אז בואו נדבר קצת על אורגני

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

אז בואו נדבר קצת על אורגני

הודעהעל ידי יעלי » ה' דצמבר 26, 2013 5:49 am

ובטח נגעתם בנושא הזה יותר מפעם אחת
אבל הבוקר שוטטתי לי שוב בין כתבות ומאמרים שונים על הנל ברשת
מתוך רצון להחליט אצל מי אני קונה השבוע בנטעים
וכך התגלגלתי לכל מיני מביעי דיעה למיניהם, ביניהם אגרונומים מדופלמים
שטוענים שכל עניין האורגני הוא אחיזת עיניים
בהגדרה צינית הם הבדילו את הגידולים הרגילים מאלה האורגנים בזאת:
את הגידולים הרגילים מרססים ביום ואת האורגנים בלילה
טוענים שגם המרוססים מפיגים את חומרי ההדברה זמן מה אחרי הקטיף
שאלה הנקראים אורגנים לא ממש נחשבים אורגנים אם הם מגודלים בתנאי חממה
האדמה לא עונה על הדרישות האורגניות
שיש אפילו סיכון מסויים בתוצרת חקלאית שאיננה מרוססת מפני שהירק/פרי עלול לפתח בעצמו נוגדנים נגד מזיקים שיפרישו חומרי רעל לתוך הפרי
וואוו.... בטח היו עוד
סליחה אם פוצצתי
האם תואילו לעשות לי קצת סדר בדברים
יום נפלא!
יעלי
 
הודעות: 331
הצטרף: ש' מאי 12, 2012 5:45 am

Re: אז בואו נדבר קצת על אורגני

הודעהעל ידי יעלי » ה' דצמבר 26, 2013 5:51 am

איזו עצלות של חורף נחתה עלי.
אין לי כוח אפילו לסימני פישוק בכתיבה.
סליחה.
יעלי
 
הודעות: 331
הצטרף: ש' מאי 12, 2012 5:45 am

Re: אז בואו נדבר קצת על אורגני

הודעהעל ידי eilon » ה' דצמבר 26, 2013 8:04 am

את רשתות השיווק מקדמים ביום, ואת החקלאים האורגניים הפרטיים הורגים בלילה.
זה נראה לי משפט יותר מדוייק למצב
כל אחד יגונן על העסק שלו, אבל בתאכלס, במזון לא אורגני משווקים נמצאו שאריות חומרי הדברה ברמות מעבר למה שמותר בחוק. וחוץ מזה, החוק מתיר שישארו חומרי הדברה עד כמות מסויימת, והם אכן נשארים.
בחקלאות האורגנית ישנם חומרים ממקורות טבעיים שמורשים לשימוש, אבל לא כל החקלאים משתמשים בכל דבר.
אני אתן כל מני דוגמאות לחקלאים אורגנים, ממה שיצא לי להכיר ב8 שנים האחרונות:
יש כאלה עם אישור ופיקוח, ואז בטח שאין להם חריגות, אבל יכול להיות שהם כן משתמשים בתכשירי הדברה המאושרים לשימוש בתוצרת אורגנית (הם ממקורות טבעיים)
ויש כאלה עם אישור ופיקוח שבכלל לא צריכים או לא משתמשים בחומרי הדברה, או רק לעיתים נדירות וגם אז בוחרים בקפידה, או אפילו משתמשים בטריקים לא ממש מזיקים כמו סבון אקולוגי אורגני מדולל במים, פעם ב- על העלים, כדי להרחיק חרקים (בקיצור לא חומרים שלא היינו מסתבנים איתם, והם יורדים במים)
ויש כאלה בלי אישור ובלי פיקוח, שאומרים שהסחורה שלהם לא מרוססת, אבל אולי היא קצת מרוססת, או שהאדמה ליד מרוססת וכו'
ויש כאלה בלי אישור ובלי פיקוח, שאומרים שהסחורה שלהם אורגנית, והיא בהחלט אורגנית ומעולה, ויכול להיות שגם הם ישתמשו בטקטיקות עדינות כמו סבון אורגני מדולל או תכשירים אורגנים טבעיים רק במידה ויהיו חייבים ולא לשווא :-)

