בננות ואבטיחים

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

Re: בננות ואבטיחים

הודעהעל ידי אורנה » ו' יוני 28, 2013 7:47 am

גם אני קונה מג'הול בקופסאות מהסופר, של קינג סלמון נדמה לי וכתוב אורגני - 32 ₪ לק"ג בעדן. עכשיו הם כבר ממש יבשים, אני לא אוהבת אותם ככה, כבר לא אוכלת בכלל.
תמרי ברהי אורגניים קניתי בקנייה משותפת באריזות של 5 ק"ג בתחילת העונה ישירות מקיבוץ סמר ושמרתי במקרר, גם הם כבר יבשים למרות הקרור.
כנראה צריך פריזר כמו שירדן שומרת, לא בטוחה שיש לי מקום בפריזר לכל כך הרבה.
העונה אקנה גם מגהול בתחילת העונה ישירות מסמר.

אם לא כתוב תוספות, אז זה בסדר גמור
אורנה
 
הודעות: 396
הצטרף: ש' ינואר 12, 2013 5:21 pm

Re: בננות ואבטיחים

הודעהעל ידי אורנה » ו' יוני 28, 2013 7:50 am

איילון - אתמול קיבלתי במשלוח מבית יצחק ענבים ירוקים מאשב"ל. טובים, אבל עדיין לא מספיק מתוקים
גם ענבים ממשיכים להבשיל אחרי הקטיף? נניח אם אשאיר מחוץ למקרר, הם ימתיקו?

לידיעתך. ביקשת להודיע :P
אורנה
 
הודעות: 396
הצטרף: ש' ינואר 12, 2013 5:21 pm

Re: בננות ואבטיחים

הודעהעל ידי ירדן » ו' יוני 28, 2013 11:24 am

לתמרים לא מוסיפים גופרית אבל באמת יש כאלו מוסיפים להם גלוקוז. נראה לי לחלוואי ולאמרי, אבל לא לכולם, פשוט צריך לשים לב מה כתוב על האריזה. אין מה לדאוג לגבי המג'הול.

------------

עוד כתבה מדאיגה על איך החקלאים הורסים לנו את הפירות-
http://www.themarker.com/news/1.2052972
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2964
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: בננות ואבטיחים

הודעהעל ידי eilon » ש' יוני 29, 2013 5:03 am

מה גם אבטיח ממשיך להבשיל?! בטוח??? כולם מסכימים על זה? ואוו זה חידוש בשבילי חבל על הזמן, זה משנה את כל התמונה אם זה כך, לגמרי

תודה על הדיווח אורנה :D

ענבים... אם הם נקטפו בוסר קשה לי להאמין שיהפכו למתוקים יותר מדי כי הם צריכים עוד מינרלים מהאדמה אבל אולי תנסי להניח אשכול מחוץ למקרר ותראי מה יהיה? :) הלוואי שנופתע לטובה!
אני קניתי פעמיים רק כשהייתי במקום וראיתי ענבים שנראו יותר בגוון ירוק/חום מאשר ירוק, ולפעמים עם קצת נמשים כאלה. זה סוכר :mrgreen: אבל רוב החבילות לא הכילו אשכולות בשלים כאלו אלא רק ירוקים, ובהרבה מקומות אחרים הענבים שראיתי גם אם הם של אשב"א הם עדיין לא בשלים וכדאי לחכות כמו שהם בעצמם אמרו

אם יסתבר שגם ענבים יכולים להמתיק אחרי הקטיף זה יהיה טירוף... בד"כ הכורמים שמגדלים ענבים עבור ייצרני היין דואגים מאוד שהבציר יהיה בדיוק-בדיוק בזמן ולא שנייה לפני, ושולחים את הענבים שלהם לבדיקת BRIX
ברור שבענבי מאכל הסיפור שונה, אבל מעניין אם ממשיכים לקרות תהליכי הבשלה גם אחרי הקטיף. מה שבטוח זה שהפרי עצמו לא יגדל כי לא מקבל השקייה יותר
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: בננות ואבטיחים

הודעהעל ידי ירדן » ש' יוני 29, 2013 12:12 pm

קראתי על זה עכשיו באינטרנט. מבחינת הבשלה מצאתי חלוקה כזאת:

פירות קלימקטריים, פירות שמגיבים לאתילן וממשיכים להבשיל אחרי הקטיף- מלון , נקטרינה, פפאיה, פסיפלורה, אפרסק, אגס, אפרסמון, שזיף, חבוש, ספודילה, עגבניה, משמש, אבוקדו, בננה, אנונה, דוריאן, פיג'ויה, גויאבה, קיווי, מנגו, מנגוסטין.

פירות לא קלימקטריים, פירות שמבשילים רק כשהם מחוברים לצמח ולא לאחר הקטיף- רימון, אבטיח, סברס, תות שדה, פירות יער, פלפל, קישוא, מלפפון, דובדבן, חציל, ענבים, פירות הדר, שסק, ליצ'י, זיתים. (ברשימה הזאת היו גם קרמבולה ואננס אבל הם דווקא כן ממשיכים להבשיל..)

http://www.bayadaim.org.il/2013/03/%D7% ... %99%D7%A8/
http://scienceinmyplate.com/2013/01/15/ ... %99%D7%9C/
http://www.arava.co.il/haklaut/mop/crs1 ... 112_11.pdf
http://bioteach.snunit.k12.il/upload/.pdf07/zera4.pdf
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2964
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: בננות ואבטיחים

הודעהעל ידי אורנה » ש' יוני 29, 2013 12:59 pm

כמה שאני זוכרת גם רימון ממשיך להבשיל. וכנראה שגם אבטיח
איילון, אתה המסטר, תעשה ניסויים עם המכשיר הזה ((-:
אורנה
 
הודעות: 396
הצטרף: ש' ינואר 12, 2013 5:21 pm

Re: בננות ואבטיחים

הודעהעל ידי מאיה » ש' יוני 29, 2013 6:04 pm

יכול להיות שבגלל שרימון מתייבש יש לנו הרגשה שהוא ממשיך להבשיל כי רמת הסוכר עולה כשמתייבש.. ., השארה...
מאיה
 
הודעות: 702
הצטרף: ו' ינואר 25, 2013 10:30 pm

Re: בננות ואבטיחים

הודעהעל ידי eilon » א' יוני 30, 2013 3:56 am

ירדן גם אני קראתי מאמרים דומים אחרי פרסום התגובה הקודמת וממה שהבנתי זה לא תמיד "מדע מדוייק" אלא יותר כמו ספקטרום רחב עם תחום אפור בין הפירות הקלימקטריים ללא
גם אם קוטפים פלפל כשהוא ירוק הוא יאדים/יכתים/יצהיב בהתאם לזן

מנגוסטין, דוריאן, ספודילה... היכן? :)
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

הקודם

תגיות נושא

פירות בשלים

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: AhrefsBot ו 3 אורחים

cron