עלים אורגנים בת"א

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

Re: עלים אורגנים בת"א

הודעהעל ידי בת חן » א' דצמבר 01, 2013 9:18 am

זה נכון, בארה"ב היו מתחת לבית 4-5 חנויות פירות וירקות (לא אורגני) ובכולן היו כמה סוגי קייל, זה בערך כמו כוסברה אצלנו, זה ממש נחמד וחבל שזה לא ככה גם כאן.

מה שאתה אומר זה שבעצם, הקייל גם היה יכול להחזיק יותר זמן, אם היו מגדלים אותו נכון? זה אומר שזה לא רק ענין של אחסון? ממשק הר פרחים זה טרי ונקטף באותו בוקר, ככה לפחות זה נראה בכל העלים.

זה בעיה כי מקרר שאין בו מזון מהחי לא זקוק לטמפרטורה נמוכה כל כך כדי שהירקות לא ייהרסו. אז מה אני עושה? מה אתה מציע? איך לשמור אותו טוב יותר?
בת חן
 
הודעות: 242
הצטרף: ו' פברואר 24, 2012 11:58 pm

Re: עלים אורגנים בת"א

הודעהעל ידי eilon » א' דצמבר 01, 2013 9:53 am

לעלים של קייל דרוש הרבה יותר קור כדי לשמור על טריות, מאשר לעלים של חסה. אולי תשימי את הקייל באזור הכי קר במקרר.

הר פרחים מוכרים את העלים, הם עושים בסדר. אני התכוונתי לחקלאים שקוטפים את כל הענף ומוכרים אותו ככה. לא נראה לי שיש בזה משהו רע מבחינת הלקוח, אבל עבור החקלאי זו התאבדות, הוא כרגע הוריד ענף כשהוא בעצם יכול היה רק להוריד כמה עלים בודדים ולהשאיר את השיח בחיים להצמיח עוד עלים.

ברור שיש משמעות אם העלה נקטף אחרי השקיה, או לפני השקיה. עלים שנקטפים אחרי ההשקיה מגיעים רוויים יותר. כמו כן עלים שנקטפו בימים קרים או בשעות הערב, הם בד"כ עם יותר נוזלים מעלים שנקטפו בשעה חמה תחת שמש יוקדת.

התכוונתי לומר שלעלים של קייל יש חיי מדף קצרים מאוד, וכדאי לשמור אותם בטמפ' כמה שיותר קרה. כמו שכתבתי שבחלק מהמקומות בארה"ב משווקים את העלים כשהם קבורים בתוך קרח גרוס.
כשאני קוטף עלי קייל מהגינה, הם יכולים ליבול בזמן מאוד קצר... אז אני קוטף מיד בסמוך לשימוש. כמה זמן זה מחזיק לך במקרר?

זה אחד מהצמחים הכי עמידים וקלים לגידול, בעיקר הזן הטוסקני (לקטסינו / קייל שחור / קייל דינוזאור). רק השיווק שלו בעייתי כי העלים מאבדים את המים שלהם מהר אחרי שקוטפים אותם מהצמח.

כשקנית את זה בארה"ב זה הגיע בשקית אטומה? ראיתי שהם גם מוכרים שם "בייבי קייל", עלים קטנים של קייל רוסי
מייק וולצקי מfruitandstrength הראה קנייה בכמות גדולה, אז הוא קיבל ארגז עם עלים בוגרים קבורים בתוך קרח גרוס. בגלל זה חשבתי שעדיף לשמור עליי קייל במקום הכי קר במקרר. ודווקא עלים של חסה נפגעים בקלות מקור, הם כ"כ עדינים. והקייל גדל באזורים שקופאים בחורף, הוא ממשיך להוציא עלים כל עוד השורשים שלו לא קפאו

