרובים אני מתכוון לבנות ערוגה חדשה לאבטיחים ומלונים. הלוואי ויכולתי להשיג אבטיח מזן צהוב לשתול בגינה... שתילה קצת מאוחרת אבל מקווה לטוב. זה לוקח 100 יום לקבל פרי
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: בננות ואבטיחים

הודעהעל ידי ירדן » ה' יוני 27, 2013 4:31 pm

תודה אורנה על הבדיקה :) רק רציתי להיות בטוחה כי גם אני לא לועסת את האבטיח ממש ביסודיות. אין לי חתיכות אלא רק גוון אדום אז אני מניחה שזה בסדר.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: בננות ואבטיחים

הודעהעל ידי מאיה » ה' יוני 27, 2013 9:07 pm

היית הלי תקופה שהייתי מאדה את התפו,א על דים סם כזה וזה לקח המון זמן, אבל אולי אנסה שוב לחזור לזה כי באמת מרגיש מיימי כל העסק הזה.... אנסה, תודה:)
מאיה
 
הודעות: 702
הצטרף: ו' ינואר 25, 2013 10:30 pm

Re: בננות ואבטיחים

הודעהעל ידי יעלי » ו' יוני 28, 2013 2:37 am

היי חברים!
איזה כיף לקרוא אתכם ובכלל תודה ענקית על הפורום הזה.
שאלה: הירוק- ככל שהוא ירוק יותר, עדיף? כלומר בין חסה לפטרוזיליה, למשל, שהעלים שלה ירוקים יותר, האם הפטרוזיליה עדיפה? הבנתי שעלי תרד אינם מומלצים כל כך. מה עם עלי סלק? ירוקים נוספים? אשמח להמלצות.
תמרים- אני קונה בקופסה סגורה בסופר. לא כתוב עליהן גופרית או סוכר וכאלה. רק תמר מג׳הול. זה בסדר? הבנתי שגם בתפזורת מחנות קטניות זה בסדר. המלצות?
אני כל הזמן בשיטוטים ברשת אחרי מתכונים ברוח 811. אמנם הכי קל לאכול את הפרי כמות שהוא ובכל זאת, שנים ארוכות של כיף במטבח והתעסקות קולינרית חסרות לפעמים. לצערי, אין הרבה מתכונים ולפעמים הם דיי צורמים תחת הכותרת של 811. מכילים שום ופלפל חריף וכאלה. האם אתם מכירים אתר עם מתכונים?
זרעי המפ? בכמה וכמה מקומות קראתי המלצות חמות עליהם. דעתכם?
יום טוב לכולם!!!
יעלי
 
הודעות: 331
הצטרף: ש' מאי 12, 2012 5:45 am

Re: בננות ואבטיחים

הודעהעל ידי eilon » ו' יוני 28, 2013 2:56 am

ניסיתי דים-סאם מבמבוק תקופה אבל זה גרם לאוכל לטעם לוואי של במבוק (וגם המי אידוי בסוף התהליך נראו מאוד כהים).
ניסיתי גם פרח אידוי מנירוסטה אבל החורים שלו קטנים ואין מקום לכמות גדולה. והוא גם נשבר לי פעמיים אז הייתי צריך להחליף כמה.
ללא ספק הסיר לפסטה עובד לי הכי טוב, יש מספיק מקום לכמות גדולה כי הסיר מרווח, האדים מגיעים מכל הכיוונים כי האוכל לא נוגע ישירות בדפנות הסיר החיצוני.
נסי להשאיל סיר פסטה מחברה, גם שלי בהשאלה, רציתי לדעת אם זה יעבוד טוב לאידוי :)
לגבי הזמן שזה לוקח, את צודקת זה לוקח הרבה יותר זמן מבישול במים. כי לדוגמא להכין "פירה" מקוביות תפוחי אדמה זה יכול לקחת רבע שעה עד ריכוך. באידוי זה יכול לקחת חצי שעה ולפעמים קצת יותר, וזה תלוי בעוצמה של הלהבה.
אני מרתיח את המים ואז מנמיך את הלהבה אבל לא על הכי קטן שאפשר, אלא כמעט על הכי קטן, כדי שהמים ימשיכו לבעבע בעוז ולהוציא הרבה אדים.

יעלי - לכל צמח ערכים ותכונות משלו, פטרוזיליה לא מחליפה חסה, כדאי את שניהם ולגוון. יש גם עלי קייל, עלי ברוקולי, עלי בייבי, כרובים סיניים למניהם, גבעולי סלרי (לא העלים)
עלי סלק ותרד מכילים חומצה אוקסלית, היא מפריעה לספיגה של סידן וגם בכמויות גדולות יכולה לגרום לאבנים בכליות. אני בכלל לא יכול לאכול את העלים האלה טריים, החומצה ישר שורפת לי בפה.