ויש מקרים קיצוניים שאולי יש שדה לא אורגני, צמוד לשדה אורגני, והרעל עובר משדה אחד לשני. אבל זה לא משהו שקורה בדרך כלל :) וזה לא ריסוס ישיר על פרי או עלה

לדעתי הדרך הטובה להשיג סחורה טובה היא לקבל המלצה ממישהו שגר באזורך ומצא לעצמו מזון איכותי
כך או כך אין מה להשוות בין סחורה אורגנית ללא אורגנית. זה לא רק שאריות חומרי ההדברה הסינתטים, אלא שבתוצרת אורגנית בדרך כלל יש יותר תזונה.
אני ערכתי מספיק השוואות בין פירות וירקות לאורך כל השנה, כדי לראות בבירור שהחקלאים האורגנים שאני רוכש מהם, מספקים תוצרת הרבה יותר איכותית מהתוצרת הלא אורגנית שרכשתי להשוואה (לא מדובר במבחן אכילה, אלא בדיקה במכשיר אובייקטיבי למדידת האיכות)
וזה לא רק שהאורגני טעים יותר, אלא שכמה שהתוצרת יותר איכותית יש בה יותר פחמימות, חלבונים, שומנים, ויטמינים, מינרלים, פיטו כימיכלים, אנטי אוקסידנטים וכו'
בקיצור יש יותר תזונה בתוך כל ביס.

בעקרון לא צריך שיהיו אפילו לא _שאריות חומרי הדברה_. גם אם זה מותר בחוק זה לא אומר שזה לא מזיק. שארית ועוד שארית מצטברת לחשבון גדול :)
אולי בסחורה עם קליפה עבה זה טיפה פחות קריטי, אלא אם הרעל ניתן דרך מערכת השורשים (בהשקיה), אבל בסחורה של עלים ירוקים ירקות, זה די חשוב שלא ישארו שאריות.
אם זה לא מאמץ עד כדי בלתי אפשרי, אז כדאי לקנות אורגני, לפחות את הירקות, ואת הפירות במה שאפשר.
עם זאת אני חייב לציין שגם עם פירות בעלי קליפה עבה, כמו בננות, עדיין לא יצא לי לטעום בננה לא אורגנית שתתקרב באיכותה לבננות האורגניות הנפוצות, וגם בעניין ההנאה שאני מפיק בזמן האכילה.

לטענות הספציפיות של האגרונומים שהבאת ממקור כלשהו, אני לא אתייחס, כי אלה כמו משפטים שאומרים לילדים קטנים כשעובדים עליהם. זו דעתי
ולבסוף, נזכרתי גם שזה לא רק חומרי ההדברה שחשובים, מה לגבי הציפויים שעושים לפירות? תפוחים עטופים בשעווה שיראו מבריקים? טיפולים בכל מני הורמונים סינתטיים אחרי הקטיף... ואין לי מושג איזה עוד טריקים יש להם, להארכת חיי מדף, להבשלה, למניעת חרקים אחרי הקטיף וכו'
עדיף אוכל שבשלב מסויים יתקלקל, ולא משהו שנראה כמו אוכל ויכול להישאר באותו צורה שבועות וחודשים
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: אז בואו נדבר קצת על אורגני

הודעהעל ידי avli » ה' דצמבר 26, 2013 10:06 am

גם אני תהיתי פעם. אז שאלתי חבר טוב שהוא אגרונום שעובד וחוקר בתחום האורגני . לטענתו יש הבדל בין האורגני ללא אורגני , במידה והגידול הוא אכן מפוקח , בד"כ ע"י אגריאור. יש לו טענות וביקורת רבה על שיטות הגידול האורגני הנוכחיות ועל התקנות האבסורדיות בתחום הזה אבל זה עניין מרתק אחר (הלוואי שיכולתי להפגיש אותו עם הפורום הזה , הייתם מתענגים על כל הידע של האיש).

