עירפול וחולשה

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

Re: עירפול וחולשה

הודעהעל ידי eilon » ו' נובמבר 01, 2013 6:49 am

לוסי היום צרכתי אפילו 3-4 ליטרים של מים ואולי יותר, כי מאז שכתבתי התחלתי לשים לב יותר...
אנחנו גם מזיעים וצריכים מים בשביל העיכול, בשביל יצירת הגללים, לחלוח איברים (מהמילה לחות) ועוד

נזכרתי שגם לי התופעות מאוד היו דומות לסימפטומים של סוכרת, אבל יכול להיות כי זה מצב זמני שדומה לזה
אני חושב שלקצץ בשומנים זה הכרחי בעיקר עבור מי שאכל בעבר הרבה יותר מדי שומנים, כי הם לא נעלמים מהגוף כ"כ מהר, למעשה לאט מאוד.
והלבלב עובד טוב יותר כשהדם נקי משומנים, אינסולין יכול להגיע ליעד ולתפקד כראוי.

כשהתחלתי עם התזונה זה היה אחרי פציעה, ואחרי אכילת מזון מבושל שאחריו אכלתי הרבה תמרים, היו לי כאבים נוראיים בשריריי הטרפז בגב וזה היה אחרי ארוחות (בנוסף לטשטוש בראייה). לא הייתי בטוח אם זה מהפציעה או מה זה היה
לקח זמן עד שהבנתי שלא כדאי לי לשלב את התמרים עם אוכל מבושל, ובכלל את הפירות עם המבושל. ואח"כ ממש הבנתי שהשומנים לא באו בטוב.
ולקח עוד קצת זמן עד שהתופעות האלה עברו לגמריי.
אבל עכשיו אחרי החוויה, אני חושב שעדיף היה לקצץ את השומנים מיד. כי הם לא תרמו ואולי אף עכבו את התחדשות פעילות הלבלב שלי.

דרך אגב רציתי להוסיף שלספור בננות זו לא הדרך הכי יעילה לדעת כמה באמת אכלת. צריך לשקול אותן ללא הקליפה ואז תדעי מה המשקל של ה20 בננות שאכלת. כי יכול להיות שאת לא מגיעה ל2000 קלוריות
גם את תפוחי האדמה כדאי לשקול ללא הקליפה. אני אוכל כ2 ק"ג ירקות שורש מאודים ביום... למעשה בארוחה אחת (בעונה הזו שקשה לי להשיג יותר פירות מתוקים) כך ששני תפוחי אדמה מבחינתי זה נשנוש... כדאי שתבדקי כמה הוא שוקל בתאכלס
וצריך לחכות שעל קליפת הבננה יהיו הרבה נמשים, לא קצת. ברור שיש בננות יוצאות מן הכלל, אבל יצא לי לאכול יותר מחצי טון בננות עד כה, אז אני כבר די בטוח שעל הבננה צריכים להיות הרבה נמשים, ולפעמים ממש הרבה והיא עדיין תהיה מוצקה וטובה ולא רכה ונמעכת.
הבננה צריכה להיות מתוקה, ובלי שום שארית של טעם "ירוק" או עמילני

אני ממש לא מומחה אבל הGOT והGPT יכולים לנבוע מהרבה סיבות, חלקן קשורות לכבד, לכליות (אולי ההתייבשות, אין לי מושג), ואפילו לשרירים, שאם לא אוכלים מספיק קלוריות אז רקמת שריר מתחילה להתפרק (זה קרה לי לפניי שהגעתי לתזונה הזו, הייתי אוכל הרבה שומן אבל אנרגייה לא הגיעה לשרירים שלי והם היו מתפרקים תדיר)

באתר של כללית כתוב כך אודות אוריאה בדם:
"מה המשמעות של ערכים נמוכים מהנורמה?
ערכים נמוכים מהנורמה יכולים להופיע במצבים של תת־תזונה, בדיאטה דלת חלבון, במחלות כבד, או לאחר שתיית נוזלים בכמות רבה.
מה המשמעות של ערכים גבוהים מהנורמה?
ערכים גבוהים מהנורמה יכולים להופיע במחלות כליה, כתוצאה מהתייבשות, בדיאטה עתירת חלבונים, וכתוצאה משימוש בתרופות מסוימות."
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: עירפול וחולשה

הודעהעל ידי ירדן » ש' נובמבר 02, 2013 10:17 am

לוסי, תתייעצי עם רופאת המשפחה לגבי הערכים הלא תקינים וקני תוסף בי12 מסוג מתילקובלמין כי הוא יעלה את הרמה בצורה טובה יותר. בקופות החולים יש גם אפשרות לקבל זריקות בי12.

(בתזונה דלת חלבון, אם היא מכילה מספיק קלורית, זה נורמלי לחלוטין שהרמת האוראה תהיה נמוכה. GOT ו-GPT הם סמנים לתפקוד הכבד וכדאי לשאול את הרופאה ולעשות שוב בדיקה כדי לראות האם זה הסתדר.)

