פוליקוליטיס

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

פוליקוליטיס

הודעהעל ידי יותמבל » א' יולי 14, 2013 6:47 am

לפני כמה חודשים (לפני השינוי התזונתי) סבלתי מפצעים מוגלתיים בקרקפת שגרמו לי לקרחות לתקופה מסויימת.
לאחר בדיקות ורופאיפ זה אובחן כפוליקוליטיס דקלואן, והתחלתי לקחת אנטיביוטיקה לחצי שנה.
במקביל עברתי ל80 10 10, כאשר הפצעים בעצם היו מה שגרם לי להבין שאני צריך שינוי תזונתי.
במשך כל התקופה של האנטיביוטיקה נעלמו לי הפצעים, והאמנתי שהם גם לא יחזרו.
הפסקתי עם האנטיביוטיקה לפני חודשיים.
בשבועיים האחרונים חזרו לי קצת פצעים בקרקפת, מה שמאוד הפתיע אותי., וגם קצת מפחיד.
יש למישהו השערה מה הסיבה?
יתכן שזה זיהום שאין לו שום קשר לתזונה?
יותמבל
 
הודעות: 132
הצטרף: ג' פברואר 26, 2013 11:50 pm

Re: פוליקוליטיס

הודעהעל ידי ירדן » ב' יולי 15, 2013 5:18 pm

אם אין טיפול שורשי אלא שימוש באנטיביוטיקה לא יהיה ריפוי אמיתי אלא רק דיכוי של הסימפוטמים, והנה עובדה שלמרות ה"טיפול" הפצעים חזרו. האנטיביוטיקה הרגה את החיידקים אבל לא העלימה את הסיבה שגרמה מלכתחילה להתרבותם ועל הדרך הרגה גם אתה חיידקים הטובים ששגשוגם הכרחי בשביל למנוע שגשוג של חיידקים רעים. עד כמה ששימוש באנטיביוטיקה לכמה ימים יכול להזיק חצי שנה של אנטיביוטיקה זה נורא ואיום לגוף ויש לזה נזק בפני עצמו.

במקרים של בעיות עור תזונה נכונה ודלת שומן, אורח חיים בריא כולל חשיפה מבוקרת לשמש, דיאטת אלימינציה (לבדוק האם יש אי סבילות למזון מסויים) וסבלנות הם המפתח.

אתה מוזמן לתאר פה איך התפריט שלך נראה עכשיו כדי שאוכל לראות האם יש מקום לשיפורים. בכל מקרה חשוב שתבין שבעיות עור כרוניות לא עוברות בין לילה.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2964
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: פוליקוליטיס

הודעהעל ידי יותמבל » ב' יולי 15, 2013 5:56 pm

אז ככה..
קודם כל, תודה על התגובה. חיכיתי לה...
אני ממש מוטרד מזה.
תפריט יומי שלי הוא לרוב די לא מגוון בגלל חוסר יכולת בצבא..
ארוחת בוקר בערך 7בננות פלוס עשרה תמרים, ככה גם בערך ארוחת צהריים.
ארוחת ערב בערך חמש עדבניות, חמישה מלפפונים, כמה גזרים, ולאחר מכן בטטות ותפו״א מאודים ואורז מלא.
לפעמים מוסיף טחינה, בערך כף או שתיים.
את הטחינה הייתי אוכל בתדירות גבוהה יחסית, אך השבוע החלטתי להמנע מכל מזון שומני שהוא.
עלים יוצא לי לאכול בעיקר כשאני בבית בסופ״שים, בלית ברירה, אבל בקרוב זה ישתנה.
בתקופה האחרונה היה לי איזה שבוע אחד ללא מקלחת, וובלי קשר יצא לי לאכול איזה פעמיים חומוס בחומוסיה, שהיה בו מלח וטחינה.
וגם כשחזרתי הביתה אחת לשבועיים, הרשתי לעצמי לאכול אצל חברה שלי תבשילים טבעוניים (עדשים למשל) אך עם מעט שמן ומלח.
במקביל להתייעצות כאן בפורום אני מתייעץ עם אמא של חבר, תזונאית חסידת בן-אורי, שהמליצה להמנע מעגבניות
, אגוזים, שמן, מלח, טחינה, וגם אמרה שהכמות של הבננות והתמרים שאני אוכל מופרזת לחלוטין וגם לא מועילה, ושאני צריך לאכול יותר פירות אחרים כמו אגסים, שזיפים, ענבים, תפוחים, וכו׳. (זה לא שאני לא אוכל בכלל פירות אחרים, פשוט העיקר זה בננות ותמרים, בלית ברירה)
לגבי העניין עם הבננות, התמרים, והכמויות, אני ממש נקרע בין גישת הפורום וגישתה.
זהו בסה״כ...
יותמבל
 