לשמחתי הירקות שלי מגיעים לא רחוק מאיפה שאני גרה וכולם מכירים את כולם, כך שהמגדל לא יכול לרסס מה שמתחשק לו בלי שכולם ידעו, מה גם שהוא מפוקח ע"י אגריאור והפיקוח שלהם מדוקדק וקפדני מאוד ממה שהבנתי מחקלאים ואותו החבר אגרונום. זה לא כמו פיקוח כשרות של הרבנות, לשם שינוי מדובר כאן בפיקוח אמיתי .

מבחינת מה שאנחנו יכולים לעשות, בהנחה שאנחנו לא רפי גינת ולא עובדים בכלבוטק, אני חושבת שהכי חשוב לבדוק שיש פיקוח של אגריאור , במידת האפשר ליצור קשרים עם החקלאי, להגיע לשטח לפעמים, להזמין ממקום קרוב ומוכר אם מתאפשר . לדעת מאיפה את קונה ,מאיפה מגיעים הירקות ואיך הם גדלים, אני מתכוונת באופן כללי (לא להתחיל לחקור ולבלוש), לצורך ההשוואה בין פשוט ללכת לסופר ולקנות בלי לדעת כלום על הירקות. אם עובדים עליי או לא - אף אחד לא יכול לדעת חוץ מהחקלאים, אך ברגע שמצאתי כאלו שאני סומכת עליהם, אני רגועה יותר. בכל מקרה זה הרבה יותר טוב ממה שמוכרים בסופר.

מעבר לכך, אני משתמשת בחושים: הירקות והפירות שאני קונה בעלי טעם חזק ומובחן משמעותית ממה שיש בסופר. הכל קטן יותר, לא מבריק בד"כ ולא אחיד. אתמול בן זוגי הביא הביתה שני ארגזים של פירות שקנה מירקן ביפו כי לא היה באורגני, הוא הביא תותים מפלצתיים שלא היה להם לא טעם ולא ריח של תותים. פשוט מדהים איך הכל פחות טעים אחרי שמתרגלים לאורגני. הלימונים לא מבריקים כמו בסופר כי הם לא מצופים בחומר הפולימרי הזה (פולימר? פוליאתילן? משהו בין ניילון לפלסטיק) , הקליפות פחות יפות, התוצרת נרקבת הרבה יותר מהר, השומר עם טעם חזק ממש של אניס ופחות עסיסי מהסופר, הסלרי מלוח יותר ונרקב מהר יותר, הבננות קטנות יותר עם טעם מובחן ועשיר יותר, האנונות- שם יש הבדל ענק, אני פשוט לא מסוגלת לאכול אנונות רגילות. האורגניות קטנות, ה"בשר" שלהן פחות מימי והן כל כך מלאות בטעם טוב, אין מה להשוות. הכרוביות קטנות הרבה יותר, גם הכרוב, אך הצבעים של הפירות והירקות חזקים וכהים. אני גם רואה הרבה הבדל בין אורגני לאורגני כך שיש גם דברים שתלויים במגדל ובזן. לצורך העניין, קשה לי להבחין בהבדל בין לא אורגני לירקות האורגניים שמוכרים אצלנו בעדן. הם נראים ונטעמים כמו אורגני שעבר איזו "השבחה". לכן אני קונה שם רק אם אין ברירה..
איך שאני לא מסתכלת על זה, הסחורה האורגנית שאני קונה טובה לאין שיעור מהרגילה מכל הבחינות: טריות, טעם,ערכים תזונתיים, נוחות, מגוון, תמיכה ביצרנים מקומיים. גם אם היו מרססים אותה כמו את הירקות הרגילים (מה שלא קורה) עדיין הייתי בוחרת בה מכל שאר הסיבות.