איילון, 4 ליטר מים? אני לא יודעת איך אתה שותה כל כך הרבה...
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: עירפול וחולשה

הודעהעל ידי לוסי » ש' נובמבר 02, 2013 9:48 pm

מאז אותו יום לא אכלתי שומנים בכלל + העברתי תארוחה המבושלת לערב+ אכלתי בננות בשלות עם הרבה נמשים :P
לא חזרה תחושת הערפול!
אני אחזור לאכול מעט שומנים עוד כמה ימים, בכל זאת אבוקדו זה טעים לאללה..

אני גם מקפידה לשתות יותר,, עדין מלוות אותי תופעות כמו- שיתון מרובה, יובש בפה (למרות שיש רוק) ונקודות אדומות על הלשון עם קצת צריבה בקצה הלשון בלי קשר לאוכל.
כל שאר המיחושים עברו.
הזמנתי בי 12 מסוג מתיל, בנתיים המשכתי לקחת תבי12 שיש לי, קראתי איפשהו שמומלץ לקחת את הויטמין על הבוקר אחרי איזה כוס מים.

(תודה ירדן,מאיה ויונתן ולאילון על השיתוף במידע הרב וההתעניינות.)
לוסי
 
הודעות: 23
הצטרף: א' ספטמבר 22, 2013 8:30 pm

Re: עירפול וחולשה

הודעהעל ידי לוסי » ש' נובמבר 02, 2013 9:50 pm

(תחושת היובש בפה היא מין רצון כל הזמן לשתות ואז אחרי השתיה לרוץ כל הזמן להתפנות)
לוסי
 
הודעות: 23
הצטרף: א' ספטמבר 22, 2013 8:30 pm

Re: עירפול וחולשה

הודעהעל ידי מאיה » ש' נובמבר 02, 2013 10:13 pm

יופי לשמוע לוסי, אני בעד חכמת ההמונים ובמקרה הזה חכמת הטבעונאים:)
מאיה
 
הודעות: 702
הצטרף: ו' ינואר 25, 2013 10:30 pm

Re: עירפול וחולשה

הודעהעל ידי eilon » א' נובמבר 03, 2013 4:49 am

ירדן התחלתי לספור כמה פעמים ביום אני מטיל מימיי וזה בערך 8-9 פעמים ביום. עד כמה שידוע לי זה סביר
אני צורך מים כי אני צמא ומבלה הרבה שעות בעמידה ותזוזה, גם סחיבה וכו'
ולאכול את כמות השורשים שאני אוכל ביום זה לא מרווה :D
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: עירפול וחולשה

הודעהעל ידי ירדן » ב' נובמבר 04, 2013 7:20 pm

אתה מאוד פעיל אז זה מסביר את כמות המים :)

לי דווקא קורה פעם בכמה זמן שאני פתאום מתעצלת לשתות (זה נשמע ממש מטומטם...) ואז אחרי כמה ימים אני רואה את ההשפעה של זה עלי כשהעור שלי נהיה קצת יבש.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: עירפול וחולשה

הודעהעל ידי לוסי » ג' נובמבר 05, 2013 10:58 am

מאיה-לחלוטין.

אילון, חשבתי שבגלל שירקות שורש יותר דחוסים מבחינה קלורית (כמו מזון מבושל) אפשר לצרוך פחות.. לא?
לוסי
 
הודעות: 23
הצטרף: א' ספטמבר 22, 2013 8:30 pm

Re: עירפול וחולשה

הודעהעל ידי בת חן » ג' נובמבר 05, 2013 12:29 pm

אני חייבת לציין שגם לי, אחרי צריכה גדולה יותר של שומן (מעל ל-2 כפות טחינה) אפילו אם זה כף אחת יותר, אני מרגישה כבר אחרי שעה - שעה וחצי שהידיים נרדמות, אני ממש מרגישה שהדם לא מצליח לזרום כמו שצריך וגם מופיעה רגישות ואפילו דקירות בבלוטות הלימפה בבית השחי.

זו אינדקציה ממש טובה להשפעה של שומן, רק מה שלא מובן לי זה למה בעבר זה לא קרה כשהתזונה שלי כללה אחוז שומן גבוה בהרבה? אולי זה מעיד על כך שהגוף רגיש יותר לכמות שומן גבוהה בגלל שזה כבר לא משהו שקיים בתזונה היומיומית ואז כשזה כן קורה, הגוף מגיב לזה חזק יותר? מה אתם אומרים?
בת חן
 