הבעיה עם זרעי המפ היא בחוק. לא יכולים למכור אותם טריים בהרבה מקומות בעולם, כדי שאנשים לא ינביטו אותם, כי הצמח עצמו לא חוקי וגם הזרעים הטריים. אם אינני טועה אפילו הזרעי המפ באמריקה (שרואים בסרטוני הבריאות ביו-טיוב) מעוקרים כדי שלא ינבטו.
הזרעים הכי קרובים באיכותם שמצאתי זה זרעי צ'יה. זה מה שהשאירו לנו
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: בננות ואבטיחים

הודעהעל ידי eilon » ו' יוני 28, 2013 5:11 am

אורנה, מסתבר שמלונים יכולים גם להבשיל אחרי הקטיף, בדומה לבננות, ע"י שהם פולטים גז אתילן וזה יכול לקחת כמה ימים (אלא אם קיבלת מלון שהוא כבר בשל לגמרי)
סרטון נחמד על בדיקת בשלות פשוטה למלון http://www.youtube.com/watch?v=xatTOS0dsJs

אני לגמרי במלון עכשיו... זו אהבה חדשה :P
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: בננות ואבטיחים

הודעהעל ידי אורנה » ו' יוני 28, 2013 7:00 am

אייליון, כן, גם אבטיח ממשיך להבשיל
הבנתי את זה השבוע בשוק, יש מוכר אחד שיש לו רק אבטיחים ומלונים, הוא כבר מכיר אותי
השבוע הוא ממש אמר לי - את המלון והאבטיח הזה תוכלי עד שבת
אלו לאחר שבת ולא לפני....וזה יחזיק לך גם שבועיים....אמרתי-לא רוצה שבועיים, תן הכל להשבוע -אני צריכה להביא טוש, כדי לסמן עליהם את מי לאכול ראשון :P
ובאמת כל כך מתוק וטעים גם המלונים וגם האבטיח.

מאיה, אני לא אוהבת תפו"א ולא יכולה לדמיין לאכול אותו אפילו בסלט, נראה לי טפל. אם אגיע למצב של מבושל, מעדיפה בהרבה בטטה או כל הדלועים למיניהם שיש עכשיו טריים של העונה

בינתיים עברתי את משבר הבננות. אני פשוט אוכלת יותר מפירות אחרים+ המנגו בשייק בבוקר, מה שכן זה הוסיף לי "ארוחות" נניח השייק של הבוקר לא מחזיק אותי עד הצהריים, אכלתי באמצע נקטרינות ושזיפים, ולפני הסלט של הערב שוב אכלתי נקטרינות ושזיפים מדהימים שמעולם לא אכלתי קודם, מן צבע צהוב כהה עם לחיים אדומות וצורה של שפיץ בצד אחד, מלא עסיס ומתוק מאוד.

יעלי, כדאי לגוון בירוקים כפי שאיילון אמר, כל אחד ומה שהוא מביא איתו, ולהימנע מאלה עם החומצות החזקות.
בקשר לבישול - תבשלי לאחרים עם את חייבת לבשל :) מתכונים יש כאן באתר, אצל כריסטינה וכל השאר, אם יש משהו חריף כמו שום או פלפל חריף במתכון, תמיד אפשר לעשות בלי זה.
בכל מקרה, הכי טוב זה הניסיון שאת צוברת - למשל בשייקים יש לי כבר את האיזון שברור לי שאני אוהבת ובתוכו מגוונת - לא צריכה כבר מתכונים. אותו דבר סלטים. מיצים בגלל שאני עושה לעיתים רחוקות, אז עדיין אין לי את התחושה של מה בדיוק הולך עם מה במיוחד עם מכניסים לשם ירוקים. ברטבים של סלט, ממש לא הולך לי, כל מה שאני עושה מגעיל בעייני. מדברת על רטבים ללא שומן(טחינה או אבקודו) אז די התייאשתי מרטבים ואני אוכלת את הסלט פשוט ככה.
אורנה
 
הודעות: 396
הצטרף: ש' ינואר 12, 2013 5:21 pm

Re: בננות ואבטיחים

הודעהעל ידי יעלי » ו' יוני 28, 2013 7:24 am

תמרים????
יעלי
 
הודעות: 331
הצטרף: ש' מאי 12, 2012 5:45 am

הקודםהבא

תגיות נושא

פירות בשלים

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], YandexBot ו 15 אורחים