השבוע הגיע אלינו בעל מקצוע שבנה לנו פרגולה בחצר וראה את הארגזים של האורגני שערמנו בחצר , מיועדים להחזרה, ושאל אם אני מרוצה מהירקות ומכך שהם אורגניים. אמרתי שכן, מאוד ,והוא צחק, כי זה הכל שטויות, הם גם מרוססים והכל עבודה בעיניים, אורגני צריך לגדל בלי שום ריסוס, כמו שזה- מזרע אורגני לירק\פרי בשל בלי שום התערבות פרט לעבודת האדמה. אני מאוד אוהבת את התפיסה הנאיבית והרומנטית הזאת אבל לא נכנסתי לוויכוח. מה גם שאנשים אוהבים להעלות טענות כלליות כאלו ואחרות על דברים שהם לא באמת יודעים ולא באמת בדקו אי פעם, אבל מה אכפת להם להגיד. הצדקתי אותו ואמרתי שהלוואי ויכולתי לגדל בעצמי או שיהיה אפשר לגדל ככה לשיווק מסחרי את כל הירקות והפירות. כשמישהו מתנגד לאורגני כך,אני מקשיבה היטב לטענות שלו. אם הוא מאלו שרוצים לצרוך אורגני אבל מעלים טענות ותהיות הגיוניות מתוך רצון לקבל תשובה שתעזור להם ותפתור להם בעיות זה דבר אחד שיכול להיפתר בקצת רכישת ידע, אבל אם הטענות הן כלליות ופופוליסטיות אני מקשיבה טוב טוב ללמה חשוב לבן אדם להצדיק את העובדה שהוא לא קונה אורגני, ולזה יש הרבה סיבות אישיות שונות ומגוונות :)
avli
 
הודעות: 67
הצטרף: ה' אפריל 04, 2013 3:03 pm

Re: אז בואו נדבר קצת על אורגני

הודעהעל ידי בת חן » ה' דצמבר 26, 2013 12:04 pm

זה מזכיר לי את הפעם שענת גוב סיפרה שהרופאים אמרו לה שהסרטן שלה לא קשור לסיגריות והיא יכולה להמשיך לעשן... מה שאנשים מוכנים להגיד בשביל אינטרסים וכסף זה מדהים..

יש אפילו מחקרים שהשוו שתן של אנשים שצרכו תוצרת רגילה לעומת כאלה שצרכו תוצרת אורגנית וכמובן שהיה הבדל בכמות חומרי ההדברה או תוצרי הפירוק שלהם בין הקבוצות.

זה ממש לא נכון שהחומרים האלה מתפרקים לפני הקטיף. זה נכון שזה המצב הרצוי וזה הסטנדרט, אבל בפועל הם גם נקטפים לפני הזמן ואז זה מגיע לצרכן לפני שהחומרים האלה התפרקו ומלבד זה, חקלאי שקולט שהתוצרת שלו נפגעה ממזיק מסויים, ירסס שוב, אם יש צורך, קרוב למועד הקטיף ואז שוב, התוצרת תגיע לצרכן מורעלת כהוגן. חוץ מזה שהתקנים האלה אומרים שהחומר אמור להתפרק לחלקים שפחות מזיקים מהחומר השלם המקורי, אבל מה עם תוצרי הפירוק? מי מבטיח לנו שהם בסדר? לא חסרים חומרים מאושרים לשימוש במזון ובתעשייה שהוכחו כמזיקים בטווח הארוך בגלל ההצטברות שלהם, למדוד רמת סיכון של חומר על ידי בדיקה האם הוא הורג במקום או לא, הוא לא מדד מספיק טוב, יש נזקים שהם תוצאה של הצטברות במשך שנים על גבי שנים, רק שאותם קשה יותר להוכיח וקל יותר לטייח. במדינת החאפרים יש מישהו שבכלל מפקח על החקלאים האלה? ובודק את הכמויות, את סוגי החומרים?
ומה עם חומרי ההדברה שנאסרו לשימוש ברוב המדינות המתקדמות אבל אצלנו עוד מאושרים לשימוש בחסות החוק?? בשדות רגילים אין טיפת חיים, אין ציפורים, אין פרפרים ולא כלום וזה סימן אזהרה מספיק גדול לדעתי.