הודעות: 242
הצטרף: ו' פברואר 24, 2012 11:58 pm

Re: עירפול וחולשה

הודעהעל ידי eilon » ג' נובמבר 05, 2013 2:23 pm

לוסי - אני לא יכול לצרוך פחות מהשורשים למרות שהם דחוסים, כי אני צורך כ3000-4000 קלוריות ביום וזה קשה לי לעשות זאת בעונה החמה. משום שאני קונה רק אורגני והרבה מהפירות הטובים לא הגיעו אלי... אם בגלל מחסור כלכלי שלי או בגלל שייצאו חלק גדול מהפירות האורגנים המובחרים לאירופה.
אז אני לא אוכל 100% נא בעונה הזו שרק מגיעות הבננות, ועדיין אין לי אספקה קבועה של מספיק פירות איכותיים. אני אוכל בין 50-75% נא, ואת שאר הקלוריות משלים עם ירקות עמילנים מאודים (דלורית והשורשים שהתכוונתי אליהם מקודם: בטטה, תפו"א)
בחודשים האחרונים יצא לי לאכול כ1.5-2 ק"ג שורשים ביום בארוחה אחת בערב. ארוחה של מעל ל2 ק"ג אחרי שאני מוסיף מעל השורשים האלה גם קישוא, כרוב/קייל/עלים אחרים שאפשר לאדות :D
זה המון מזון שהוא לא רווי בנוזלים ולכן אני צריך לשתות יותר ממי שאוכל 100% פירות נאים וירקות.


בת חן - זה קורה עם הפסקת כל דבר. שמפסיקים מלח אז מתעורר הורמון לשמירת הנתרן ביתר שאת, ואם אוכלים פתאום כמות מלח אז מתנפח מתחת לעיניים וכו'
אם לא אוכלים עמילנים הגוף מייצר פחות עמילז ואם פתאום אוכלים מאכל עמילני אז לגוף קשה.

וזה קורה גם עם דברים שמשפיעים לרעה על הגוף, שהוא מתרגל אליהם.
אנשים מעשנים סיגריות, בהתחלה זה קשה, מגעיל, מחניק, ואני לא אמשיך :-) ואח"כ הם מתרגלים ואפילו נהנים
אלכוהול זה חריף, שורף, מגעיל, עושה בחילה, אבל אחרי שמתרגלים אז נהנים
מזון לא אורגני זה... נפוץ :-) אבל אחרי שמתרגלים לאורגני ופתאום אוכלים משהו מרוסס אז מופיעים תסמינים בזמן קצר. אז למה לא כל האנשים מסתובבים עם תסמינים, הולכים ברחוב ומתגרדים בכל הגוף וכו'? כי הגוף שלהם כבר רגיל, אבל בשתן אפשר למצוא שרידי הדברה.

זה אותו הדבר עם שומן, זה שהגוף מתרגל למשהו זה לא אומר שזה טוב. לגוף יש דרך "להדחיק" כל מני דברים כמו צבירת רעלים ברקמות השומן, הוצאת רעלים מהעור, אגירת שומנים במהירות אם צורכים הרבה ותדיר.
אבל פתאום שאת מפתיעה את הגוף עם כמות שומן שהוא לא רגיל לפנות ביומיום, הוא צריך אנזימים כדי להמיר את השומנים בהתאם לסוגיהם. חלק מהחומרים מעוררים תגובות דלקתיות כמו חומצת שומן אומגה-6 אחרי ההמרה שלה ע"י אנזים, שצריך להמיר את האומגה-3 במידה והיחסים בין חומצות השומן הללו לא עובר את ה1:4 לטובת האומגה-3.
ודוגמא טובה לכך היא אישית, שהייתי ניזון מ70-80% שומן, יותר מ4000 קלוריות ביום, פשוט שתיתי טחינה ושמן זית, פה ושם קנולה, ואפיתי הרבה קמחים בבית. אז הפחממות לא נכנסו לתאים כמו שצריך בגלל כל השומן והייתי בתת-משקל והרבה אסטמה
ואחרי שהפסקתי את השומן לגמרי, לקח לגוף בערך חודש להתרגל ובהתחלה היו כל מני סימפטומים משונים, דומה למה שלוסי תיארה.
ואחרי ההתרגלות כשניסיתי להציג שומנים מחדש גם בכמויות ממש מגוחכות (אגוז או שניים), אז גיליתי שאם אני צורך יותר אומגה-6 מאומגה-3 ישר יש תגובות דלקתיות בגוף. התקף אסטמה ויציאה של פצעים חדשים על עור הגוף והפנים וכו'
אז הגוף נהיה הרבה יותר יעיל בפינוי הרעלנים/תוצרים האלה :) והמסקנה שלי היא שהתזונה הטבעית של בני האדם חייבת לכלול המון עלים ירוקים, אחרת אם אוכלים קצת שומנים מזרעים/אגוזים ללא עלים ירוקים, בקלות מופר האיזון הטבעי לנו, של חומצות השומן.
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

הקודםהבא

תגיות נושא

שומן

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: AhrefsBot ו 6 אורחים

cron