הרצאה מעניינת של עדיאל תל אורן

הפורום הראשי של 30 בננות ליום

הרצאה מעניינת של עדיאל תל אורן

הודעהעל ידי מאיה » ב' ינואר 13, 2014 9:55 pm

מאיה
 
הודעות: 702
הצטרף: ו' ינואר 25, 2013 10:30 pm

Re: הרצאה מעניינת של עדיאל תל אורן

הודעהעל ידי גבריאלה » ג' ינואר 14, 2014 12:18 am

מאד מעניין!! ראיתי את השעה הראשונה, מה דעתך על מה שהוא אומר על השומן?? קצת בלבל אותי...
גבריאלה :)
גבריאלה
 
הודעות: 109
הצטרף: ו' דצמבר 27, 2013 4:10 pm

Re: הרצאה מעניינת של עדיאל תל אורן

הודעהעל ידי מאיה » ג' ינואר 14, 2014 9:37 pm

גם אותי זה מבלבל, מצד שני יש שם משהו הגיוני, כי אני באמת שמה לב על מצב כזה אצלי שתקופה אני בלי שומן מרוכז בכלל ואז פתאום נופלת לאיזה יום שומני... אז אולי עדיף לפזר את כמות השומן כן במשך השבוע, ולא יודעת לגבי כמויות כי הוא לא מציין את זה, הוא מדבר על בכלל לא לאכול שומן, ואנחנו כן אוכלים שומן רק ביחס מסוים מאוד כלפי הקלוריות, בקיצור, נראה לי שכדאי כן להכניס את מנת השומן היומית ולא להימנע ממנה כדי להימנע בעתיד מקרייבניגים או שאם יותר נוח אז לרכז מנה גדולה יותר ליום אחד אבל אז זה חורג מהאחוזים, אז לא יודעת אם זה טוב, אני החלטתי לא לפסוח על מנת השומן היומית, אני רוצה לראות אם זה מיטיב עמי , אין לי גם הרבה אופציות כי אגוזים- רק אם אשיג טרי מעץ של מישהו, אז נשאר או אבוקדו או טחינה אמארה ....
הוא אגב גן ממליץ לצרוך שמן זית וקוקוס, אני לא יודעת... מצד אחד הוא אומר לאכול רק מה שבטבע, ומי ראה חיות סוחטות מיץ בטבע... אבל גם הן לא מזקקות שומן מזיתים, וגם לא מערבלות פירות לשייק, וגם לא ישנות במיטה, וגם לא מדברות בטלפון, וגם לא...
אבל אנחנו בני אדם, אז ברור שאנחנו רוצים לחזור עם הגוף שלנו כמה שיותר קרוב למצב האופטימלי אבל זה צריך להיות בהתאם למציאות שאנחנו חיים בה, ולא תמיד זה תואם לגמרי את איך שהיה בטבע, מה גם שהגופים שלנו עוד לא מתפקדים בצורה אופטימלית אז לא יודעת
מאיה
 
הודעות: 702
הצטרף: ו' ינואר 25, 2013 10:30 pm

Re: הרצאה מעניינת של עדיאל תל אורן

הודעהעל ידי אורנה » ג' ינואר 14, 2014 11:07 pm

בהרגשה שלי דל שומן זה ממש חיוני לבריאות טובה
יש הרבה רופאים אחרים שמדברים על זה בתזונה טבעונית דלת שומן שהיא לא 811 ולא נאה דוקא.

מה שכן הגיוני לי - שבהתחלה אפשר יותר שומן, כלומר להוריד אותו בהדרגה .
אישית התחלתי הרי עם רופוד שכלל די הרבה שומן ובאמת לא חוויתי תסמיני ניקוי קיצוניים כמו שמי שעובר ישירות ל811 עובר. לפי עדויות שקראתי.
וכשכבר עברתי ל811 זה היה אחרי 8 חודשים של רופוד אז זה התקבל אצלי בניקוי מורגש אבל לא תופעות קיצוניות.
יכול להיות שזה בגלל מה שהוא אומר על כך שהשומן סופח מתכות רעילות שמתנקות ועוד .
רק שלא צריך בגלל זה להמשיך עם הרבה שומן כל החיים מספיק לרדת בהדרגה במשך כמה חודשית ולהתאזן על ה-עד 10%

זו הרגשתי לפחות.
אורנה
 
הודעות: 396
הצטרף: ש' ינואר 12, 2013 5:21 pm

Re: הרצאה מעניינת של עדיאל תל אורן

הודעהעל ידי יונתן » ד' ינואר 15, 2014 1:43 pm

עדיאל יוצא כאן נגד קביעת גבול של צריכת שומן, במקרה שלנו 10%, וכניסה לפאניקה אם עוברים את הגבול, אבל הוא בשום אופן לא תומך בצריכה גבוהה של שומן וקובע שיש לבסס את התזונה על פחמימות. בכל מקרה גם אנחנו מחזיקים בדעה שבטבע היינו עשויים לאכול בתקופות מסוימות יותר שומן ובתקופות אחרות נמנעים ממנו לחלוטין, הכול בהתאם לעונה ולזמינות המזון. הניסיון של ד"ר גרהם קובע שהממוצע הזה עומד על 10%, והניסיון של ד"ר תל-אורן קובע שההממוצע הזה היה מעט יותר גבוה, זה כל ההבדל.
לתשומת לבכם, המענה בפורום מעצם טיבו מוגבל וחלקי בלבד ואין לראות בו תחליף לייעוץ תזונתי מקצועי פרטני ו/או לבדיקה, אבחון וייעוץ על ידי רופא.
סמל אישי של המשתמש
יונתן
 