כל זה ל משנה בכלל, משנה מה החושים אומרים וכשאני מקלפת בננה או מלון רגילים והם מסריחים (אבל ממש!) מביוב זה מספיק לי, והעובדה שטעם הפירות והירקות נע בין חסר טעם לדוחה זה מספיק לי ולבעלי שמאז שהוא גילה תותים אורגניים הוא יכול לאכול אותם מבלי שתגיע תגובה אלרגית חזקה. הפירות והירקות הרגילים פשוט דוחים ואני אישית כבר ממש לא מסוגלת לגעת בהם וזה לא היה ככה לפני 10-15 שנה.

בקיצור, לסמוך על החושים..
בת חן
 
הודעות: 242
הצטרף: ו' פברואר 24, 2012 11:58 pm

Re: אז בואו נדבר קצת על אורגני

הודעהעל ידי אורנה » ה' דצמבר 26, 2013 2:16 pm

יש הבדל עצום בטעם בין אורגני ללא אורגני לפחות בירקות ועלים ירוקים
אני מוכיחה לבעלי כל הזמן
למשל: תירס אורגני ורגיל, הוא ממש נגנב. זה פשוט שמיים וארץ. אחד דביק ולא מתוק
והשני מתוק כמו סוכר וקריספי אין בו דביקות בכלל (ומדברת איתך על ניסוי מתמשך כשאנחנו קונים מכל מיני דוכנים בשוק ומשני מקורות אורגניים. אז הוא השתכנע.
ככה גם עם עגבניות שרי. ברוקולי וכרובית. ברור שחסה, סלרי, קישוא זה גם קטע האורגני יש בו מתיקות ומלא טעם והרגיל תפל לגמרי.
בקיצור ממליצה לך להשוות ככה, ממש ביס מזה וביס מזה ותראי בעצמך.
כנראה שהאדמות הרבה יותר מטופחות בגידולים האורגניים ולכן הירקות מקבלים את התזונה הנכונה שעוברת אלינו אחר כך כמו שאיילון אמר.

וכל זה ללא התייחסות לריסוס, כי לא מבינה בזה כלום. רק יכולה להעיד שהדרים אי אפשר לגדל ללא הגנה כלשהי, יש לי עץ קלמנטינות, אי אפשר לאכול אפילו אחת!
הכל מלא תולעים. עץ תפוז אם קוטפים לפני שהבשילו לגמרי אז זה נגוע רק ב70% כלומר גם הרוב נגוע אבל הפרי לא בשל ולא טעים ואם מחכים שיבשיל כמו שצריך הוא כולו נגוע. הדבר היחיד ששורד זו הפומלית. היא נגועה רק בחלקה, אולי גם כי לייד הקלמנטינה והתפוז שמושכים יותר את תשומת הלב של הזבוב.

בקשר לפירות:
כבר כמה פעמים כולל עכשיו יש לי בבית אורגני ממשק סוטו ליד לא אורגני מהשוק, אלה מהשוק יותר מתוקים ויותר טעימים. עובדה.
מנגו לא מרגישה שום הבדל. באנונה כשעוד אכלתי לא חשתי שום הבדל. פאפאיות אין הבדל למרות שמאוד קריטי המקור שלהם. לא מצאתי בשוק מקור טוב. רק בעדן יש פאפאיות מדהימות לא אורגניות, והן למעשה באותו מחיר כמו האורגניות שנמכרות בכל מקום. תפוחי עץ אורגניים לא מתוקים ולא טעימים לי בדיוק כמו רגילים חוץ מפינק ליידי שטעים גם וגם. (בכלל לא אוכלת כבר תפוחים חוץ מאיתות מצוקה)

במה כן חשה הבדל עצום - תאנים, ענבים, תותים


לא ברור לי איך מגדלים אורגני את ההדרים.
אה גם עם הרימון זה אותו סיפור. צריך לכסות כל פרי בנפרד בייר חום כדי שלא יעקצו אותו.
ואת התמרים והשקדים מחסלים הציפורים והתוכים.
פקאנים הם משאירים לנו קצת לפחות.

