כורכום

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

כורכום

הודעהעל ידי ccpoor » א' יולי 07, 2013 12:49 pm

יש לי בקומונה חבר שאחיו מתעסק בצמחי מרפא וכד', והוא מהלל רבות את הכורכום. חברי בעקבותיו עושה כן ומציף כל תבשיל בכורכום. אני לא אוכל מהתבשילים, אך כחובב בריאות הדבר תפס אותי. קראתי קצת באינטרנט ונכתב עליו רבות, אבל מצד שני באותם האתרים אפשר למצוא גם שטויות רבות. מה גישת 811 כלפי כורכום ותבלינים בריאים אחרים מהמשפחה? (כמו זנגויל למשל)
סמל אישי של המשתמש
ccpoor
 
הודעות: 98
הצטרף: ב' אפריל 16, 2012 10:49 am

Re: כורכום

הודעהעל ידי יונתן » א' יולי 07, 2013 7:14 pm

בגדול, אם אתה לא יכול לעשות מזה ארוחה, אז זה לא נועד לצריכה אנושית. אם זה לא טעים לך במצבו הטבעי, הבשל והחי, אז זה לא נועד לצריכה אנושית. בנוסף, הגישה היא שאין דבר כזה צמחי מרפא ומזונות לא מבריאים אותנו. הגוף הוא שפועל להבריא את עצמו אם ניתנים לו התנאים המתאימים לכך.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
יונתן
 
הודעות: 938
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:46 pm

Re: כורכום

הודעהעל ידי ccpoor » ב' יולי 08, 2013 8:52 am

http://www.ranherbs.com/monograph.asp?pid=281&t=b

אפשר תשובה מפורטת יותר? ספציפית מה החסרונות של כורכום (כפי שאחרי שקראתי כאן אני יודע לומר מה החסרונות של מזון מבושל), טיעונים שתומכים בעקרון 811..
סמל אישי של המשתמש
ccpoor
 
הודעות: 98
הצטרף: ב' אפריל 16, 2012 10:49 am

Re: כורכום

הודעהעל ידי בת חן » ב' יולי 08, 2013 1:52 pm

הכורכום שניתן להשיג היום כשורש טרי או כתוסף או כתבלין עשוי משורש שגדל בין שנה לשנתיים באדמה. שורש כורכום מגיע לבשלות רק לאחר 5-7 שנים, כלומר הכורכום המשווק כיום בכל הצורות הקיימות הוא בוסרי, הבעיות שיש לשורש בוסרי דומות לפרי בוסרי, על כן חברות תוספים לרוב צריכות להוסיף לו אלמנטים "מחזקי פעילות". לגדל שורש במשך כל הרבה שנים עולה יותר מידי כסף ועל כן במרבית המקרים הוא בוסרי.

לכורכום כמו להרבה צמחי מרפא אחרים, יש המון תרכובות וחומרים שונים שאינם ידועים לאדם, בכל מקרה שבצמח מתגלים חומרים בעלי רעילות או שיש חשד ולו הקטן ביותר שיש לו פעילויות בעיתיות כלשהן, העמדה היא לאסור או לא להמליץ שימוש לאוכלסיות רגישות כמו נשים בהריון, מניקות, ילדים,חולים וכדומה.. לגבי כורכום אין עמדה ברורה לכאן או לכאן כיוון שלא גילו בו חומרים רעילים אבל יש בו פעילויות שעלולות להזיק במצבים מסויימים ולמרות זאת יש הרבליסטים מתירנים שמאפשרים ויש כאלה שנזהרים ולא מאפשרים, זה תלוי גישה.

בכורכום יש ריכוז גבוה של חומרים שמונעים הצמתה של טסיות, לאנשים עם הרגלי חיים גרועים עם קרישיות יתר בדם, זו חלופה טבעית לתרופה כימית אבל מעצם זה שריכוז הפוליפנולים שבכורכום גבוה בהרבה מזה שקיים בפירות וירקות, אותה פעילות נוגדת הצמתת טסיות יכולה להיות בעייתית לאנשים שלא צריכים את האפקט הזה ולגרום לבעיה הפוכה - דם "דליל", שטפי דם וכו.