הודעות: 938
הצטרף: ש' דצמבר 31, 2011 2:46 pm

Re: הרצאה מעניינת של עדיאל תל אורן

הודעהעל ידי מאיה » ד' ינואר 15, 2014 9:14 pm

באתר שלו אבל ראיתי תפריט מהמסעדה שלו ושם נגיד אוכלים אגוזים עם סלט פירות, אני יודעת על בשרי שאמנם שזה טעים אבל זה לא ממש מיטיב עמי...
אני הייתי מאוד בהקפדה על כמות שומן מרוכז, עם שקילות ומדידות, עכשיו אני רוב הזמן בלי שומן מרוכז ואז אוכלת פעם פעמיים בשבוע יותר.
לפי מה שהוא אומר, השומן גורם להאטה של ספיגת הסוכר,בעצם לכניסת לתאים כמו שאני מבינה? את זה גם גרהם בעצם אומר, שבעצם מונע ממנו כניסה ישירה לתאים, ועדיאל אומר שבזכות זה אין עליה חדה וירידה חדה מדי בסוכר וככה בעצם שומרים על תחושת רעב מאוזנת יותר ולא קיצונית.
אני יכולה להעיד על עצמי שכשאני חוה תחושת רעב זה מאוד קיצוני... זה רעב רעב... אז אני תוהה לעצמי אם זה נכון לגוף ואולי כן למצוא דרך למתן את זה, אני אהיה ככה גם פחות עצבנית...
מאיה
 
הודעות: 702
הצטרף: ו' ינואר 25, 2013 10:30 pm

Re: הרצאה מעניינת של עדיאל תל אורן

הודעהעל ידי מאיה » ד' ינואר 15, 2014 9:18 pm

ומצד שני דובר פה אם אני לא טועה, בעבר, שבטבע בעצם לא היינו מתייחסים הרי לאחוזים... אם היינו רואים עץ של אבוקדו אז היינו מתנפלים עליו ואוכלים כאוות נפשנו, זה בטח רק בתקופת חורף, ובשאר השנה לא אוכלים...
המטרה שלנו היא להגיע למצב אופטימלי שהמערכת עובדת הכי טוב, השאלה היא איך היא עובדת ביחס לחיים העכשווים, כי עדיאל למשל טוען שבגלל שהתרגלנו לצרוך יותר שומן אנחנו צריכים יותר שומן לגוף...
תכלס אני רוצה להביא את הגוף למצב מאוזן ולפעמים אני פשוט רוצה לומר לעצמי להקשיב לגוף, אבל לא תמיד הוא יגיד לפי ה80/10/10...
מאיה
 
הודעות: 702
הצטרף: ו' ינואר 25, 2013 10:30 pm

Re: הרצאה מעניינת של עדיאל תל אורן

הודעהעל ידי eilon » ה' ינואר 16, 2014 7:11 am

בקו הטרופי כל ימות השנה נוחים, אין חורף עם ברד ושלג, ואין חסה עונתית כמו שלנו
אני לא בטוח שהיינו מוצאים עץ אבוקדו בכזאת קלות. הפרי לא מושך את העין בצבע שלו וגם כמעט חסר ריח, ואנחנו המצאנו את רוב הזנים שמוכרים כיום ומפיקים פרי לתקופה ארוכה מאוד. אבל מצד שני יש פירות אחרים שמכילים אחוזי שומן גבוהים מהפירות הממוצעים של ימינו. כמו למשל הדוריאן (30% שומן, הוא לא כזה עתיק כי גם איתו התעסקו, אבל היו פירות בסיגנון), וגם קצת הג'קפרוט, סוגים עתיקים של אנונה ועוד. אפריקה היא מולדת האבטיח המצוי, וגם בו יש הרבה זרעים. נראה שהיה יותר שומן לאורך כל ימות השנה, יותר ממה שיש בפירות של ימינו (חוץ מאבוקדו)
ומצד שני גם אכלנו המון ירוקים טבעיים ולא ההכלאות האנמיות האלה, והם היו דחוסים יותר בנוטריאנטים, ועשירים בחומצות שומן הכרחיות