בקיצור, תעשי לך ניסויים ותגיעי למסקנות לבד :)
אורנה
 
הודעות: 396
הצטרף: ש' ינואר 12, 2013 5:21 pm

Re: אז בואו נדבר קצת על אורגני

הודעהעל ידי אורנה » ה' דצמבר 26, 2013 2:20 pm

* התכוונתי לבננות ממשק סוטו כמובן. שאיתם או לעומתן ההשוואה עם בננות מהשוק. ואלה מהשוק מתוקות יותר.

* עיתות :)
אורנה
 
הודעות: 396
הצטרף: ש' ינואר 12, 2013 5:21 pm

Re: אז בואו נדבר קצת על אורגני

הודעהעל ידי ירדן » ה' דצמבר 26, 2013 7:22 pm

השימוש הרב בחומרי הדברה יצר מצב שהרבה חרקים פיתחו עמידות לחלק מהחומרים האלו. אולי לחקלאים עוד יקח זמן להתרגל לרעיון שהכימיה היא כבר לא פתרון, ושלרסס בכמויות יותר גדולות או להחליף בחומר כימי אחר בסופו של דבר לא עוזר (וכמובן שגורם לבעיות בריאותיות לצרכנים וגם לחקלאים עצמם ובני משפחתם שחיים בסמוך לחומרים הרעילים והמסרטנים האלו כל הזמן), אבל בעולם המחקר כבר הבינו את זה ומחפשים וחוקרים כל הזמן דרכים חלופיות (למשל הדברה ביולוגית בעזרת אויבים טבעיים) כדי להפחית או להימנע עכשיו ובעתיד מהשימוש בחומרי הדברה רעילים.
קבצים מצורפים
11191_468457066541564_256912739_n.jpg
11191_468457066541564_256912739_n.jpg (39.81 KiB) נצפה 3625 פעמים
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
ירדן
 
הודעות: 2969
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:47 pm

Re: אז בואו נדבר קצת על אורגני

הודעהעל ידי מאיה » ה' דצמבר 26, 2013 10:44 pm

אני כבר המון שנים אוכלת רק אורגני... ממשקים, עברתי הרבה משקים עד שמצאתי את שוורצמן שבעיני כרגע מחזיקים את הסחורה הכי טובה, ומסוטו אני קונה בננות, אבל בעיני שילוב בין משקים יהיה הכי מוצלח, כי לכל אחד יש את המומחיות שלו ואזורים שונים, זה פשוט ייקח לנו יום שלם לקניות... וגם ככה זה לוקח זמן כי אני לא עושה כבר משלוחים
אני ממש מרגישה הבדל במה שלא אורגני, עלים ירוקים ממש לא טעימים לי ומרגישה גם טעם של כלור במידה ונשטפו, גם במי ברז, אני מריחה את הכלור...
עם פירות זה תלוי, אכן הלא אורגניים מתוקים יותר- אני משארת שזה בגלל ההורמונים, וגם כי יש להם ניסיון רב יותר מלמשקים אורגניים, ומשקים אורגניים הרבה יותר תלויים בסביבה, מזג אוויר וכו
מבחינתי עדיף הכל אורגני ללא שום ספק, אבל זה גם עניין כלכלי, ובאמת צריך לעשות מחקר שוק כדי לדעת איפה הכי טוב, למשל במשק שוורצמן הוא מוכן להביא לי בדיקה ודו"ח של המפקחים שאראה בדיוק מה יש באדמה, אנחנו מחפשים שקיפות, חייבת לציין שהוא יקר, אבל האיכות שווה את זה...
ואם אפשר אז כמה שיותר לגדל בבית - ירוקים וכו
מאיה
 