לכורכום יש השפעה על הכבד ועל ייצור המרה, לאנשים שתזונתם דורשת ייצור מרה גבוה והגוף לא מצליח לעמוד בדרישה, הוספה של כורכום "נותנת בעיטה" לכבד לייצר יותר מרה- אם תשאל אותי, כבד עייף וחלש שתזונה גרועה גרמה לו להישחק - נתינת צמח כזה דומה לחמור עייף שמצליפים בו יותר חזק כדי שימשיך לעבוד. בנוסף אנשים רבים מסתובבים עם אבני מרה ולא מודעים אליהם, במקרים של אבני מרה גדולות עם סיכון לחסימה אסור להשתמש בצמח, ועכשיו לך תנחש למי יש אבנים כאלה שעלולות אוטוטו ליצור חסימה ולמי אין.

קיימים מקרים שבהם לאנשים נגרמת חומציות יתר בקיבה עקב שימוש בכורכום - לא ידוע אם הסיבה היא הכורכום עצמו, הצורה שבה מגדלים אותו והבוסריות שלו, החומרים שמוסיפים לו או שלושתם ביחד.

אין מספיק מידע חד משמעי על צמחי מרפא ועל כן הדברים האלה נתונים לפרשנות אישית, פעילות צמח יכולה להיתפס כדבר חיובי בעיני אדם אחד וכבעייתית בדומה לתרופה בעיני אדם אחר. מרבית ההרבליסטים בדומה לרוקחים או רופאים יידעו להסתכל על הפעילויות ולומר שהן חיוביות כי ככה הם למדו וככה הציגו להם את זה.
בת חן
 
הודעות: 242
הצטרף: ו' פברואר 24, 2012 11:58 pm

Re: כורכום

הודעהעל ידי אורי » ג' יולי 09, 2013 7:59 am

תודה בת חן על המידע החשוב.

לגבי הכלל שבוסריות זה גם בשורשים, האם זה נכון גם בתפוחי אדמה ובטטות?
ואם כן, איך ניתן לדעת על תפוח אדמה אם הוא בשל? שהרי זה לא כמו פרי שניתן להרגיש לפי הצבע וכו'.

אם יש לך קישורים בעברית למידע שכתבת, אודה לך אם תוכלי לצרף לנו.
אורי
 
הודעות: 181
הצטרף: ב' אוקטובר 08, 2012 9:26 pm

Re: כורכום

הודעהעל ידי בת חן » ג' יולי 09, 2013 9:58 am

לא ידוע לי לגבי תפוח אדמה ובטטה, לא סביר לדעתי, קיבלתי פעם אחת במשלוח אורגני תפוחי אדמה בעלי גוון חום-ירוק וייתכן שהם היו עוד בוסריים אבל לא ידוע לי.

לגבי המידע, קיים ברשת בשפע.
בת חן
 
הודעות: 242
הצטרף: ו' פברואר 24, 2012 11:58 pm

Re: כורכום

הודעהעל ידי אורי » ג' יולי 09, 2013 10:52 am

תודה.
לא ברור לי מה שייך בוסריות בכורכום. בפירות יש בוסריות, כי הצמח לא רוצה שנאכל את הפרי לפני שיבשילו הזרעים. אך בכורכום הרי בכלל הוא לא מיועד לאכילה מבחינת הצמח.
ולמה שיהיה הבדל לגבי הבוסריות בין תפוחי אדמה ובטטות לכורכום? האם כורכום הוא שורש ותפוחי אדמה ובטטות הם פקעות ולכן ההבדל? אם זה אכן כך, לכאורה ההיגיון היה אומר הפוך. שבשורש אין סיבה להבדל בין שורש צעיר למבוגר. שמהרגע שהשורש משמש בתפקיד שורש, הוא כבר בשל לתפקידו, ולא משנה העובדה שהוא עוד צעיר ולא ארוך כשורש מבוגר יותר. אך פקעת היא בעצם משהו שנועד להוות מזון (כמובן שמבחינת הפקעת זה נועד למזון לצמח ולא לנו), וזה דומה יותר לפירות שמיועדים להיות מזון, ולכן אם כבר שייך בוסריות, הפקעות יותר קרובות לזה מאשר שורשים. ובאמת יתכן שכשבעלי חיים לוקחים פקעות למאורותיהם עבור אגירת מזון, הם בכך מפיצים את הצמח. כך שאולי באמת הפקעת נועדה למזון. ולכן דוקא בפקעת שייך בוסריות, שכשהיא עוד לא בשלה לזרע, היא לא מתאימה גם למזון.
אורי
 