בהרבה מקומות אני רואה שהם מציגים את הקייל לראווה כמו את החסה, ללא קירור. שנקנה אותו כביכול באותה רמת הטריות של החסה.
ואני חושב שכדאי למשווקים לקרר את הקייל ישר אחרי רגע הקטיף, ולא להציג אותו לראווה מחוץ למקרר.
כבר ראיתי אצל חקלאים שהם מציעים קייל למכירה בבוקר, וכבר בצהריים הוא צריך לעבור למחלקת "מוזלים", כי העלים עמדו לתצוגה כמה שעות בחום.
הקייל הרוסי מאבד מהחיות שלו מהר יותר מהקיילים הכהים יותר כגון הטוסקני/דינוזאור. ומשום מה רוב המגדלים בחרו להתמקד בזנים הרוסים, אולי כי זה נראה להם יותר כמו חסה :) והם גם יותר עדינים בטעם
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: עלים אורגנים בת"א

הודעהעל ידי בת חן » א' דצמבר 01, 2013 10:24 am

אני שמה אותו במדף הכי עליון, שבמקרר שלנו הכי קר שם.

אם כבר דיברנו על קייל, קניתי בעבר, כשגרתי במרכז קייל קולארד\ עלי קולארד בתקווה שהם יהיו גדולים כמו באחד הסרטונים של כריסטינה והם הגיעו ממש קטנים כמו עלי כרוב עגול, באסה כי לא ממש הצלחתי לגלגל בזה ירקות...

אז אם למשל כשאני מקבלת אותו אני ארסס אותו במים זה יהיה לו טוב? או לרסס אותו גם בימים שאחרי זה? אני לא זוכרת איפה שמעתי שלמשל אם שמים סלרי עלים (את הצרור השלם) בתוך כד מים זה מחזיק יותר זמן, זה יכול לעזור גם לקייל?

הם אומרים שהם קוטפים בבוקר.

הקייל מחזיק 3-4 לפני שהוא מתחיל להצהיב, עד סוף השבוע הרוב כבר צהוב. בעיקרון אני כל פעם ממיינת לפני שאני אוכלת מכל חבילה את אלה שנראים הכי עייפים, וככה אני מונעת כמה שיותר את זה שחבילות מסויימות יתקלקלו לגמרי אבל עם הקייל זה לא עוזר, לא נשאר לי עלים ירוקים אחרי 4-5 ימים.

בארה"ב זה היה פתוח במקררים, כמו שאצלנו יש בסופרים את המחלקה של הירוקים אבל ללא שום אריזה, רק בגומייה. יש שם מלא סוגי תערובות של עלי בייבי, יש מקררים שלמים רק לעלי בייבי ויש גם מיכלים עם עלי בייבי מכל מיני סוגים שאפשר לקחת איזה סוג שבא לך ולהכין תערובת משלך.. עולם אחר... אבל הכי מטורף זה להיכנס לסופרים של אסיאתים, הלכנו לשם כדי לקנות דוריאן אבל אתה לא מבין איזה מגוון מטורף של עלים ירוקים יש להם, דברים שאני לא מכירה ולא ראיתי מעולם שלא לדבר על ירקות, רק שעועית טרייה וקישוא היו 5-6 סוגים מכל דבר, היה קשה להנות מהחוויה של המראות והריח בגלל שעל יד זה היו המון יצורי ים אומללים מפרפרים על דלפקים... משהו נורא...

מעניין מה שאתה כותב על קייל, לא פלא שהוא כזה מזין, מעביר אותך 7 מדורי גיהנום עד שאתה יכול להנות ממנו... מה שיש להר פרחים זה הרוסי והוא הכי טעים באמת, לדעתי, הוא גם לא שורט לי את החניכיים בלעיסה בגלל שהוא יחסית רך..
בת חן
 
הודעות: 242
הצטרף: ו' פברואר 24, 2012 11:58 pm

Re: עלים אורגנים בת"א

הודעהעל ידי בת חן » א' דצמבר 01, 2013 10:25 am

אה נכון, עכשיו כשאני חושבת על זה במקררים עצמם הם היו מפזרים קרח במקום של הקייל...
בת חן
 