הודעות: 132
הצטרף: ג' פברואר 26, 2013 11:50 pm

Re: פוליקוליטיס

הודעהעל ידי ירדן » ב' יולי 15, 2013 9:31 pm

ברור שלאורך זמן חשוב מאוד לגוון בפירות אבל לכולנו קורה שיש תקופות של פחות מגוון ולכן מתבססים על מה שיותר זמין לנו. לא הבנתי למה הכוונה ב-"הכמות של הבננות והתמרים שאני אוכל מופרזת לחלוטין וגם לא מועילה". על פי איזה מדד היא קבעה שהיא מופרזת? לא מועילה באיזו צורה? האם הבעיה היא הכמות של הבננות והתמרים או כמות המזון באופן כללי? הרי כבר ידוע לך שאם אתה לא אוכל מספיק אתה יורד במשקל...

הקפדה על מזון דל שומן היא הכרחית. לגבי עגבניות זה רעיון לא רע אבל אם כבר אז תנסה להימנע לתקופה מסויימת מכל משפחת הסולניים ולא רק מעגבניות.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2964
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: פוליקוליטיס

הודעהעל ידי יותמבל » ב' יולי 15, 2013 10:41 pm

הכוונה שלי בלא מועילה הייתה שלטענתה זה עשוי בפני עצמו להיות טריגר לפצעים, הכמות הזאת.
לטענתה אני צריך לאכול עד שבע בננות ביום ובערך שמונה תמרים..
הגישה שלה היא מאוד מינימליסטית בנוגע לאוכל בעיניי.
את צודקת לגבי הירידה במשקל שכבר חוויתי ובאמת מאז שהעלתי בכמויות אני מרגיש ונראה יותר טוב, אבל שוב - אני נקרע בין שתי הגישות, כי אני מאוד מאמין בה ובידע שלה, התזונה זה מפעל חייה ומה שהיא מקדישה לו את רוב הזמן ותשומת הלב, ומצד שני זה הפורום שאני באיזהשהו מקום יותר מתחבר ל811 אבל כרגע בראש מעייני לפטור את הבעיה.
מה דעתך על עניין התמרים והבננות?
ומה עוד נכלל במשפחת הסולנייפ?
ועוד דבר - בישלתי לי היום אורז לבן אורגני כי זה מה שאמא שלי קנתה בטעות במקום מלא, ואני מתלבט אם לאכול אותו או לא?
יותמבל
 
הודעות: 132
הצטרף: ג' פברואר 26, 2013 11:50 pm

Re: פוליקוליטיס

הודעהעל ידי eilon » ג' יולי 16, 2013 2:26 am

היי יותם אחי
משפחת סולנים: חציל, פלפל, עגבניות, תפוח אדמה, פפריקה

יוצא לי לאכול אורז לבן הרבה פעמים, אבל משתדל לעשות זאת עם ירקות מאודים (לפעמים ערימה ענקית שלהם)
מנסה בימים אלה להבין איך מבשלים אורז אדום כדי שיצא אכיל :)

כפי שראיתי בכמה מקומות ברשת (כולל שיחות בפייסבוק) חסידי בן אורי נוהגים להמעיט במזון ולדעתי בהרבה מקרים אוכלים מעט מדי

שיפר לי את תפקוד העור בכמה מובנים: אומגה 3 מזרעי צ'יה או/ו זרעי פשתן טחונים (במטחנת קפה קטנה)
חסידי בן אורי יגידו שזרעי פשתן זה לא טוב אבל הרבה אחרים (כולל מדעני תזונה) יגידו שזה כן טוב ואפילו טוב מאוד. נסה ותראה
זה שאתה לא אוכל הרבה עלים ירוקים (שגם בהם יש אומגה 3) אז כמעט בטוח שיש לך פחות מדי אומגה 3 במערכת וזה גורם לדלקתיות, בעיקר כשמקור השומן היחידי זה טחינה שמספקת שומנים מסוג אחר.
חוסר האיזון הזה גורם לדלקת בהרבה מקרים. כך זה אצלי עם העור בפלג גוף עליון ובראש, היו לי פצעונים וחצ'קונים בפלג גוף עליון וקילופים בעור במקדימה של הקרקפת מעל המצח, ועכשיו אין פצעים, העור חלק ואין קילופים וגם הפסקתי למרוח שמנים על הפנים והקרקפת כי גיליתי שאני באמת כבר לא צריך אותם.
לצערי גם לי לא יוצא לאכול לאחרונה מספיק עלים ירוקים וגם כשאני קונה הם לא ממש טעימים, אבל הזרעים האלה שכתבתי עליהם עוזרים לי לאזן את חומצות השומן והעור שלי השתפר פלאים בשבועות האחרונים שאני מתנסה איתם.
אני לא אוכל שום מקור שומן אחר אבל אני לא בטוח שלהימנע לגמרי משומנים זה דווקא יתאים גם לך אבל תקופת נסיון לא יכולה להזיק. אישית אינני אוכל שמנים/אבוקדו/אגוזים/טחינה כבר 7 חודשים בגלל שהם גרמו לי להתקפי אסטמה ודלקתיות חזקה בעור. בפעם הבאה שאשלב שומנים בתזונה אני מתכנן שהם יהיו ממקור טרי (נגיד מקדמיה ופקאן מעצים של מכרים) ואכלול אותם עם ערימה מספיק גדולה של עלים ירוקים (ואף פשתן או צ'יה) כדי לשמור על איזון השומן בגלל הרגישות המוגברת שלי לחוסר איזון מסוג זה.

