על חומצות שומן, אומגה 3 ו-6, בהרצאה של ד"ר גרגר

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

על חומצות שומן, אומגה 3 ו-6, בהרצאה של ד"ר גרגר

הודעהעל ידי eilon » א' יולי 07, 2013 7:01 am

הרצאה של ד"ר גרגר הטבעוני, החל מהדקה ה22:17 מתחיל הסבר על חומצות השומן, ובהמשך על אומגה 3, על היחס בין אומגה 3 ל6, על אנזימים, תופעות, חסרונות ויתרונות :)
http://www.youtube.com/watch?v=q7KeRwdIH04
בין היתר הוא גם מדבר על חשיבות B12, יוד, אבץ, וסידן.

לפי ההסבר שלו הצלחתי להבין יותר במה מדובר ומה חשיבותן של חומצות שומן אלו והיחס האופטימלי בניהן.
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: על חומצות שומן, אומגה 3 ו-6, בהרצאה של ד"ר גרגר

הודעהעל ידי eilon » א' יולי 07, 2013 7:11 am

הוא גם מתלוצץ שם על ההמלצה הישנה של הממשל ל5 מנות פרי ביום, ושהעלו את זה ל9
ושלדעתו למה לא 12, או למה לא לדחוף "לתוך הפרצוף" עד כמה פירות וירקות שאנחנו יכולים ומסוגלים (המלצה שמתחברת לי עם אנשים אחרים אבל נחמד מאד לשמוע את זה גם ממנו)
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: על חומצות שומן, אומגה 3 ו-6, בהרצאה של ד"ר גרגר

הודעהעל ידי אורי » א' יולי 07, 2013 1:05 pm

תודה אילון. חבל שאין שם כיתוביות בעברית, כי הנושא הזה יקר לי מאוד (חבל עוד יותר שקשה לי כ"כ לקלוט שפות חדשות..).
אורי
 
הודעות: 181
הצטרף: ב' אוקטובר 08, 2012 9:26 pm

Re: על חומצות שומן, אומגה 3 ו-6, בהרצאה של ד"ר גרגר

הודעהעל ידי ירדן » ד' יולי 10, 2013 11:40 am

היחס מאוד חשוב. זאת אחת הסיבות למה בתזונה שלנו להעלות את כמות השומן בתפריט כדי לאכול מספיק קלוריות או כדי לעלות במשקל רק פוגע בנו בסופו של דבר. ברגע שמעלים את כמות הטחינה/אגוזים/אבוקדו היחס בין חומצות השומן משתנה לטובת האומגה 6.

אגב, עדיאל תל אורן מזהיר מאכילה יומיומית קבועה של זרעי פשתן וצ'יה מחשש להתפתחות של אי סבילות ועיפוש של שומנים אלו בגוף.

לגבי רמות הומוציסטאין גבוהות זו אחת סיבות שחשוב לא לזלזל בעניין הבי12. מדובר פה על בעיה שלא ניתן להרגיש אותה עד שבעצם מגיע התקף הלב... לדעתי כדאי להיות על הצד הבטוח בכל הנוגע לבי12. כדאי לעשות בדיקת דם אחת לשנה-שנתיים ולקחת תוסף כדי לוודא שהרמה לא נמוכה.

לגבי סידן, הוא אומר שאוכלי בשר וטבעונים צריכים את אותה כמות הסידן. זו הרצאה ישנה כך שהיום ישנם נתונים שלא תומכים במה שהוא אומר, ומן הסתם גם טבעוני שאוכל דל שומן לא מעובד וצורך הרבה פירות, ירקות ועלים ירוקים יספוג יותר סידן ויאבד בשתן פחות סידן מאשר טבעוני שחי על ג'אנק עתיר שומן והרבה קפה.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: על חומצות שומן, אומגה 3 ו-6, בהרצאה של ד"ר גרגר

הודעהעל ידי יעלי » ד' יולי 10, 2013 4:58 pm

עד היום לא לגמרי ברור לי מי הגדיר אדם שאוכל ג׳אנק טבעוני רק משום שהוא נמנע מאכילת מוצרים מן החי. גם לפני שנים רבות מאד, עוד בטרם הייתי טבעונית, כאשר נתקלתי בהגדרה ׳טבעוני׳ קישרתי אותה רק לאכילת פירות וירקות בצורתם הטבעית.
יעלי
 
הודעות: 331
הצטרף: ש' מאי 12, 2012 5:45 am

Re: על חומצות שומן, אומגה 3 ו-6, בהרצאה של ד"ר גרגר

הודעהעל ידי ירדן » ה' יולי 11, 2013 6:21 pm

מסכימה איתך. יותר נכון להגדיר אנשים שלא אוכלים מזון מהחי כצמחונים (שאוכלים רק מהצומח) ואנשים שאוכלים רק מזון צמחי בצורתו הטבעית והלא מעובדת כטבעונים. לצמחונים צריך למצוא הגדרה חדשה.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm


תגיות נושא

אומגה 3, שומן

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

cron