הודעות: 181
הצטרף: ב' אוקטובר 08, 2012 9:26 pm

Re: כורכום

הודעהעל ידי בת חן » ג' יולי 09, 2013 3:34 pm

גם לשורשים יש את זמן הגדילה שלהם וגם לכל הצמח איתם, הצמח עצמו משתנה יחד עם השורש. כשאני אומרת בוסריות אני מתכוונת שבדומה לפירות וירקות בוסריים, יש מרכיבים מסויימים שלא יהיו בו עד שהוא לא יגיע לשיא בגרותו, גם נוגדי חימצון מצויים בצמח ב"אריזות" של תרכובות דחוסות יותר שמשתנות עם הזמן והופכות זמינות יותר עבור הצמח, כל עוד אתה צורך את הכורכום כשהוא עוד צעיר, למרות שיהיו בו מרכיבים פעילים מסויימים, יהיו בו עדיין חומרים שלא הגיעו לשיאם.

זה שהצמח בוסרי או לא בוסרי לא אומרת עליו שהוא נועד לאכילה או לא נועד לאכילה של בני אדם.

לגבי בטטות ותפוחי אדמה, לא התכוונתי שאין להם זמן שהם יכולים להיות בוסריים או לא מוכנים לאכילה ורק לכורכום יש, התכוונתי שאני לא חושבת שאלה שאנחנו קונים ואוכלים נמצאים במצב הזה או שדרוש להם מספר שנים כדי להגיע למצב הזה, אבל כמו שכתבתי אני לא יודעת.
בת חן
 
הודעות: 242
הצטרף: ו' פברואר 24, 2012 11:58 pm

Re: כורכום

הודעהעל ידי ccpoor » א' יולי 14, 2013 11:00 pm

אח של חבר שלי שעיסוקו צמחי מרפא אמר ששורש לא יכול להיות בוסר כפי שכתבת; בהודו נהוג שכורכום טוב זה אחד שגדל שנתיים, מבחינה מדעית אחוז הכורכומין גבוה יותר בשנה השנייה, והוא לא מכיר סיפור של יותר שנים.
אין לו השפעה דומה לפירות בוסר ואין מה להתייחס לאזהרות ההפחדה האלה, בעיקר בגלל שלוקחים מינון שאינו מינון רפואי ואינו קרוב לכך- בדיוק כמו כל אדם שמתבל עם כורכום, גם אם זה 3 ארוחות ביום, אחרת זה לא היה נעשה כה פופולארי בעולם.
סמל אישי של המשתמש
ccpoor
 
הודעות: 98
הצטרף: ב' אפריל 16, 2012 10:49 am

Re: כורכום

הודעהעל ידי ירדן » ב' יולי 15, 2013 4:48 pm

אם זה בוסר או לא בוסר זה לא העיקר. יש מספיק סיבות אחרות למה לא כדאי לצרוך תבלינים או "צמחי מרפא" כאלו ואחרים. אם יוצא לך לאכול מידי פעם משהו שיש בו קצת תבלינים אז ניחא, אבל אין שום סיבה שתאכל אותם באופן קבוע או במיוחד רק בשביל "הערכים הבריאותיים שלהם". אם בא לך מיד פעם לשים איזו חתיכת ג'ינג'ר במיץ או למשל קצת קינמון בשייק אז תעשה את זה, אבל מה כבר יש לעשות עם כורכום? זה פשוט לא טעים...

קרא שוב את תגובתה של בת חן מלפני שנה-
http://www.30bananotleyom.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=192#p1184
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2967
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm


תגיות נושא

צמחי מרפא

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: AhrefsBot, Google [Bot] ו 5 אורחים

cron