לדעתי האישית בננות בשלות ומתוקות זה מזון נהדר ועשיר וממש אפשר להרגיש שהן מזינות את הגוף, ותמרים זה מזון נהדר ועשיר בדברים טובים. לדעתי האישית עדיפים התמרים (שטופים) על הרבה מזונות אחרים פחות בריאים והם אפילו לא מעלים את הסוכר בדם כמו שאורז ולחם יכולים לעשות
ומשפט אחרון על בן אורי, באמת שנתקלתי בכ"כ הרבה מעריצים ברשת ואני חייב לומר שהגישה שהם הולכים לפיה ממש הצליחה לעצבן אותי, קיבלתי תשובות כ"כ מדכאות מכמה אנשים שפשוט נראה שאסור לאכול כלום ושכל דבר מזיק.
אני רציתי לראות לפחות בחור בריא ואתלטי בכושר טוב ופעיל יומ-יומי, שיכול להסתפק בכמות הקלוריות שאלו ההולכים לפי שיטת בן אורי צורכים, ברצוני לדבר עם בחור כזה בפייסבוק ולראות איך יכול להיות שבן אדם שצורך כ"כ קצת מזון ביום יכול לתפקד, אבל לא מצאתי כזה אלא בעיקר נשים שירדו במשקל.
וגם לדוגמא אדם שדיברתי איתו שאוכל 80/10/10 RAW VEGAN כשביררתי לעומק הוא אמר שאוכל כ2000-2500 קלוריות ביום והוא בגובה שלך, אבל הוא שוקל כמוני ואני פחות מ1.80 ושוקל 65.
אז בהרבה מקרים אני רואה ממש עדויות פיזיות שאנשים שלא אוכלים מספיק בכל יום פשוט נשארים דקיקים, וגם כשהם מרגישים מצויין ואומרים שהם מרגישים מצויין ורזון לא מעיד על כלום, לדעתי הם עדיין דקיקים, ואני יודע שאפשר לתרץ את זה בכ"כ הרבה צורות פסיכולוגיות. אבל זו לא תוצאה שאני מחפש מאורח החיים שלי ולכן אני לא הולך אחרי אלו שממליצים להמעיט בכמויות.

אני הפסקתי "להיקרע" בין גישות כי פשוט הניסיון מוכיח את עצמו שוב ושוב, בכל פעם, עם כל ארוחה אני מבין את זה יותר. והפכתי את עצמי למאוד יציב רגשית לגבי עמדתי וחשיבות הבריאות עבורי, ולכן גם כאשר אנשים שמאוד יקרים וחשובים לי מעירים על תזונתי אני עדיין לא נפגע ולא אקח את זה לשום מקום רגשי.
כמו שאתה מאמין באמא של חבר שלך ויש לך רגשות לגבי זה, גם אני הייתי צריך לחוות הרבה עניינים רגשיים עם רופאים שהם חלק מהמשפחה שלי, ואנשים מדופלמים נוספים מהמשפחה, וזה שהאדם קרוב ויקר ומעריכים את המאמץ והמחקר שלו, זה לא אומר שדעתו תהיה תקפה ב100% לגוף שלי, ובכלל שעצותיהם כבר הזיקו לי בעבר.