הודעות: 242
הצטרף: ו' פברואר 24, 2012 11:58 pm

Re: עלים אורגנים בת"א

הודעהעל ידי eilon » א' דצמבר 01, 2013 1:51 pm

לגבי collards
לא ראיתי בארץ שיש למישהו את הזן עם העלים הגדולים. אבל לאחרונה מצאתי ברשת בן אדם פרטי שיש לו זרעי "גומן". שזה אמור להיות קולארד אתיופי, המשמש את האתיופים למאכלים מסורתיים.
הבנתי שיש לו עלים כרוביים גדולים, אז אני מתכוון לקחת זרעים
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: עלים אורגנים בת"א

הודעהעל ידי בת חן » א' דצמבר 01, 2013 9:44 pm

חשבתי לתומי שפשוט בערן אורגני הם לא נתנו לו לגדול... בסרטון של קריסטינה הוא גם נראה רך יותר, קצת כמו מנגולד ומה שהיה לערן אורגני היה קשיח כמו כרוב רגיל.
בת חן
 
הודעות: 242
הצטרף: ו' פברואר 24, 2012 11:58 pm

Re: עלים אורגנים בת"א

הודעהעל ידי אורנה » א' דצמבר 01, 2013 10:03 pm

קייל מחזיק לי כאילו הרגע קטפו אותו לפחות שבוע.
הטמפרטורה של המקרר היא 4 מעלות, יש לו צג ממוחשב כזה על הדלת אז רואים.
בכלל כפי שאמרתי כל העלים נשמרים מעולה חוץ מסלרי גבעולים
הגבעולים מתרככים לקראת סוף השבוע. אולי קר להם מידי? דוקא סלרי מהשוק לא אורגני מחזיק מעולה(מעניין למה)

החסה בשקית לא סגורה. כל העלים בשקיות לא סגורות.
כן. מייבשת במייבש חסה.

לגבי האור, כתוב שזה אור כחול(לי הוא נראה כסגול)
זה מה שכתוב: המזון במגירת הירקות המוארת באור כחול ממשיכים את תהליך הפוטוסינטזה שלהם בהשפעת אורך הגל של הצבע הכחול ובאמצעותו הם שומרים על טריות ומגדילים תכולת ויטמינים.

בת חן, איך אפשר לשמור גבעולי סלרי בכד מים במקרר? זה נורא גבוה. הייתי מנסה אם היה אפשרי
אורנה
 
הודעות: 396
הצטרף: ש' ינואר 12, 2013 5:21 pm

Re: עלים אורגנים בת"א

הודעהעל ידי אורנה » א' דצמבר 01, 2013 10:07 pm

כתוב גם שתאי אחסון הירקות שומרים על לחות ומתרחשת זרימת אוויר קר סביב מגירת הירקות
מה שאומר שגם מידת הלחות חשובה
אורנה
 
הודעות: 396
הצטרף: ש' ינואר 12, 2013 5:21 pm

Re: עלים אורגנים בת"א

הודעהעל ידי eilon » ב' דצמבר 02, 2013 3:28 am

היי אורנה, האור הכחול הזה דולק 24 שעות ביממה? או רק שאת פותחת את הדלת?
זה מעניין. צמחים באמת ממשיכים לעשות פוטוסינטזה כתגובה לתדר אור כחול, זה ידוע שאפשר לגדל צמחים עם אור כחול ואדום בלבד, וככה נאס"א עושים בחלל.

מעניין אם אני אשים כוס מים איפשהו במקרר, אם זה יעלה את הלחות, ואם תהיה תגובה כלשהי, לטובה או לרעה...
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

הקודם

תגיות נושא

אורגני, עלים ירוקים

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: AhrefsBot, YandexBot ו 6 אורחים