הודעות: 702
הצטרף: ו' ינואר 25, 2013 10:30 pm

Re: אז בואו נדבר קצת על אורגני

הודעהעל ידי eilon » ו' דצמבר 27, 2013 9:31 am

במשק סוטו הייתה הצפה, כך שבננות מלאות במים פחות מתוקות, ואולי בגלל זה חלק מהבננות בשוק האורגני פשוט נפתחות מעצמן (נפער סדק בקליפה)
בכל אופן שלי מתוקות אחרי שחיפשתי בסביבה. אני לא יודע בדיוק מהיכן הגיעו, אולי מתל קציר
גם הברד הרס המון יבולים אורגנים שהיו לא מוגנים, בייחוד עלים ירוקים.

אלו החומרים המורשים לשימוש בחקלאות האורגנית: http://www.ppis.moag.gov.il/NR/rdonlyre ... on2013.pdf
חלק גדול כולל הדברה ביולוגית

צריך לעשות היכרות בין אנשי הפרמקלצ'ר לחקלאים האורגנים. יש כל כך הרבה תפיסות עולם שיכולות להיקרא אורגני... אני מוצא שהפרמקלצ'ר נותן את הפתרון הכי מקיף (וגם לבעיית החרקים שאורנה ציינה)
המנגואים שהייתי קונה בעונה היו מחקלאים מהדור הישן (חוקר בדימוס ממכון וולקן), הם נותנים לעלים ליפול על האדמה כבר כמה עשרות שנים, זה כמו יער של מנגו ופירות אחרים ואגוזים. חלק מהפירות אכן נאכלים ע"י חרקים (חלק קטן) אבל הם מצאו שעדיף את הצורה הזו של להחזיר לטבע קצת, ולקבל בטווח הארוך הרבה יותר, גם מבחינת חסינות העצים למה שפוגע בהם.
בכל זאת הם זכו בפרס ייצוא המנגואים, ובלי לרסס.

כל חקלאי וסחורתו
אני יכול להגיד בפירוש שאכלתי מנגואים אורגנים באיכות מעולה שהיו חמצמצים/מתקתקים מעט/אקזוטיים כאלה, ולעומתם כאלה באיכות פחות טובה שטעמם היה מתוק. אבל האיכות התזונתית הייתה גבוהה יותר בזן החמצמץ (זה אומר שהמנגו בהחלט הכיל יותר סוכרים, למרות שהטעם על הלשון הוא חמצמץ).
גם ערכתי השוואה בין 4 מקורות רימונים אורגנים, 3 מהם הניבו תוצאה דומה גם בטעם (חמצמץ) וגם בבדיקה, והחקלאי הרביעי הוציא תוצאה מעולה ב2 הבדיקות והפירות היו מתוקים.
זו הסיבה למה אני מצליח לאכול כל כך הרבה רימונים, כי הם מתוקים, וקראתי הרבה ביקורות מאנשים שהרימונים חמוצים להם.

וכמו שחברתנו תיארה את האנונות שלה, האורגניות קטנות, פחות מיימיות אבל טעימות וכו', אז מהחקלאי שאני רכשתי הן היו ענקיות, לפעמים 750 גרם לפרי בודד, הפרי הבשל היה נוטף נוזלים, והמתיקות והטעמים והאיכות מאוד גבוה. אבל נגמרה העונה וכל הפירות שיוצאים עכשיו הולכים לחרקים
אז כל חקלאי ותוצרתו, בגלל זה כתבתי שהכי טוב זה לקבל המלצות מאנשים שכבר מצאו סחורות טובות :)
אבל הסיבובים האלה זה באמת מאתגר :lol: עם זאת בד"כ נשאר ברדיוס הקרוב... לא יותר רחוק ממה שאני נוסע לעבודה כל פעם.
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

הבא

תגיות נושא

אורגני, ריסוס

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 3 אורחים

cron