אה ודבר אחרון לגבי המקלחת. אחי תשתדל להתקלח. ברצינות. אם הייתה לי את האופציה לא להתקלח אף פעם אז לא הייתי עושה זאת אבל הנסיון מראה לי שהעור נקי הוא בריא יותר, בעיקר כשיש בעיית פצעים וקילופים. אז אני צריך לפחות מקלחת אחת בכל יומיים לפני שהעור מתחיל לאותת.
אם אתה בשטח אז אני לא יודע מה להמליץ אולי לשטוף את הראש והפנים במים מדי פעם, אבל כשאתה לא בשטח תנצל את זה שיש מים זורמים :)
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: פוליקוליטיס

הודעהעל ידי מוריה » ג' יולי 16, 2013 1:39 pm

סליחה על ההתערבות,
אבל איילון-
בקשר למה שרשמת לגבי כמויות מזון,
אני מכירה אחד, שאוכל לפי העקרונות של 811 והוא כמובן פעיל גופנית, א-ב-ל אוכל 1500 קל' וליפעמים פחות מכך .
גמני כמוך, לא האמנתי שאפשר להיות פעיל גופנית ולאכול 1500 קל' ,
אגב הוא שייך ל'אנשי השמש'.
אני לא חושבת שכל אחד יכול להגיע לזה, (להיות פעיל ולאכול מעט יחסית ) אבל כנראה שזה עניין של עיכול טוב,
אחרת אין לי הסבר אחר איך הוא לא מתמוטט.
מוריה
 
הודעות: 142
הצטרף: ש' אוגוסט 11, 2012 11:30 am

Re: פוליקוליטיס

הודעהעל ידי מאיה » ג' יולי 16, 2013 4:11 pm

מזה אנשי השמש? ...

איילון מהניסיון שלך למה טחינה גורמת לבעיות? או שזה לא הטחינה אלא שאין בה אומגה 3? כי לי למשל שמתי לב שכרגע ברגע שאני מכניסה טחינה לתפריט זה משבש את האיזון גם בעור, גם בגוף, הטעם בפה, נראה לי אני גם אנסה להכניס זרעי צ'יה, כבר דיברנו על זה פעם, ולא ניסיתי ועכשיו חזרתי לפני שבועיים לאכול טחינה והשבוע שוב הורדתי...כי זה גרם לבעיות
גם אצלי החסות שמגיעות מהמשלוח הפכו להיות מרות וכבר לא בא לי לאכול אותן... אני עושה רוטב כזה של מנגו עגבנייה בזיליקום שורש סלרי וקישוא, ואז אוכלת את זה עם סלט של חסה ופטרוזיליה, בינתיים זה פסדר ככה...
אבל אז אני שואלת את עצמי אם זה מר ככה אז אולי לא כדאי לאכול
ובעניין המקלחת- שימו לב לסבון שאתם משתמשים... אם אתם משתמשים... וגם אולי להבריש את העור עם מברשת מאוד עוזר להסיר תאים מתים, להמריץ את הדם וכו
מאיה
 
הודעות: 702
הצטרף: ו' ינואר 25, 2013 10:30 pm

Re: פוליקוליטיס

הודעהעל ידי eilon » ג' יולי 16, 2013 8:44 pm

מאיה זה בגלל שבטחינה יש הרבה אומגה-6.
יש "תחרות" בגוף בין אומגה-6 לאומגה-3 כי שניהם משתמשים באותו האנזים להמרתם לחומרים אחרים. כמה שהאיזון קרוב יותר ליחס של 1:1 (בין סוגי השומנים האלה) אז יש העדפה להמיר את האומגה-3 לחומרים מועילים שהם נוגדים דלקות
ואם יש הרבה יותר אומגה-6 ביחס של למעלה מ1:4 כנגד האומגה-3, אז האנזים ההוא מתמיר את האומגה-6, לחומר אחר, שהוא דווקא גורם לדלקתיות בגוף, אסטמה, בעיות בעור ועוד
זה מה שקורה למעשה בתזונה המערבית שיש יחס מטורף בין שתי חומצות השומן הללו וזה גורם להרבה בעיות

אני רק יכול לשער ולא מתוך נסיון שאם מערבבים קצת טחינה עם למעלה מקילו או כמות גדולה של עלים ירוקים ועוד ירקות, אז היחס בין חומצות השומן יהיה סביר יותר. אבל אם אוכלים הרבה טחינה עם כמות מועטה של ירוקים אז אין מספיק אומגה-3.
גם בגלל זה החלטתי על התוספת של הזרעים שמכילים את החומצת שומן הזו כי אנחנו לא אוכלים מספיק עלים ירוקים וכהים. וזה די עוזר

האגוזים שהיחס אומגה-3 ו-6 הוא הכי נמוך זה באגוזי מקדמיה. בכל השאר בד"כ יש הרבה אומגה-6 ואולי בגלל זה כדאי לצרוך אותם עם סלטי ענק
ובזרעי צ'יה / מרווה מרושתת / המפ / פשתן, יש הרבה יותר אומגה-3 מאשר 6.
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: פוליקוליטיס

הודעהעל ידי מוריה » ג' יולי 16, 2013 9:45 pm

מוריה
 
הודעות: 142
הצטרף: ש' אוגוסט 11, 2012 11:30 am

הבא

תגיות נושא

כמה לאכול?, שומן

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: AhrefsBot ו 4 אורחים

cron