סלט צבעוני עם תירס טרי

זמן קציר התירס הגיע ואיתו ההזדמנות להנות מתירס טרי ומתוק. לא הרבה יודעים שגרעיני התירס בזמן קצירתם מכילים סוכרים פשוטים והם ניתנים לאכילה ללא צורך בבישול. אחרי הקציר מתחילים הסוכרים הפשוטים להפוך בהדרגה לעמילנים אך עד אז ניתן להנות מהתירס כמו שהוא. תירס זה הוא עסיסי ומתוק ומתאים לאכילה ישר מהקלח, כתוספת לסלט הירקות, במרקים נאים ועוד.

fresh-corn-salad

 מרכיבים-
– ראש חסה
– 2 קלחי תירס טרי
– 2 גזרים בינוניים
– 3 עגבניות בינוניות
– צרור בזיליקום סגול
– 2-1 כפות שטוחות של טחינה גולמית מלאה ומונבטת
– מיץ מחצי לימון (אופציונאלי)

fresh-corn

אופן הכנה-
לחתוך את ראש החסה לרצועות, לחתוך לאורך קלחי התירס בעזר סכין (בזהירות) על מנת להוריד את הגרעינים, לחתוך את העגבניות לקוביות, את הגזרים לגרר בפומפיה, לקצוץ את הבזיליקום, לדלל בקערית את את הטחינה עם מיץ הלימון ומעט מים, לערבב את כל המרכיבים בקערה גדולה.

לגיוון-
– להוסיף רצועות פלפל אדום
– להחליף את הטחינה בקוביות מאבוקדו אחד

fresh-corn-salad2

5
הגב

avatar
3000
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
נלאביבירדןדקלה Recent comment authors
  Subscribe  
הרשמה לעדכונים
אביב
Guest
אביב

תודה רבה! אכן תירס טרי (13% שומן) הוא מעדן מלכות ~P:. חשוב לציין שלמיטב ידיעתי ומחקרי לאחר הנבטת השומשום אופים אותו קלות (בטמפ' מעל 50 מעלות) וכידוע שומנים מחוממים הם לא מומלצים כלל. אני ממליץ על שקדים מקומיים בבלנדר עם קצת מים מיץ לימון וקצת עשבי תיבול – יוצא רוטב נהדר…או מקדמיה מקומית אותו דבר…(הם לא מחוממים)

דקלה
Guest
דקלה

נראה כל כך טעים, אני רק עברתי מתזונה טבעונית ל80.10.10 ופשוט כל סלט מרגיש לי חסר טעם אני מרגישה שבא לי משהו מלוח ולא מתה על סלרי יש אשמח עם תפרסמו פוסט על רטבים טעימים שיעזרו לאכול סלטים בכיף גם בלי מלח (: תודה

ירדן
Guest

נראה כל כך טעים, אני רק עברתי מתזונה טבעונית ל80.10.10 ופשוט כל סלט מרגיש לי חסר טעם אני מרגישה שבא לי משהו מלוח ולא מתה על סלרי יש אשמח עם תפרסמו פוסט על רטבים טעימים שיעזרו לאכול סלטים בכיף גם בלי מלח (: תודה

מלח, בצל, שום ותבלינים חזקים או חריפים מגרים מאוד את בלוטות הטעם וגורמים להן לאבד את הרגישות שלהן לטעמו האמיתי של המזון. לכן כשמורידים אותם מהתפריט מזונות מסויימים יכולים להרגיש חסרי טעם בהתחלה. אך אל דאגה, בלוטות הטעם חוזרות לעצמן, רק צריך לתת להן קצת זמן.

הנה סרטון קצר של רוזלינד גרובן שבו היא מסבירה את הנושא-
http://www.youtube.com/watch?v=pKUtPEtOunM&list=UUMBK0TKv8M8EY5V_XlnS8yw&index=45&feature=plpp_video
הקטע שלה נמצא בהתחלה עד דקה 1:20.

יש לנו באתר כמה מתכונים לסלטים ורטבים ובהמשך יהיו עוד 🙂 גם את הרטבים שבמתכוני הפסטה ניתן לשים על סלטי הירקות.
https://www.30bananotleyom.co.il/recipes

בערוצי היוטיוב של מייגן אליזבת וקריסטינה תוכלי למצוא עוד מתכונים לסלטים ורטבים גם הם ללא מלח. חלקם אף מכילים בצל ירוק ועירית ויכולים להתאים למתחילים שעוד זקוקים לטעם מתובל.
http://www.youtube.com/user/EasyToBeRaw
http://www.youtube.com/user/fullyrawkristina?annotation_id=annotation_121082&feature=iv&src_vid=wM1JgWnuaH4

ואם בכל זאת מתחשק לך טעם מלוח את יכולה להכין לעצמך "מלח עשבים" תוצרת בית. כל שצריך לעשות הוא לקנות עשבי תבלין אורגניים (פטרוזיליה, כוסברה, סלרי, אורגנו, שמיר וכו'), לקצוץ אותם גס ולייבש במייבש מזון או בתנור בישול רגיל על חום נמוך. בתום הייבוש צריך לטחון את העלים היבשים לאבקה, לאחסן בצנצנת ולפזר על הסלט על פי החשק.

תני לסלרי הזדמנות, כרגע הסלרי בשוק באמת לא טעים כל כך וגם אני הפסקתי לקנות אבל בחורף הסלרי מדהים! גם החסה הרבה יותר טעימה בחורף.

דקלה
Guest
דקלה

תודה על המידע ירדן אני חושבת שמלח עשבים יהיה פתרון מעולה.

נל
Guest
נל

היום יש בחוות התבלינים באילת עשב בטעם מלוח ששמו:
סליקורניה.