כל אלו מספקים לגוף שומנים הרבה יותר בריאים מאבוקדו שפותח בישראל (סיפרתי בעבר שפגשתי את האדם האחראי על מס' גדול מהאבוקדואים המוכרים לעולם. זה אותו אחד אנחנו קונים ממנו את המנגו עם הזנים המיוחדים)
קל מאוד להוציא את הגוף מאיזון חומצות השומן ע"י מה שמוצע לנו כיום. אפשר להגזים עם שומשום, טחינה, שקדים, זרעי חמניה, אבוקדו, ובלי שאכלנו ק"ג של עלים זה עלול להוציא מאיזון בקלות
מהסיבה הזו ריק דינה (טבעונאי 26 שנים) בהרצאה על השומנים אמר משהו על אגוזי מלך, שנמצאו טובים, אז נשאלה השאלה טובים למי? והסביר שלאדם הממוצע זה יכול לעזור בבריאות, אבל את הטבעונאי זה עלול לזרוק מחוץ לאיזון (בגלל הימצאותו בתזונה אידיאלית)
אז הוא אומר שבהרבה פירות + לפחות ק"ג של ירוקים, יתנו מספיק אומגה-3. ואז אפשר שומן בכמות מועטה וזה מסתדר
ולמי שלא יכול לצרוך כ"כ הרבה ירוקים, ואין לו מספיק אומגה-3, אז הוא מציע זרעים המכילים אותו (בכמות מועטה, כי חוסר איזון יכול להיות בשני הכיוונים)

בקשר לספיגת הסוכר, במקרה של אגוז+פרי, הכוונה במקרה כזה היא במעיים, ולא בזרם הדם. מה שגורם לסוכרת זה שומנים בתוך התאים שמפריעים איכשהו לפעולת הקולטן של האינסולין, וזה גורם לתנגודת אינסולין
ולא דווקא אכילת השומן עם הפרי בכמות קטנה באותו הרגע. מה שאכילת אגוז עם פרי גורמת זה עיכוב הספיגה במעיים כשהשומן מגיע ממקור כמו אגוז, אז זה מגיע עם סיבים וחלבון שגם אותם צריך לעכל ועוד כל מני פיטו-כימיכלים, וסוגים שונים של שומנים
כשהשמנים מתעכלים הם לא נכנסים לדם כאילו נשפך שם שמן בצורתו הטבעית, אלא ב"עטיפה מיוחדת" לנשיאת שומן, אחרת השמן היה דוחה את הפלזמה כמו שהוא נדחה ממים
הטענה שלפעמים נשמעת היא כאילו השמן נדבק בכל מקום כאילו שאנחנו סיר :) אז אולי במערכת העיכול זה יכול להיות, ותלוי בסוג השמן, אבל בדם זה לא כך.
מהבחינה הזו הבעיות הקשות מתחילות כשהצטברו הרבה שומנים בתוך התאים, ואז תהיה להם בעיה לקבל סוכרים.

אבל מהבחינה של איזון בין אומגה-3 ל6, אז במצבי קיצון זה גורם לתגובה דלקתית בגוף. וכשישנו איזון, אז האומגה-3 הוא דווקא כמו אנטי-דלקתי.
אני מאוד רגיש לזה. לאחרונה הגברתי את צריכת הירוקים, גם במיץ וגם בסלט (קשה לי עם שייק ירוק בינתיים), ואז גם כללתי קצת זרעים בסלט (שומשום וצ'יה) וזה יצא יחסית מאוזן, לא ראיתי תופעות חריגות
לא בטוח שכולם רגישים עד כדי כך... רק משתף שאצלי התופעות הן "לפי הספר", וזה התגלה לי בגלל התופעות הפיזיות, עוד לפני ששמעתי את ההסבר התיאורטי העומד מאחורי זה
eilon
 
הודעות: 762
הצטרף: ב' דצמבר 24, 2012 12:47 pm

Re: הרצאה מעניינת של עדיאל תל אורן

הודעהעל ידי בת חן » ה' ינואר 16, 2014 10:43 am

יש בעיה אחת בכל זה, אתה צריך לצאת מתוך נקודת הנחה שהפירות והעלים שאתה אוכל מספיק איכותיים. הצמחים מייצרים את כל החומרים שבהם על סמך תנאי הגידול שלהם והיסודות שהם מקבלים מהאדמה. אם אתה אוכל נגיד פירות ועלים לא אורגניים ואפילו אורגניים שלא מעשירים באמת את כל ספקטרום היסודות שצריך לתת לצמח, לא הגיוני לצפות שהצמח ייצר את מה שהוא אמור לייצר, גם לא את כל חומצות השומן. זו בעיה. התעסקנו כל כך הרבה עם הטבע בהקשר הזה, שאני חושבת שאין שום קשר כבר בין טבלאות ערכי מזון לבין מה שיש בפועל, בטח שלא בגידולים רגילים.
בת חן
 
הודעות: 242
הצטרף: ו' פברואר 24, 2012 11:58 pm

Re: הרצאה מעניינת של עדיאל תל אורן

הודעהעל ידי מאיה » ה' ינואר 16, 2014 10:29 pm

אוף... זה מעייף אותי כל זה, למה אי אפשר שיבוא מישהו ויגיד לכל אחד מה בדיוק טוב לגוף שלו כדי שהיה במצב האופטימלי.... ?
מאיה
 
הודעות: 702
הצטרף: ו' ינואר 25, 2013 10:30 pm

הבא

תגיות נושא

גינון

חזור אל 30 בננות ליום

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 8 אורחים